Καλώδια και θύματα

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Γιατί?
Τι έχει ? 5 way binding post λέει .
Αφού σφίγγει αρκετά και κάνει καλή επαφή . Μετρημένη με πολύμετρο , όχι κουκουρούκου .
Να εξηγούμαστε , σοβαρές μπόρνες , όχι φτηνές κινεζιές .
Νορμάλ κινεζιές , γιατί ολα πλέον κινεζιές είναι.
Και με χαλαρο καλωδιο (που θα χαλαρωσει θες δεν θες) μια χαρα θα ειναι η μετρηση. Οπως και με το διχαλο και τη μπανανα. Την οξειδωση ας την αφησουμε στα δευτερευοντα θεματα. Ο μονος τροπος για να μη χαλαρωσει το καλωδιο ειναι σωληνακι στο ακρο του καλωδιου πατημενο με crimping tool, αλλα και αυτο οπως ειπε πιο πανω ο Bhutia θα ειναι αλλο υλικο . Οποτε, για μενα τουλαχιστον, ενα καλο διχαλο Κινεζια ή μη , ειναι πιο μονιμη και σταθερη λυση.
Ή ρε παιδι μου, παρε ενεργα ηχεια :roflmao:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Εχω τις από πάνω που έβαλα , και τα ηχεία είναι ενεργά , χωρίς πλάτες .
Με εξωτερικό ηλεκτρονικό κροςς και τελικούς.
View attachment 262295
Ωραια. Διασφαλισε την μονιμη σταθεροτητα του καλωδιου στις μπορνες και εισαι μια χαρα.

Reaction score
19.557
Εχω τις από πάνω που έβαλα , και τα ηχεία είναι ενεργά , χωρίς πλάτες .
Με εξωτερικό ηλεκτρονικό κροςς και τελικούς.
View attachment 262295
Εγω νομίζω οι παραπάνω που έβαλες είναι καλύτερες αλλά αυτές τι ? θεωρείς ότι κάνουν καλύτερη binding ε ? λόγω του σχεδιασμού τους ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.542
Έχει τόσο ωραίες ηλεκτρολογικες κλεμες στα μαγαζιά, πάντα το είχα απορία γιατί δε χρησιμοποιούνται στα ηχεία και ενισχυτικά...

large_20200709171244_globostar_dipli_klema_tacheias_syndesis_kai_diakladosis_kalodion_0_08mm_...jpeg
large_20200909105456_eurolamp_klema_polyprepileniou_16mm_147_11200.jpeg
ke-zpt5-10.0_d.jpg

Ούτε χαλαρώνουν ούτε τίποτα, ξακοσχια χρόνια σταθερές θα είναι.

Ομοίως σταθερές είναι οι συνδέσεις ηχείων με τα επαγγελματικά βύσματα (σπικον). Κι αυτά δε χρησιμοποιούνται. Απορίας άξιο. Φτηνά είναι, γι'αυτο;

Screenshot_20220904_150747_com.android.chrome.jpg

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.063
@thva Αυτές είναι καλύτερες γιατί είναι spring loaded.
Μαγκώνουν το καλώδιο τόσο γερά που δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης της επαφής.

Reaction score
19.557
Εαν πάμε σε τέτοια λύση τότε αυτή είναι η καλύτερη, όχι κλέμες.

147-02011.jpg

Ναι το είδα spring loaded.

Reaction score
19.557
Ναι το είδα spring loaded.
E οχι και caps .
Να είναι καλύτερη και μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής (εαν το κάνεις και σωστά) απο τις κλέμες.
Μια φορά είπα να μιλήσω σοβαρά και δεν με πιστεύεις χα χα.
Εξάλλου μάλιστα οι κλέμες δεν προτείνονται καν απο τον κώδικα. Και στην κουζίνα (συσκευή) πλέον τα καλώδια τα βάζουμε κατευθείαν που οι κλέμες τους είναι ειδκές με πλάκα έλασμα. Διακλαδώσεις μόνο με caps, ρώτα όποιον ηλεκτρολόγο θες εαν δεν με πιστεύεις. Πάντα ήταν το σωστό απλώς ευκολία ήταν οι κλέμες, καθώς λίγοι ξέρουν να σφίγγουν σωστά τα caps.

Ιδίως για μονόκλωνα χα χα που έχει ο Κος Χρήστος @christos77 και που είναι στα κανάλιa της μόνιμης εγκατάστασης αλλά και στα strands (καινούργια τεχνική caps). και δεν χαλαρώνουν και δεν χρειάζονται σφίξιμο ανα τακτά διαστήματα.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.542
Μια χαρά λύση είναι τα caps, αλλά δε βολεύουν, δε δίνουν σταθερό σημείο πάνω στο σασί του ενισχυτή ή του ηχείου για να συνδέσεις καλώδια, ενώ οι κλεμες δίνουν.

Και στις κλεμες βάζεις και τα δύο καλώδια μαζί, δηλαδή πχ αυτό που βγαίνει από το μεγάφωνο του ηχείου και αυτό που πάει στον ενισχυτή, και τα σφίγγεις μαζί, πακέτο, το ένα πάνω στο άλλο. Φυσικά μιλάμε για τις κλεμες που έχουν κάποιου τύπου έλασμα, οι περισσότερες έχουν.

Και για αυτές που προστατεύουν τα καλώδια, να μη κόβουν σύρματα, όχι βίδα πάνω σε σύρμα, εννοείται. Ειδάλλως θέλει σλιβς.

Οι συνδέσεις με αυτές τις απλές οικονομικές ηλεκτρολογικες κλεμες δε χαλαρώνουν ποτέ. Πολλά χρόνια μετά, έχω ανοίξει πολυμπριζα που είχα συνδέσει μέσα με κλεμες, κι έκανα αμάν για να ξεσφίξω μια στροφή. Αθάνατες συνδέσεις.

Στα μαγκνεπαν είχα βάλει καρυδακια, τις μεγάλες κλεμες. Με την καμία δεν χαλαρώνουν. Ποτέ. Κατευθείαν πήγαινε το καλώδιο από ενισχυτή, μέσα στην κλεμα, πάνω στο καλώδιο από τα μεγάφωνα, σφίξιμο μαζί το ένα πάνω στο άλλο. Τελεσίδικη σύνδεση, αθάνατη.

Βεβαίως και τα σπικον δε χαλαρώνουν, κλειδώνουν τελεσίδικα με πίεση.

Last edited:

Reaction score
19.557
ε, ναι εξάλλου θες να τα συνδέσεις ή να τα ξεσυνδέσεις. Εγω λέω για μόνιμες ενώσεις που δεν σε πειράζει (ρευμάτων κλπ)

Reaction score
11.255
Teacher νάτο δάσκαλος , είχα δίκιο , αυτό είναι. Δάσκαλος. Να και το tza στο τέλος. Τζα απο το νηπιαγωγείο που απάντησα. Εγω νομίζω ότι έχει γίνει και ενα είδος βιολογικού fussion με τον Πέτρο. :D

Χα χα πλάκα κάνω head stef μην τρελάθεις. Δεν μπορούσα να αντισταθώ στην ευκαιρία για λίγο χιούμορ. :D
Μπα, όχι. Με τον μεν πρώτο αν θυμάμαι καλά δεν είχαμε ίδιες απόψεις, με τον μεν δεύτερο δεν καταλαβαίνω γιατί έκανες τη σύνδεση, αφού τώρα τελευταία έχω αποφασίσει να είμαι κόσμιος και να μη βρίζω, όχι για χάρη σου ή κανένα άλλο μέλος, αλλά για τους ιδιοκτήτες του forum που τους σέβομαι.
Το γυμνο βιδωμενο καλωδιο προσφερει τη χειροτερη επαφη , ακομη και μερικα λεπτα μετα το σφιξιμο. Χειροτερη κι απο ενα απλο διχαλο.
Το αντίθετο λένε κάποιοι (@costas EAR)

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.863
Για την ακριβεια δεν υπαρχει ΚΑΝΕΙΣ που να μην αντιλαμβάνεται διαφοροποιήσεις σε τετοια επίπεδα. Προσωπικα δεν εχω συναντήσει ακομα κανέναν που δεν ακουσει διαφορες με διαφορες επεμβάσεις στο δίκτυο πριν το τελευταιο καλωδιο ethernet εισέλθει στον streamer/server. Τωρα αν οι επεμβάσεις αυτές αρέσουν η οχι ειναι αλλη ιστορία.
Στα FORA του AVS και του ROON έχω συναντήσει εκατοντάδες τέτοιους... "άθεους".

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.542
Άπιστοι είναι, όχι απλώς άθεοι.

Δεν πιστεύουν στα καβλώδια.

Βεβαίως που να ξέρουν από τέτοια.

Εγώ άκουσα πως οι υψηλές συχνότητες πονάνε σα μπάτσα άμα είναι το ρουν μέσω εθερνετ.

FB_IMG_1662302987798.jpg

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.050
Members
38.286
Νεότερο μέλος
JohnnyDD