Yamaha Aventage

Reaction score
624
Το ypao ωστόσο ήταν τόσο κακό που ήταν υποχρεωτικό να το κλείσεις και να παίξεις μόνο με τα φίλτρα του Yamaha. Σε φροντισμένο χώρο έπαιζε τίμια έτσι.
Αυτο εχω κανει εγω με τον RX-A8A για την ωρα. Κλειστο το YPAO (απο την αρχη που τον ξεπακεταρισα και χωρις να του δωσω ευκαιρια να κανει κατι μονο του), μετρησεις, υπολογισμος αποστασεων και συνδυασμος ρυθμισης με το αυτι. Παραπονο δεν εχω, βρονταει εκει που θελω να βρονταει, οσο πρεπει να βρονταει, χωρις να κουραζει και χωρις να εχω τις πριμες να ξυριζουν αυτια.
Δε ξερω πως θα επαιζε με το YPAO, (και σε καμια περιπτωση δε σημαινει οτι ειναι πολυ κακο, ή αχρηστο), απλα ήθελα να πειραματιστω πρωτα μονος μου και το αποτελεσμα ετσι οπως προεκυψε, με βολεψε μια χαρα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.927
Αν μιλάμε για το xt32 στην reference καμπύλη δεν φουσκώνει καθόλου τα πρίμα. Άσε που το κόβεις αν θες όπου θες. Έχοντας πλέον εμπειρία από ypao, audyssey και μικρή από dirac καθώς το έχω μόνο ένα μήνα περίπου έχω καταλήξει στα εξής:
Οι Yamaha είναι μια χαρά ενισχυτές και ήμουν πολύ ευχαριστημένος από τον cxa5000 που είχα. Το ypao ωστόσο ήταν τόσο κακό που ήταν υποχρεωτικό να το κλείσεις και να παίξεις μόνο με τα φίλτρα του Yamaha. Σε φροντισμένο χώρο έπαιζε τίμια έτσι.
Μετά πήρα ένα denon 3500 ο οποίος είχε audyssey xt32 και με το app για το κινητό καθώς και με το ratbuddy έπαιζε αρκετά καλά και μάλλον είναι αρκετό για το 90% των συστημάτων που βλέπω εδώ στην Ελλάδα. Σε μετρήσεις πλησίαζε το τέλειο ύστερα από κάποια εμπειρία.
Τελος πήρα τον nad t778 πριν ένα μήνα καθώς και την πλήρη έκδοση του dirac η οποία πειράζει και το impulse response. Για εμένα είχε σημαντική διαφορά λόγω του συγκεκριμένου setup που έχω σε σχέση με το xt32 για λόγους που δεν χρειάζεται να αναφέρω εδω. Για τους περισσότερους όμως πιστεύω το xt32 μπορεί να κάνει δουλειά και θα το χαρακτήριζα τίμιο σε αντίθεση με το ypao που ουσιαστικά το βρίσκω άχρηστο.
Οι ανωτέρω παρατηρήσεις βασίζονται σε μετρήσεις μετά την διόρθωση και όχι σε υποκειμενικά ακούσματα από εμένα τα οποία δεν θα είχαν καμία σημασία.
Ναι μιλάω για το XT 32 , που το μηχάνημά μου το φόρεσε από τα πρώτα με το 3D upgrade, χωρίς το app όμως.
Οτι μέτρηση και αν έχω κάνει , από το 2012ή 2013 που το έβαλα , πάντα βγαίνει αρκετά πριμαριστό .
Για την ακρίβεια από τις μεσουψηλές και μετά . Θα μπορούσε να φταίει το μικρόφωνο που είχε μέσα το Upgrade , αλλά χωρίς το cal file κάποιου άλλου μικροφώνου διαθέσιμο δεν μπορώ να κάνω κάτι . Πρός το παρόν βολεύομαι με το cinema equalizer , που έχει ώς έξτρα ρύθμιση , ώπου και κόβει κάπως μεσουψηλές και σώζεται κάπως το πράμα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.928
Δεν θα διαφωνήσω, όμως μου φαίνεται περίεργο μία εταιρεία σαν την yamaha με τόση εμπειρία στα μουσικά δρόμενα να έχει τόσο λάθος στο σημείο αυτό. Τέλος πάντων!

Για να είμαι ειλικρινείς, το έχω αναφέρει πολλές φορές, τόσο με το xt32 όσο και με το ypao δεν είμαι και εγώ 100% πεπεισμένος ότι κάνουν απολύτως αυτό που πρέπει να κάνουν. Στο x32 ήμουν (τουλάχιστον στο χώρο και στο σύστημά μου ) πλήρως απογοητευμένος! Ποτέ δεν το είχα ενεργοποιημένο όσο καιρό ήμουν με τον marantz! Προσπάθησα να το συνηθίσω, έκανα υπομονή για ημέρες κάθε φορά που μου ... κολλάγατε :drinks: , όμως τίποτα!
Ναι μιλάω για το XT 32 , που το μηχάνημά μου το φόρεσε από τα πρώτα με το 3D upgrade, χωρίς το app όμως.
Οτι μέτρηση και αν έχω κάνει , από το 2012ή 2013 που το έβαλα , πάντα βγαίνει αρκετά πριμαριστό .
Για την ακρίβεια από τις μεσουψηλές και μετά . Θα μπορούσε να φταίει το μικρόφωνο που είχε μέσα το Upgrade , αλλά χωρίς το cal file κάποιου άλλου μικροφώνου διαθέσιμο δεν μπορώ να κάνω κάτι . Πρός το παρόν βολεύομαι με το cinema equalizer , που έχει ώς έξτρα ρύθμιση , ώπου και κόβει κάπως μεσουψηλές και σώζεται κάπως το πράμα.
Αυτό ακριβώς το πρόβλημα είχα και εγώ! Άλλωστε όταν είχα ανεβάσει καμπύλη, αμέσως εντοπίσατε και εσείς το πρόβλημα και αναφέρατε να κατεβάσω οπωσδήποτε τις υψηλές.....

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.928
Επί πλέον ο 7009 ήταν ελλιπείς ως προς τις χειροκίνητες ρυθμίσεις (δεν έχω γνώμη για τα νεότερα μοντέλα)... Τουλάχιστον με την yamaha, αν γνωρίζει κανείς τι κάνει, θεωρώ μπορεί να φέρει το σήμα εκεί που θέλει, εκεί που πρέπει! Μόνο ο παραμετρικός ισοσταθμιστής ανά κανάλι... φτάνει, πόσο μάλλον όλα τα άλλα βοηθητικά που διαθέτει για τον σκοπό αυτό!

Reaction score
15.543
Yami for ever.......

Κάτοχοι μαραντζ , ντενον που νοιώθετε ότι κάτι σας λείπει , περάστε στο έναντι στρατόπεδο.
Με έναν a 6 η ακόμη καλύτερα a 8 τελειώνετε με το θέμα AV.
ρε καραμητρο ελειψα λιγες μερες και εκανες την μαλαφια !!!!😂

ρε συ, αυτος ειναι μαυρο χαλι καημενε, ακομα και σαχλαμπασης ο ασχετιδης (αμιρ) δεν τον προτεινει....

και εσυ εκει, κολλημενος....ειχες ωραιο εργαλειο και επαιζε ωραια και τοδωσες.....ελεος!!!

Conclusions
The weakness in the amplification stage of the RX-A3080 is actually its power supply generating rectification noise. Fortunately our threshold of hearing goes up at such a low frequency so audible performance would be better. Still, there was not much in these measurements to make me smile. You can do much better with Yamaha's competitors.

I can't recommend the Yamaha RX-A3080 as a whole or its for amplification.

τελος παντων....καλοριζικος και καλοακουστος αφου εισαι βιτσιοζα :lolsign:
.....αλλα μην γραφεις να παρουν κιαλλοι τετοιο σαπακι...😂

Reaction score
624
ρε καραμητρο ελειψα λιγες μερες και εκανες την μαλαφια !!!!😂

ρε συ, αυτος ειναι μαυρο χαλι καημενε, ακομα και σαχλαμπασης ο ασχετιδης (αμιρ) δεν τον προτεινει....

και εσυ εκει, κολλημενος....ειχες ωραιο εργαλειο και επαιζε ωραια και τοδωσες.....ελεος!!!

Conclusions
The weakness in the amplification stage of the RX-A3080 is actually its power supply generating rectification noise. Fortunately our threshold of hearing goes up at such a low frequency so audible performance would be better. Still, there was not much in these measurements to make me smile. You can do much better with Yamaha's competitors.

I can't recommend the Yamaha RX-A3080 as a whole or its for amplification.

τελος παντων....καλοριζικος και καλοακουστος αφου εισαι βιτσιοζα :lolsign:
.....αλλα μην γραφεις να παρουν κιαλλοι τετοιο σαπακι...😂
1) Αν ειναι το review για το refurbished unit, δε μπαινω στον κοπο καν να διαβασω.

2) Συγκριτικα με τον A3080, ο SR7009 ειναι απαραδεκτος. Και σε λειτουργιες και σε γκαζια.

3) Σταδιο τροφοδοσίας... για ποσα ηχεια? Συγκριτικα με τι? Σε 5.2 ο A3080 παιζει πιο καθαρα απο τον SR7009. Τους δοκιμασα και τους 2 στο ιδιο συστημα.

4) Κανεις AVR δε θα βγαλει σωστα σε ολα τα καναλια την εξοδο που αναγραφει (ισως αν ειναι κανας Primare SPA25 ή κανας McIntosh, αλλα με τετοια κοστη σε αυτες τις 2 εταιριες, το θεωρω αυτονοητο). Ουτε τον RX-A8A που εχω θα εμπιστευομουν να το κανει κι ας εχει αρκετα πιο βελτιωμενο τροφοδοτικο.

5) Αν καποιος θελει καθαρο ήχο και πολύ γκαζι ταυτοχρονα και και δε τον νοιαζει το κοστος ή οι καταναλωσεις, παει σε λυση AV Preamp και τελικων. Διαφορετικα κανει το αυμβιβασμο και δουλευει με συνδυασμο AVR και τελικου, χωρις να καταπονει το τροφοδοτικο του AVR για 3-5-7 περιφερειακα καναλακια.

6) Καλα τα reviews, αλλα το hands on experience ακομα καλυτερο. Ταπεινη μου γνωμη και αποψη γιατι περασαν και οι 3 απο το χωρο μου (με τον Α8Α να παραμενει για την ωρα).
Τον Α3080 οσο τον ειχα και τον ζορισα, δεν εκανε κιχ. Ο SR7009 εκτελουσε χρεη ξυλοφουρνου αν δεν εβαζα ανεμιστηρι (σιγα τη σοβαρη τροφπδοσια και ψυξη που ειχε). A8A δε κσταλαβαινει τιποτα.

Αυτη η μικρη ταπεινη μου εμπειρια μεταξυ των τριων.

Reaction score
624
Ποιον απ' τους δύο να πιστέψω; :rolleyes:
Οποιον εσυ κρινεις, εγω απλα παρεθεσα τη γνωμη και την εμπειρια μου.

Δεν εχω την απαιτηση, ουτε την ανασφαλεια να γινω πιστευτος.

Αντικειμενικα τωρα, ποσους Yamaha RX-A3080 (ή νεοτερους) θα βρεις να πωλουνται ωστε να κανεις συγκριση και να αγορασεις, γιατι απο μεταχειρα Marantz και Denon εχει βρωμισει ο τοπος. :)

Reaction score
15.543
1) Αν ειναι το review για το refurbished unit, δε μπαινω στον κοπο καν να διαβασω.

2) Συγκριτικα με τον A3080, ο SR7009 ειναι απαραδεκτος. Και σε λειτουργιες και σε γκαζια.

3) Σταδιο τροφοδοσίας... για ποσα ηχεια? Συγκριτικα με τι? Σε 5.2 ο A3080 παιζει πιο καθαρα απο τον SR7009. Τους δοκιμασα και τους 2 στο ιδιο συστημα.

4) Κανεις AVR δε θα βγαλει σωστα σε ολα τα καναλια την εξοδο που αναγραφει (ισως αν ειναι κανας Primare SPA25 ή κανας McIntosh, αλλα με τετοια κοστη σε αυτες τις 2 εταιριες, το θεωρω αυτονοητο). Ουτε τον RX-A8A που εχω θα εμπιστευομουν να το κανει κι ας εχει αρκετα πιο βελτιωμενο τροφοδοτικο.

5) Αν καποιος θελει καθαρο ήχο και πολύ γκαζι ταυτοχρονα και και δε τον νοιαζει το κοστος ή οι καταναλωσεις, παει σε λυση AV Preamp και τελικων. Διαφορετικα κανει το αυμβιβασμο και δουλευει με συνδυασμο AVR και τελικου, χωρις να καταπονει το τροφοδοτικο του AVR για 3-5-7 περιφερειακα καναλακια.

6) Καλα τα reviews, αλλα το hands on experience ακομα καλυτερο. Ταπεινη μου γνωμη και αποψη γιατι περασαν και οι 3 απο το χωρο μου (με τον Α8Α να παραμενει για την ωρα).
Τον Α3080 οσο τον ειχα και τον ζορισα, δεν εκανε κιχ. Ο SR7009 εκτελουσε χρεη ξυλοφουρνου αν δεν εβαζα ανεμιστηρι (σιγα τη σοβαρη τροφπδοσια και ψυξη που ειχε). A8A δε κσταλαβαινει τιποτα.

Αυτη η μικρη ταπεινη μου εμπειρια μεταξυ των τριων.
κατι κανεις λαθος στο συστημα σου αφου εξακολουθεις με yamaha....σιγουρακι αυτο που λεω.
.......σημασια εχει ομως πως την βρισκεις......οποτε εισαι μια χαρα.

τα δε μοντελα που συγκρινεις εχουν 4-5 χρονια διαφορα και με τον Α8Α μια 8ετια... και παρολα αυτα ειναι πιο καλος ο 7009 απο τους yamaha.

οσο για τα ρευματα που λες ριξε μια ματια αν μπορει ο yamaha να παιξει ολα τα ηχεια στα 4ομ για να καταλαβεις τι παιζει......ενω τα marantz -denon που κατηγορεις παιζουν στα 4ομ ολα τα ηχεια......μην ψαχνεις για βατ, απλα για να καταλαβεις τι μηχανημα εχεις παρει.

20-40 βατ για πολλους ειναι αρκετο......και πολυ λεω 40 ;)

Και όπως πάντα εμπιστευόμαστε τα αυτιά μας ,μετρήσεις dsp και χαχομαρες :party:
το τελικο θελει αυτι παντα ;) 😂

Last edited:

Reaction score
624
κατι κανεις λαθος στο συστημα σου αφου εξακολουθεις με yamaha....σιγουρακι αυτο που λεω.
.......σημασια εχει ομως πως την βρισκεις......οποτε εισαι μια χαρα.

τα δε μοντελα που συγκρινεις εχουν 4-5 χρονια διαφορα και με τον Α8Α μια 8ετια... και παρολα αυτα ειναι πιο καλος ο 7009 απο τους yamaha.

οσο για τα ρευματα που λες ριξε μια ματια αν μπορει ο yamaha να παιξει ολα τα ηχεια στα 4ομ για να καταλαβεις τι παιζει......ενω τα marantz -denon που κατηγορεις παιζουν στα 4ομ ολα τα ηχεια......μην ψαχνεις για βατ, απλα για να καταλαβεις τι μηχανημα εχεις παρει.

20-40 βατ για πολλους ειναι αρκετο......και πολυ λεω 40 ;)

το τελικο θελει αυτι παντα ;) 😂
Εχεις βρει την ευκαιρια να ακουσεις πολλους A8A για να αποφανθεις οτι η τενεκεδενια σαβουρα ο SR7009 ειναι καλυτερος?

Μια χαρα ειναι το συστημα μου για το χωρο που θελω και τις εντασεις που θελω.
Για αλλους χωρους ισως ηταν overkill και για αλλους ανεπαρκες.

Το μονο λαθος που κανω ειναι να προσπαθω να σε πεισω οτι ο A8A ειναι καλυτερος ενος SR7009...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.928
Προς τον Κώστα πιο πολύ αναφέρομαι...

Σαπάκι ξε σαπάκι ο 3080, τα καταφέρνει πολύ καλύτερα από τον 7009 σε ήχο.... Ακόμη και τον x-preamp κατήργησα διότι δεν βλέπω καμμία ακουστή διαφορά. Ο 7009 ήταν αρκετά σκαλοπάτια παρακάτω σε διαφάνεια, ποιότητα ήχου από τον x-preamp! Δεν ήταν μόνο δική μου η γνώμη αυτή, φίλοι του χόμπι μας και λοιποί σε άμεση ακρόαση - σύκγριση , συμφωνούσαν ξεκάθαρα! Έτσι, πάλευα πότε με την μία περίπτωση , πότε με την άλλη. Τώρα με τον γιάμι, κανένα πρόβλημα...... Ένα μηχάνημα για τα πάντα.

Και σε τελική, μεταχειρισμένο τον πήρα τον 3080, όποτε βρεθεί κάτι καλύτερο..... βλέπουμε!

Η καλύτερη περίπτωση θα ήταν σχετικά με το home cinema να υπάρχει και η λύση: Κύρια αποστολή του μηχανήματος ο δικάναλος ήχος, και σαν βοηθητική, η πολυκάναλη ακρόαση. Για μένα και για πολλούς ίσως εδώ μέσα, ίσως το ιδανικό.

Reaction score
137
Προς τον Κώστα πιο πολύ αναφέρομαι...

Σαπάκι ξε σαπάκι ο 3080, τα καταφέρνει πολύ καλύτερα από τον 7009 σε ήχο.... Ακόμη και τον x-preamp κατήργησα διότι δεν βλέπω καμμία ακουστή διαφορά. Ο 7009 ήταν αρκετά σκαλοπάτια παρακάτω σε διαφάνεια, ποιότητα ήχου από τον x-preamp! Δεν ήταν μόνο δική μου η γνώμη αυτή, φίλοι του χόμπι μας και λοιποί σε άμεση ακρόαση - σύκγριση , συμφωνούσαν ξεκάθαρα! Έτσι, πάλευα πότε με την μία περίπτωση , πότε με την άλλη. Τώρα με τον γιάμι, κανένα πρόβλημα...... Ένα μηχάνημα για τα πάντα.

Και σε τελική, μεταχειρισμένο τον πήρα τον 3080, όποτε βρεθεί κάτι καλύτερο..... βλέπουμε!

Η καλύτερη περίπτωση θα ήταν σχετικά με το home cinema να υπάρχει και η λύση: Κύρια αποστολή του μηχανήματος ο δικάναλος ήχος, και σαν βοηθητική, η πολυκάναλη ακρόαση. Για μένα και για πολλούς ίσως εδώ μέσα, ίσως το ιδανικό.

Δεν γνωρίζω για τους Γιάμαχα και δεν αμφιβάλω καθόλου ότι είναι όντως πολύ καλοί,όμως νομίζω ότι η σύγκριση που κάνεις δεν είναι στα ίσια που λένε.
Ο 7009 είναι αρκετά παλαιότερος από τον 3080.
Δεν είναι τις ίδιας σειράς ο 3080 με τον 7009 νομίζω είναι με το επίπεδο τις ποιο μεγάλης σειράς της μαραντζ sr8012 τουλάχιστον έτσι νομίζω .
Δεν γνωρίζω τις χρονολογιες που βγήκαν ,οπότε μπορεί και να κάνω λάθος .

Reaction score
4.807
Ο άλλος τον σύγκρινε όμως και είπε ότι εινσι καλύτερος
Άρα δεν φταίει αυτός που τον συγκρίνει με τον μαραντζ

Reaction score
137
Ο άλλος τον σύγκρινε όμως και είπε ότι εινσι καλύτερος
Άρα δεν φταίει αυτός που τον συγκρίνει με τον μαραντζ

Σε καμία περίπτωση δεν είπα οτι φταίει , προς θεού.
Απλά μου βγηκε αυτό το συμπέρασμα.

Reaction score
4.807
Μαζί σου
Βγαίνει αυτό το συμπεράσμα όντως εάν δεν προσέξεις ότι ο άλλος τον ρωτάει για το συγκεκριμένο μοντέλο

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.908
Members
38.259
Νεότερο μέλος
kassius