Πως βάζω sub στο δικαναλο σύστημα;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.601
δηλαδή να μπορεί να ελεγχθεί και να αποδειχθεί λανθασμένη.
Δηλαδή, εάν ελεγχθεί και αποδειχθεί ορθή, παύει να είναι επιστημονική;

Reaction score
431
Δηλαδή, εάν ελεγχθεί και αποδειχθεί ορθή, παύει να είναι επιστημονική;
Νομίζω αν συνεχίσουμε αυτή την κουβέντα απομακρυνόμαστε από το θέμα του νήματος, ας κρατήσει λοιπόν ο καθένας τις δικές του απόψεις.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.921
Κάτι τέτοια θα κάνω και εγώ στα χειρουργεία, και μέσα σε δυο τρία χρόνια θα βρεθώ στο δικαστήριο.
Εκεί θα τους πω πως όλα είναι σχετικά, και η άποψη μου είναι άλλη, και η επιστήμη είναι μια μπούρδα, και να παναγαμΙ8είτε γιατί το διάβασα στο avsite.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.921
Καλή ιδέα επίσης, όσοι είστε μηχανικοί και χτίζετε πολυκατοικίες, μην βάζετε όλες τις κολώνες.
Βάλτε λιγότερες, ή βάλτε τις αλλού, όπου γουστάρετε.

Και μετά όταν πέσει η οικοδομή και πεθάνουν καμιά 50ρια , ξέρετε, τα γνωστά στο δικαστήριο: Όλα είναι σχετικά, η επιστήμη είναι αμφισβητήσιμη, πρέπει να το φιλοσοφούμε, άποψη μου, κτλ , το είπαν οι φωστήρες στο αβουσάιτ.

Reaction score
1.966
Έχει κουράσει λίγο ο παραλληλισμός του Audio/ High End με μηχανικούς και γιατρούς και είναι και κουτός κρίνοντας τον προσωπικά.

Πιο πολύ θα το παρομοίαζα με μια αισθητική επέμβαση, όπου σαφώς υπάρχουν κάποιοι κανόνες αλλά σαφέστατα υπεισέρχεται και το προσωπικό γούστο στο τελικό αποτέλεσμα.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.921
Έχει κουράσει λίγο ο παραλληλισμός του Audio/ High End με μηχανικούς και γιατρούς
Είναι θετική επιστήμη. Ηλεκτροακουστική , ακουστική χώρων, ακόμα και ψυχοακουστική, νευρολογία, ανατομία, φυσιολογία, ΩΡΛ κτλ. Διδάσκεται στα αντίστοιχα πανεπιστήμια/πολυτεχνεία. Λυπάμαι αν κουράζεστε με το διάβασμα και τις επιστήμες, δεν ισχύει όμως αυτό για όλους.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.134
Ασχετα με Πόππερ και Χώκιν' , κάτω από την συχν
Δεν αποκλείω την άποψή σας, αν και κάπως απόλυτη και ταυτόχρονα αντιφατική, γιατί πως γίνεται ένας κατασκευαστής να βγάζει στην αγορά ένα ηχείο, (και μάλιστα δεν το λες και φτηνό), που για να παίξει μουσική, όπως λέτε, χρειάζεται οπωσδήποτε sub; άρα σύμφωνα μ' αυτή την λογική, δύο τινά συμβαίνουν, είτε πουλάει ένα λειψό προϊόν και μας εξαπατά, εκτός αν το συνόδευε με το κατάλληλο sub κάτι που δεν γνωρίζω, είτε αντιθέτως, έχει δοκιμάσει ένα ιδιαίτερο σχεδιασμό για να πετύχει ένα συγκεκριμένο άκουσμα.
Ασχετα με Πόππερ και Χώκιν' και φιλοσοφίες της επιστήμης, κάτω από την συχνότητα συντονισμού της σωλήνας:
1) η απόκριση πέφτει κατακόρυφα, και
2) η ταλάντωση του κώνου δεν ελέγχεται επαρκώς

Και όχι ο κατασκευαστής δεν σε εξαπατά πουλώντας λειψό προϊόν. Το σωστό μικρό δίδρομο έχει κάποια πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα - αλλά του λείπουν οι χαμηλές (και συνήθως οι μέγιστες στάθμες). Αν στο ίδιο κόστος και ίδιο VFM αγόραζες ηχείο με χαμηλές, δεν θα άκουγες τις μεσαίες και υψηλές που ακούς τώρα.
Ολα τα ηχεία αποτελούν συμβιβασμό. Το δύσκολο για τον μέσο καταναλωτή είναι να ενημερωθεί και συνειδητοποιήσει τον συμβιβασμό, ώστε να κάνει την σωστή επιλογή για τις δικές του συνθήκες.

Reaction score
1.966
Είναι θετική επιστήμη. Διδάσκεται στα πανεπιστήμια/πολυτεχνεία. Λυπάμαι αν κουράζεστε με το διάβασμα και τις επιστήμες, δεν ισχύει για όλους.
Και οι πλαστικοί χειρουργοί που φτιάχνουν μύτες και βάζουν μαλλιά επιστήμονες είναι.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.921
Και οι πλαστικοί χειρουργοί που φτιάχνουν μύτες και βάζουν μαλλιά επιστήμονες είναι.
Ναι
Μύτη έχω, νορμάλ, για μαλλιά δεν το σκέφτομαι, μου αρέσω όπως είμαι, αν υπονοείτε κάτι.

Last edited:

Reaction score
19.386
Επιστημονικό πεδίο η ακουστική μικρών χώρων που συζητάμε εδω, χωρίς επιστημονικές εργασίες, δανειζόμενες απο ακουστική μεγάλων αιθουσών (και εκεί με απόψεις ακόμη), χωρίς κάν σταθερότητα και τεράστια αποκλιση ακόμη και στην απόδοση των απορροφητικών ;. Trial and error , μαστοριλίκι είναι. :D :D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.082
Μέχρι και... πρόεδροι μεγάλων Ιατρικών Συλλόγων γίνονται , μην τους υποτιμάς. :sneaky:
Δεν αποκλείω την άποψή σας, αν και κάπως απόλυτη και ταυτόχρονα αντιφατική, γιατί πως γίνεται ένας κατασκευαστής να βγάζει στην αγορά ένα ηχείο, (και μάλιστα δεν το λες και φτηνό), που για να παίξει μουσική, όπως λέτε, χρειάζεται οπωσδήποτε sub; άρα σύμφωνα μ' αυτή την λογική, δύο τινά συμβαίνουν, είτε πουλάει ένα λειψό προϊόν και μας εξαπατά, εκτός αν το συνόδευε με το κατάλληλο sub κάτι που δεν γνωρίζω, είτε αντιθέτως, έχει δοκιμάσει ένα ιδιαίτερο σχεδιασμό για να πετύχει ένα συγκεκριμένο άκουσμα.
Τα περισσότερα ηχεία που κυκλοφορούν είναι εκ των πραγμάτων ΄΄λειψά΄΄ . Δουλειά των εμπόρων θα ήταν να πουλήσουν στον εκάστοτε καταναλωτή ένα ηχείο κατάλληλο για τα γούστα του και του οποίου οι ελλείψεις δεν θα τα πείραζαν..Δουλειά του καταναλωτή θα ήταν η ενημέρωση ως προς τις πιθανές ελλείψεις πριν την αγορά ώστε να έχει επίγνωση πάνω σε ό,τι αγοράζει.

Εδώ όμως παρατηρώ ότι ο ενδιαφερόμενος καταναλωτής έχει διαπιστώσει εκ των υστέρων ότι κάπου δεν τον ικανοποιεί πλήρως το setup του...Μου είναι δύσκολο να προτείνω δράσεις - όπως η αγορά επεξεργαστή σε ρόλο DAC/προενισχυτή - που αντίκεινται στη γενική φιλοσοφία του παρόντος setup... Ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που θεωρώ εκ προοιμίου ότι ο Cary 805 είναι αδύνατον να οδηγεί ικανοποιητικά στο σύνολο των προγραμμάτων ακρόασης ηχεία όπως τα εν λόγω Guarneri - χωρίς καν να συγκαταλέγονταν οι δύο πρώτες οκτάβες...

Last edited:

Reaction score
1.966
Μέχρι και... πρόεδροι μεγάλων Ιατρικών Συλλόγων γίνονται , μην τους υποτιμάς. :sneaky:
Δεν τους υποτιμώ καθόλου αγαπητέ Bhutia, το αντίθετο, θέλω όμως να τονίσω ότι σε μια επιστημονική διαδικασία όπως ένα χειρουργείο, μπορεί να υπεισέλθει και η προσωπική άποψη και να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.

Άλλος θέλει τη hairline 9εκ από τη μύτη άλλος 6εκ άλλος 3εκ σαν του Μπέζου, παρόλο που η βιβλιογραφία μιλάει για 7.5εκ αν δεν κάνω λάθος, κάτι αντίστοιχο και για τις μύτες κλπ.
Ναι
Μύτη έχω, νορμάλ, για μαλλιά δεν το σκέφτομαι, μου αρέσω όπως είμαι, αν υπονοείτε κάτι.
Ελπίζω στο ηχοσύστημα να μην δείχνετε τις ίδιες τάσεις… συμβιβασμού.

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.921
Άλλος θέλει τη hairline 9εκ από τη μύτη άλλος 6εκ άλλος 3εκ σαν του Μπέζου, παρόλο που η βιβλιογραφία μιλάει για 7.5εκ αν δεν κάνω λάθος
Δεν ξέρω αν υπάρχει βιβλιογραφία για hairline o_O, και δεν βλέπω τον παραλληλισμό.

Η πιστή αναπαραγωγή ηχητικού αρχείου έχει συγκεκριμένους στόχους. Φυσικά και δεν είναι υποχρεωτικοί, ο καθένας μπορεί να επιλέξει να ακούει όπως του αρέσει. Για παράδειγμα χωρίς τις πρώτες δυο οκτάβες (το συγκεκριμένο ηχείο δεν νομίζω να φτουράει ούτε στην τρίτη), ή χωρίς την τελευταία. Η΄ με κάποια ακουστή παραμόρφωση, και πάει λέγοντας, αλλά αυτό δεν είναι πιστή αναπαραγωγή, είναι άπιστη (Hi Infidelity, υπάρχει και ωραίος δίσκος).

(Στα τρολ δεν πρόκειται να απαντήσω καν, με την κάθε άσχετη μπουρδολογία τους)

Reaction score
1.966
Η δυνατότητα της απόδοσης του πλήρους ακουστικού φάσματος, δεν μπορεί να είναι θέμα προσωπικής προτίμησης
Δεν αναφέρθηκα σε κάτι τέτοιο επουδενί.
Αναφέρθηκα στο παράγοντα «προσωπική άποψη» μέσα σε ένα γενικότερο όμως πλαίσιο κανόνων που πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθούνται.

sk

Reaction score
499
Αν το ζητούμενο είναι η εφαρμογή της προσωπικής άποψης, ποιος ο λόγος του να ζητούνται έτερες γνώμες ?
Και ποια η θετική συνεισφορά μιας ετερης γνώμης, αν δεν βασίζεται σε θεωρητική βάση ?

ifievadam

"Επαγγελματίας"
Reaction score
356
Με ενα sub (SVS 2000) και ηχεια βασης, αλλα ρυθμιση με mini dsp, ο ηχος ηταν εξαιρετικος και χωρις μπουμαρισμα, σε παντελως αφροντιστο χωρο!

Αλλα δεν ηταν δικα μου, τα πηρε κι εφυγε, οποτε με βλεπω παλι σε εξοδα!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.915
Ροκ δεν θα ακούσεις από το Guarneri όσα sub και να βάλεις για πολλούς λόγους όπως τονικό τιουνάρισμα του ηχείου, εντάσεις που ανεβάζει κλπ. Είναι ένα εξαιρετικό ηχείο αλλά όχι για ροκ.
Διαφωνώ.

Είναι μια χαρά ηχείο για ροκ.
Εξαιρετικό.

Δεν είδα στο γράφημα απόκρισης του ηχείου κανένα τιουνάρισμα, φλατ παίζει εκεί που παίζει.
Στον κατακόρυφο άξονα σε off axis έχει μειωμένα πρίμα, δεν είναι τόσο δραματικο, μια χαρά είναι.
Άριστο στον οριζόντιο άξονα.

Η κρουστική του ηχείου είναι άριστη, είναι ένα καλό ηχείο. Άμα το βγάλεις και βάλεις στη θέση του το μικρό Νιούμαν, σκατά διαφορές θα ακούσεις. Εντάξει, λίγο καλύτερα θα παίζει το Νιούμαν αλλά δεν είναι άξια λόγου η διαφορά.

Στάθμες ανεβάζει όσες θες, άμα του κόψεις τις 2 πρώτες οκτάβες, κι άμα το έχεις σε σωστή απόσταση ακρόασης, μπορεί να σε κουφανει κιόλας, απλώς δεν αρκεί ο τελικός για το max spl του ηχείου, θα χάσεις ~4 ντεσιμπέλ.

Reaction score
1.966
Διαφωνώ.

Είναι μια χαρά ηχείο για ροκ.
Εξαιρετικό.

Δεν είδα στο γράφημα απόκρισης του ηχείου κανένα τιουνάρισμα, φλατ παίζει εκεί που παίζει.
Στον κατακόρυφο άξονα σε off axis έχει μειωμένα πρίμα, δεν είναι τόσο δραματικο, μια χαρά είναι.
Άριστο στον οριζόντιο άξονα.

Η κρουστική του ηχείου είναι άριστη, είναι ένα καλό ηχείο. Άμα το βγάλεις και βάλεις στη θέση του το μικρό Νιούμαν, σκατά διαφορές θα ακούσεις. Εντάξει, λίγο καλύτερα θα παίζει το Νιούμαν αλλά δεν είναι άξια λόγου η διαφορά.

Στάθμες ανεβάζει όσες θες, άμα του κόψεις τις 2 πρώτες οκτάβες, κι άμα το έχεις σε σωστή απόσταση ακρόασης, μπορεί να σε κουφανει κιόλας, απλώς δεν αρκεί ο τελικός για το max spl του ηχείου, θα χάσεις ~4 ντεσιμπέλ.
Διαφωνούμε πραγματικά ΤΟΣΟ πολύ, είναι τόσο ΧΑΟΤΙΚΗ η διαφωνία μας που δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να ασχοληθώ με την ουσία αυτών που έγραψες. :p Τώρα κατάλαβα όμως γιατί δεν ακούς διαφορά στα καλώδια. Εδώ δεν ακούς διαφορά ανάμεσα σε τελείως διαφορετικής σχολής ηχεία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon