Marantz - Denon meets Dirac (?)

Reaction score
600
Ρωτήστε τον Πολωνό, πως θα διαχειριστεί το θέμα του upgrade.Αν έχει εικόνα για τη τιμή 2+ στην Ευρώπη. Συζητάει εκπτώσεις για bulk purchasing;

Αν δεν είναι κόπος πάντα !
Δεν νομίζω να γνωρίζει ακόμα για το upgrade. Όσον αφορά την τιμή, όταν ο XMC 2 είχε στην Αμερική 3200 δολάρια, ο Πολωνός τον είχε κοντά στα 3800 Ευρώ. Ο XMC2 + θα βγει, αν θυμάμαι καλά κάπου στα 3600 με 3700 δολάρια, οπότε do the math.

Όλα αυτά αργούν όμως, είπαν summer 2023

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.187
Τα Presonus T10 τα ζαχαρωνα για αρκετο καιρο λογω των specs που δηλωνουν αποκριση 20-200Hz αλλα επειδη δεν αγοραζω τιποτα αν δεν βρω αξιοπιστa reviews και δεν εβρισκα τιποτα σε μετρησεις γι αυτα, δεν "ψηθηκα". Τελικα το ενστικτο μου λειτουργησε σωστα και μετα απο πολυ ψαξιμο ανακαλυψα καπου τα σχολια ενος χρηστη που ανεφερε οτι η αποκριση του πεφτει δραματικα απο τα 40Hz και κατω και οτι τα 20Hz των προδιαγραφων ειναι ενα τεραστιο ψεμα. Ο ιδιος χρηστης ανεφερε επισης οτι διαθετουν τεραστιο headroom για το μεγεθος τους οποτε απο τα 40Hz και πανω τουλαχιστον δεν θα λειψει η ενταση.
Ναι σε 4Χ 10" για οικονομικο σεταπ αλλα να κατεβαινουν τουλαχιστον στα 20Hz και επειδη αυτο σπανιζει στα ετοιμα οικονομικα sub η λυση ειναι ειτε DIY ειτε αυξηση του budget.
Ta T10 στα 20Hz δύσκολο.
Τουλάχιστον με αυτά που είδα στο 8αρι, όχι.

Για τα λοιπά, σε γήινα ποσά αν θες να φτιάξεις 7.x.4 η Denon/Marantz με τους 3700H/4700H/3800H/4800H έχει απίστευτο value for money (βασικά είχε, τώρα με την άνοδο τιμών δεν το λες και... value, αλλά πάλι σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, vfm είναι).

Το επόμενο "λογικό" βήμα είναι Trinnov και ίσως και ο Monoprice (πότε θα βγουν κομμάτια;;;), αλλά πας σε άλλα budget.
Αν προτείνω σε κάποιον που έρχεται με budget 5-10k τον Alt16... πιθανότατα θα γυρίσει πλάτη και θα φύγει :D
Για να δικαιολογηθεί τέτοια αγορά πρέπει να υπάρχει μαρούλι και για το υπόλοιπο γκουρμέ φιλέτο (JVC/Sony/Barco/SIM2, τελικούς ή ATC/Genelec/SF/Grimm, κλπ).

Reaction score
1.028
Ας περιμένουμε ανταγωνισμό και θα δούμε τι παίζει με το νέο έτος! Δε βλέπω να μένουν τέτοιες τιμές αν θέλουν να πουλήσουν!! Απο φίλο σε Αμερική που δουλευει σε τεράστια αλυσίδα, οι πωλήσεις εχουν πάρει την κατιούσα και οι νέες τιμές δε βοηθούν σε αναστροφή! Δίνουν 1 νέο προς 20 παλαιότερα μοντέλα κυρίως στο ψυχολογικό όριο των 1000 δολαρίων. Και βάζουν δωρο ηχείο για φωνητικές εντολές. Ίσως αυτος είναι και ο λόγος που δε δίνουν τα νεα μηχανήματα απευθείας με dirac ενώ είναι έτοιμο, σκεφτείτε με συν 800 ευρώ τι θα πουλούσαν!

Ndis

Titika
Reaction score
4.770
Εγώ το όνειρο θα σας γράψω γιατί δε με πείθει καμία denon. Όποιος διάβασε το σχετικό άρθρο στους audioholics. Τα μηχανάκια αυτά θα έχουν, εντός του 23 το βασικό dirac. Για το bass control το project ακόμα δεν έχει ξεκινήσει όποτε καλά κρασιά. Λένε θα το υποστηρίξουν και αυτό.

Ουσία, το ερώτημα είναι αν θα ζήσει πράγματικα η σειρά για 2-3 ακόμη χρόνια.

Γνώμη μου, το φετινό μοντέλο κάποια στιγμή εντός του 24, θα εφοδιαστεί με μια έκδοση μειωμένων δυνατοτήτων για bass control.

Το 3800h πάντως αν παραδώσουν όσα υπόσχονται είναι vfm

Reaction score
1.028
Οσο αφορά trinnov, θα ξεκινά από 20Κ τιμή με hdmi 2.1 και δε νομίζω οτι θα δούμε κάποιο στην Ελλάδα! Εκτος αν ξαναμαζευτουν 5 άτομα και γλυτώσουν 3,4 χιλιάρικα. Χλωμό να πάρεις προ με 17κ δίχως συνοδά τετραπλάσιας τιμής! Κακα τα ψέματα, τα ενεργά ηχεία που ειναι η οικονομικότερη λύση σε γλυτώνουν απο πανάκριβους τελικούς αλλά ΔΕΝ παίζουν στερεοφωνικό ήχο και υψηλή ποιότητα καθώς δε βοηθούν τα άπειρα μέτρα καλωδίων και τα συνεχώς ενεργά sub, μη μιλήσουμε δε για το χώρο και το πόσα χρήματα απαιτεί το sound treatment. Όπως λέει και ο φίλος μου ο Καλομοιράκης, το ακριβότερο σύστημα του κόσμου δεν παίζει ούτε 40% σε λάθος χώρο. Απόδειξη οι εκθέσεις που γίνονται παγκοσμίως και συστήματα των 5000 κατατροπώνουν άλλα των 500.000. Αν προσέξατε τελευταία υπάρχουν και σε cedia και ces και μόναχο μόνο στατικές παρουσιάσεις ή κατασκευές εκατομμυρίων όπως της trinnov & mcintosh στο Dallas. Προσωπικά πιστεύω ότι αν δωσει καποιος τα 20κ του trinnov για ενα Denon 3700 που θα οδηγεί τελικούς των 80w και έχει και floorstand αξιοπρεπή ηχεία, θα πάρει καλύτερο ήχο απο ένα σύστημα που δεν έχει ισορροπία. Πολλές φορές έστησα συστήματα money free διαφωνώντας με τις επιλογές του πελάτη σε μηχανήματα, όταν όμως η περηφάνεια προηγείται της γνώσης, τότε απλά σταματάς να προσπαθείς. Μάλλον βγήκα εκτός νήματος και σταματω γιατι το θέμα παίρνει πολυ συζήτηση. Ισως να ανοιξει αλλου

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.976
Οσο αφορά trinnov, θα ξεκινά από 20Κ τιμή με hdmi 2.1
Και τώρα 19 έχει, σιγά τη διαφορά.

Κακα τα ψέματα, τα ενεργά ηχεία που ειναι η οικονομικότερη λύση σε γλυτώνουν απο πανάκριβους τελικούς αλλά ΔΕΝ παίζουν στερεοφωνικό ήχο και υψηλή ποιότητα
Τι έχουν τα παθητικά ηχεία που δεν έχουν τα ενεργά ώστε να παίξουν στερεοφωνικό ήχο, κατά την άποψη σού;

Προσωπικά πιστεύω ότι αν δωσει καποιος τα 20κ του trinnov για ενα Denon 3700 που θα οδηγεί τελικούς των 80w και έχει και floorstand αξιοπρεπή ηχεία, θα πάρει καλύτερο ήχο απο ένα σύστημα που δεν έχει ισορροπία.
Αυτά τα δύο συστήματα δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, ούτε και τα πορτοφόλια των κατόχων.

Τι πιστεύεις ορίζει την ισορροπία σε ενα σύστημα;

Ndis

Titika
Reaction score
4.770
Οσο αφορά trinnov, θα ξεκινά από 20Κ τιμή με hdmi 2.1 και δε νομίζω οτι θα δούμε κάποιο στην Ελλάδα! Εκτος αν ξαναμαζευτουν 5 άτομα και γλυτώσουν 3,4 χιλιάρικα. Χλωμό να πάρεις προ με 17κ δίχως συνοδά τετραπλάσιας τιμής!
Έχω δει μπροστά στα ματάκια μου να καίγονται 5κ για καλώδια και interconnects. Όχι το 2001, αλλά το 2018. Τα 20k μπορούν αρκετοί να τα δώσουν, χωρίς καν να ιδρώσουν.

Αν προσέξατε τελευταία υπάρχουν και σε cedia και ces και μόναχο μόνο στατικές παρουσιάσεις ή κατασκευές εκατομμυρίων όπως της trinnov & mcintosh στο Dallas.
Δεν ξέρω πόσο καλός είναι ο mx180 σε σχέση με το trinnov. Review σοβαρό δεν έχω βρει, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι έχω ψάξει παντού.

Θεωρώ όμως υπερφιλοδοξο το σκεπτικό της mcintosh, τιμολογιακά, τα δύο προϊόντα να ανήκουν στη ίδια κατηγορία. Όταν ο trinnov είναι μια πλατφόρμα με εξέλιξη ετών, ενώ ο mx180 (αν δεν κάνω κάποιο σοβαρό λάθος) μια καινούργια πλατφόρμα που δεδομένα θα έχει πολλαπλάσια ζητήματα να λύσει προτού γίνει ανταγωνιστικος.

Ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι εναντιον της mcintosh, ούτε και των πούρων Αβάνας που τυλίγουν στα μπούτια τους κουβανεζες παρθένες! Σε αμφότερες τις περιπτώσεις απλά, δεν ανήκω στο target audience.

Όλα τα παραπάνω υπό το πρίσμα της ουσίας και όχι του lifestyle.

Reaction score
2.029
Ta T10 στα 20Hz δύσκολο.
Τουλάχιστον με αυτά που είδα στο 8αρι, όχι.
Ετσι δηλωνει ο κατασκευαστης και σαν εταιρια επαγγελματικων studio monitor δεν περιμενα να χρησημοποιει τεχικες μαρκετινγκ (παραπλανησης) που συναντα κανεις σε μηχανηματα που απευθυνονται σε κοινους καταναλωτες.
Ωστοσο ειναι ακυρο να βγαζει κανεις συμπερασματα για ενα μηχανημα με βαση την αποδοση ενος αλλου προιοντος της ιδιας εταιριας.

Reaction score
41
καλυτερα απο τον Γερμανό ο οποιος εχει λιγο καλυτερες τιμες, πληρωνεις σε ευρω, και κανει και μια μικρη εκπτωση αν πληρωσεις με καταθεση.

τον ξερεις τον γερμανο, ή θελεις λινκ;:p🤔
Τον πολωνό τον μάθαμε, ο γερμανός ποιος είναι; 🤔

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.187
Ετσι δηλωνει ο κατασκευαστης και σαν εταιρια επαγγελματικων studio monitor δεν περιμενα να χρησημοποιει τεχικες μαρκετινγκ (παραπλανησης) που συναντα κανεις σε μηχανηματα που απευθυνονται σε κοινους καταναλωτες.
Ωστοσο ειναι ακυρο να βγαζει κανεις συμπερασματα για ενα μηχανημα με βαση την αποδοση ενος αλλου προιοντος της ιδιας εταιριας.
Στα χρόνια που ασχολούμαι με πράγματα που έχουν.. τεχνικές προδιαγραφές, οι περιπτώσεις που ο κατασκευαστής λέει την απόλυτη αλήθεια, και με σαφήνεια, στα specs είναι με το ζόρι μετρημένες στα δάχτυλα των χεριών μου (για να μην πω στο 1).
Τα Presonus είναι απλά... τίμια ηχεία και subs. Δεν είναι κανένας κατασκευαστής με reference grade προϊόντα, ούτε έχει βγάλει κάτι που να παίζει σε τοπ ή έστω κοντά σε τοπ επίπεδο.
Αν με ρωτάς, τα Kali είναι δεκάδες φορές ανώτερα.
Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά 20Hz έστω και σε +/-6dB window το T10, δεν το κόβω.

Reaction score
1.298
Ωραίος ο Γερμανός , έχω προσωπική εμπειρία .
Καλύτερες τιμές , άψογη επικοινωνία άμεσες αποστολές , χώμα μεταφορικά .
Είχα ένα πρόβλημα μου άλλαξαν το ηχείο χωρίς ερωτήσεις . Δευτέρα το έστειλα , την επόμενη Δευτέρα είχα σπίτι μου το νέο .

Reaction score
566
Ο AVC-X3800h ειναι πολύ δελεαστικός στα λεφτα του μπορώ να πω(ακομα και με τα εξτρα του ντιρακ). Στα ξένα φορουμς λένε ότι θα πάρει Dirac Live και DLBC αν κατάλαβα καλά. Επίσης κλείνουν εντελώς τα ενισχυτικά του όπως και στους 2 προηγούμενους της ίδιας σειράς (3600/3700).

Last edited:

Reaction score
137
Ο AVC-X3800h ειναι πολύ δελεαστικός στα λεφτα του μπορώ να πω(ακομα και με τα εξτρα του ντιρακ). Στα ξένα φορουμς λένε ότι θα πάρει Dirac Live και DLBC αν κατάλαβα καλά. Επίσης κλείνουν εντελώς τα ενισχυτικά του όπως και στους 2 προηγούμενους της ίδιας σειράς (3600/3700).
στο 3700 και 3600 τα ενισχυτικα πως έκλειναν? στο left και righτ ναι αλλα στο κεντρικο και να βαλεις amp δε κλεινει

Reaction score
236
στο 3700 και 3600 τα ενισχυτικα πως έκλειναν? στο left και righτ ναι αλλα στο κεντρικο και να βαλεις amp δε κλεινει
Μια διευκρίνιση, η ενίσχυση δεν κλείνει. Απλά αποσυνδέεται από το σύστημα της προενίσχυσης και του dac.

Στον 3600, αποσυνδέονται μόνο τα main LR όταν τα κανείς re-assign σε οροφής (ή κάτι τέτοιο).

Στον 3700, ισχύει το παραπάνω (νομίζω) + ότι μπορείς να αποσυνδέσεις όλα τα κανάλια altogether («όλα ή τπτ»)

Στον 3800, (επιτέλους) αποσυνδέεις την ενίσχυση σε οποίο κανάλι θέλεις με switch on/off ανά κανάλι.

Reaction score
566
Για να χρησιμοποιήσει κανείς το Dirac, όταν έρθει το upgrade, σε αυτό το μοντέλο, αρκεί να έχει το UMIK-1?

Reaction score
1.028
Σε απάντηση του φίλου, όλα τα Anthem είναι μηχανηματάρες, τελεία και παύλα! Και το ARC στη νέα version είναι ισάξιο του Dirac, κάνει παπάδες, απλώς θέλει πιο πολλές γνώσεις. Αλλά αυτή η εταιρεία έχει ένα κακό, ποτέ δε θα δώσει γρήγορα upgrade και ποτέ full εξτρά σε κάθε μηχάνημα. Έχει ένα μηχάνημα που σκοτώνει οτιδήποτε στον ανταγωνισμό (στα 4.500 ευρώ) σε ποιότητα δικάναλου ήχου και φυσικά πολυκάναλου, τον AVM 70 8k, και δεν του έδωσε 4 εξόδους sub, και Auro 3d & HEOS να παίζει τα πάντα! Το ίδιο κάνει στα MRX, πολύ καλά μηχανήματα αλλά πάντα θα τους λείπει κάτι για την κατηγορία τιμής. O 740 8κ παίζει στην κατηγορία του Denon 4800 (με bass management) αλλά ενώ έχει 11.2 εξόδους, έχει μόνο 7 κανάλια ενίσχυσης. Οπότε θες 4 κανάλια εξωτερικο ενισχυτή, αν ειχε 9 ένας απλός δικάναλος που υπάρχουν δεκάδες φθηνοί, θα αρκούσε. Τώρα θες 2. Ανεβαίνει κόστος. Αν θες 7.2 και bass management 2 sub τώρα και όχι το 2024, δεν υπάρχει σύγκριση, απέναντί του τα Denon kai Μαραντζ απλά δεν παίζουν. Ανταγωνισμός σε στερεοφωνικό ήχο καθόλου, σε πολυκάναλο είναι ενα σκαλί πιο κάτω Denon, 2 o Marantz γιατί κόβει μπάσα ώστε να έχεις πιο balanced ήχο. Δε βλέπω αυτό να αλλάζει και με τα νέα μοντέλα. Έτσι και αλλιώς, το value for money είναι πλέον άγνωστη λέξη για όλους. Αν δεν έχεις 2 sub, πάρε 3700 στα 1300 euro πλέον στη Γερμανία και καθάρισες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.034
Members
38.280
Νεότερο μέλος
ikonsgr