Εκθεση Εικονα και Ηχος 2022

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.727
Συγνώμη αλλά δεν απαντώ σε ειρωνικά σχόλια,
καλη συνέχεια και πάντα μονιασμένοι :drinks:
καθόλου ειρωνεία.....λόγω τιμής

απλά επανέλαβα την φράση που ποστ σας :)

όταν ένα μηχάνημα λειτουργεί σωστά δείχνει τα δόντια του, ακόμα και σε δυσμενείς συνθήκες,
φιλικα πάντα

Ndis

Titika
Reaction score
4.775
Θέλουμε μια έκθεση, εικόνας και ήχου, με προβόλια, με τηλεοράσεις, με ηχομπαρες, με πολυκάναλο, από 5.1 ας ειναι παράνομο, και πάνω...

Είμαι σίγουρος ότι μέχρι και συστήματα ... με magnat, να ακούσει κάποιος σε 5.2 /7.2 θα του φύγει η μαγκιά. Αρκεί να είναι στημένα σωστά.

Μέχρι και στο πολυκάναλο συνεπώς υπάρχουν value λύσεις, για κάθε τσέπη.

Δε χρειάζεται να έχετε 300 δωμάτια, 10-15 αξιόλογα δωμάτια με προτάσεις για κάθε τσέπη.

Βάλτε εισιτήριο, face control, κωλοβυθομετρο, ότι σας φωτίσει ο Θεός.

Όχι άλλα κάρβουνα όμως ...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.039
Marantz Model 40n
View attachment 267580

Marantz Cinema 50
View attachment 267581

Ο δικάναλος είναι σχεδόν όλος μέταλλο οπότε το βούρτσισμα στο μέταλλο της πρόσοψης θα έχει ένα ενδιαφέρον, ενώ ο AVR είναι όλος πλαστικός. Οπότε τίθεται το ερώτημα, τι είναι αυτό; Print out; Είναι καλό ή φαίνεται σαν φτηνιάρικη αηδία; Ο δια ζώσης οπτικός έλεγχος έχει πάντα τον τελευταίο λόγο.
Ακριβώς η ίδια κατάσταση φαντάζομαι θα κυριαρχεί και μέσα, όπως ίσως και στην ποιότητα του αποτελέσματος (Ήχος).

Gio

Reaction score
185
τι δόντια δεν είδατε... και δεν σας άρεσε αν επιτρέπεται?
Εγώ δεν πήγα στην έκθεση, οπότε δεν έχω ιδίαν άποψη.
Αλλά διαβάζοντας εδώ μέσα, το ηχείο πού κοστίζει περίπου 15-20 χιλιάρικα, μέρος ενός συστήματος που κοστίζει άλλα τόσα τουλάχιστον, σεταρισμενο από ένα μεγάλο γνώστη του αντικειμένου, σύμφωνα με συμφορουμιτες, με pdf γραφήματα, καί όλα τα σχετικά, έπαιξε χειρότερα από ένα ηχείο των 4500, σύμφωνα πάλι με τούς συμφορουμιτες.
Δεν είμαι καί εκπρόσωπος του, αλλά μπορεί αυτό να μήν τού άρεσε.

Reaction score
19.761
Δεν διαφωνώ ότι είναι ένα καλό ηχειο, σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δικάναλο σεταπ. Κανένα πρόβλημα.
Ο Γερμανός αντιπρόσωπος έκανε πάντως την πρώτη επίδειξη στηνοντας στον χώρο του ένα 7.2 με τελικους κρελ και νταν αγκοστινο που επίσης αντιπροσωπεύει. Αποψη μου είναι ότι με αυτες τις σειρές η εταιρία στοχεύει στο πολυκαναλο
View attachment 267648
Η ένσταση μου είναι ως προς την χρησιμότητα όρων όπως thx σε ένα κοινό που επισκέπτεται εκθέσεις όπως η συγκεκριμένη. Το ότι έχει αυτη την πιστοποίηση αποτελεί σίγουρα μπόνους
Μπορεί να θέλει να κινηθεί και στους δύο κύκλους. Το κάνουν νομίζω (παλιά περισσότερο) πολλές εταιρίες. Μπορεί να σχεδιάσει κάτι που θα το εντάξει στην Hi End σειρά του κάθε κατασκευαστής (συνήθως στο πρώτο ή δεύτερο μοντέλο αυτής) και να το προορίζει σαν διπλό ρόλο. (με κάποια οικονομία κιόλας στην τιμή, αναλογικά ε το οικονομία που λέω. Αυτά τα κάνουν οι HI End εταιρίες και εκεί θέλει ο κατασκευαστής μάλλον να τον ορίσουν και ως τέτοιον).
Δεν είναι θέμα τεχνικό περισσότερο σειρών νομίζω και target αγοραστικού κοινού.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.325
Θέλουμε μια έκθεση, εικόνας και ήχου, με προβόλια, με τηλεοράσεις, με ηχομπαρες, με πολυκάναλο, από 5.1 ας ειναι παράνομο, και πάνω...

Είμαι σίγουρος ότι μέχρι και συστήματα ... με magnat, να ακούσει κάποιος σε 5.2 /7.2 θα του φύγει η μαγκιά. Αρκεί να είναι στημένα σωστά.

Μέχρι και στο πολυκάναλο συνεπώς υπάρχουν value λύσεις, για κάθε τσέπη.

Δε χρειάζεται να έχετε 300 δωμάτια, 10-15 αξιόλογα δωμάτιαζ με προτάσεις για κάθε τσέπη.

Βάλτε εισιτήριο, face control, κωλοβυθομετρο, ότι σας φωτίσει ο Θεός.

Όχι άλλα κάρβουνα όμως ...
Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν δωμάτια για όλα τα βαλάντια.
Εγω αν είχα μαγαζί θα ήθελα να έχω και τον "πτωχό" που θα την βγάλει με 2.000€ για ήχο και TV μαζί, και τον "μεσαίο" που θα δώσει συνολικά ντούκου ή σε σταδιακές προσθήκες 4.000-6.000€ για να στήσει ένα σύστημα, αλλά και τα μεγαλύτερα ψάρια που θα δώσουν 7.000-10.000 μόνο για το προβόλι.
Δεν θα απέριπτα κανέναν.

Έτσι και μια έκθεση.
Θα έπρεπε Dali, Polk, Magnat, Mission, Klipsch, SVS, Wharfedale, Q-Acoustics, Kali, Yamaha, KRK, Elac, Triangle, Revel, JBL, να υπάρχουν, και να έχουν και από δύο δωμάτια ο καθένας, ένα με γήινο σύστημα και ένα πιο ακριβό και για άλλα γούστα.

Η αγορά δεν είναι μόνο το uber high end με συστήματα των 100.000€+.
Δεν ζούνε τα μαγαζιά μόνο από αυτούς, ούτε γίνεται να αγνοείς (ενώ ταυτόχρονα κλαίγεσαι πως δεν υπάρχει δουλειά) το μεγαλύτερο κομμάτι των αγοραστών, αυτών που το μπάτζετ τους ταβανιάζει σε έναν Denon 2700H + 5 ηχεία Klipsch + 1 sub XTZ και έναν Optoma των 900€ μαζί με μια οθόνη της Lumene.

Η δικαιολογία "δεν έχει είσοδο" δεν έχει υπόσταση, έχει φράγκα από αυτούς που πήραν δωμάτια για να εκθέσουν τα προϊόντα τους. Πιθανόν και έσοδα από την διαφήμιση, χορηγούς, κλπ κλπ.

daharis666

Moderator
Reaction score
80.727
Αλλά διαβάζοντας εδώ μέσα, το ηχείο πού κοστίζει περίπου 15-20 χιλιάρικα, μέρος ενός συστήματος που κοστίζει άλλα τόσα τουλάχιστον, σεταρισμενο από ένα μεγάλο γνώστη του αντικειμένου, σύμφωνα με συμφορουμιτες, με pdf γραφήματα, καί όλα τα σχετικά, έπαιξε χειρότερα από ένα ηχείο των 4500, σύμφωνα πάλι με τούς συμφορουμιτες.
που τα διαβάσατε αυτά ρε παιδιά....κάτι μου διέφυγε?
καλά λόγια άκουσα για το συγκεκριμένο σεταπ....

daharis666

Moderator
Reaction score
80.727
Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν δωμάτια για όλα τα βαλάντια.
κ παραπάνω μέρες για να μπορέσουν να στηθούν όλα αυτά αξιοπρεπώς
οι 2 μέρες με το χρονόμετρο δεν μπορουν να εξασφαλίσουν ούτε ποιότητα στο στήσιμο... ούτε ποσότητα συσκευών ...ούτε επισκεψιμότητα

Gio

Reaction score
185
Για την ακρίβεια διάβασα σε 4-5 ποστ ότι το φτηνότερο, είχε τόν καλύτερο ήχο στην έκθεση ( άρα το Perlisten ήταν συγκριτικά υποδεέστερο) καί σέ μερικά ποστ, ότι το Perlisten έπαιξε καλά "δεδομένων των συνθηκών".
Καί νομίζω πουθενά, αν δεν κάνω λάθος, ότι είχε τόν καλύτερο ήχο στην έκθεση.
Χωρίς καμία διάθεση για αντιπαράθεση, (εδώ ταιριάζει γάντι το.... φιλικά πάντα)😄

daharis666

Moderator
Reaction score
80.727
Για την ακρίβεια διάβασα σε 4-5 ποστ ότι το φτηνότερο, είχε τόν καλύτερο ήχο στην έκθεση ( άρα το Perlisten ήταν συγκριτικά υποδεέστερο) καί σέ μερικά ποστ, ότι το Perlisten έπαιξε καλά "δεδομένων των συνθηκών".
Χωρίς καμία διάθεση για αντιπαράθεση, (εδώ ταιριάζει γάντι το.... φιλικά πάντα)😄
θα κάτσω να τα ξαναδώ...σίγουρα μου διέφυγαν ποστς

θενκς....

φιλικά πάντα :biggrin:

• Like
Reactions: Gio

gonis

Luger
Reaction score
12.198
Ο Ορφέας, που από μονος του καταλάμβανε το 1/3 των εκθέσεων, δεν κατεβαίνει;

Reaction score
19.761
Α, εσύ έχεις αντίληψη και καταλαβαίνεις πολλά. Θα σε έχω υπόψιν μου. 😍 Δεν τα λένε έτσι απότομα βέβαια αυτά τα πράγματα.:D Το τρινόφ να δεις θα φταίει, για το Βerdestein στην σκηνή που έγινε, όχι τα κακόμοιρα τα ηχεία.:D Δεν υπάρχει ηχείο που να κάνει τέτοια, θα είναι world first χα χα.

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Θα έπρεπε Dali, Polk, Magnat, Mission, Klipsch, SVS, Wharfedale, Q-Acoustics, Kali, Yamaha, KRK, Elac, Triangle, Revel, JBL, να υπάρχουν, και να έχουν και από δύο δωμάτια ο καθένας, ένα με γήινο σύστημα και ένα πιο ακριβό και για άλλα γούστα.
Θεωρείτε όμως πιθανό ένα πραγματικά καλοστημένο και σχετικά ''φτηνό'' σύστημα να απέτρεπε αρκετούς επίδοξους αγοραστές να βάλουν πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη?

Γιατί αν ισχύει το παραπάνω.. 8-)

Last edited:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.325
Το δεδομένων των συνθηκών ήταν το δικό μου λογικά.
Δεν μπορείς να συγκρίνεις μεταξύ δωματίων τον ήχο με απολυταρχική έννοια. Διαφορετική γεωμετρία του χώρου, διαφορετικό στήσιμο, διαφορετική θέση ακρόασης και απόσταση, διαφορετικές πηγές, διαφορετικά χέρια το ρύθμισαν.

Και εξαρτάται και από το τι παίζεις, αν κάποιος βάλει YouTube τραγούδι στο Α σύστημα και εγω παίξω το ίδιο από SACD, μπορεί εύκολα το σύστημα Β που είναι υποδεέστερο να φανεί καλύτερο του Α, κ.ο.κ.

Αν θες εντελώς αντικειμενική αξιολόγηση ενός ηχείου θες σωστές δοκιμές και μετρήσεις, σε άλλο είδος χώρου και με τον κατάλληλο εξοπλισμό και υπόβαθρο.

Ένα ηχείο που παίζει κάκιστα θα το διαπιστώσεις σίγουρα, αν μπορείς να καταλάβεις αν έχει κάνει ο εγκαταστάτης κάποιο τραγικό λάθος, μπορείς τότε να φιλτράρεις αν το ηχείο φταίει ή ο άσχετος που το έβαλε και χειρίζεται :)

Θεωρείτε όμως πιθανό ένα πραγματικά καλοστημένο σχετικά ''φτηνό'' σύστημα να απέτρεπε αρκετούς επίδοξους αγοραστές να βάλουν πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη?

Γιατί αν ισχύει το παραπάνω.. 8-)
Γίνεται. Σαφώς.
Σε κάποια πράγματα αρκετά εύκολα (π.χ. subwoofer), σε κάποια άλλα πιο δύσκολα.
Αν είσαι τίμιος. Αν θες να πιάσεις κορόιδα; πολύ εύκολα! Με ποικίλους τρόπους εκτέλεσης της... μαφιόζικης εκστρατείας μάρκετινγκ :D

Συνήθως πάντως, μιας και έθεσες το ερώτημα λίγο αντίστροφα (από την αρχική μου ματιά), αυτός που έχει στο νου του να ξοδέψει Χ χρήμα, δύσκολα πείθεται να κρατήσει στην τσέπη του ένα Ψ ποσό και να βολευτεί με το τάδε ηχείο που είναι 500€ φθηνότερο, και τον τάδε προβολέα που είναι 800€ φθηνότερος, κ.ο.κ.

Reaction score
11.435
Μια χαρά έπαιξε, μην ακούς αυτούς που έχουν μάθει στραβά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.291
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.