Ποδήλατο

Reaction score
18.790
Το θέμα με την κοπελιά (δεν ξέρω την ηλικία της), είναι ότι παρασύρθηκε κι αυτή από τη μόδα... έχοντας άλλες εμπειρίες, δεν βγαίνουν φυσικά σωστά όταν πάει με το gravel σε μέρη που είναι μόνο για ΜΤΒ.

Πώς να το φχαριστηθεί μετά...

Εγώ εδώ και κάποιες στιγμές θα ήθελα και ανάρτηση πίσω, όχι μόνο μπροστά! 8-)
Μα από αυτό ξεκίνησε η συζήτηση Σώτο , για διάσχιση είναι μια χαρά.
Το θέμα είναι πως έχουν βγάλει 1002 αξεσουάρ για να τα κάνουν ντε και καλά να πάνε στη κροκάλα...
Αναρτήσεις για πιρούνι, ανάρτηση στο stem, ανάρτηση στις αντιρίδες του πλαισίου, παλουκόσελο φλίπ φλόπ...
Δεν είναι για αυτή τη δλειά κουκλίτσα μου...
Ε προφανώς, αν είναι να τα βάλεις όλα αυτά, πάρε ΜΤΒ ρε παιδί... τα έχει έτοιμα, και καλύτερα! 8-) :roflmao:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.885
Έλα ρε σεις, πιαστήκατε από τη γνώμη της Brooke που είναι ζωγράφος και συγγραφέας. Είπε την παπαριά της επειδή είχε τσακωθεί με τον σύζυγο, ξεθύμανε κι εμείς καθόμαστε και ασχολούμαστε. :biggrin:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.199
Ε προφανώς, αν είναι να τα βάλεις όλα αυτά, πάρε ΜΤΒ ρε παιδί... τα έχει έτοιμα, και καλύτερα! 8-) :roflmao:

Και όλα αυτά να βάλει κανείς θα υστερεί και πάλι στο έλεγχο.
Τα εμπόδια θέλουν γρήγορες αντιδράσεις, αίσθηση και έλεγχο.
Όλα αυτά έρχονται από το μεγάλο τιμόνι (που απορροφά και κραδασμούς συν της άλλης) των mtb σε συνεργασία με τη τελείως άλλη γεωμετρία του πλαισίου.

Reaction score
18.790
Πολύ σωστό! Κι εμένα μου φαινόταν περίεργο το τόσο φαρδύ τιμόνι στην αρχή - κι έλεγα μήπως και το κοντύνω, όπως είχα κάνει στο trekking - (που δεν είναι και από τα πιο φαρδιά, νομίζω 72 ή 74cm έχει το Cube, ενώ υπάρχουν και 80 ή και παραπάνω), αλλά στην πράξη φαίνεται τι σταθερότητα δίνει εκεί που πρέπει. Που σε καμία περίπτωση δεν έχεις με στενό τιμόνι.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.199
Κοίτα εδώ προπόνηση σήμερα ρε φίλε, να σέσω τη Αθήνα μου...
Αερόβιο του κερατά με σβέλτο ρυθμό, πάτσα φρένο για να ανέβω και για να κατέβω από το ποδήλατο, ο δρόμος σχεδόν πίστα με ελάχιστες κακοτεχνίες, κίνηση ελάχιστη έως καθόλου.

Attachments

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.199
Διαλέχτε, έχει από όλες τις τιμές ο μπαχτσές

Και εδώ τα πχιο γρήγορα ελαστικά για gravel, αφού τα κάνουμε αναπαυτικά πρέπει να τα κάνουμε και γρήγορα... κοίτα σε τι τροχό τα προμοντάρουν οι κερατάδες :roflmao:

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.199
Γκαβοπουλάκι, όταν επιστρέφω από προπόνηση έρχετε να με υποδεχθεί, μετά μυρίζει όλο το ποδήλατο. Έχει χάσει από μωρό τα μάτια και έχει αναπτύξει όλες τις άλλες αισθήσεις.
Θα έλεγα πως λειτουργεί σαν σκλί και λιγότερο ως γάτα.
IMG_20220603_110919.jpg

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.885
Και εδώ τα πχιο γρήγορα ελαστικά για gravel, αφού τα κάνουμε αναπαυτικά πρέπει να τα κάνουμε και γρήγορα... κοίτα σε τι τροχό τα προμοντάρουν οι κερατάδες :roflmao:

Όταν η τιμή ενός ελαστικού ποδηλάτου φτάνει ή ξεπερνάει την τιμή ενός καλού ελαστικού αυτοκινήτου, η κοροϊδία είναι οφθαλμοφανής. Και ξέρετε ότι είμαι υπερκαταναλωτικός.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.199
Άστα Αλεξ, έχει ξεφύγει η δλειά με τις τιμές στα αναλώσιμα του ποδηλάτου.
Σέρβις στη 1000cc μοτοσυκλέτα που έχω, πληρώνω λιγότερα...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.885
Άστα Αλεξ, έχει ξεφύγει η δλειά με τις τιμές στα αναλώσιμα του ποδηλάτου.
Σέρβις στη 1000cc μοτοσυκλέτα που έχω, πληρώνω λιγότερα...
Να το πω κι αλλιώς: Δεν στέκει τα ετήσια έξοδα συντήρησης ενός ποδηλάτου να ισούνται με αυτά ενός αυτοκινήτου πολλαπλάσιας τιμής.

Reaction score
18.790
Έτσι όπως το πάνε, με αυτά τα κόστη αγοράς και συντήρησης, θα βάλει η εφορία και τα ποδήλατα (αυτά τα ποδήλατα) στα τεκμήρια διαβίωσης! :headbang: :roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.199
Αφού από τότε που μας πήραν χαμπάρι Σώτο βγάζουν κάθε χρόνο καινούριο μοντέλο και ανεβάζουν σχεδόν ένα χιλιάρικο τις τιμές με το ίδιο group.
Λες και στο νέο μοντέλο δεν θα τραβάς πετάλι, θα ανέβεις πάνω και θα πηγαίνει μαναχότ το ποδήλατο...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
103.735
θα βάλει η εφορία και τα ποδήλατα (αυτά τα ποδήλατα) στα τεκμήρια διαβίωσης!
Η τωρινή ή η νέα κυβέρνηση; :rolleyes:

Αν και θα 'ναι η ίδια! :fuckyou:

Reaction score
18.790
Καλά, εσύ το χαβά σου... :p :geek:

Γενικά μιλάω, δεν αναφέρομαι στην κυβέρνηση, όποια κι αν είναι. Αλλά στις τιμές και συντήρηση των ποδηλάτων. :dance2:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.199
IMG_20220605_114032.jpg

IMG_20220605_122503.jpg

IMG_20220605_122514.jpg

Κοίτα πως καρφώνουν τα 1000 υψομετρικά!!
Σήμερα το πήγα 10 παλμούς κάτω σε σχέση με άλλες φορές, βγήκε σαφώς πχιο άνετα και από χρόνο σχεδόν τα ίδια διότι στα δύσκολα έπαιζαν διαθέσιμα βατάκια

Last edited:

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.435
Κοίτα πως καρφώνουν τα 1000 υψομετρικά!!
Ας ποστάρω κι εγώ το σημερινό. Ok, εμένα δεν ήταν συνεχόμενα τα υψομετρικά, αλλά μιλάμε τέτοιες κλίσεις σε κανονικό δρόμο δεν έχω ξαναδεί. Ο Θεός να τον κάνει "κανονικό" βέβαια, σε πολλά σημεία ήταν ο κλασικός τσιμεντόδρομος του χωριού, αυτός με τις χαρακιές. Σε ένα σημείο σηκώνονταν σούζα η μπροστά ρόδα σε κάθε πάτημα.

Το Strava τα κάνει smooth βέβαια οπότε δεν φαίνονται οι μέγιστες κλίσεις σε κάθε σημείο, αλλά κάτι φαίνεται.

IMG_20220605_144552.jpg

IMG_20220605_144530.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.199
Και βέβαια φαίνονται τα υψομετρικά σε εμάς που ξέρουμε τι είναι πετάλι στο ανήφορο Σύμο.
Η θκιάμ ανάβαση σήμερα ήταν στο επίγειο παράδεισο, σε κάτι λιγότερο από 20 χλμ κάνεις μονοκουρδωσά 1000 υψομετρικά.
Παρόλο που ξεκίνησα 07:00 το πρωί είχε υπερβολική υγρασία, το καλό τη υπόθεσης είναι που όλη η ανάβαση είναι μέσα σε πυκνή βλάστηση και τη κάνει κάπως υποφερτή αυτή τη εποχή.
Στο θκόμας πλανήτη εμείς δεν ιδρωνουμε κανονικά, σήμερα όμως έσταζε το μούσι νερό... Όλο το ποδήλατο και η οθόνη του garmin ήταν συνέχεια μούσκεμα.
Με στάση σε 2 πηγές καταναλωσα 1,5 λίτρο νερό και 0,5lt ηλεκτρολύτη

Reaction score
1.556
Kαλά περί gravel bikes θα τρελαθούμε τελείως πήραν την δομή-χρήση και τα στησίματα ποδηλάτων από το cyclocross και αποφάσισαν να το πουλήσουν ως το νέο big thing στην ποδηλασία. Βρε ‘σείς το cyclocross είναι πολύ σοβαρή μορφή ποδηλασίας και απίστευτα επίπονη τόσο αγωνιστικά αλλά και σαν προπόνηση. Τα ποδήλατα αυτού του είδους είναι φτιαγμένα για συγκεκριμένο terrain και αντίστοιχη χρήση. Το να τα υποβιβάσεις σε ένα all around δεν ξέρω εγώ τι είναι άκυρο concept από την αρχή.

Reaction score
1.556
Επιτρέψτε μου να μείνω λίγο στο CX μιλάμε για ένα άθλημα που είναι ενταγμένο στην UCI με παγκόσμιο πρωτάθλημα από το 1950.

https://en.wikipedia.org/wiki/Cyclo-cross

Ένας από τους αγαπημένους μου αθλητές είναι ο Lars Boom

https://en.wikipedia.org/wiki/Lars_Boom

O oποίος ήταν και εξαιρετικός "δρομίσιος".

Γενικά οι αθλητές που φεύγουν απο το CX και το ΜΒ και γίνονται κουρσάροι είναι φόβος και τρόμος, έχουν skills, δύναμη και ζηλευτή αντοχή.

Τώρα δεν παει ο καθένας να καβαλήσει gravel στην παραλιακή χαμένο πάει. Δεν πάει να το βγάλει στην καμένη Πάρνηθα, το αυτό. Θέλει σχεδιασμό διαδρομής να ξέρεις τί κάνεις και σε τι προπόνηση στοχεύεις. Αν είναι κάποιος απλά βολταδόρος καλύτερα να βγει με το Pegeuot της παιδικής του ηλικίας με πενταπλέτα και να φάει το πεωτοχίλιαρο αλλού... Ουφ ξεθύμανα!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.620
Members
38.350
Νεότερο μέλος
Αστέριος