Marantz - Denon meets Dirac (?)

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.997
κατσε ρε συ....τωρα βγαζεις αχρηστα ολα τα μηχανακια με dirac π.χ nad :lolsign:
ναι αλλά ο nad έχει 1200 ευρά.....λες νταξ....
τα denon-marantz που λέμε 3000+

Last edited:

Reaction score
600
Φίλε kefala, συνεχίζεις να λες τα δικά σου. Όπως νομίζεις.

Λοιπόν, για να συνοψίσω, ο Emotiva είναι εξαιρετικός. H οποιαδήποτε σύγρκιση με τον Marantz 7012 που αντικατέστησε είναι απλά αστεία.

Σέταρα distances, levels, crosovers και έμεινα άφωνος. Channel separation, dynamics, μπάσα, είναι αλλού. Και
είναι dead silent. Ενώ στον Marantz άκουγα hiss από τα ηχεία.

Μέχρι και η σύζυγος σχολίασε τη διαφορά στον ήχο.

Dirac έτρεξα την προηγούμενη εβδομάδα. Για να μαι ειλικρινής, δεν με εντυπωσίασε. Έγινε κάπως μουντός ο ήχος. Σίγουρα θέλει μελέτη. Θα ξανατρέξω τις επόμενες μέρες και θα επανέλθω.

Αναφορικά με τα reviews του Amir, δεν με απασχολούν.

Για τον φίλο που ενδιαφέρεται, ο Πολωνός είχε δύο κομμάτια διαθέσιμα όταν παρήγγειλα. Τώρα λογικα ένα.

Όσον αφορά το trade in, εννοείται ότι θα επωφεληθώ αν το προσφέρουν για τους πελάτες στην Ευρώπη. Και 1.500 Ευρώ να μου στοιχίσει, πάλι θα μου έρθει πιο φθηνά απ' ότι αν έπαιρνα π.χ. τον ΑΝΤΗΕΜ ΑVM 70 4K σήμερα.

Reaction score
137
Φίλε kefala, συνεχίζεις να λες τα δικά σου. Όπως νομίζεις.

Λοιπόν, για να συνοψίσω, ο Emotiva είναι εξαιρετικός. H οποιαδήποτε σύγρκιση με τον Marantz 7012 που αντικατέστησε είναι απλά αστεία.

Σέταρα distances, levels, crosovers και έμεινα άφωνος. Channel separation, dynamics, μπάσα, είναι αλλού. Και
είναι dead silent. Ενώ στον Marantz άκουγα hiss από τα ηχεία.

Μέχρι και η σύζυγος σχολίασε τη διαφορά στον ήχο.

Dirac έτρεξα την προηγούμενη εβδομάδα. Για να μαι ειλικρινής, δεν με εντυπωσίασε. Έγινε κάπως μουντός ο ήχος. Σίγουρα θέλει μελέτη. Θα ξανατρέξω τις επόμενες μέρες και θα επανέλθω.

Για τον φίλο που ενδιαφέρεται, ο Πολωνός είχε δύο κομμάτια διαθέσιμα όταν παρήγγειλα. Τώρα λογικα ένα.

Όσον αφορά το trade in, εννοείται ότι θα επωφεληθώ αν το προσφέρουν για τους πελάτες στην Ευρώπη. Και 1.500 Ευρώ να μου στοιχίσει, πάλι θα μου έρθει πιο φθηνά απ' ότι αν έπαιρνα π.χ. τον ΑΝΤΗΕΜ ΑVM 70 4K σήμερα.
Ευχομαι να το χαρείς :D
προσωπικά έχω emotiva τελικό ενισχυτη και ειναι αξιοπρεπεσατος και πανέμορφος. Το service θέλει λίγο σπρώξιμο αλλα αν επιμείνεις σε εξυπηρετούν και με όσο δυνατόν χαμηλότερο κοστος μεταφορικών. Service Δανία. Αχρείαστο να ειναι και αχρείαστο θα ειναι...
ο δε πολωνός στην επικοινωνία είναι άψογος και πολύ προσεκτικό κρίνοντας απο το έξτρα τύλιγμα του πακέτου που είχε στο δικό μου.
Για εμενα πρεπει να γίνουν , τροποποιήσεις στο χώρο μου για να πω οτι θα επωφελιθώ απο ένα προγραμμα ισοσταθμισης και να επενδύσω σε ενα προ...δεν κάνει και μαγικά.. πάντως θα χρειαστώ σίγουρα επαγγελματία. Σαν μουσική μπορώ να πω το έχω ευχαριστηθει με dac σε δικαναλλο μου αρεσει ο ήχος του, άλλα σαν Immersive όχι.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.429
Dirac έτρεξα την προηγούμενη εβδομάδα. Για να μαι ειλικρινής, δεν με εντυπωσίασε. Έγινε κάπως μουντός ο ήχος.
Αν θέλεις ανέβασε μετρήσεις REW απο τα LRC+subs πριν και μετά το Dirac σε άλλο thread

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.976
Αν μιλάμε για τον NAD T 758 V3i, συγκρίνουμε διαφορετικά μηχανήματα.

Ο NAD Τ 758 V3i είναι 7.1, με δυνατότητα Dolby Atmos μόνο με εξωτερική ενίσχυση και κόστος περίπου 1450€. O DENON AVR-X3800H είναι έτοιμος 7.4.4, δεν θέλει τίποτα, με κόστος 1800€.

Από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν ο NAD θέλει και έξτρα αγορά Dirac, αν όμως θέλει και αν καταλαβαίνω σωστά (καθώς δεν το κατέχω το Dirac), έχει ταβάνι και είναι τα 349€ συν μικρόφωνο. Αυτό είναι το ταβάνι του NAD, δεν πάει παραπάνω.
Από την άλλη ο Denon μπορεί να κάνει πολλά παραπάνω αλλά θέλει άλλα 800€ για το Full Dirac συν μικρόφωνο. Οπότε ως peak performance μηχανημάτων είμαστε στα 1915€ vs 2715€. Έχουμε μια διαφορά 800€ η οποία θα μπορούσε να πάει σε mini DSP plus software για 4 subwoofers και δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι φτάνουν και για ένα χρέπη 4καναλο τελικό ώστε να γίνει 7.4.4. Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που θα τα καταφέρουμε, ο DENON έχει 6 HDMI in- 3 HDMI out ενώ ο NAD 3 HDMI in - 1 out. Αυτό δεν αλλάζει.

Δεν συγκρίνονται αυτά τα μηχανήματα μεταξύ τους. Καμία σχέση.

alexis

Reaction score
30.976
Ξέχασα πως με τον DENON εκτός από 7.4.4, έχεις δυνατότητα και για 5.4.6 ή Auro3D 11.4.

Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης. Διαφορετικά μηχανήματα.

Πρόταση για όσους θέλουν κάτι τέτοιο:
Immersive σύστημα 7.4.4 με 7000€.

Denon AVR-X3800H
11 Adam Audio T8
4 Presonus Temblor T10

Last edited:

alexis

Reaction score
30.976
Στα 7000€ είναι μέσα και το Full Dirac και το μικρόφωνο.

Τόσο έχει ένας Pro χωρίς τα ηχεία και τα subs 😅

Last edited:

Reaction score
15.543
ναι αλλά ο nad έχει 1200 ευρά.....λες νταξ....
τα denon-marantz που λέμε 3000+
εχει και με 3500ε καημενε, ολο στα φθηνα πας :lolsign:

στο πρωτο ετσι ειναι...μαπα το καρπουζι
...θα συνηθισεις ομως και θα σαρεσει..;)

και στο δευτερο καλα κανεις, σαχλαμαρες λεει...

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.842
σε mini DSP
Για πείτε και σε μένα που ακόμα προσπαθώ να καταλάβω:
1.Αυτό αν μπει ανάμεσα στην πηγή και στον ΑΒού δεν μπορεί να τού δίνει σήμα (π.χ με USB) το οποίο αυτός στη συνέχεια θα αποκωδικοποιεί σε πολυκάναλο? Κι αν τυχόν ισχύει αυτό, θα μπορούσε να του δίνει μόνο από τα ΗΖ που κροσσάρονται τα σαμπζ και άνω?
2.Αν δεν ισχύει το παραπάνω, σε ποια θέση της αλυσίδας το βάζουμε για να δουλέψουμε τα σαμπζ?

alexis

Reaction score
30.976
1.Αυτό αν μπει ανάμεσα στην πηγή και στον ΑΒού δεν μπορεί να τού δίνει σήμα (π.χ με USB) το οποίο αυτός στη συνέχεια θα αποκωδικοποιεί σε πολυκάναλο? Κι αν τυχόν ισχύει αυτό, θα μπορούσε να του δίνει μόνο από τα ΗΖ που κροσσάρονται τα σαμπζ και άνω?
2.Αν δεν ισχύει το παραπάνω, σε ποια θέση της αλυσίδας το βάζουμε για να δουλέψουμε τα σαμπζ?
Τώρα σώθηκες, δεν έχω ιδέα από Dirac, mini DSP etc. Ας απαντήσει αυτός που ξέρει.

Reaction score
1.873
Ποιός είναι ο Πολωνός ?
καλυτερα απο τον Γερμανό ο οποιος εχει λιγο καλυτερες τιμες, πληρωνεις σε ευρω, και κανει και μια μικρη εκπτωση αν πληρωσεις με καταθεση.

τον ξερεις τον γερμανο, ή θελεις λινκ;:p🤔

Reaction score
600
καλυτερα απο τον Γερμανό ο οποιος εχει λιγο καλυτερες τιμες, πληρωνεις σε ευρω, και κανει και μια μικρη εκπτωση αν πληρωσεις με καταθεση.

τον ξερεις τον γερμανο, ή θελεις λινκ;:p🤔
Ο Γερμανός δεν είναι πια επίσημος αντιπρόσωπος

Ndis

Titika
Reaction score
4.770
Ρωτήστε τον Πολωνό, πως θα διαχειριστεί το θέμα του upgrade.Αν έχει εικόνα για τη τιμή 2+ στην Ευρώπη. Συζητάει εκπτώσεις για bulk purchasing;

Αν δεν είναι κόπος πάντα !

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.429
Το minidsp συνδέεται στην sub out, και πάνω του όλα τα σαμπς

Reaction score
2.029
Ξέχασα πως με τον DENON εκτός από 7.4.4, έχεις δυνατότητα και για 5.4.6 ή Auro3D 11.4.

Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης. Διαφορετικά μηχανήματα.

Πρόταση για όσους θέλουν κάτι τέτοιο:
Immersive σύστημα 7.4.4 με 7000€.

Denon AVR-X3800H
11 Adam Audio T8
4 Presonus Temblor T10
Τα Presonus T10 τα ζαχαρωνα για αρκετο καιρο λογω των specs που δηλωνουν αποκριση 20-200Hz αλλα επειδη δεν αγοραζω τιποτα αν δεν βρω αξιοπιστa reviews και δεν εβρισκα τιποτα σε μετρησεις γι αυτα, δεν "ψηθηκα". Τελικα το ενστικτο μου λειτουργησε σωστα και μετα απο πολυ ψαξιμο ανακαλυψα καπου τα σχολια ενος χρηστη που ανεφερε οτι η αποκριση του πεφτει δραματικα απο τα 40Hz και κατω και οτι τα 20Hz των προδιαγραφων ειναι ενα τεραστιο ψεμα. Ο ιδιος χρηστης ανεφερε επισης οτι διαθετουν τεραστιο headroom για το μεγεθος τους οποτε απο τα 40Hz και πανω τουλαχιστον δεν θα λειψει η ενταση.
Ναι σε 4Χ 10" για οικονομικο σεταπ αλλα να κατεβαινουν τουλαχιστον στα 20Hz και επειδη αυτο σπανιζει στα ετοιμα οικονομικα sub η λυση ειναι ειτε DIY ειτε αυξηση του budget.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.034
Members
38.281
Νεότερο μέλος
ikonsgr