Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

Reaction score
2.468
Γιατί δεν το ψάχνεις μόνος σου;

Στην Πάτρα από το Ρίο μέχρι την Παραλία μέτρησα 19 σταθμούς φόρτισης και 40 βενζινάδικα. Δεν ξέρω σύνολο καθώς πρέπει να τα ανοίξω ένα ένα.
Τί να ψάξω μόνος μου; Δες πιό πάνω σε ποιά απάντηση του απάντησα και το συζητάμε.

D

Deleted member 35

Guest
Τί να ψάξω μόνος μου; Δες πιό πάνω σε ποιά απάντηση του απάντησα και το συζητάμε.
Και εγώ σε αυτό σου απάντησα. ΔΕΝ χρειάζεται να έχεις κλειστό πάρκινγκ καθώς στις μεγάλες πόλεις το δίκτυο είναι σχετικά καλό. Τώρα αν είσαι σε επαρχία ή σε μέρος που υπάρχουν οι γνωστές ευαίσθητες ομάδες δε νομίζω πως το κλειστό πάρκινγκ θα κάνει τη διαφορά. Αν θέλουν να βάλουν χέρι θα το βάλουν ούτως ή άλλως.

Gio

Reaction score
185
Δηλαδή φίλε Tiffany, εσύ θά πρότεινες σε κάποιον που δεν μπορεί να φορτίσει στο σπίτι, να πάρει ηλεκτρικό καί όταν αδειάζει να πηγαίνει κανονικά να φορτίζει σε βενζινάδικο η σε σταθμό φόρτισης;🤨
Νταξ, είναι λίγο πρωτότυπο.

Reaction score
2.468
Κι εμένα παράλογο μου φαίνεται να έχω σα μόνη λύση να πηγαίνω σε σταθμό να φορτίζω.
Και οκ, τώρα είναι λίγοι οι σταθμοί φόρτισης, αργότερα θα γίνουν πολύ παραπάνω.
Τις μέρες όμως που βλέπεις πως και τα βενζινάδικα έχουν ουρές 5-6 αυτοκινήτων για βενζίνη, τί θα γίνεται με τις φορτίσεις;
Θεωρώ πως έχουμε πολλά προβλήματα να λύσουμε μέχρι να πούμε πως πάμε στα ηλεκτρικά.
Και άσε την περιοχή που μένω εγώ που είναι ημιμπουρδέλο.
Στο ελληνικό (αθήνα) δε βρίσκεις να παρκάρεις ούτε για αστείο στο δρόμο. Σε κάτι σεμινάρια που έπρεπε να πηγαίνω εκεί, άφηνα το αμάξι περίπου μισό χιλιόμετρο μακρυά. Αν γυρίσει το 30% αυτών που δεν έχουν πυλωτή ή κλειστό πάρκινγκ σε ηλεκτρικό, που θα τα φορτίζουν όλοι αυτοί;

D

Deleted member 35

Guest
Δηλαδή φίλε Tiffany, εσύ θά πρότεινες σε κάποιον που δεν μπορεί να φορτίσει στο σπίτι, να πάρει ηλεκτρικό καί όταν αδειάζει να πηγαίνει κανονικά να φορτίζει σε βενζινάδικο η σε σταθμό φόρτισης;🤨
Νταξ, είναι λίγο πρωτότυπο.
Γιατί τώρα το βενζινοκίνητο το γεμίζεις σπίτι; Τι στο καλό; Μόνο εγώ δεν έχω μπάρμπα τον Βαρδινογιάννη;

Αν έχεις καλό δίκτυο κοντά στο σπίτι σου ΔΕΝ υπάρχει λόγος να αγοράσεις ΚΑΙ wallbox. Με τα ψώνια της εβδομάδας πχ στον Βασιλόπουλο κάνεις δουλειά. Το έγραψα και πριν. Η Πάτρα έχει μήκος από το Ρίο έως την Παραλία 10χλμ. Δηλαδή τίποτα από αυτά δε θα σε βολέψει να φορτίσεις;

Και χωρίς διάθεση προσωπικής αντιπαράθεσης. Οι περισσότεροι κινούμαστε γύρω γύρω. Κοινώς 20€ και πολύ είναι κάθε φορά. Ποτέ δε γέμιζε το αυτοκίνητο. Πάντα βάζουμε τόσο ώστε να λέμε "μη μας τύχει τίποτα το βράδυ". Τώρα γιατί να αλλάξει αυτό;

D

Deleted member 35

Guest
Το θέμα είναι να βελτιωθεί ο ρυθμός φόρτισης και να μπουν μεγάλοι φορτιστές. Αυτό γίνεται σιγά σιγά. Αλλά γίνεται.

Τον τύπο τον έχουμε αναφέρει και άλλες φορές. Κάνει ταξίδια 1000χλμ με διάφορα ηλεκτρικά. Δείτε τι ωραία που είναι όταν φορτίζει στα 200KW. Κάθεται ένα τεταρτάκι και φουλάρει. Στο 5' είναι μια χαρά για μικρή μετακίνηση. Σχεδόν όσο κάνεις και με την βενζίνη.

Reaction score
2.468
Γιατί τώρα το βενζινοκίνητο το γεμίζεις σπίτι; Τι στο καλό; Μόνο εγώ δεν έχω μπάρμπα τον Βαρδινογιάννη;

Αν έχεις καλό δίκτυο κοντά στο σπίτι σου ΔΕΝ υπάρχει λόγος να αγοράσεις ΚΑΙ wallbox. Με τα ψώνια της εβδομάδας πχ στον Βασιλόπουλο κάνεις δουλειά. Το έγραψα και πριν. Η Πάτρα έχει μήκος από το Ρίο έως την Παραλία 10χλμ. Δηλαδή τίποτα από αυτά δε θα σε βολέψει να φορτίσεις;

Και χωρίς διάθεση προσωπικής αντιπαράθεσης. Οι περισσότεροι κινούμαστε γύρω γύρω. Κοινώς 20€ και πολύ είναι κάθε φορά. Ποτέ δε γέμιζε το αυτοκίνητο. Πάντα βάζουμε τόσο ώστε να λέμε "μη μας τύχει τίποτα το βράδυ". Τώρα γιατί να αλλάξει αυτό;
Ο Σκλαβενίτης της γειτονιάς παίζει να έχει πάνω από 1000 θέσεις πάρκινγκ και καθημερινά είναι αρκετά γεμάτο και ειδικά τα απογεύματα. Παρασκευές και Σάββατο δεν το συζητάμε καν.
Πόσες πρίζες πρέπει να βάλουν;

Όμορφα κι ωραία τα ηλεκτρικά αλλά οι υποδομές είναι ακόμη σε υπερβολικά νηπιακό στάδιο για να κάνεις την μετάβαση.

Και αν θες ρεαλιστικό παράδειγμα για να μη λες ότι λέω ότι να'ναι.
Πρόπερσι πήγα με τη σύζυγο Ρουμανία. Η μόνη στάση για φαγητό που κάναμε ήταν μετά τη Σόφια.
Σταματήσαμε και 2 φορές για βενζίνη και φύγαμε απευθείας και αυτό γιατί το πατάγαμε.

Με το ηλεκτρικό πόση ώρα χάνω;
Το θέμα είναι να βελτιωθεί ο ρυθμός φόρτισης και να μπουν μεγάλοι φορτιστές. Αυτό γίνεται σιγά σιγά. Αλλά γίνεται.

Τον τύπο τον έχουμε αναφέρει και άλλες φορές. Κάνει ταξίδια 1000χλμ με διάφορα ηλεκτρικά. Δείτε τι ωραία που είναι όταν φορτίζει στα 200KW. Κάθεται ένα τεταρτάκι και φουλάρει. Στο 5' είναι μια χαρά για μικρή μετακίνηση. Σχεδόν όσο κάνεις και με την βενζίνη.
Αυτό ναι. Αλλά όχι ότι το μέλλον είναι εδώ.

Gio

Reaction score
185
Εεε καί σύ ρε bonepeeler, ας παγαινες στη Νορβηγία.
Μόλις έφτανες εκεί, δεν θα έχανες σχεδόν καθόλου.

D

Deleted member 35

Guest
Οκ τό σταματάω εδώ, δεν έχει νόημα.
Μου θυμίζεις 2 μπαρμπάδες μου. Ο πρώτος δεν κινούσε ποτέ το αυτοκίνητο αλλά το είχε ΠΑΝΤΑ γεμάτο. Όταν μια φορά στους Χ μήνες πήγαινε κάπου ΑΜΕΣΩΣ συμπλήρωνε.

Ο δεύτερος ζούσε στο βουνό τσοπάνης. Κατέβαινε στο χωριό μόνο το Χειμώνα. Όλο το καλοκαίρι του πηγαίναμε βενζίνη με τα μπιτόνια.

Δεν είναι όλοι έτσι. Οι περισσότεροι είμαστε άνθρωποι της ρουτίνας. Σίγουρα δεν είσαι το ίδιο εσύ που πας στη δουλειά με τα πόδια με τον φορτηγατζή TIR που θα πάει στη Γερμανία. Αλλά για όλους υπάρχει τρόπος να γίνει η δουλειά. Και χωρίς να αλλάξεις τραγικά συνήθειες.

Το γράφω και πάλι να μην παρεξηγηθώ. ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΤΥΟ. Όχι στα Άγραφα και την Πίνδο, ούτε και στην Σαχάρα.

D

Deleted member 35

Guest
Και αν θες ρεαλιστικό παράδειγμα για να μη λες ότι λέω ότι να'ναι.
Πρόπερσι πήγα με τη σύζυγο Ρουμανία. Η μόνη στάση για φαγητό που κάναμε ήταν μετά τη Σόφια.
Σταματήσαμε και 2 φορές για βενζίνη και φύγαμε απευθείας και αυτό γιατί το πατάγαμε.
Συγνώμη αλλά είναι τραγικό. Ξεκούραση μηδέν. Πολύ επικίνδυνο. Το πόσο θα χάνατε; ανάλογα το φορτιστή και το αυτοκίνητο. Ξέρω ότι θα πεις ότι γράφω χαζομάρα αλλά τόσες ώρες ταξίδι χωρίς ξεκούραση είναι λίγο μεγαλύτερη.

Reaction score
2.468
Συγνώμη αλλά είναι τραγικό. Ξεκούραση μηδέν. Πολύ επικίνδυνο. Το πόσο θα χάνατε; ανάλογα το φορτιστή και το αυτοκίνητο. Ξέρω ότι θα πεις ότι γράφω χαζομάρα αλλά τόσες ώρες ταξίδι χωρίς ξεκούραση είναι λίγο μεγαλύτερη.
Σου είπε κανείς πως οδηγούσα μόνο εγώ;

D

Deleted member 35

Guest
Γιατί δεν βλέπετε τα sites Που ανέβασα και να κάνετε σύγκριση. Η Αθήνα ειδικά είναι γεμάτη φορτιστές. Γιατί δεν μπαίνετε στην εφαρμογή και να το ψάξετε;

Εγώ ξέρω πως στα όμορφα Σάλωνα ΔΕΝ έχω φορτιστή κοντά και προς το παρών είναι εκτός σκέψης και οικονομικής δυνατότητας. Στην Αθήνα όμως υπάρχουν μια χαρά φορτιστές.
Σου είπε κανείς πως οδηγούσα μόνο εγώ;
Επειδή το ακούω από πολλούς αυτό και το έχουν σαν μαγκιά ότι πήγαν και ήρθαν μονοημερής κάπου. ΟΚ τότε.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.094
Όσοι έχετε την παραμικρή επιφύλαξη περί ev, για οποιονδήποτε λόγο (δεν φτάνουν οι φορτιστές, δεν αντέχουν οι μπαταρίες, κλπ κλπ κλπ), παρακαλώ θερμά, μην παίρνετε ηλεκτρικό, δεν φτάνουν τα ev για τους λίγους που δεν έχουν επιφυλάξεις, που θέλουν ev εδώ και τώρα.

Σοβαρά τώρα. Πάρτε ice. Λίζινγκ ντιζελάκι. Μια χαρά.

Reaction score
29
Η ουσία του ερωτήματός μου λαμβάνει υπόψη το πολλαπλάσιο κόστος φόρτισης σε σταθμό έναντι του οικιακού νυχτερινού τιμολογίου, και τα οφέλη της αργής φόρτισης.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποια λύση και για αυτό.
Δε μπορεί ένα καλώδιο να κοστίζει κατοστάρικα και να κουνάει σημαία "κλέψε με κλέψε με"

Gio

Reaction score
185
Όσοι έχετε την παραμικρή επιφύλαξη περί ev, για οποιονδήποτε λόγο (δεν φτάνουν οι φορτιστές, δεν αντέχουν οι μπαταρίες, κλπ κλπ κλπ), παρακαλώ θερμά, μην παίρνετε ηλεκτρικό, δεν φτάνουν τα ev για τους λίγους που δεν έχουν επιφυλάξεις, που θέλουν ev εδώ και τώρα.

Καλά ρε σύ, μάγια τούς έχεις κάνει;
Σεχουν ερωτευτεί οι μισοί εδώ μέσα.🤣
Στη φωτιά θα πεφτανε για σένα. Αγόραρε!!!

Reaction score
2.468

Πάω πάσο.
Έχεις δίκιο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.094
Καλά ρε σύ, μάγια τούς έχεις κάνει;
Σεχουν ερωτευτεί οι μισοί εδώ μέσα.🤣
Στη φωτιά θα πεφτανε για σένα. Αγόραρε!!!
Ζηλεύεις ή μου φαίνεται; 😂😜🤣

Η ουσία του ερωτήματός μου λαμβάνει υπόψη το πολλαπλάσιο κόστος φόρτισης σε σταθμό έναντι του οικιακού νυχτερινού τιμολογίου, και τα οφέλη της αργής φόρτισης.
Δημήτρη, όπως έχω γράψει κατ'επαναληψιν, προσωπικά θα επαναλάβω πως επιμένω να μην πάτε να πάρετε ev εάν δεν έχετε δυνατότητα φόρτισης κατ' οίκον ή στην εργασία.

Εξ'αρχης σε αυτό το θρεντ, επαναλαμβάνω μονίμως και σταθερά αυτή την προσωπική προτροπή.

Ταυτόχρονα όμως, λόγω της εμπειρίας μου σε παρέες ηλεκτροκίνητων, ξέρω πολλούς κατόχους ev, οι οποίοι δεν συμμερίζονται την δική μου άποψη, και έχουν πάρει ev χωρίς να διαθέτουν δικό τους χώρο φόρτισης (δεν θα το έκανα ποτέ), και λένε ότι δεν έχουν πρόβλημα στη χρήση, όπως σου έγραψα πριν. Έτσι λένε, το μεταφέρω, μέχρι εκεί.

Προσωπικά, εάν δεν είχα τη δυνατότητα να φορτίζω στο σπίτι, ντιζελάκι θα είχα. Με λίζινγκ. Στάνταρ. Δε μπορώ την ταλαιπωρία. 😎

Κι αυτό που θα έκανα εγώ, προτείνω και σε σας. Εφόσον δεν έχετε δυνατότητα φόρτισης, μείνετε μακριά από τα ηλεκτρικά. Μη τα κοιτάτε καν.

Άσε που έχουν τρελή αναμονή. Δεν φτάνουν λέμε, τι δε καταλαβαίνετε... 1 έτος έκλεισε αναμονή κολλητός μου φίλος για να παραλάβει μοντελ Υ περφορμανς. Προ λιγων ημερών το πήρε, κι άλλαξε χρώμα (από μπλε που είχε σε παραγγελία το πήγε μαύρο) για να παραλάβει τώρα, διότι ειδάλλως μπορεί να περίμενε άλλους 4-6 μήνες..

Gio

Reaction score
185
Σιγά μη δε φτάνουν.
Μόνο σήμερα η vw μου έχει στείλει τρία μηνύματα να πα να πάρω id3 με 369 ευρώ το μήνα.
Τέλος πάντων, σας αφήνω τώρα γιατί βλέπω στο YouTube αγώνες άλμα εις μήκος γυναικών . Ωραία πράματα!!!
Μετά θα ψάξω για κανένα μπιτς βόλεϊ.😍😍😍

Reaction score
5.405
Για να πα να δώσεις προκαταβολή με άγνωστο χρόνο παράδοσης μήπως εννοεί με τα μηνύματά της η VW :)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.632
Members
38.212
Νεότερο μέλος
Falco_1000