alexis
Reticular Activating System
- Reaction score
- 30.498
Κάτσε ρε άνθρωπε, τι σου φταίω δηλαδή αν δεν κοιμήθηκες καλά; Αλήθεια τώρα.Φυσικά γίνονται με το panning. Πως αλλιώς θα κάνεις "χώρο" για να μην "πέσει" το ένα πάνω στο άλλο ? Και ακριβώς επειδή στο πολυκάναλο έχεις αυτόν τον χώρο, έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.
Γίνεται να χρησιμοποιήσεις και compression αλλά μόνο αφού δεν είσιαι ικανοποιημένος και σαν τελευταία κίνηση για να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο. Μπορεί να το απαιτέι και η ηχογράφηση ή το είδος της μουσικής. Κυρίως στις χαμηλές εφαρμόζεται μεταξύ μπασου και kick drum (sidechain compression). Επίσης για να "κάτσει¨καλά στην μίξη, εαν και αυτό ανάλογα το είδος μουσικής (ροκ, ποπ, edm κλπ) σημάινει και άλλο πράγμα, για τον καθένα όντως χρησιμοποιείται για να μην πεφτουν οι συχνότητες των οργάνων η μια πάνω στην άλλη μην αφήνοντας κάποια να ακουστούν καθαρά ή χρησιμοποιείτι για να σταματήσεις το bleeding κατα την διάρκεια της εγγραφής που παρόλο την απομόνωση (συνήθως της ντραμς) διαφεύγει. Αλλά αυτό είναι άλλο απο τον "χώρο" που έχεις για να διαχωρίσεις τα όργανα και που είναι ατού για το πολυκάναλο και εκεί θα αναφερόταν, νομίζω, αυτός που το άκουσες, αλλιώς δεν έχει κάποιο νόημα να αναφερόταν σε αυτό το "υπερ" που έχει η πολυκάναλη επεξεργασία αλλά και εγγραφή (φυσικά όμως σε συνδυασμό με την μέθοδο arrangment των μικροφώνων). Αλλιώς, compreesion σαν εργαλείο κυρίως αφορά τα δυναμικά, ή το να κάνεις κάποιο όργανο η τη φωνή να ξεχωρίσει απο την μίξη και ως τέτοιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο πολυκάναλο. Δεν βλέπω για ποιό άλλο λόγο τα ξεχωρίζει, αυτός που το διάβασες. Πάντως ναι με την καλύτερη διάταξη και άλλη χρήση των μικροφώνων κατά την πολυκάναλη εγγραφή (εαν και χάνεις την σύλληψη ανακλάσεων του χώρου που την αναπληρώνεις αλλιώς) μπορείς να πετύχεις να την βγάλεις με λιγότερο compression αλλά όχι λόγω κάποιας "ανωτερότητας" στην αναπαραγωγή (αλλά στην εγγραφή και πάλι δυνητικά).
Τελος πάντων δεν ξέρω τι διάβασες, πρποσπαθώ απλώς να το εξηγήγησω με αυτα που έχω διαβάσει και λάθος να κάνω πάντως, δεν είναι ανάγκη να καταφεύγεις σε ειρωνείες , που φαντάζομαι αυτή με τον θείο απο το Μπρουκλυν είναι κάποιους είδους ειρωνεία (άλλο ενα απο τα εξυπνακιστικά εσωτερικά σας αστεία). Πάει χάλασες και εσυ και σε είχα για "καλό" παιδί. χα χα.
Ποιός είναι ο θείος απο το Μπρουκλυν αλήθεια, εαν και σιγά μην μου πείς ε?. Όχι μόνο την πετάμε την ειρωνεία αλλά την αφήνουμε και σαν μυστήριο για να έχει καλύτερο "αποτέλεσμα" μεταξυ των μυημένων σε αυτήν. Έχει καλύτερο αντικτυπο. Μάλιστα. Μπράβο. Ωραία τακτική. Ωραία ψυχολογία στην πιάτσα της λαικής αγοράς. Ξέρω και εγω να την χρησιμοποιήσω αλλά δε θέλω άσε και μη σου πω τι μου θυμίζεις εσυ γιατί θα σε πειράξει πολύ).
Γιατί κάνεις ερωτήσεις και μετά απαντάς μόνος σου; Τι νόημα έχει όλο αυτό;
Τα υπόλοιπα εδώ....
Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear
Nαι καλά , εγώ πάντωςσήμερα χτύπησα 119 db με αυτό εύκολα . Το ένα ηχείο ε?
www.avsite.gr