Αναβάθμιση καλωδίων ρεύματος σε REL Subwoofers

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.719
@costas EAR
Είσαι άσχιετος.
Το θέμα εδώ δεν είναι το πολύπριζο.
Το θέμα εδώ είναι το καλώδιο τροφοδοσίας του sub
2 σαμπ σε ένα πολυμπριζο ρε.
Μα όλα γω θα τα λέω;

Τες πα, με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και καλώδιο τροφοδοσίας για κάθε σαμπ ξεχωριστά, 3*2mm (υπερδιαστασιολογημένο μέχρι χαζομάρας), σλιβς 2,5-αρια, σφίξιμο της προκοπής πάνω στα φις, και μαζί στο πολυμπριζο το ωραίο το σενιο, με την ίδια φάση και τα δύο, τα προσέχουμε αυτά, για να έχουμε κάτι να λέμε δηλαδή ότι προσέξαμε, και τσεκαρουμε τι βγάζει στη γη άμα λάχει στην πλάτη η ενισχυτική βαθμίδα του σαμπ αναλόγως που δίνουμε τη φάση, αλλά αυτά είναι για άλλο επεισόδιο, πιο προχωρημένα τμήματα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.138
Ναι αλλά ο Tidal δε μιλάει για πολύπριζο που μάλλον έχει , αλλά για τα καλώδια των subs .
Αμάν ρε πουλάκι μου ούτε ανοιχτό γράμμα δε διαβάζεις , όχι βουλωμένο .

D

Deleted member 50795

Guest
Πολύ δύσκολα τους βάζεις ρε μπούτια ..

Εγώ πάλι λέω να μείνουμε στα σλιβς και στη σύσφιξη.

Παίρνουμε καλώδιο 3*2mm και σλιβς για 2,5mm

View attachment 266330

Τα φοράμε τα σλιβς λέμε

View attachment 266333

Τα χώνουμε στις τρύπες και σφίγγουμε γερά, αντρίκια, με μίσος, να βογκήξουν οι βίδες λέμε.

View attachment 266334

Πιάνουμε καλά το καλώδιο να μη κουνιέται κιχ

View attachment 266332

Κι έτοιμο το σούπερ πολυμπριζο της προκοπής το ωραίο το επώνυμο το πανασονικ με γεμάτα σώματα και χωρίς κόκκο, τα σαμπς x2 κατευθείαν.

View attachment 266331
ειδατε που τα έλεγα εγώ:geek: , για τα μαύρα καλώδια ότι είναι τα καλύτερα?…

Reaction score
19.591
Ναι αλλά ο Tidal δε μιλάει για πολύπριζο που μάλλον έχει , αλλά για τα καλώδια των subs .
Αμάν ρε πουλάκι μου ούτε ανοιχτό γράμμα δε διαβάζεις , όχι βουλωμένο .
Ναι αλλά τι να το κάνει το καλώδιο, εαν αυτό καταλήγει σε ένα πολύμπριζο των 10 Α. Οπότε ξέρει τι λέει ο Ιαρ. :D
ειδατε που τα έλεγα εγώ:geek: , για τα μαύρα καλώδια ότι είναι τα καλύτερα?…
¨Ασε που εαν μας κρατήσουν των ενισχυτών , εμέις θα τα βάζουμε στα cd κλπ πηγές. ;) :D

Reaction score
19.591
Χοντρά καλώδια πολλών Αμπέρ με πολύμπριζα πολλών Αμπέρ ασφαλισμένα με ασφάλεις των > 20 Α. That's the Hi Fi way. Και άνευ γείωσης , εκτός εαν έχουμε απο εκείνη την καλή του Κου Χρήστου. @christos77 :D :D
Παραβίαση όλων των ηλεκτρολογικών κανονισμών. :D Θάνατος εγγυημένος.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.138
Τα σοβαρά μηχανήματα ΔΕΝ έχουν γείωση .

ΓΙΑΤΊ ?

Γιατί δεν την χρειάζονται. Γιατί τα πάντα είναι στηριγμένα μέσω ελαστικών παρεμβυσμάτων στο σασί ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα διαφυγής ρεύματος ώστε να χρειάζεται γείωση για την ασφάλεια του χρήστη.

Από τα δικά μου μηχανήματα μόνο ο τελικός ο JBL έχει γείωση .

Ολοι οι άλλοι SANSUI DENON και ότι άλλο μηχάνημα έχω δεν έχει γείωση .
Χοντρά καλώδια πολλών Αμπέρ με πολύμπριζα πολλών Αμπέρ ασφαλισμένα με ασφάλεις των > 20 Α. That's the Hi Fi way. Και άνευ γείωσης , εκτός εαν έχουμε απο εκείνη την καλή του Κου Χρήστου. @christos77 :D :D
Παραβίαση όλων των ηλεκτρολογικών κανονισμών. :D Θάνατος εγγυημένος.
Τα πολύπριζα των πολλών Α και οι μεγάλες ασφάλεις πάνω των 20Α είναι εγγυημένος τρόπος ενός εύκολου φώκου.
Οσο για τη γείωση του φίλου σου του κου Χρήστου μάντολες είναι.

Reaction score
4.113
Τελικά πάντως το φαινόμενο placebo που αποδίδεται στους καλωδιολάγνους έχω την εντύπωση ότι αφορά τους "άλλους". Sorry κι' όλας αλλά το όχι σε όλα....

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.679
Τα σοβαρά μηχανήματα ΔΕΝ έχουν γείωση .

ΓΙΑΤΊ ?

Γιατί δεν την χρειάζονται. Γιατί τα πάντα είναι στηριγμένα μέσω ελαστικών παρεμβυσμάτων στο σασί ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα διαφυγής ρεύματος ώστε να χρειάζεται γείωση για την ασφάλεια του χρήστη.
και η γείωση του σασί (σκέτου του σασί) αλλοιώνει τη γεύση;;; :p

Αν ήταν σοβαρα τα μασίνια.... θα έβαζαν κι ας μη τη χρειαζόταν! για την 1/1000000000 περίπτωση!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.138

Αν ήταν σοβαρα τα μασίνια.... θα έβαζαν κι ας μη τη χρειαζόταν! για την 1/1000000000 περίπτωση!
Μα για την γείωση του σασί μιλάμε.
Τα έχουμε ξαναπεί , να μην τα ξαναλέμε.
Γείωση θα έβαζαν αν δεν ήταν σοβαρά τα μασίνια .

Reaction score
19.591

Χαι φαιδες παιδί μου. :D :D Όχι που μας λένε όλους φλώρους και nerds. We are living on the edge. χαχα

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.679
Μα για την γείωση του σασί μιλάμε.
Τα έχουμε ξαναπεί , να μην τα ξαναλέμε.
Γείωση θα έβαζαν αν δεν ήταν σοβαρά τα μασίνια .
μα και που τα ξαναείπαμε δεν συμφωνήσαμε!

εντάξει τα μη σοβαρά τη χρειάζονται πιο πολύ τη γείωση
αλλά και
τα σοβαρά μασίνια θα έπρεπε να έχουν έχουν γείωση!

οικονομία σε 1 μέτρο καλώδιο.... :p

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.138
Ναι αυτό ακριβώς και που τα ξαναείπαμε δεν συμφωνήσαμε.
Τα σοβαρά μασίνια ΔΕΝ έχουν γείωση.

Reaction score
660
Δεν είναι δημιουργική η απαξιωτική διάθεση ανάμεσα σε ομάδες χομπιστών που θα είχαν διαφορετικές θεωρήσεις...
Σε πλαίσιο του να μην προάγονται ανάλογες στάσεις θα χωρούσε κάποιο εύλογο σχόλιο...

Ο επεξεργαστής της Lyngdorf όπως και οι υπόλοιποι καταρχάς δεν διορθώνει χώρους.Οι λειτουργίες του μεταβάλλουν τη συμπεριφορά επιμέρους ηχειακών πηγών (main & sub) στα πεδία συχνότητας και χρόνου κατά τρόπον ώστε να προσαρμόζονταν εκείνες καλύτερα σε δεδομένη χωροταξία - με την ανταπόκριση από τον ίδιο το χώρο να μένει σταθερή - καθώς και αναμεταξύ των.Αυτές οι λειτουργίες εκτελούνται με τη βοήθεια ψηφιακών φίλτρων .

Παρατηρείται επίσης ότι ο συγκεκριμένος επεξεργαστής δεν διαθέτει ψηφιακές εισόδους ώστε να διαχειριζόταν το σήμα απευθείας σε ψηφιακό πεδίο από τον αρχικό αναπαραγωγό,δηλαδή μεσολαβούν στάδια αναλογικοψηφιακής μετατροπής και πίσω σε ψηφιοαναλογική σε επίπεδο σήματος γραμμής (line). Αυτό δεν αναφέρεται ως μομφή,αλλά ως ένδειξη ότι θα διέπραττε εκ προοιμίου κάποια ΄΄παρανομία΄΄ υπό τα γνωστά παραδοσιακά κριτήρια...

Τα εφαρμοζόμενα ψηφιακά φίλτρα κατά τη διαχείριση σήματος μπορούν να δράσουν είτε αυξομειώνοντας το πλάτος σήματος σε συχνοτικές ενότητες με παραμέτρους που διαμορφώνει ο χρήστης ,είτε ν'αυξήσουν το βαθμό χρονικής υστέρησης σε ομοίως επιλεγόμενες ζώνες,κατά τρόπον ώστε να προκύψει ευθυγράμμιση μεταξύ των σε όσο δυνατόν ευρύτερο κομμάτι του φάσματος... Για τη δε εφαρμογή delays ως προς την ενσωμάτωση sub η ευθυγράμμιση νοείται αποκλειστικά γύρω από τη ζώνη cross με τα main ηχεία...

Ας δεχθούμε λοιπόν ότι θα έχει επιτευχθεί ικανοποιητική εξομάλυνση και προσαρμογή στην ανταπόκριση χώρου για το ηχειακό μας σύνολο.Ας δεχθούμε επίσης ότι οι ηλεκτρικές συνδέσεις θα είναι ορθά εφηρμοσμένες ούτως ώστε να μην προέκυπταν φαινόμενα όπως βρόχοι γείωσης ή παρεισφρέουσες DC ή EMI συνιστώσες. Τότε η εναλλαγή καλωδίων τροφοδοσίας στα sub ή τον ίδιο τον επεξεργαστή θα έπρεπε ν'απαιτεί καλιμπράρισμα εκ νέου εάν κι εφόσον τα δοκιμαζόμενα καλώδια θ'ασκούσαν επίδραση σε κάποιους από τους εξής παράγοντες :

- Απόκριση πλάτους σε σχέση με τη συχνότητα.

- Απόκριση φάσης σε σχέση με τη συχνότητα.

- Ηλεκτρομηχανική συμπεριφορά στην ίδια την τροφοδοτούμενη ηχειακή μονάδα.

Το θέμα ότι ο ίδιος δεν έχω υπ'όψιν κάποιο καλώδιο τροφοδοσίας που να επιτύγχανε κάποια από αυτές τις δράσεις - μεταβάλλοντας κατά συνέπεια την Κρουστική Απόκριση - σε sub ορθώς κατασκευασμένα και συνδεδεμένα.Αυτό κιόλας το έχω διαπιστώσει ο ίδιος στην πράξη με τέτοιες εναλλαγές ανάμεσα στα μαύρα που συνόδευαν το εκάστοτε sub και διάφορα επώνυμα.Στις δε συσκευές ψηφιακής επεξεργασίας τύπου miniDSP 2Χ4 η εναλλαγή παλμοτροφοδοτικού με κάποιο εξωτερικό γραμμικό μπορεί να βελτιώνει ενδεχομένως το SINAD αλλά όχι τις ίδιες τις παραμέτρους ως προς τη διαχείριση σήματος.

Σε περίπτωση λοιπόν που προκύπτουν τέτοιου είδους ακροαματικές εντυπώσεις κατά την εναλλαγή καλωδίων τροφοδοσίας σε πλαίσιο μετριοπάθειας δεν θα ζητήσω καν μετρητικά δεδομένα ανάμεσα σε ΄΄πριν και μετά΄΄ αλλά μονάχα τα δεδομένα που θα δείχνουν το βαθμό εξισορρόπησης κατά τη διαχείριση σήματος από την αρχικώς καλιμπραρισμένη κατάσταση,κυρίως Κρουστικές,Βηματικές,Group Delay και πάνω απ'όλα Spectrogram στη ζώνη 20-200 Hz.

Εάν αυτά τα δεδομένα είναι ικανοποιητικά εκ προοιμίου χωρίς ιδιαίτερες μεταπτώσεις,τότε ο χρήστης που αποκομίζει οποιεσδήποτε ευνοϊκές εντυπώσεις κατά τις εναλλαγές καλωδίων με γειά του και χαρά του χωρίς να μας πέφτει λόγος δυσπιστίας . Μου φτάνει αυτό όντας απολύτως χαρούμενος για πάρτη του.

Αν όμως υφίστανται μεταπτώσεις στην αρχικά καλιμπραρισμένη - και υποτίθεται εξομαλυνθείσα - κατάσταση,τότε θα έπρεπε να μεριμνήσει για περαιτέρω εξομάλυνσή των προτού να προχωρούσε σε εναλλαγές καλωδίων τροφοδοσίας.
Εχει αρκετα ενδιαφερον η απαντηση σου αλλα στο συγκεκριμενο μηχανημα δεν ξερω πως ακριβώς θα μπορούσε να επιτύχει περαιτέρω εξομάλυνση αν εχει παρει τις σωστές μετρήσεις ήδη. Θα ειχε ενδιαφερον να συνεννοηθείτε με τον χρήστη Tidal και να προχωρήσετε στις σχετικές μετρήσεις με τα δυο διαφορετικα σετ καλωδιων. Ειμαι περίεργος να δω που θα αποδώσετε τις σχετικές διαφορες αν υπαρχουν….

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.111
Members
38.278
Νεότερο μέλος
ParloseT