Καλώδια και θύματα

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.413
Πολύ το κουρἀσαμε. Άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε.
Χαλαρουἰτ μ'αυτὀ το brain storm.
...
...
Αυτό απαντήθηκε απο εμένα αρχικά και μετά απο άλλους (νομίζω Κο Κατσικης , Tidal ή και κάποιοι άλλοι). Τα καλώδια δεν προσθέτουν πληροφορία, απλώς κάποια αφαιρούν λιγότερη. Δηλαδή, δεν ψάχνουμε το καλό καλώδιο αλλά αυτό που κάνει λιγότερο κακό.

Εχεις κολλήσει στην λογική που σε έβαλε ο Dimifoot που αρχικά "ανέδειξε" τέτοιο ζήτημα και έκανες φιλοσοφικες κωλοτούμπες για να το στηρίξεις , ή εσύ πρώτος αναρωτήθηκες , δεν θυμάμαι ?. Ασχολείσαι να αναρωτηθείς πάνω σε ενα θέμα που η λογική του , όπως τέθηκε απο Dimifoot νομίζω αρχικά δεν έχει λογική υπότσαση σαν ερώτημα. Είναι λάθος η αρχική υπόθεση που κάνεις στο να το αναρωτιέσαι. Τόσο λάθος, που δεν είναι δυνατόν να πάρεις σωστή απάντηση, παρα μόνο αυτή που σου δόθηκε ήδη.
μπλα μπλα...θόρυβος...μπλα μπλα...παραμόρφωση...μπλα μπλα ποιότητα...
Εφόσον δεν απαντήθηκε διαφορετικά,έχω μόνο να σημειώσω ότι σε μια αλυσίδα αποθήκευσης και μεταφοράς σήματος από μια καταγραφή μουσικού γεγονότος μέχρι τον τελικό αποδέκτη-χρήστη setup αναπαραγωγής μεγέθη όπως η παραμόρφωση και ο θόρυβος ως προς το σύνολο της αλυσίδας καθορίζονται από τον εκάστοτε...πιο αδύναμο κρίκο.

Κάποιος κάνει ποιοτικό ΄΄clusterfuck΄΄ στο αναπαραγόμενο σήμα και κάποιος στην επιχειρηματολογία,όπως θα μπορούσε να χαριτολογήσει ο παρουσιαστής του ομώνυμου τηλεοπτικού παιγνιδιού. :roflmao:

Εάν δεχόμασταν ότι ο ΄΄πιο αδύναμος κρίκος΄΄ εδρεύει στον τομέα της αρχικής παραγωγής,τότε όσο ΄΄ισχυρότεροι΄΄ και να ήταν οι επόμενοι κρίκοι,δεν θα μπορούσαν να μειώσουν περαιτέρω διάφορες παραμορφώσεις και θορυβικές συνιστώσες ήδη περιεχόμενες στο αποθηκευμένο σήμα...

Μπορεί να είμαι ανοικτός στο να ισχύει οποιοδήποτε ενδεχόμενο πάνω στην ανωτερότητα των αβανταδόρικων παρελκομένων,πλην όμως θα πρέπει να συνοδεύεται αυτό από πειστικές - και όχι...πιεστικές - εξηγήσεις.

Η δε έννοια ανταλλαγής απόψεων σ'ένα forum προβλέπει γενικώς την ευχέρεια για τον εκάστοτε συμμετέχοντα να λαμβάνει στοιχεία από την επιχειρηματολογία άλλου συμμετέχοντος,αναπτύσσοντας περαιτέρω όσα θα έκρινε ο ίδιος ενδιαφέροντα.Σε τέτοια περίπτωση θα υφίσταται μια αλυσίδα μετάδοσης ιδεών όπου ο εκάστοτε επόμενος κρίκος θα μπορούσε με κατάλληλη διανοητική επεξεργασία να βελτιώνει...σηματοθορυβικούς λόγους και παραμορφώσεις.

Last edited:

Reaction score
19.561
Εάν ο ΄΄πιο αδύναμος κρίκος΄΄ εδρεύει στον τομέα της αρχικής παραγωγής,τότε όσο ΄΄ισχυρότεροι΄΄ και να ήταν οι επόμενοι κρίκοι,δεν θα μπορούσαν να μειώσουν περαιτέρω διάφορες παραμορφώσεις και θορυβικές συνιστώσες ήδη περιεχόμενες στο αποθηκευμένο σήμα...
Ναι το ανέφερες αυτό ξανά και συμφωνήσα αλλά φαντάζομαι και όλοι καθώς λογικό(τατο). Παραβιάζεις ανοιχτές θύρες (δεν ξέρω πως την λένε την έκφραση).

Με την υποσημείωση ότι ο τομέας της αρχικής παραγωγής ποικίλει ανάλογα την εποχή, τεχνικές, φορμάτ κλπ που ξανά σου ανέφερα.

Επίσης το καλώδιο (εαν συμβάλλει σε κάτι) αυτό θα είναι και στην αναπαραγωγική αλυσίδα και τις παραμορφώσεις που αυτή εισαγάγει επιρπόσθετα. Σόρρυ εαν i got a little overboard, απλώς είναι η τρίτη φορά (τώρα τέταρτη) που σου αναφέρουμε κάποιοι άνθρωποι κάτι και δεν λές να το εξετάσεις έστω. Επίσης σόρρυ που σε χρησιμοποίησα (το ηθικό σου status), με αυθαίρετη αποφαση μου, χωρίς να σε ρωτήσω, για να διορθώσω και κάποιες άδικες και ειρωνικές επιθέσεις που κάνουν κάποια μέλη σε άλλα μέλη. Δεν το ξανακάνω.

Ευχαριστώ και τον @Geoch που το κατάλαβε και που με επανέφερε στην τάξη.

Reaction score
8.899
Βραδιάζει πάλι σήμερα βραδιάζει
κι έρχεται η ώρα η δικιά μου
να δοκιμάσω πιο καλώδιο ταιριάζει
στο δικάναλο ηχοσυστημά μου, βραδιάζει

Εχω εγω χρυσό αυτι, δεν το αντέχω το σιντι
και τους κυρίους στα πιντιεφ τους κολλημενους
Εγώ με δορυφόρους ζω και αυτά τα σαμπς δεν αγαπώ
με τους παράνομους και τους αδικημένους

Reaction score
19.561
θα μπορούσε με κατάλληλη διανοητική επεξεργασία να βελτιώνει...σηματοθορυβικούς λόγους και παραμορφώσεις.
Δεν ισχύει πάντα αυτό. Σε πολλές περιπτώσεις την χειροτερεύει. Ιδιως εαν βασιστεί σε μια αρχική υπόθεση που δεν ισχύει και που πάνω της ακολουθούν άλλες.
Βραδιάζει πάλι σήμερα βραδιάζει
κι έρχεται η ώρα η δικιά μου
να δοκιμάσω πιο καλώδιο ταιριάζει
στο δικάναλο ηχοσυστημά μου, βραδιάζει

Εχω εγω χρυσό αυτι, δεν το αντέχω το σιντι
και τους κυρίους στα πιντιεφ τους κολλημενους
Εγώ με δορυφόρους ζω και αυτά τα σαμπς δεν αγαπώ
με τους παράνομους και τους αδικημένους
Την ποιητική και συγγραφική δεινότητα του Bhutia και went , δεν θα την φτάσεις ποτέ, πολυκάναλο θύμα :D

Για την Γερμανίδα να μην ξεχάσεις να μου πείς όταν ..... :D

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.421
.. συνηρμικως ,

Links don't answer to rules
of reasonableness
collected out of chain crashing ways
Links adapt new methods
in reasonableness
of acquired stain lashing days

Lines of logic
in measureless maze
connect apparent chances
with the touch of identity daze
coupled atomics
in x rated affair
read well as atonics
from a glazed stare

Links unriddle enigma of clairvoyance
per unction of stain lashing days
Links fly off at a tangent
minus target
in limitless feints of chain crashing ways

Links as silent as the grave
as common as grass
as tangible as gas
-
κακη,πσυχρη και αναποδη μουσικη, και καλωδια απο τα καλα, οχι ιεροσυλια.

Last edited:

Reaction score
19.561

When I was young, it seemed that life was so wonderful
A miracle, oh, it was beautiful, magical
And all the birds in the trees, well they'd be singing so happily
Oh, joyfully, oh, playfully watching me
But then they sent me away to teach me how to be sensible
Logical, oh, responsible, practical
Then they showed me a world where I could be so dependable
Oh, clinical, oh, intellectual, cynical
There are times when all the world's asleep
The questions run too deep
For such a simple man
Won't you please, please tell me what we've learned?
I know it sounds absurd
Please tell me who I am
I said, now, watch what you say, they'll be calling you a radical
A liberal, oh, fanatical, criminal
Oh, won't you sign up your name? We'd like to feel you're acceptable
Respectable, oh, presentable, a vegetable
Oh, take, take, take it, yeah
But at night, when all the world's asleep
The questions run so deep
For such a simple man
Won't you please (oh, won't you tell me)
Please tell me what we've learned?
(Can you hear me?) I know it sounds absurd
(Oh, won't you tell me) please tell me who I am
Who I am, who I am, who I am
Ooh
Hey
'Cause I was feeling so logical
Yeah
D-D-D-D-D-D-D-Digital :D
Yeah, one, two, three, five
Oh, oh, oh, oh, yeah
Ooh, it's getting unbelievable
Yeah
Getting, getting, yeah, yeah
Uh, uh, uh, uh

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.547
Αφού μετράει κατ'επαναληψιν πχ ο αμίρ σιναντ που πλησιάζει τα 140 και 150 dB, και με εναλλαγές καλωδίων δεν παρατηρείται ουδεμία διαφοροποίηση, και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ακουστούν τόσο χαμηλά επίπεδα θορύβων ή παραμορφωσεων, απορώ με την εμμονή σας σε τέτοιες θεωρήσεις, χαμηλότερου θορύβου και παραμορφωσεων από καλώδια.

Άσε τι παραμορφωσεις μετράει το ηχείο σας και σε τι στάθμη. Τες πα oldy αργείς.

Reaction score
4.712
Ζητώ έστω και ρητορικώς να διατυπωθεί πώς στο καλό θα μεταδιδόταν μέσα από τα καλώδια η ανώτερη ποιότητα περιεχόμενης πληροφορίας χωρίς ν'αυξανόταν παράλληλα η μεταδιδόμενη ποσότητα από τις αντίστοιχες συνιστώσες στο σήμα.
Δεν καταλαβαίνω που έγκειται η δυσκολία κατανόησης.
Όταν ένα καλώδιο δεν προσθέτει συνιστώσες θορύβου και παραμόρφωσης σε σύγκριση με άλλο,
Δεν έχουμε πιο ποιοτικό σήμα, χωρίς να αυξηθεί η ποσότητα πληροφορίας;
Αυτό εννοούσα.
Δεν υπάρχει μηχανισμός αύξησης πληροφορίας..στοιχειώδες.
Μην υποτιμάτε τους συνομιλητές σας.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.413
Δεν καταλαβαίνω που έγκειται η δυσκολία κατανόησης.
Όταν ένα καλώδιο δεν προσθέτει συνιστώσες θορύβου και παραμόρφωσης σε σύγκριση με άλλο,
Δεν έχουμε πιο ποιοτικό σήμα, χωρίς να αυξηθεί η ποσότητα πληροφορίας;
Αυτό εννοούσα.
Δεν υπάρχει μηχανισμός αύξησης πληροφορίας..στοιχειώδες.
Μην υποτιμάτε τους συνομιλητές σας.
H πληροφορία στο σήμα έγκειται σε συγκεκριμένες περιεχόμενες σ'εκείνο συνιστώσες με τη στάθμη που θα έχει καθεμία και τον φασικό συσχετισμό που θα έχουν μεταξύ των....
Εφόσον δεδομένος αγωγός μεταφοράς δεν θ'άφηνε να προστεθούν παρασιτικές συνιστώσες άσχετες προς τις αυθεντικές,μια τέτοια δράση συνεπάγεται προαγωγή των δεύτερων έναντι των πρώτων.Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι θα ίσχυε άνοδος στη μεταδιδόμενη πληροφορία που θα μας ενδιέφερε έναντι της παρασιτικά μεταδιδόμενης.

Σε περίπτωση όμως που στην αρχικά αποθηκευμένη πληροφορία θα περιέχονταν ήδη - από διάφορους προηγούμενους κρίκους - παρασιτικές συνιστώσες ή πλημμελώς ενσωματωμένη λ.χ. χωρική ή τονική πληροφορία ,τότε αυτές θα μεταδίδονταν αυτούσιες χωρίς να μειώνονταν περαιτέρω.Σε τέτοια περίπτωση η δράση του υπέρτερου αγωγού μεταφοράς θα οδηγούσε πιθανότερα και σε ανώτερη ακουστότητα αυτών των ανεπιθύμητων πληροφοριών.Η προαγωγή της ακουστότητας με τη σειρά της θα οδηγεί νομοτελειακά σε λιγότερο αρεστές εντυπώσεις τον ακροατή στο setup με την ανώτερη ευκρίνεια.
Δηλαδή το αντίθετο από το να άρεσε περισσότερο με τη χρήση του υπέρτερου υποτίθεται αγωγού.

Last edited:

head-stef

Headphones
Reaction score
2.283
Τι να κάνουμε... Αν μας διαφεύγει (ή δεν ενδιαφερόμαστε για το) ότι ο ηλεκτρισμός και ιδίως η μετάδοση ηλεκτρικού σήματος είναι, μελετώνται, καθορίζονται, ρυθμίζονται, ελέγχονται, μετρώνται, διορθώνονται, βελτιώνονται, και κυρίως ακούγονται, ως μακροσκοπικά φαινόμενα, - κατεξοχήν στη αναπαραγωγή μουσικής αλλά και σχεδόν παντού, τότε... ...τότε μπορούμε να ασχοληθούμε επ' αόριστον με τη μικροσκοπική δομή και συμπεριφορά των αγωγών (ιδιαίτερα χρήσιμη και απαραίτητη αλλού). Είναι μια διέξοδος. Επιπλέον, στην ομίχλη που δημιουργείται καταφέρνουν να βρουν καταφύγιο και οι διάφορες ...κρυογενέσεις, αναγγενήσεις αγωγών και μύριες άλλες τερατογενέσεις των ευφάνταστων πωλητών, δήθεν κατασκευαστών. Κι ό,τι σώσουμε...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.055
Members
38.288
Νεότερο μέλος
Sergios15