- Reaction score
- 101.049
Και κάθεσαι ακόμα εδώ και τους διαβάζεις;Στο αβσαιτ βέβαια ασχολούνται με κοσμοϊστορικής σημασίας ζητήματα, όπως το αν το πευκοδάσος αποτελεί εξαιρετικά εύφλεκτη ύλη ή όχι.
Δρόμο φίλε να γλυτώσεις!
Και κάθεσαι ακόμα εδώ και τους διαβάζεις;Στο αβσαιτ βέβαια ασχολούνται με κοσμοϊστορικής σημασίας ζητήματα, όπως το αν το πευκοδάσος αποτελεί εξαιρετικά εύφλεκτη ύλη ή όχι.
σουτ καλε.....λίγοι μείνανεΚαι κάθεσαι ακόμα εδώ και τους διαβάζεις;
Δρόμο φίλε να γλυτώσεις!
Τώρα είδα το δεύτερο κομμάτι. Πριν 30+ χρόνια στον Παρνασσό πηγαίναμε με τους δικούς μας για το καλοκαίρι. Είτε μονοήμερης είτε ΣΚ. Το ίδιο και με τους Προσκόπους. Σε πληροφορώ πως στο Λιβάδι ήταν ΕΛΑΧΙΣΤΑ τα σπίτια. Σήμερα μπορείς να εκλέξεις και δήμαρχο Αράχωβας άνετα. Μη σου πω και Νομάρχη Βοιωτίας. Τότε στις κατασκηνώσεις για να κάνουμε αστερισμούς έπρεπε να μην έχει Νέα Σελήνη καθώς η πλήρη απουσία φωτός καθιστούσε αδύνατη την σωστή αναγνώριση από τα μικρά παιδιά. Περνώντας τα χρόνια τα πράγματα άλλαξαν. Τα σπίτια έφτασαν στην άκρη του Εθνικού Δρυμού με αποτέλεσμα τα φώτα να είναι τόσο έντονα που πλέον θύμιζε πόλη. Όταν κοιτούσαμε προς το Λιβάδι καταλάβαινες ότι εκεί έχει οικισμό έστω και αν δεν το έβλεπες άμεσα. Όσο για αστερισμούς; Μόνο με τη Νέα Σελήνη.Κοίτα δεν γνωρίζω για σας , αλλά το 64 που πήρε το οικόπεδο ο πατέρας μου εδώ που είμαι τώρα , το γούσταρε γιατί όλη η περιοχή ήταν μέσα στα πεύκα. Παίρνεις οξυγόνο μου έλεγε.
Φυσικά μπορούσε να πάρει και στην Σαρωνίδα , και Ανάβυσο , και όπου γούσταρε τέλος πάντων , αλλά το πήρε εδώ.
Ε δεν μας φταίνε τα πεύκα τώρα .
Αν δεν ήσουν τόσο εξωνημένος οπαδός του τρέχοντος κυβερνητικού σχήματος δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Φαντάζομαι μόνο τις αντιδράσεις εδώ αν ήταν κυβέρνηση ο τρισκατάρατος. Τέλος πάντων, οι οπαδοί έτσι είναι, εξιδανίκευση της ομάδας μου, δαιμονοποίηση της άλλης και το μάτι αναγνωρίζει μόνο αδρές γραμμές και σχήματα, οι αποχρώσεις πάνε περίπατο. Περιμένω δε τον πρώτο που θα βγάλει από αυτά το συμπέρασμα ότι είμαι κρυφός θαυμαστής του Αλέξη..Και κάθεσαι ακόμα εδώ και τους διαβάζεις;
Δρόμο φίλε να γλυτώσεις!
τα πάντα όλα υπάρχουν δεν ξεμένουμε ποτέ...κατσικάκια σαμοθράκης, προβατίνες, γρούνια, μοσχάριαΑν δεν ήσουν τόσο εξωνημένος οπαδός του τρέχοντος κυβερνητικού σχήματος δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Φαντάζομαι μόνο τις αντιδράσεις εδώ αν ήταν κυβέρνηση ο τρισκατάρατος. Τέλος πάντων, οι οπαδοί έτσι είναι, εξιδανίκευση της ομάδας μου, δαιμονοποίηση της άλλης και το μάτι αναγνωρίζει μόνο αδρές γραμμές και σχήματα, οι αποχρώσεις πάνε περίπατο. Περιμένω δε τον πρώτο που θα βγάλει από αυτά το συμπέρασμα ότι είμαι κρυφός θαυμαστής του Αλέξη..
Τι γίνεται ρε συ Νταχάρη, έχει μείνει καμία μπριζόλα εκεί πάνω ή σας κερνάνε τίποτα βίγκαν πιάτα στις ταβέρνες; Ωραίος ο αμερικάνικος στόλος αλλά και να παραδέχεσαι ευθέως ότι εκπορνεύεσαι γιατί μέχρι εκεί φτάνει το γεωπολιτικό εκτόπισμα της χώρας, ε δε το λες και πολύ ελκυστική στάση, ειδικά όταν προέρχεται από έναν εθνικόφρονα.
απάντησες μόνος σου στο ερώτημα σουΚάποιος που θέλει και μπορεί να κατοικήσει εκτός πόλης σε ένα όμορφο, ήσυχο και πράσινο προάστιο, πόσες εναλλακτικές έχει ώστε να μη κινδυνεύει από φωτιές; Σε μία λογική απόσταση από την πόλη που κατά πάσα πιθανότητα θα μετακινείται για τη δουλειά του.
και αυτό δεν αποτελεί ατομική ευθύνη....αλλά του δήμου κ του δασαρχείουΌ,τι και να λέμε, οικισμοί μέσα σε πεύκα είναι ένας συνεχής και ύπουλος κίνδυνος. Όποιος έχει περάσει μετά την καταστροφή από το Μάτι, θα διαπιστώσει ότι τα μόνα σπίτια που γλύτωσαν ήταν αυτά που δεν είχαν πεύκα γύρω τους σε μία ακτίνα 20+ μέτρων.
Το εξοχικό μου είναι 500 μέτρα σε ευθεία από το Μάτι και είναι κυριολεκτικά μέσα στα πεύκα. Χρειάζεται άδεια ακόμα και για το κλάδεμα τους. Για κόψιμο πρέπει να περάσεις Ιερά Εξέταση. Στο δικό μας οικόπεδο έχουμε μόνο ένα αλλά στα τρία γειτονικά υπάρχουν αρκετά τεράστια που καλύπτουν το μεγαλύτερο κομμάτι του "ουρανού" μας. Δύο φορές τον χρόνο φέρνουμε άνθρωπο και καθαρίζει τα πούσια και τα ξερά κλαδιά που πέφτουν. Αυτό όμως δεν αρκεί. Αν πάρουν φωτιά τα πεύκα αυτά δεν θα μείνει τούβλο.και αυτό δεν αποτελεί ατομική ευθύνη....αλλά του δήμου κ του δασαρχείου
γι αυτό αναφέρθηκα στην νομοθετική ρύθμιση....υπάρχουν τεκμήρια για να γίνουν όλα αυτά με διαδικασίες φαστ τρακ...χωρίς να ανοίξει ρουθούνι από οικολόγους κ ψέκεςΤο εξοχικό μου είναι 500 μέτρα σε ευθεία από το Μάτι και είναι κυριολεκτικά μέσα στα πεύκα. Χρειάζεται άδεια ακόμα και για το κλάδεμα τους. Για κόψιμο πρέπει να περάσεις Ιερά Εξέταση. Στο δικό μας οικόπεδο έχουμε μόνο ένα αλλά στα τρία γειτονικά υπάρχουν αρκετά τεράστια που καλύπτουν το μεγαλύτερο κομμάτι του "ουρανού" μας. Δύο φορές τον χρόνο φέρνουμε άνθρωπο και καθαρίζει τα πούσια και τα ξερά κλαδιά που πέφτουν. Αυτό όμως δεν αρκεί. Αν πάρουν φωτιά τα πεύκα αυτά δεν θα μείνει τούβλο.
από που κ ως που?Βρε @daharis666 ξέρεις τι ζητάς; Θες να γίνει ο τρίτος παγκόσμιος
Λες και δεν ξέρεις πως δουλεύουν οι υπηρεσίες. Για να χάσουν τέτοιες αρμοδιότητες σημαίνει πως η περιοχή αποχαρακτηρίζεται από δασική και γίνεται αστική. Πως θα παίρνουν μετά τις μίζες τους; Δεν γίνονται τέτοια πράγματα στην Χώρα μας.από που κ ως που?
δεν είπα να κλείσει τίποτα....
αλλαγή αρμοδιοτήτων πρότεινα προς κάποιους που θα φέρουν ρεαλιστικά αποτελέσματα
Με τον τρισκατάρατο, αντί για καμμένα στρέμματα, στο ίδιο σημείο και κάτω απο τις ίδιες συνθήκες ( αυτές, τις αντίξοες με τον τρελό άνεμο ), μετρούσαμε δεκάδες πτωμάτων. Και ενώ επικρατούσαν οι ίδιες καιρικές συνθήκες, στην ίδια ακριβώς περιοχή, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μέσα σε 24 ώρες. Και ενώ και οι δύο κυβερνήσεις είχαν το 112 στη διάθεσή τους ( έτσι δεν έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έφυγαν τα πρώτα δοκιμαστικά μηνύματα το 2019, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε πράξη...? ), τότε τηρούσε σιγή ιχθύος, πλέον το 112 στέλνει πιο πολλά μηνύματα και απο ξαναμμένη γκόμενα.Φαντάζομαι μόνο τις αντιδράσεις εδώ αν ήταν κυβέρνηση ο τρισκατάρατος.
Εγώ κρίνω με βάση τα αποτελέσματα. Άρα, ας με πει οπαδό ( αν και πιο σωστό θα ήταν να με αποκαλούσε θαυμαστή, ευχαριστώ ). Δίκιο θα έχει!Τσάμπα τα έγραψες αστροναύτη.
Θα σε πει τώρα οπαδό του τρέχοντος κυβερνητικού σχήματος, όπως είπε και μένα.
follower ???...ας με πει οπαδό ( αν και πιο σωστό θα ήταν να με αποκαλούσε θαυμαστή, ευχαριστώ )...
Πως γλύτωσες το 2018 (Προβαλινθο είσαι μήπως)? Δυστυχώς έτσι είναι, όπως τα γράφεις για τα δέντρα. Βέβαια το πρόβλημα είναι τεράστιο και πολλών δεκαετιών. Πολλά είναι αυθαίρετα, αλλά είναι φτιαγμένα σε περιοχές που ακόμα κανείς δεν γνωρίζει αν είναι δάσος ή όχι (της κακομοίρας γίνεται σε αυτό το θέμα, παρά τους δασικούς χάρτες).Το εξοχικό μου είναι 500 μέτρα σε ευθεία από το Μάτι και είναι κυριολεκτικά μέσα στα πεύκα. Χρειάζεται άδεια ακόμα και για το κλάδεμα τους. Για κόψιμο πρέπει να περάσεις Ιερά Εξέταση. Στο δικό μας οικόπεδο έχουμε μόνο ένα αλλά στα τρία γειτονικά υπάρχουν αρκετά τεράστια που καλύπτουν το μεγαλύτερο κομμάτι του "ουρανού" μας. Δύο φορές τον χρόνο φέρνουμε άνθρωπο και καθαρίζει τα πούσια και τα ξερά κλαδιά που πέφτουν. Αυτό όμως δεν αρκεί. Αν πάρουν φωτιά τα πεύκα αυτά δεν θα μείνει τούβλο.
Και μιλάμε για σπίτια που είναι μέσα στο μάτι του κυκλώνα, σε επικίνδυνο σημείο, που κάθε χρόνο θεωρούμε δεδομένο ότι θα πάρει φωτιά. Εκεί ειδικά, θα έπρεπε να ήταν υποχρεωτική η ασφάλιση.Οι ίδιοι τι έκαναν για να προστατέψουν την περιουσία τους? Συστήματα αυτοπυροσβεσης πόσοι έχουν? Αντικατάσταση όλων των ξύλινων εξωτερικών κατασκευών με άλλο υλικό, πόσοι έκαναν? Ασφάλιση για πυρκαγιά πόσοι έκαναν?
Παρόμοιες συνθήκες όμως επικρατούσαν και προχθές, αλλά η φωτιά έσβησε πολύ πιο γρήγορα και το σημαντικότερο, χωρίς ανθρώπινες απώλειες. Δέχομαι ότι όλο το κακό έγινε στο Μάτι που γινόταν της κακομοίρας ( παντελώς άναρχη δόμηση, αδιέξοδα, επικράτησε και μποτιλιάρισμα ), αλλά μη ξεχνάμε ότι το Μάτι ήταν η περιοχή στην οποία οι αρχές προωθούσαν όσους έφευγαν απο άλλες περιοχές, ενώ δεν υπήρχε και ουσιαστική εκκένωση περιοχής, συντεταγμένη.Για το 2018, επειδή έγινε πιο πάνω κουβέντα για κομματικούς κλπ......... το 2018 είχαμε 100+ θύματα, από την ανικανότητα συντονισμού της κρατικής μηχανής (των υψηλόβαθμων που είχαν τοποθετηθεί σε καίριες θέσεις, με καθαρά πολιτικά κριτήρια.......) και φυσικά το θέατρο του πρωθυπουργού στην τηλεόραση, για "έναν νεκρό" την στιγμή που εκατοντάδες κάτοικοι από το Μάτι κλπ, ήταν μέσα στην θάλασσα και έψαχναν για πλωτό μέσο για να σωθούν. Αυτά ήταν το πρόβλημα (η πρόκληση καλύτερα) και όχι η φωτιά και οι καταστροφές που προκάλεσε. Ένας αντικειμενικός κριτής (προφανώς όχι βαμμένο κομματόσκυλο), γνωρίζει ότι ότι με τον αέρα που είχε τότε, η φωτιά απλά δεν μπορούσε να σβήσει, παρά μόνο όταν θα έφτανε στην θάλασσα.