Γιατί το πικάπ μου αρέσει πιο πολύ από τις υπόλοιπες πηγές μου?

Reaction score
6.840
Ακούγοντας μια δισκάρα και πλησιάζοντας στα δυό τρία τελευταία κομμάτια της πλευράς τα δυναμικά χάθηκαν ο ήχος μούντωσε. Σαν να είχαν μπουκώσει όλα. Τότε αμέσως σκέφθηκα ότι είχε δίκιο ο Θεούλης και εγώ κορόιδευα. Τελικά είχα ξεχάσει να σκουπίσω τη σκόνη από τον δίσκο με το αντιστατικό🙃🙃🙈🙈🙈😝😝😝

P

PMC

Guest
Όποιος αγοράζει το οτιδήποτε μεταχειρισμενο η καινούριο είναι ενήλικας και παίρνει ο ίδιος την ευθύνη. Δεν ήμαστε παιδική χαρά.
Αυτό φυσικά ισχύει αν το προϊόν είναι στην κατάσταση που του είπαν οι πωλητές.
Αν πχ λες πουλάω ένα κινητό iphone σε απίστευτη τιμή και όταν στο στείλουν είναι τούβλο μέσα τότε αυτό είναι απάτη ( μη γελάτε έχει συμβεί στην Ιταλία.. απίστευτα μαφιόζοι ορισμένοι Ιταλοι).
Να κατηγορείς το οποιονδήποτε ότι σε ψήσανε να αγοράσεις κάτι που στην τελική λειτουργεί άψογα τότε δεν είναι απάτη.
Είναι αποκλειστική ευθύνη του αγοραστή, αυτός βάζει τα λεφτά, αυτός αποκλειστικά αποφασίζει.
Και φίλε Pmc δεν γνωριζόμαστε αλλά δεν είναι σωστό να κατηγορείς ανθρώπους, τον οποιονδήποτε χωρίς αποδείξεις. Ο ίδιος λες είχες 3 επιλογές. Ή μεταχειρισμενο η καινούριο η από Ιταλία. ΕΣΥ επέλεξες, όχι ο χατζηπετρης.
Όπως προείπαν είναι συκοφαντική δυσφήμιση και είσαι τυχερός που τα παιδιά εδώ είναι ήρεμα ( ούτε που τους ξέρω προσωπικά) γιατί στην πιάτσα υπάρχουν και ατομα που να ακούσουν τα μισά από αυτά που είπες σε τρέχουν δικαστήρια ( δικομανείς) .
Αν και επιλογή σου ήταν, υπάρχει και η παράμετρος του αγορα-ζητηση και χρονική περίοδος αγοράς.
Ενα σπίτι πχ Παλαιό Φάληρο το 2011 περίπου το έβρισκες άνετα 150000 , όμορφο κι ωραίο. Τώρα αν το βρίσκεις με τα διπλά ίσως είσαι και τυχερός.
Το αν το βρει κάποιος ευκαιρία ή προσφορά δε σημαίνει ότι η ευκαιρία αυτή μετακυλίει στον επόμενο αγοραστή.
Κι εγώ που βρήκα ένα σπίτι καλή ευκαιρία 250000 τώρα αν θέλω να το πουλήσω κάνει τουλάχιστον 350000.
Είμαστε ενήλικες και μόνοι μας αποφασίζουμε.
Κανέναν δε ξερω προσωπικα και στα λέω για μελλοντική χρήση.
Δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις . Ωραία .

Πως θα σου φαινόταν αν Ζήταγες τιμή για ένα καινούριο προϊόν και σου έλεγε ο αντιπρόσωπος ( Ζαπαντης ) ότι είχε πάνω από 14.500€
Μετά από ένα μήνα ο ίδιος Αντιπρόσωπος ( Ζαπαντης ) που ζήτησες τιμη και στο πούλαγε 14.500 πούλαγε το ίδιο μηχάνημα καινούργιο 11.000 € Σε έναν άλλο…..Τι έγινε και έπεσε τόσο η τιμη του ένα μήνα μετά?

Πως γίνεται Καινούργιο μηχάνημα να Πωλείται 1000 € λιγότερα από το μεταχειρισμένο μόλις ένα μήνα αργότερα?
Μονο εγώ το βλέπω παράλογο η Έχουμε γίνει ξαφνικά όλοι υπεράνω χρημάτων και διαφορές των 1500 των 2000 και των 3000 € δεν παίζουν κανένα ρόλο?

Last edited by a moderator:

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.394
Όσοι διαβάζουν αυτό το forum γνωρίζουν πολύ καλά πως ο γιατρός (στον Κώστα αναφέρομαι εν προκειμένω) ολημερίς κι οληνυχτίς μας λιβανίζει να αγοράσουμε 4 πράγματα:

1. Trinnov
2. Geithain ή Genelec
3. Περισσότερα subs
4. Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Αν κάποιος τον θεωρεί γνωστικό και εμπιστευτεί την άποψή του και αν επιπλέον έχει την ανάγκη και την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει κάτι από τα παραπάνω, θα το πάρει.

Θα είναι καλό; Θα του αρέσει; Θα καλύψει την ανάγκη του;

Ποιός ξέρει. Μπορεί και όχι. Μπορεί ο γιατρός να λέει και βλακείες. Ένας τυχαίος είναι σε ένα forum που λέει την άποψή του. Ούτε πληρώνεται, ούτε πτυχία ακουστικής έχει, ούτε τίποτα.

Ο Τζιοβάνι λέει πως ο Γάλλος π.χ. είχε άλλη άποψη για τα sub. ΟΚ, so what? Και ο Ζαπ το ίδιο στη δική μου περίπτωση. Τον ρώτησα, θέλω και sub με τα Geithain; Μου λέει θα το κάνεις club; Όχι, του λέω. Ε, δεν χρειάζεται, μου λέει.
Ποιός έχει "δίκιο"; Ο Γάλλος; Οι γιατροί; Μπορούμε να το συζητάμε 100 σελίδες. Αν πρόκειται για αγορά, μελετάμε όλες τις απόψεις και αποφασίζουμε.

Το αν θα τον ακούσεις ή όχι λοιπόν παραμένει δική σου επιλογή και δεν μπορείς να ζητήσεις τα ρέστα. Άρα μπορεί και να απογοητευτείς από την επιλογή σου.

Ένα πράγμα που όμως νομίζω είναι ξεκάθαρο σε όλους, είναι πως δεν υπάρχει καμία κακή πρόθεση. Θα έπρεπε να είναι χαζός κάποιος που διαβάζει αυτό το forum για να πιστέψει ότι ο Κώστας (και ο dimi φυσικά) πρότεινε Trinnov επειδή τη δεδομένη χρονική στιγμή ήθελε να "σπρώξει" το κομμάτι ενός φίλου του. Προτείνει Trinnov όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, το έχει αναλύσει έτσι, το έχει αναλύσει αλλιώς, τους έχει ανάψει λαμπάδες στην εκκλησία που πηγαίνει ανελλιπώς ( :fuckyou: ), είμαι σίγουρος πως μέχρι και στα ψάρια όταν πηγαίνει στη θάλασσα πουλάει Trinnov, subs και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αν είναι δυνατόν λοιπόν να πιστέψουμε πως αυτό που λέει συνεχώς, σε εκείνη την περίπτωση το είπε με σκοπιμότητα.

Αν και, συμπερασματικά, δεν νομίζω πως ούτε ο Τζιοβάννι έχει κατά βάθος κακή πρόθεση, νομίζω απογοητευμένος με κάποιες από τις επιλογές του (για Χ, Υ λόγους) ψάχνει τον θύτη εκεί που δεν υπάρχει. Φιλικά λοιπόν του λέω τα παραπάνω και ελπίζω να τα ξανασκεφτεί για να μην εκτίθεται.

Υ.Γ. Αυτό που ανέφερε τώρα για την άλλη περίπτωση με τον reactv8 δυστυχώς δεν μπορούμε να το αξιολογήσουμε. Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα περιστατικά, ούτε είναι παρών ο Ζαπ για να εξηγήσει γιατί έκανε αυτή την τιμή αν την έκανε. Άρα δεν έχει νόημα να το αναφέρουμε.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.813
...
Έχουμε γίνει ξαφνικά όλοι υπεράνω χρημάτων και διαφορές των 1500 των 2000 και των 3000 € δεν παίζουν κανένα ρόλο?
Σε αυτό ειδικά κατανοώ πλήρως τον προβληματισμό...Τον συμμερίζομαι κιόλας όποτε αναλογίζομαι με ποιους τρόπους μπορεί να διαμορφώνονται τιμές σε διάφορα αγαθά πρώτης ανάγκης...

Έχοντας όμως φτάσει το νήμα στο στάδιο που καθένας εμπλεκόμενος έβγαλε τα ΄΄σώψυχά΄΄ του στη φόρα αξίζει για τη δική σου ηρεμία ψυχής ν'αποφανθείς έστω και χωρίς να το δημοσιοποιήσεις πόσο κερδισμένος ή χαμένος κρίνεις ότι βγήκες απ'όλες τις αγοραπωλησίες...Ο ίδιος δεν μπορώ να σε θεωρήσω και τόσο ΄΄αδικημένο΄΄,αφού έχεις ένα μεγαλοπρεπές setup υποσχόμενο μεγάλη ικανοποίηση και με αντοχή στο χρόνο...Μέχρι και ανώτερο βινυλιοσύστημα προμηθεύτηκες με καθοδήγηση από έμπειρους χομπίστες στο συγκεκριμένο είδος.

P

PMC

Guest
Σε αυτό ειδικά κατανοώ πλήρως τον προβληματισμό...Τον συμμερίζομαι κιόλας όποτε αναλογίζομαι με ποιους τρόπους μπορεί να διαμορφώνονται τιμές σε διάφορα αγαθά πρώτης ανάγκης...

Έχοντας όμως φτάσει το νήμα στο στάδιο που καθένας εμπλεκόμενος έβγαλε τα ΄΄σώψυχά΄΄ του στη φόρα αξίζει για τη δική σου ηρεμία ψυχής ν'αποφανθείς έστω και χωρίς να το δημοσιοποιήσεις πόσο κερδισμένος ή χαμένος κρίνεις ότι βγήκες απ'όλες τις αγοραπωλησίες...Ο ίδιος δεν μπορώ να σε θεωρήσω και τόσο ΄΄αδικημένο΄΄,αφού έχεις ένα μεγαλοπρεπές setup υποσχόμενο μεγάλη ικανοποίηση και με αντοχή στο χρόνο...Μέχρι και ανώτερο βινυλιοσύστημα προμηθεύτηκες με καθοδήγηση από έμπειρους χομπίστες στο συγκεκριμένο είδος.

Είσαι ένας εσυ……?

Το πρόβλημα μου είναι μόνο ένα . Έδειξα εμπιστοσύνη σε δύο ανθρώπους και περίμενα να με προστατέψουν σε μία μεγάλη αγορά η οποία έγινε κατά τις οδηγίες τους. αυτό δεν έγινε και εγώ απογοητεύτηκα , τέλος. Ούτε χρήματα πιστεύω ότι έβγαλαν ούτε ότι κερδίζουν από πωλήσεις.
Το μεγάλο κέρδος που έχω είναι ότι το έβγαλα από μέσα μου και νιώθω πλέον ήρεμος…..

Last edited by a moderator:

Reaction score
15.469
πόσο ζυγίζει?
ειναι αλαφρο
γιατι δε κανει αποσβεση δια της μαζας
ειναι αεροςπως τολενε το ανοιξα μια φορα και ειχε κατι ελατηρια μεσα (τα ξαναβαλα)
αλλα αμα θετε εχω και κατι τουβλα και 12 και 15 κιλα το κανω

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.243
Ακούγοντας μια δισκάρα και πλησιάζοντας στα δυό τρία τελευταία κομμάτια της πλευράς τα δυναμικά χάθηκαν ο ήχος μούντωσε. Σαν να είχαν μπουκώσει όλα. Τότε αμέσως σκέφθηκα ότι είχε δίκιο ο Θεούλης και εγώ κορόιδευα. Τελικά είχα ξεχάσει να σκουπίσω τη σκόνη από τον δίσκο με το αντιστατικό🙃🙃🙈🙈🙈😝😝😝
Κοίτα, πέραν της πλάκας, στο εσωτερικό του δίσκου βινυλίου, η ταχύτητα που τρέχει η κεφαλή στο αυλάκι είναι μειωμένη.

Στο εξωτερικο τμήμα του δίσκου, προφανώς η διάμετρος είναι πολύ μεγαλύτερη από τη διάμετρο ενός αυλακιου στο εσωτερικό άκρο του δίσκου. Ο δίσκος γυρνάει με σταθερή ταχύτητα περιστροφής, άρα βαίνει μειούμενο το μήκος ανάγνωσης ανά δευτερόλεπτο, και η διαφορά δεν είναι αμελητέα.

Άρα όντως, στο εσωτερικό τμήμα του δίσκου, η "ανάλυση" που εμπεριέχουν τα αυλάκια, η ποσότητα της πληροφορίας πες, είναι εκ των πραγμάτων μειωμένη, και πολύ μάλιστα.

Τώρα αν το ακούς αυτό ή όχι, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Για τον ίδιον λόγο, τα 45-αρια, που τρέχουν σε υψηλότερες στροφές, μπορούν να έχουν περισσότερη αποθηκευμένη πληροφορία στο μέσο, διότι η απόσταση που διανύει η κεφαλή ανά δευτερόλεπτο, είναι αυξημένη σε σχέση με τα κανονικών στροφών lp.

Φακτς οφ οντιο.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.235
πάω στου γείτονα ν΄ακούσω κανα βινύλιο.... με ψήσατε :p
που και που έχει πλάκα να το βλέπουμε να γυρίζει.... !

1653323206660.png

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.813
Κοίτα, πέραν της πλάκας, στο εσωτερικό του δίσκου βινυλίου, η ταχύτητα που τρέχει η κεφαλή στο αυλάκι είναι μειωμένη.

Στο εξωτερικο τμήμα του δίσκου, προφανώς η διάμετρος είναι πολύ μεγαλύτερη από τη διάμετρο ενός αυλακιου στο εσωτερικό άκρο του δίσκου. Ο δίσκος γυρνάει με σταθερή ταχύτητα περιστροφής, άρα βαίνει μειούμενο το μήκος ανάγνωσης ανά δευτερόλεπτο, και η διαφορά δεν είναι αμελητέα.

Άρα όντως, στο εσωτερικό τμήμα του δίσκου, η "ανάλυση" που εμπεριέχουν τα αυλάκια, η ποσότητα της πληροφορίας πες, είναι εκ των πραγμάτων μειωμένη, και πολύ μάλιστα.

Για τον ίδιον λόγο, τα 45-αρια, που τρέχουν σε υψηλότερες στροφές, μπορούν να έχουν περισσότερη αποθηκευμένη πληροφορία στο μέσο, διότι η απόσταση που διανύει η κεφαλή ανά δευτερόλεπτο, είναι αυξημένη σε σχέση με τα κανονικών στροφών lp.

Φακτς οφ οντιο.
Είναι το μέγεθος που θα λέγαμε ρυθμός δειγματοληψίας...
Όταν δε σκεφτόμαστε audiophile 45άρια,αυτά πρέπει είναι...12ιντσα.
Είσαι ένας εσυ……?
...
Το μεγάλο κέρδος που έχω είναι ότι το έβγαλα από μέσα μου και νιώθω πλέον ήρεμος…..
Ωφέλιμο να το έχουμε υπ'όψιν...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
87.023
@PMC επιμένεις, ενώ έχουν ανέβει όλα όσα σε διαψεύδουν.
Ντροπή σου

Αυτό είναι παράνομο:
ο Δημήτρης και ο Κώστας ανέλαβαν να βρουν τον πελάτη και να τον ψήσουν
Είναι συκοφαντική δυσφήμιση, και υπάρχουν ντοκουμέντα που σε διαψεύδουν κατάφορα.

Κατάλαβε το.
Μάζευτα, πες πως δεν εκφράστηκες σωστά, άλλο εννοούσες, δεν ήπιες καφέ, το έγραψε ο κορέκτορας, κάτι βρες και πες.

Είμαι μεγαλόψυχος σήμερα. Αύριο μπορεί να μην είμαι.
Κάνε μια δήλωση παραδοχής λάθους και μια συγνώμη, να πάμε παρακάτω.

Reaction score
6.840

Φακτς οφ οντιο.
Εντάξει ρε συ Κώστα . Δεν μιλάμε τώρα για κόπιες του 60’ με 12 τραγούδια στην κάθε μεριά. Βγαίνει τώρα το κάθε φυντάνι του audio που διάβασε κάτι και το παίζει ειδικός χωρίς να εχει μυρωδιά λες και εμείς πετάμε χαρταετό😀

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.243
Είναι το μέγεθος που θα λέγαμε ρυθμός δειγματοληψίας...
Σωστό.

Βεβαίως δεν μπορείς να πείσεις έναν βινυλιόφιλο πως το μέσο αυτό έχει συνεχώς μειούμενο ρυθμό δειγματοληψιας από την περιφέρεια προς το κέντρο, με σφάλματα ανάγνωσης αυξημένα στα άκρα του δίσκου και με τζιτερ χειρότερο του χειρότερου ντακ εβερ.

Τες πα. Σιγά τα ωά.

P

PMC

Guest
@PMC επιμένεις, ενώ έχουν ανέβει όλα όσα σε διαψεύδουν.
Ντροπή σου

Αυτό είναι παράνομο:

Είναι συκοφαντική δυσφήμιση, και υπάρχουν ντοκουμέντα που σε διαψεύδουν κατάφορα.

Κατάλαβε το.
Μάζευτα, πες πως δεν εκφράστηκες σωστά, άλλο εννοούσες, δεν ήπιες καφέ, το έγραψε ο κορέκτορας, κάτι βρες και πες.

Είμαι μεγαλόψυχος σήμερα. Αύριο μπορεί να μην είμαι.
Κάνε μια δήλωση παραδοχής λάθους και μια συγνώμη, να πάμε παρακάτω.
Δημητρη , ζήτησε μου συγνώμη με Ειλικρίνεια και ισως κάποια στιγμή σε Συγχωρέσω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.243
Ναι Δημήτρη, ζήτα συγνώμη γιατί τον βοήθησες επί σειράς μηνών, με κόστος άπειρο από τον λίγο ελεύθερο χρόνο σου, τόσο για τη βελτίωση του χώρου του, όσο και για τη βελτίωση του σεταπ του.

Πέσε στα γόνατα ντιμιφουτ, ήταν τρελά αυτά που πρόσφερες δωρεάν, συμβουλές για κάθε μέτρηση, ανάλυση μια προς μια των τονώσεων και ακυρώσεων στο φάσμα, τόσα μηνύματα, οδηγίες για πρισετς, και επίσκεψη δωρεάν στο χώρο του για καλιμπράρισμα.

Σα δε ντρέπεσαι λέω γω. Πωλητακο της πλάκας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.243
ρυθμός δειγματοληψίας
Επειδή έχεις αναλύσει αρκετά το θέμα, μπορείς να μου πεις σε τι δειγματοληψία και μήκος λέξης αντιστοιχεί κατά μέσο όρο ένα τυπικό βινύλιο;

Στη μέση του δίσκου 33 στροφών. Άσε τα άκρα.

Το ρεντ μπουκ είναι 16/44,1 οπότε δώσε λίγο τα δεδομένα, και μη συζητάμε τα αδύνατα έστω θεωρητικά σενάρια της ανάγνωσης ενός μορίου υλικού, αυτά προφανώς δε στέκουν.

Ο Ισαάκ λέει 12/32. Πολύ μου φαίνεται.
Εκτός κι αν μιλάμε για το απολύτως μέγιστο, σε 45-αρι σε εξωτερικό αυλάκι.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.457
Members
38.324
Νεότερο μέλος
One_Music