Καλώδια και θύματα

head-stef

Headphones
Reaction score
2.283
Καλή παρατήρηση. Στο Dark Side of the Moon ας πούμε, στο πολυκάναλο SACD καταλαβαίνω ότι ο χτύπος στο τέλος δεν είναι καρδιά, αλλά τύμπανο. Ακούγεται όμως στο βάθος το "ticket to ride" που δεν είχα ακούσει ποτέ νωρίτερα. Το πρώτο μάλλον είναι κακό, το δεύτερο όμως μάλλον είναι καλό. Δεν πιστεύω ότι δεν είχε γίνει επίτηδες!
Δες κι αυτό αν δεν το έχεις ήδη δει.

Υπό συνθήκες το "ticket to rÌde" μπορεί να ακουστεί και σε απλά συστήματα. Όσο για την καρδιά, πάντα μου ακούγεται σαν τεχνητός ήχος, "απομίμηση καρδιάς" κι όχι ηχογραφημένη καρδιά.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.402
Άλλο απόψεις, άλλο μετρήσεις:

Η ψευδοανηχοϊκή απόκριση των Tidal Akira ΄΄τρώγεται΄΄...
1662217376880.png

Οι δε off-axis δέσμες φανερώνουν ότι διόρθωση μέσω EQ των on-axis τονώσεων στη ζώνη 6000-10000 Hz θα εντείνει σε κάποιο βαθμό την ανισορροπία στο μοτίβο φόρτισης του χώρου ...
1662217700958.png

1662217774393.png

Σε γενικές γραμμές κρίνω ότι δεν θ'ανήκε σε ΄΄άσωτα΄΄ ηχεία.

Η μετάβαση κατόπιν από τη διαχειρίσιμη ψευδοανηχοϊκή στη μορφή της κόκκινης καμπύλης σε πραγματικές συνθήκες από το χώρο ακρόασης του δοκιμαστή αποτελεί στοιχείο κριτικής ως προς τη χωροταξία υπό την οποία εκείνος γνωμοδοτεί πάνω στην απόδοση ηχοσυστημάτων και δη ακριβών ηχείων.
1662218137043.png

Η γενική μορφή της απόκρισης κάτω από τα 500 Hz σε συνδυασμό με την καμπή που κάνει σε μεσαίες- μεσοϋψηλές οκτάβες είναι τραγικά...

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Η πληροφορια που ειναι γραμμενη και δεν την ακουει ο μιξερας ειναι ...μια αχρηστη πληροφορια.
Αν υποθεσουμε οτι υπαρχει γραμμενη πληροφορια και δεν την ακουει οντως ο μιξερας , "ειναι αχρηστη η πληροφορια" ?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.402
Αν υποθεσουμε οτι υπαρχει γραμμενη πληροφορια και δεν την ακουει οντως ο μιξερας , "ειναι αχρηστη η πληροφορια" ?
Ανέλεγκτη κατά την επισκόπηση από τον ηχητικό μηχανικό σημαίνει πιθανώς ανεξέλεγκτη...

Reaction score
12.264
Μου φαίνεται απόλυτα λογικό κάποιος που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το High End να μην μπορεί να το καταλάβει, δεν σε παρεξηγώ, το κατανοώ. Καλή όρεξη.
Και έτσι, καταλήγουμε στο γνωστό αφήγημα ότι όσοι δεν ασπάζονται τις απόψεις σας ( δεν ασπάστηκαν ποτέ ή δεν τις ασπάζονται πλέον ) είναι είτε άσχετοι, είτε κουφοί, είτε δεν έχουν καλά συστήματα. Άρα, εσείς που τις ακούτε, έχετε τέλεια ακοή, γνώσεις και γ@μάτα συστήματα. Ευλογείτε τα γένια σας δηλαδή.

Μπορεί όμως και το ρεύμα να μην ήταν τουθερτι.
Το ρεύμα εχει τεράστια σημασία, αλλάζει ο ήχος του συστήματος σε μεγαλο βαθμό.
Εμένα τα Bryston πάντως, ουδέποτε έδειξαν να επηρεάζονται απο προβλήματα στο ρεύμα. Πάντα παίζουν το ίδιο. Αντίθετα, έτυχε να ακούσω ένα σύστημα όπου ένιωσα τρελή παραμόρφωση και οι γνώστες ( ο ιδιοκτήτης του συστήματος και ο έταιρος επισκέπτης ), έριξαν το φταίξιμο στο δίκτυο. Ακόμα και έτσι να ήταν, να με συμπαθάτε ρε παιδιά, αλλά το να επηρεάζεται ένα σύστημα σε τέτοιο βαθμό απο τη κατάσταση του ρεύματος, μόνο σαν μειονέκτημα το εκλαμβάνω. Επίσης, τα Bryston δεν χαμπαριάζουν ούτε απο αλλαγές καλωδίων ρεύματος.
Να υπάρχει γραμμένη πληροφορία που να μη την ακούει ο μιξεράς, λίγο δύσκολο μου φαίνεται, ειδικά αν ο μιξεράς έχει αξιόπιστα μηχανήματα. Τώρα, αν κάποια "high end" μηχανήματα τσιτώνουν συχνοτικές περιοχές και αναδεικνύουν λεπτομέρειες σε βαθμο που να καπελώνουν τις υπόλοιπες πληροφορίες, αυτό και πάλι μόνο σαν μειονέκτημα το δέχομαι.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Να υπάρχει γραμμένη πληροφορία που να μη την ακούει ο μιξεράς, λίγο δύσκολο μου φαίνεται, ειδικά αν ο μιξεράς έχει αξιόπιστα μηχανήματα. Τώρα, αν κάποια "high end" μηχανήματα τσιτώνουν συχνοτικές περιοχές και αναδεικνύουν λεπτομέρειες σε βαθμο που να καπελώνουν τις υπόλοιπες πληροφορίες, αυτό και πάλι μόνο σαν μειονέκτημα το δέχομαι.
Το ερωτημα μου αφορουσε το σχολιο του Ν.Κ απλα, συγκεκριμενα και τιποτα αλλο. Ουτε για high ουτε για low end συστηματα ειπα κατι. Και προφανως, αν μια γραμμενη πληροφορια διεφυγε της ακοης ενος μιξερα, σαφως και δεν ηταν τοσο εντονη, ωστε καποιο αλλο συστημα να την αναδειξει τοσο εντονα ωστε να "καπελωσει" τις υπολοιπες πληροφοριες.
Το να μένουμε γαλήνιοι είναι ισάξιο με ΄΄υπερδύναμη΄΄... :wink:
Και να κανουμε και κατι για την ...... υπερβολη :smile:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.063
Ξέρεις πολύ καλά τι είμαι.
Αυτό που μάλλον σου διαφεύγει ,είναι και η ιδιότητα ώς ηλεκτρονικός.

Reaction score
19.557
σημαίνει πιθανώς ανεξέλεγκτη.
Α, για αυτό γλύτωσε απο τα "χέρια" του και μάλλον σε τέτοια περίπτωση .... θα είναι σίγουρα καλή. :D :D

Πάλι κρίνεις πως ακούγονται ηχεία απο 3 διαγράμματα ? χα χα

Πόσταρε του τώρα καπάκι κανένα απο αυτα του Αμίρ των 300 ευρώ, με τέλειες μετρήσεις. Αλλά καλά να πάθει που ρώτησε :D

Reaction score
11.255
Και έτσι, καταλήγουμε στο γνωστό αφήγημα ότι όσοι δεν ασπάζονται τις απόψεις σας ( δεν ασπάστηκαν ποτέ ή δεν τις ασπάζονται πλέον ) είναι είτε άσχετοι, είτε κουφοί, είτε δεν έχουν καλά συστήματα. Άρα, εσείς που τις ακούτε, έχετε τέλεια ακοή, γνώσεις και γ@μάτα συστήματα. Ευλογείτε τα γένια σας δηλαδή.
QFT.
Κάπου κούρασαν...

Reaction score
8.899
Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει πληροφορία την οποία όμως δεν ακούει ο μιξερας δλδ δεν γινεται αντιληπτή κατά την μίξη είναι μια πληροφορία που δεν χρησιμεύει σε κάτι δλδ του είναι αχρηστη.
Ειδες τι ωραία στα εξηγώ? :biggrin:

Reaction score
19.557
Μηχανολόγος Μηχανικος είμαι, εσυ;
Κολλητήρι όμως ξέρεις να χρησιμοποιείς ? :D

Μηχανολόγοι και Χημικοί μηχανικοί, τα μόνα πραγματικά κεφάλια στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία. Την τελευταία κιόλας 15 ετία που έχουν πέσει χρήματα και για έρευνα δεν πιάνονται. (no joke). Έξω είναι αλλιώς.

Reaction score
19.557
μια πληροφορία που δεν χρησιμεύει σε κάτι δλδ του είναι αχρηστη.
¨Αχρηστη για αυτόν, χρήσιμιη όμως για εμάς για να καταλάβουμε ότι είναι "άχρηστος". Απαντάω σε στύλ Bhutia με γνωμικά χα χα. (δεν το έχω , ξέρω). :D
¨Ελα βρε συ πονηρό μυαλό που σου πήγε αμέσως το μυαλό ότι είμαι ασυνεπής στον λόγο μου λόγω κάποιου bias. :D

Απλώς έχω παρεμηνευθεί (επίτηδες και με δική ευθύνη και υπαιτιότητα). Ξέρω γω τι λέω και τι κάνω και ας φαίνονται σαν ασυνέπεια. ;):D

Να κρατήσουμε και το χιούμορ μας, έχει αγώνα το βράδυ και θα μας τσιτωθούν τα νεύρα. Αι, να δούμε. :)

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.402
Α, για αυτό γλύτωσε απο τα "χέρια" του και μάλλον σε τέτοια περίπτωση .... θα είναι σίγουρα καλή. :D :D

Πάλι κρίνεις πως ακούγονται ηχεία απο 3 διαγράμματα ? χα χα

Πόσταρε του τώρα καπάκι κανένα απο αυτα του Αμίρ των 300 ευρώ, με τέλειες μετρήσεις. Αλλά καλά να πάθει που ρώτησε :D
Καλέ μου thva,του είχα ήδη πει πόσο καλά ακούγονται γενικώς μοντέλαTidal υπό καλή χωροταξία χωρίς καν να έχω ανατρέξει σε διαγράμματα.

Το σχόλιο που αναστατώνει δεν ήταν ψόγος για τα ίδια τα ηχεία αλλά για τις επικρατούσες συνθήκες στο χώρο του συγκεκριμένου δοκιμαστή.

Reaction score
19.557
Άστα αυτά,εμείς θα θέλαμε το Key to...Valhalla Drive
Αχ, αυτόν τον David Lynch και τους άλλους των B movies που η γενιά μου τους έκανε μάγκες και τώρα λέει αυτά τα κουφά που λέει και αυτός. Ακόμα να τους απομυθοποιήσετε αυτούς τους τύπους ?

Και επειδή άκουσα και κάτι για cult και ιστορίες, αυτό θα ήταν πολυ χρήσιμο για μελέτη και προφύλαξη. Έχει πλέον σχέση και με όλες τις εκφάνσεις της ζωής διεθνώς (ακόμη και στα "χόμπι" ;):D). Αλλά στην Ελλάδα, είναι που είναι ήδη στραβά, φτάνουν και λίγο ακόμη πιο στραβά και αυτά. :D

Minion ανθρωπάκια μέσα στα κουτιά.

Last edited:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ