Δηλαδή τώρα ξέρεις; Είσαι γνώστης;Μα, είπα αυτό που λέει ο Τουλ. Τυφλό ABX τεστ ή δεν συνέβη ποτέ. Τόσο απλά. Γιατί όλοι οι χαϊεντάδες το τρέμουν σα το διάολο το λιβάνι, άραγε; Ποιος φοβάται τον μεγάλο, κακό λύκο; Αν μη τι άλλο, υπάρχουν τεκμηριωμένες μελέτες που υποστηρίζουν ότι δεν διαθέτουμε ακουστική μνήμη, άρα το αφήγημα του mr Columbia πάει περίπατο. Είναι γνωστό ότι δεν ακούμε διακυμάνσεις της τάξης κλάσματος του db ( δεν θυμάμαι απο πόσο και πάνω διακρίνουμε την αλλαγή, αλλά σίγουρα δεν ακούμε αυτά που υποστηρίζει ότι υπάρχουν σαν διαφορές, πέραν του ότι αφορούν σε φάσμα εκτός αυτού που ακούει ο άνθρωπος ). Τέλος, υπάρχει και αυτός ο δύσμοιρος ο Ethan που έβγαλε τον null tester και ξεβράκωσε στη ψύχρα όλα τα χαλιεντοκαλώδια. Αλήθεια, ποια η άποψή σου για τα αποτελέσματα των δοκιμών του Ethan...?
Τώρα, στα περί ασχετοσύνης μου, παλιότερα που γνώριζα σαφώς λιγότερα ( ή, άντε να το θέσω πιο σωστά, ήμουν λιγότερο ευαισθητοποιημένος και αφόριζα ως γνήσιος οντιοφίλ χα(λ)ιεντάς έννοιες όπως χώρος, ισοστάθμιση, φροντίδα χώρου, dirac, subs και εκθείαζα το less is more, τα καλώδια και λοιπά μαντζούνια ) είχα τη στάση του "γνώστη". Ήταν εκείνη η εποχή που κι εγώ έπαιρνα Likes αντί για ειρωνικά χαμόγελα, επειδή έλεγα πράγματα που άρεσαν στους χαχανούληδες. Μετά τα σπάσαμε με τους χαχανούληδες, γιατί άρχισα να τους πηγαίνω κόντρα διαχωρίζοντας τη θέση μου επειδή έβρισκα λογικά ( και τα επιβεβαίωνα μέσω μετρήσεων αρχικά και μέσω ακροάσεων στη συνέχεια ) αυτά που έλεγαν οι δόκτωρες.
Άσε με να είμαι άσχετος. Εγώ παίζω με 1 μέτρο ιντερκονέκτ ( ανά δρόμο ) και 1.2 μέτρα καλώδια ηχείων ( όλα mogami, ενώ είχα αρκετά ακριβά Kimber ), χωρίς κανένα παθητικό εξάρτημα μετά τη τελική ενίσχυση. Όταν ακούσεις κάτι τέτοιο, τότε θα αρχίσεις να δέχεσαι κι εσύ ειρωνικά χαμόγελα, γιατί πολύ απλά θα γελάς κι εσύ με την έννοια των χα(λ)ιεντοκαλωδίων, των διαφόρων μαντζουνίων, καθώς και με τους δήθεν χρυσαυτιάδες.
Sorry αλλά και οι του άλλου στρατοπέδου στην λένε κάργα. Πέτα τα ηχεία από το μπαλκόνι κλπ.
Last edited: