- Reaction score
- 19.933
Thanks. Σοβαρός, to the point, no bullshit και χαζούς άστοχους χαρακτηρισμούς. Όπως πάντα οι πεαγγελματίες κάνουν μπαμ.Για την τέχνη του γυρίσματος δεν έχω να πω τίποτα καθώς και δεν ξέρω και αν και βρισκόμουν εκεί ακόμα και σε ταινίες, είχα δουλειά για άλλα πράγματα και δεν έβλεπα "από δίπλα".
Αυτά μόνο διευθυντες φωτογραφίας θα στα πουν.
Από τα βασικά που ξέρω είναι πως αλλιώς φωτίζεις για φιλμ αλλιώς για video. Στο φιλμ κάνεις 50 πρόβες και 3 takes. Στο ψηφιακό πάει ανάποδα για είναι τσάμπα.Γεμίζει σαβούρα ο δίσκος και μετά τρέχουν στα studios κάποιοι σαν εμένα
να είναι in time. Ευτυχώς κατά το γύρισμα υπάρχει τρόπος με ένα κουμπί να μαρκάρεις τα "καλά" πλάνα, ώστε να φορτώσεις μόνο αυτά, ή να να τα φορτώσεις όλα και να τα βρείς με ένα κουμπί.
Δεν ήθελα να ειρωνευτώ, πραγματικά ρώτησα, μήοως και ηξερες. Ναι έχω βρεθεί σε κάτι συζητήσεις σκηνοθετών , νεότερος και τα λέγανε (απο εκεί τα λέω και εγω σαν απορίες), αλλά να σου πω δεν καταλάβαινα τι λέγανε και γιατί. Μιλάγανε και για αυτό που λές για το 3d αλλά ουτε και τώρα που μου τα λες τα καταλαβαίνω. Λέγανε και άλλα όμως για μεθόδους, τεχνικές που χάθηκαν ή δεν μπορούν με το ψηφιακό να ¨αναπαραχθούν" κλπ. Για το ψηφιακό λέγανε για αυτην την άισθηση της υπερλεπτομέρειας που αφήνει (όχι ανάλυσης per se) που δεν έχει η φυσική ζωή και το πλάνο.