Τελικά, υπάρχει hi-fi σήμερα;

Reaction score
19.609
αφού τα ίδια έργα μπορεί να διακρίνονται από διαφοροποίηση στον συνειδησιακό αντίκτυπο
Πω πω τώρα το διάβασα (συνειδητοποίησα) αυτό. Και εγω στάθηκα στο άλλο χα χα και όχι σε αυτήν την βόμβα.

Επειδή αυτό μου μυρίζει για δήλωση μεγάλης ιεροσυλίας (no joke) , διευκρίνησε σε παρακαλώ , τι μπορεί να εννοείς και το αναφέρεις ? Επειδή δηλαδη τα έργα διαφέρουν σε αυτό, δεν πρέπει να εντάξουμε σαν δείκτη επιλογής μας συστήματα που το αναδεικνύουν ή δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση βάση αυτού ? (Να διαλέξουμε μηχάνημα ΟΚ ναι δεν πρέπει, στο είπα παραπάνω, ούτε η συναισθηματική μνήμη είναι τόσο καλή, γαιτί δεν το θμόμαστε, αλλά για να συγκρίνουμε το δικό μας με κάποιου άλλου είναι μια χαρά αρκετό. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν δείκτης εαν η συγκριση είναι άμεση , δίπλα δίπλα στον ίδιο χρονική στιγμή της συγκρισης -ακρόασης.

Αυτό που είπα και τώρα και σε παραπάνω πόστ μου για το θέμα - ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί- είναι για να το θυμόμαστε απο την παρουσία μας σε ένα live event (έστω και για πάρτη μας μόνο παιγμένο, στο σαλόνι μας) ή στην ηχογράφηση. Τόσο μεγάλο life span, ε , εντάξει δεν έχει, η συναισθηματική μνήμη.

Last edited:

D

Deleted member 50795

Guest
Thva, πρόσεξε τη σύνταξη των κειμένων σου…
πιο εύκολα διαβάζω ΦΕΚ, παρά τα δικά σου.:tongue:
δεν λέω ότι είναι δυσνόητα( που γίνονται ως ένα βαθμό), αλλά «ασύντακτα» και κουραστικά στην ανάγνωση και κατανόηση τους…(φιλικά πάντα) :cool:

Reaction score
8.956
Η ποιότητα ενός μουσικού έργου δλδ η δημιουργία αυτή καθ αυτή δεν απαιτεί ένα σύγκεκριμενο τρόπο αναπαραγωγης για να γίνει κατανοητη και να αγγίξει τον ακροατή.
Η μεγάλη οθόνη και ένα καλό ηχοσυστημα αυξάνουν την απόλαυση.
Έχω δει παλιά φιλμ που είναι φανταστικά και ας μην είχαν ικανοποιητικό ηχο και εικόνα

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.620
Πω πω τώρα το διάβασα (συνειδητοποίησα) αυτό. Και εγω στάθηκα στο άλλο χα χα και όχι σε αυτήν την βόμβα.

Επειδή αυτό μου μυρίζει για δήλωση μεγάλης ιεροσυλίας (no joke) , διευκρίνησε σε παρακαλώ , τι μπορεί να εννοείς και το αναφέρεις ? Επειδή δηλαδη τα έργα διαφέρουν σε αυτό, δεν πρέπει να εντάξουμε σαν δείκτη επιλογής μας συστήματα που το αναδεικνύουν ή δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση βάση αυτού ? (Να διαλέξουμε μηχάνημα ΟΚ ναι δεν πρέπει, στο είπα παραπάνω, ούτε η συναισθηματική μνήμη είναι τόσο καλή, γαιτί δεν το θμόμαστε, αλλά για να συγκρίνουμε το δικό μας με κάποιου άλλου είναι μια χαρά αρκετό. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν δείκτης εαν η συγκριση είναι άμεση , δίπλα δίπλα στον ίδιο χρονική στιγμή της συγκρισης -ακρόασης.

Αυτό που είπα και τώρα και σε παραπάνω πόστ μου για το θέμα - ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί- είναι για να το θυμόμαστε απο την παρουσία μας σε ένα live event (έστω και για πάρτη μας μόνο παιγμένο, στο σαλόνι μας) ή στην ηχογράφηση. Τόσο μεγάλο life span, ε , εντάξει δεν έχει, η συναισθηματική μνήμη.
Δεν έχει και τόση σημασία ν'αναρωτιόμαστε υπό ποιους όρους (λ.χ. προσκήνιο-παρασκήνιο,βινύλιο-ψηφιακά,τριοδικοί ενισχυτές-classD,παθητικά-ενεργά ηχεία,μονοκαναλικά-πολυκαναλικά,ποιότητα παραγωγής,κτλ) θα λειτουργούσε η υψηλή πιστότητα άμα διαφοροποιείται στη συνείδηση δεδομένου ακροατή η λειτουργία από τα ίδια τα μουσικά ιδιώματα και για λόγους ανεξάρτητους προς την υψηλή πιστότητα.

Last edited:

Reaction score
19.609
Δεν έχει και τόση σημασία ν'αναρωτιόμαστε υπό ποιους όρους (λ.χ. προσκήνιο-παρασκήνιο,βινύλιο-ψηφιακά,τριοδικοί ενισχυτές-classD,παθητικά-ενεργά ηχεία,μονοκαναλικά-πολυκαναλικά,ποιότητα παραγωγής,κτλ) θα λειτουργούσε η υψηλή πιστότητα άμα διαφοροποιείται στη συνείδηση δεδομένου ακροατή η λειτουργία από τα ίδια τα μουσικά ιδιώματα και για λόγους ανεξάρτητους προς την υψηλή πιστότητα.
Α, μιλάς για τον άνθρωπο ως συνειδησιακό υποκείμενο. Α, δεν ξέρω. Ξέρω δηλαδή αλλά είναι άλλο θέμα, μεγάλο με τρείς τουλάχιστον επιστήμες απο πίσω του. ¨Αντε και με τρόμαξες χα χα, πήγε το μυαλό μου (το πονηρό) αλλού. :D
Η ποιότητα ενός μουσικού έργου δλδ η δημιουργία αυτή καθ αυτή δεν απαιτεί ένα σύγκεκριμενο τρόπο αναπαραγωγης για να γίνει κατανοητη και να αγγίξει τον ακροατή.
Η μεγάλη οθόνη και ένα καλό ηχοσυστημα αυξάνουν την απόλαυση.
Έχω δει παλιά φιλμ που είναι φανταστικά και ας μην είχαν ικανοποιητικό ηχο και εικόνα
Πες το στους μεγάλους κλασικούς συνθέτες αλλά και στους σύγχρονους αυτό που προσπαθούν για καλές εγγραφές. Και στον Χατζηδάκη που έγραφε στο στούντιο 11 μήνες 5 τραγούδια και με καλλιτεχνικό διευθυντή τότε, όχι κανεναν μιξερά. χα χαΔηλαδή και ο Prince να το διαβάσει φτάνει για να πάθει δέκα εγκεφαλικά. :D Ισχύει και για live αυτό που λές ? Γαιτί όχι πες ε ?

Κάτσε να σου βάλω καμια πάνκ διασκευή απο την Μαντόνα τώρα.:D

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.620
Α, μιλάς για τον άνθρωπο ως συνειδησιακό υποκείμενο. Α, δεν ξέρω. Ξέρω δηλαδή αλλά είναι άλλο θέμα, μεγάλο με τρείς τουλάχιστον επιστήμες απο πίσω του. ¨Αντε και με τρόμαξες χα χα, πήγε το μυαλό μου (το πονηρό) αλλού. :D

Πες το στους μεγάλους κλασικούς συνθέτες αλλά και στους σύγχρονους αυτό. Δηλαδή και ο Prince να το διαβάσει φτάνει για να πάθει δέκα εγκεφαλικά. :D

Το μόνο βέβαιον είναι ότι δεν θα είχα την παραμικρή πρόθεση να σχολιάσω περαιτέρω πάνω σε...πονηρά σκέλη. :sneaky:

Reaction score
8.956
Πες το στους μεγάλους κλασικούς συνθέτες αλλά και στους σύγχρονους αυτό που προσπαθούν για καλές εγγραφές. Και στον Χατζηδάκη που έγραφε στο στούντιο 11 μήνες 5 τραγούδια και με καλλιτεχνικό διευθυντή τότε, όχι κανεναν μιξερά. χα χαΔηλαδή και ο Prince να το διαβάσει φτάνει για να πάθει δέκα εγκεφαλικά. :D Ισχύει και για live αυτό που λές ? Γαιτί όχι πες ε ?

Ποτέ δεν βρήκα ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο βαρετό και άλλαξα στο σπίτι γνώμη ακούγοντας το σε ένα καλύτερο ηχοσυστημά 😛😀
Thva να σε βάλω και μια διασκευή από πανκ σε πανκ να χαλαρωσεις :biggrin:

Last edited:

Reaction score
19.609
Ποτέ δεν βρήκα ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο βαρετό και άλλαξα στο σπίτι γνώμη ακούγοντας το σε ένα καλύτερο ηχοσυστημά 😛😀
Το ήξερα εγω ότι έλεγες ψέμματα και στην Γερμανίδα της έβαλες να ακούσει συμφωνικό έργο απο τα ηχειάκια της τηλεόρασης μόνο και όχι απο το πολυκάναλο και για αυτό δεν τηλεφώνησε. :D

Σου μοιάζω για μη χαλαρός έτσι όπως σου απαντάω ? :D

Last edited:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.827
Πες και εσυ βρε παιδί μου κάτι φιλοσοφικό να βοηθήσεις, δεν θα γκεριμιστεί και κανένας φούρνος. :D Δεν θα βγάλεις σπυριά, σου το εγγυώμαι.:D Μόνο ποίηση , εκεί με τα τραγούδια που ποστάρεις ? χα χα
Φιλοσοφικό όχι.... αλλά όσον αφορά το θέμα, νομίζω πως το hi-fi υπάρχει περισσότερο από ποτέ!
Καταρχάς δεν ασχολούμαστε με δίσκους/κασέτες κλπ καθώς και τα αντίστοιχα μηχανήματα αναπαραγωγής.
Ακόμα και το free spotify ή το youtube από υπολογιστή ή τηλέφωνο (που όλοι λίγο πολύ έχουν) παίζει τέλεια συγκρινόμενα με ένα μέτριο/καλό πικαπ/κασσετόφωνο της εποχής μας.
Με ένα ενισχυτή και 2 ηχεία ή 2 ενεργά +κάτι για ρύθμιση volume, είσαι ήδη πολύ πιο hifi από το παρελθόν.
Σου φαίνεται ταπεινό;;; οκ... με λίγα παραπάνω χρήματα, ένα dac π.χ. ή/και κάτι για διόρθωση χώρου/EQ πας ένα σκαλί πάνω.
Αν δε, βάλεις και έστω 1 sub, απογειώθηκες....
Δηλαδή με 1 χιλιάρικο παίρνεις dac (με volume), 2 ενεργά και 1 sub...
Αν δεν μπορείς να απολαύσεις τη μουσική σου μ' αυτα, τότε ναι.... χρειάζεται να το ρίξεις στη φιλοσοφία!!! και στην αυτοανάλυση για να βρεις τι πραγματικά σου φταίει!!! :p :p :p :p

Last edited:

Reaction score
12.265
Φιλοσοφικό όχι.... αλλά όσον αφορά το θέμα, νομίζω πως το hi-fi υπάρχει περισσότερο από ποτέ!
Καταρχάς δεν ασχολούμαστε με δίσκους/κασέτες κλπ καθώς και τα αντίστοιχα μηχανήματα αναπαραγωγής.
Ακόμα και το free spotify ή το youtube από υπολογιστή ή τηλέφωνο (που όλοι λίγο πολύ έχουν) παίζει τέλεια συγκρινόμενα με ένα μέτριο/καλό πικαπ/κασσετόφωνο της εποχής μας.
Με ένα ενισχυτή και 2 ηχεία ή 2 ενεργά +κάτι για ρύθμιση volume, είσαι ήδη πολύ πιο hifi από το παρελθόν.
Σου φαίνεται ταπεινό;;; οκ... με λίγα παραπάνω χρήματα, ένα dac π.χ. ή/και κάτι για διόρθωση χώρου/EQ πας ένα σκαλί πάνω.
Αν δε μπορείς να απολαύσεις τη μουσική σου μ' αυτα, τότε ναι.... χρειάζεται να το ρίξεις στη φιλοσοφία!!! και στην αυτοανάλυση για να βρεις τι πραγματικά σου φταίει!!!
Μεγάλε, ξέχασες τα καλώδια..!!

Reaction score
19.609
Αν δεν μπορείς να απολαύσεις τη μουσική σου μ' αυτα, τότε ναι.... χρειάζεται να το ρίξεις στη φιλοσοφία!!! και στην αυτοανάλυση για να βρεις τι πραγματικά σου φταίει!!!
Ότι θες πες και ότι θες πίστευε, αλλά την τελευταία πρόταση, δεν χρειαζόταν να την γράψεις νομίζω, για προσπάθεια προσβολής μου φάνηκε και έτσι την εκλαμβάνω καθώς δεν είχε καν γελάκι για να την εκλάβω έστω σαν ειρωνεία -πλάκα. . Και όπως έχω ξαναπεί η έρευνα της μουσικής γίνεται απο τον κλάδο της φιλοσοφίας και λέγεται φιλοσοφία της μουσικής.

Αυτοανάλυση εγω κάνω απο 17 χρόνων. Και τώρα δεν έχω ανάγκη να κάνω. Την κάνω για να μπορέσω να σας εξηγήσω κάποια πράγματα. Δεν το κάνω για εμένα. Αλλα΄αφου δεν τα θέλετε να σας τα εξηγώ, δεν περιάζει, θα το έκανα αλλιώς αλλά δεν έχει εφευρεθεί ακόμη η τηλεπάθεια. Εσείς βρείτε καλύτερο λεξιλόγιο. Κάτι θα ξέρετε παραπάνω απο τις προσπάθειες ανθρώπων , για αιώνες τώρα που ασχολούνται με το θέμα. Εαν σου φαίνομαι εγω ότι φιλοσοφώ, φαντάσου να διαβάσεις πραγματικά φιλοσοφικά κείμενα. Χα χα. Θα ανάψει το κεφάλι σου. Κάντο όμως για να καταλάβεις ότι εγω δεν φιλοσοφώ, να αποκτήσεις και μια οπτική.

Last edited:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.827
Μεγάλε, ξέχασες τα καλώδια..!!
όχι βρε, τα υπολόγισα κι αυτά στο χιλιάρικο απλά δεν τα ανέφερα!!

---------------------------
Ότι θες πες και ότι θες πίστευε, αλλά την τελευταία πρόταση . δεν χρειαζόταν νομίζω να την γράψεις νομίζω, για προσπάθεια προσβολής μου φάνηκε και έτσι την εκλαμβάνω
Δεν είχα τέτοια πρόθεση... να τονίσω πως αρκεί και ένα τέτοιο σύστημα ήθελα.

καθώς δεν είχε καν γελάκι να την εκλάβω έστω σαν ειρωνεία -πλάκα. .
"κούμπωσα" μερικά μόλις... αφού θα κάνουν τη διαφορά

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.620
...

Αυτοανάλυση εγω κάνω απο 17 χρόνων. Και τώρα δεν έχω ανάγκη να κάνω. Την κάνω για να μπορέσω να σας εξηγήσω κάποια πράγματα. Δεν το κάνω για εμένα. Αλλα΄αφου δεν τα θέλετε να σας τα εξηγώ, δεν περιάζει, θα το έκανα αλλιώς αλλά δεν έχει εφευρεθεί ακόμη η τηλεπάθεια. Εσείς βρείτε καλύτερο λεξιλόγιο.
Από τη δική μου πλευρά πάντως οι όποιες εξηγήσεις πάνω σε οτιδήποτε θα είναι καλοδεχούμενες...

Reaction score
19.609
να τονίσω πως αρκεί και ένα τέτοιο σύστημα ήθελα.
Ναι δεν είναι το θέμα εαν αρκεί ή όχι. Το θέμα μας είναι εάν κάποιο προσφέρει κάτι παραπάνω και τι και ποιό μπορεί να είναι αυτό. ¨εχω ακούσει παρα πολλών χιλιάδων ευρώ σ΄συτημα που δεν με ικανοποιούσε σε συγκινησιακό επίπεδο (που λέει ο Bhutia) και ΄χω ακούσει συστηματα πολύ λίγων χρηματων που ικανοποιούν.

Last edited:

Reaction score
8.956
Εάν αρέσει σε κάποιον η τζαζ μουσική τοτε μπορεί ευλεθερα να ακούει όση επιθυμεί. Μην ακούτε όμως τζαζ μόνο και μόνον επειδή η παραγωγή είναι καλή ή αποκλειστικά και μόνον από το ηχοσυστημά σας.
Τότε δεν σας αρέσει η τζαζ αλλά κάτι άλλο.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.568
ψυχογραφικό τοιούτο των δυνάμει ιδιοκτητών τους;
....ο πλυθησμος ειναι γεματος απο ψυχωσεις (τοσο εν δυναμη, οσο και εν λειτουργια), ετσι το μικρο ποσοστο χαιφιντελοτετχοιων δεν αποτελει εξαιρεση, ισα ισα που αυτο βγαζει στην επιφανια τα σχετικα (πολυ)συνθετα(ως μεταφραση του complex και polycomplex - 2022 εχουμε, εχει προχωρισει το πραμα πιο μεσα) που κουβαλαει ο καθενας, προφανως επεκτεινομενο και στον χωρο αυτο περα απο τον υπολοιπο γενικο πληθησμο.

-εχοντας ελαχιστη επαφη και αυτη απο αποσταση πυρασφαλειας με τετχοια ατομα.
-σε συνδιαμο με την απεμπλοκη μου απο το κοινωνικο συνολο εγκαιρως, και μονο για τις απολυτως απαρατιτητες κοινονικες συναλλαγες.

(καπως ετσι, με βρισκω να) αντιλαμβανομαι οτι:
-καποιοι πηγαζοντας απο καποιο παθος για μουσικη, εκσεληχθηκαν σε αντιστοιχο λαθος για μηχανηματα.
-καποιοι αλλοι βλεποντας τα οικονιζομενα συστηματα ακολουθησαν αυτη την οδο, χωρις τοσο παθος για μουσακα.
και αυτο για τη κυριως μαζα των εμπλεκομενων με το αυτο.
Παροτι ο καθενας το αντιλαμβανεται διαφορετικα, το μοτιβο παραμενει το ιδιο.
Χρονια τωρα λεω οτι τα μεγαλητερα εγκληματα της αθρωποτητας, συμβαινουν στο ονομα του Ροκενρολ. 🐒

Reaction score
4.722
Αντικειμενικα μιλωντας οι αναρτησεις του thva
αν και απαιτουν μια μικρη προσπαθεια για να γινουν αντιληπτες,
ειναι τροφη για σκεψη. Ταραζουν τα λιμναζοντα υδατα.

Δηλαδη αν καποιος δεν εχει προσωπικη εμπειρια αυτου του παραδοξου που ισχυει
εκατο τοις εκατο -game changer εμπειρια,
¨εχω ακούσει παρα πολλών χιλιάδων ευρώ σ΄συτημα που δεν με ικανοποιούσε σε συγκινησιακό επίπεδο (που λέει ο Bhutia) και ΄χω ακούσει συστηματα πολύ λίγων χρηματων που ικανοποιούν.
Τοτε αυτος ο καποιος θα γραφει, θα ψαχνει, θα γραφει, και θα κανει συνεχως κυκλους.

Για καποιους ειναι ακομα ζητουμενο το ποιοι παραγοντες συμβαλλουν
στην συναισθηματικη εμπλοκη- μ'αρεσει αυτος ο ορος.
Το σιγουρο ειναι οτι λιγοι κατασκευαστες την επιτυγχανουν.
Ειναι αυτο απαραιτητη προυποθεση της υψηλης πιστοτητας;
Την απαντηση ας τη δωσει ο καθενας μονος του.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.258
Ένας από τους ποιο όμορφους ηχητικά ενισχυτές στα αυτιά μου είναι ο Denon PMA-720AE και σαν ολοκληρωμένος και σαν pro. Μπορώ να πω απο όλα όσα περάσαν απο τα χέρια μου παίζει να είναι ο καλύτερος. Πρόσφατα επειδή είχα μετανοιώσει για την πώληση του τον ξαναβρήκα απο φίλο εδώ στο φόρουμ και συντροφεύει τα Tannoy Gold 8 στο βασικό σύστημα λόγω ότι το immersive που ήθελα να φτιάξω μάλλον δεν θα το φτιάξω γιατί απλά δεν έχω τα λεφτά να το φτιάξω. Ο λόγος που το αναφέρω είναι για να μου πείτε αν ο PMA-720AE θεωρείται HiFi. Εμένα πάντως με το ifi zen dac v2, το nvidia sheild tv pro, τα Tannoy Gold 8 και τον Denon ακούω την πιο καθαρή και γεμάτη ακουστικά έκδοση του συστήματος μου. Πάντα για τα αυτιά μου. Για μένα λοιπον αυτό είναι HiFi στις δικά μου οικονομικά και ακουστικά standards.

P.S. Το σύστημα που ηχητικά θα καλύψει τα αυτιά σας θα ξεδιπλώσει και αυτό που σας άρεσει να ακούτε απο τα μουσικά σας ενδιαφέροντα.

Φιλικά Κωνσταντίνος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.187
Members
38.301
Νεότερο μέλος
giorgosfs90