Barista Corner

melina

Cargo 200
Reaction score
43.478
Η καινούρια μου επιλογή
Το kudu έχει τώρα και συσκευασίες του κιλού που τις πουλάει με ελάχιστη ποσότητα 2 κιλά αλλά μόνο με τιμολόγιο και βγαίνει πολύ οικονομικά!

Το Brazil που τρέχω τώρα μου αρέσει πολύ για καθημερινό καφεδάκι.

Η νέα νεσπρεσο με τις πιο μεγάλες κάψουλες λέει τίποτα; Έχει δοκιμάσει κανείς;
τη σκέφτομαι σε λύση ταξιδιωτική (να πάρεις μαζί σου μια μηχανή στο δωμάτιο) και για γρήγορο καφε της στιγμής.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.528
Ναι εγώ. Πεταμένα λεφτά. Άθλιος καφές μηχανήματος επιπέδου σαν κ αυτόν που σου δίνουν όταν περιμένεις στο ΚΤΕΟ. Το μόνο καλό του ότι είναι φτηνός. Αλλά τι να το κάνεις αν δεν πίνεται...

melina

Cargo 200
Reaction score
43.478
Ναι εγώ. Πεταμένα λεφτά. Άθλιος καφές μηχανήματος επιπέδου σαν κ αυτόν που σου δίνουν όταν περιμένεις στο ΚΤΕΟ. Το μόνο καλό του ότι είναι φτηνός. Αλλά τι να το κάνεις αν δεν πίνεται...
Ρωτάω για τη vertuo, αν είναι το ίδιο χάλια με την ορίτζιναλ τοτε παίρνω την ορίτζιναλ για τη χρήση που θέλω για να βγει πιο φθηνή. Έλεγα μήπως με τις μεγαλύτερες κάψουλες είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα. Δεν περιμένω καφέδαρα αλλά μια αξιοπρεπή λύση ανάγκης.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.528
Ρωτάω για τη vertuo, αν είναι το ίδιο χάλια με την ορίτζιναλ τοτε παίρνω την ορίτζιναλ για τη χρήση που θέλω για να βγει πιο φθηνή. Έλεγα μήπως με τις μεγαλύτερες κάψουλες είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα. Δεν περιμένω καφέδαρα αλλά μια αξιοπρεπή λύση ανάγκης.
Ναι για τη vertuo λέω. Είναι πολύ χειρότερη από την original. Της original είναι ένας μέτριος καφές αλλά πίνεται. Της vertuo ο καφές είναι χαμηλότερης ποιότητας.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.868
τη σκέφτομαι σε λύση ταξιδιωτική (να πάρεις μαζί σου μια μηχανή στο δωμάτιο) και για γρήγορο καφε της στιγμής.
Υποθέτω ότι μιλάς για τη Vertuo. Δεν είναι νέα απλά τώρα τη σπρώχνουν περισσότερο γιατί οι κάψουλες που παίρνει είναι μόνο δικές της.

Την έχω και αυτή, στο εξοχικό, περίπου δύο χρόνια. Η λογική της είναι ότι παρέχει μεγάλο εύρος ποσότητας ροφημάτων, ξεκινώντας από 40ml και φτάνοντας στα 535ml...

Το αποτέλεσμα τώρα, αν ξεπεράσουμε τη super duper τεχνολογία φυγοκεντρικής πίεσης, είναι από μέτριο έως χάλια. Γευστικά θυμίζει καφέ φίλτρου σε διάφορες "σκάλες" αραίωσης. Εγώ που πίνω μόνο τα μικρές κάψουλες, τις 40άρες, ζήτημα να ανεχτώ 2 από τις λίγες που έχει.

Με λίγα λόγια χρησιμοποιώ την παλιά Nespresso που είναι μέτρια και με τη Vertuo φτιάχνω βλακείες σε καλεσμένους που δε νιώθουν. :biggrin:
Ναι για τη vertuo λέω. Είναι πολύ χειρότερη από την original. Της original είναι ένας μέτριος καφές αλλά πίνεται. Της vertuo ο καφές είναι χαμηλότερης ποιότητας.
Με πρόλαβες. :)

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
103.145
με τη Vertuo φτιάχνω βλακείες σε καλεσμένους που δε νιώθουν. :biggrin:
Γι' αυτό δε μου άρεσε ο καφές χθες στο σπίτι σου; >:(

Reaction score
24.227
ανταλλακτικά για Brera που ψάχνω ;
μάλλον έκλασε το μοτέρ του μύλου ή ο αισθητήρας από κάτω του και δεν ξεκινάει καν.

Reaction score
11.471
ανταλλακτικά για Brera που ψάχνω ;
μάλλον έκλασε το μοτέρ του μύλου ή ο αισθητήρας από κάτω του και δεν ξεκινάει καν.
Για ρώτα εδώ: (Solino)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.361
Γενικα, απ οτι εχω δοκιμασει , εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος απ το Area 51, μενει μονο να δοκιμασω το Kudu και το Underdog, το Kudu εχει παρα πολλα και φοβαμαι μη χαθω η κλασσικα παρω κατι που δε μου αρεσει.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.478
Να πα να πάρω δλδ μια καφετιέρα φίλτρου οικονομική για τις διακοπές και να μείνει ρεζέρβα στο σπίτι αν χαλάσει η master καφετιέρα; :unsure:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.868
Γενικα, απ οτι εχω δοκιμασει , εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος απ το Area 51, μενει μονο να δοκιμασω το Kudu και το Underdog, το Kudu εχει παρα πολλα και φοβαμαι μη χαθω η κλασσικα παρω κατι που δε μου αρεσει.
Το Kudu έχει πράγματι πάρα πολλές ποικιλίες χωρίς απαραιτήτως να αξίζουν όλες. Εδώ και ένα περίπου χρόνο έχω παρατηρήσει μία έλλειψη σταθερότητας, μάλλον λόγω αυξημένης δουλειάς; Δεν ξέρω. Έχω πάρει τον ίδιο ακριβώς καφέ με διαφορετικές ημερομηνίες ψησίματος και η γεύση ήταν εμφανώς διαφορετική σε σημείο που νόμιζα ότι είναι από διαφορετική ήπειρο. Να έχουν τόσο διαφορετικά προφίλ στο καβούρντισμα και να τα μπερδεύουν ή να παίζει ποιος είναι υπεύθυνος εκείνη τη μέρα;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.868
Γουστάρω αφρικάνικους καφέδες!
Δεν είσαι ο μόνος. :biggrin:

Γενικά, οι γνώστες που ψάχνονται έχουν ως σημείο αναφοράς καλές ποικιλίες από την Αφρική.

Reaction score
563
Το kudu έχει τώρα και συσκευασίες του κιλού που τις πουλάει με ελάχιστη ποσότητα 2 κιλά αλλά μόνο με τιμολόγιο και βγαίνει πολύ οικονομικά!
Έχω τις αμφιβολίες μου για τις μεγάλες ποσότητες καφέ, φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσω να τις καταναλώσω εγκαίρως και θα αλλοιωθεί ο καφές, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.
Με τα 250ρια (άσπρες συσκευασίες) ή τα 200ρια (μαύρες) καταναλώνω σε 5-6 μέρες και είμαι σίγουρος για την γεύση.
Επιπλέον έχω την δυνατότητα να πειραματίζομαι σε καφέδες και να βλέπω και τα παιδιά από κοντά κάθε 5-6 μέρες. Άσε που κερνάνε και καφεδάκι και έτσι δοκιμάζω διαφορετικές γεύσεις...

melina

Cargo 200
Reaction score
43.478
Στο kudu γενικά ότι πληρώνεις παίρνεις.
Ενας οικονομικός που έπαιρνα Colombia Finca La Esquina ήταν απλά αποδεκτός, ενώ κάτι Uganda, El Salvador, Aithiopia, Kenya πολύ ωραίοι. Τώρα Brazil Arabica σούπερ!

Ασε τα like ρε και πες για καμιά γκατζετομηχανούλα που θα την κάνω και δώρο στα γενέθλια της κυράς και θα κάνουμε και τη δουλειά μας βολικά και αξιοπρεπώς. :biggrin:

melina

Cargo 200
Reaction score
43.478
Έχω τις αμφιβολίες μου για τις μεγάλες ποσότητες καφέ, φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσω να τις καταναλώσω εγκαίρως και θα αλλοιωθεί ο καφές, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.
Με τα 250ρια (άσπρες συσκευασίες) ή τα 200ρια (μαύρες) καταναλώνω σε 5-6 μέρες και είμαι σίγουρος για την γεύση.
Επιπλέον έχω την δυνατότητα να πειραματίζομαι σε καφέδες και να βλέπω και τα παιδιά από κοντά κάθε 5-6 μέρες. Άσε που κερνάνε και καφεδάκι και έτσι δοκιμάζω διαφορετικές γεύσεις...
Τι να σου πω; δεν έχω προσέξει διαφορά στη γεύση. Βασικά ανοίγω το μονόκιλο και γεμίζω 250αρι άσπρο σακουλάκι που κλείνει και μπαίνει και σε κουτάκι βακουμ. Η μεγάλη σακούλα κλείνει όσο γίνεται καλύτερα χωρίς να μένει αέρας μέσα και μπαίνει σε τάπερ στο συρτάρι μέχρι την επόμενη φορά.
Βλέπω ότι παρέλαβα 08/04 2 κιλά και 24/5 ξαναπαρέλαβα την επόμενη παρτίδα. Είναι η δεύτερη τώρα που τρέχει και έχει ζεστάνει και πιο πολύ ο καιρός αλλά από την άλλη το κλιματιστικό δουλεύει συνέχεια οπότε δεν θα υπάρξουν τροπικές θερμοκρασίες ποτέ στο χώρο. Αν παρατηρήσω κάτι θα επανέλθω.
Και με τα 250αρια πάλι αντίστοιχη ποοσότητα έπαιρνα, λίγο να βγει η παραγγελία πάνω από 40 για δωρεάν μεταφορικά λίγο που να μην παραγγέλνω κάθε τρεις και λίγο εκεί στο δίμηνο ήμουν περίπου.

Reaction score
563
Να πα να πάρω δλδ μια καφετιέρα φίλτρου οικονομική για τις διακοπές και να μείνει ρεζέρβα στο σπίτι αν χαλάσει η master καφετιέρα; :unsure:
Αν πίνεις φίλτρου είναι καλή λύση.
Εγώ που πίνω εσπρέσσο για τις διακοπές έχω πάρει Illy iperespresso, τον βρίσκω λίγο καλύτερο από τον Nespresso (νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει).
Για ταξίδια με αεροπλάνο έχω πάρει aeropress με μύλο χειρός (porlex). Χρειάζεται μόνο ζεστό νερό...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.370
Members
38.310
Νεότερο μέλος
Ewa