Πως βάζω sub στο δικαναλο σύστημα;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883
stacked
/stakt/
See definitions in:
all

cards

computing

aviation

skiing

snowboarding
adjective
adjective: stacked
  1. 1.
    (of a number of things) put or arranged in a stack or stacks.
    "the stacked chairs"
    • (of a place or surface) filled or covered with goods.
      "the stacked shelves"
    • having sections that are arranged vertically.
      "full-sized washer/dryers are replacing stacked units"
    • (of a heel) made from thin layers of material glued one on top of the other.
      "the new boots you buy will be leather with stacked heels"
  2. 2.
    (of a pack of cards) shuffled or arranged dishonestly so as to gain an unfair advantage.
    "you were playing against a stacked deck"

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.507
εσύ τα 'χεις δίπλα δίπλα, δεν είναι stack (στοίβα)
αλλά δε βαριέσαι... η ονοματολογία ούτε θα τα ευνοήσει ούτε θα τα χαντακώσει... "ότι παίζνε, παίζνε"

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.807
Αυτό το ξέρω….
Απλά… επειδή αναφέρθηκε πως δεν αξίζουν 3000 είπα δηλώσω ενδιαφέρων σε λιγότερα χρήματα….
Επειδή έκανα αναφορά εγώ για τα 3 χιλιάρικα πριν, να διευκρινήσω πως μιλούσα για τον τελικό που έβαλε ο John κάποια στιγμή, όχι για τα ηχεία..

Reaction score
3.957
Εγώ παλιά έχοντας βάσης με 8άρι γούφερ δανείστηκα από φίλο άλλο ένα ζευγάρι και τα έκανα δίπολα, λέμε τώρα.. Το ένα πίσω από το άλλο, οι πλάτες σχεδόν ακούμπαγαν. Νταξ, μετά πηρα magni..
Για λίγο βέβαια, πήραν πούλο σύντομα.

Reaction score
161
Επειδή έκανα αναφορά εγώ για τα 3 χιλιάρικα πριν, να διευκρινήσω πως μιλούσα για τον τελικό που έβαλε ο John κάποια στιγμή, όχι για τα ηχεία..
Για τους Cary ? Τους μόνο μπλοκ με τεράστια αποθέματα ρεύματος;
36 κιλά ο ένας…
Αυτοί δεν αξίζουν 3000;

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.807
Για τους Cary ? Τους μόνο μπλοκ με τεράστια αποθέματα ρεύματος;
36 κιλά ο ένας…
Αυτοί δεν αξίζουν 3000;
Έναν Sansui είχε βάλει, που μπορεί να αξίζει και τα διπλά δεν ξέρω..
Απλά είπα πως με τόσα χρήματα παίζουν αρκετά ελκυστικά μοντέρνα μηχανήματα.. αυτό.
Για Cary και τα ηχεία σας εγώ δεν έχω πει τίποτα..

Reaction score
161
Έναν Sansui είχε βάλει, που μπορεί να αξίζει και τα διπλά δεν ξέρω..
Απλά είπα πως με τόσα χρήματα παίζουν αρκετά ελκυστικά μοντέρνα μηχανήματα.. αυτό.
Για Cary και τα ηχεία εγώ δεν έχω πει τίποτα..
Συγνώμη τότε….
Επειδή δεχόμουν βομβαρδισμό… δεν θα κατάλαβα καλά….
Και πάλι συγνώμη…

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883
Εσύ το έχεις κάνει...οριζοντίως.
Eγω είμαι ειδική περίπτωση.
εσύ τα 'χεις δίπλα δίπλα, δεν είναι stack (στοίβα)
αλλά δε βαριέσαι... η ονοματολογία ούτε θα τα ευνοήσει ούτε θα τα χαντακώσει... "ότι παίζνε, παίζνε"
Δεν αναφέρθηκα στα δικά μου.
Σαφώς τα δικά μου δεν είναι stacked.
Το STACKING είναι κατακόρυφο ντάνιασμα.

Reaction score
3.957
Συγνώμη τότε….
Επειδή δεχόμουν βομβαρδισμό… δεν θα κατάλαβα καλά….
Και πάλι συγνώμη…
Εγώ εχω γράψει. Τα άκουσα όταν βγήκαν πολλές φορές αλλά με special transistor 70rms στα 8/ 140 στα 4 και πολλά αμπέρια τελικό. Μου άρεσαν πολύ αλλά αγόρασα αλλά παρόμοια λίγο αλλά ακριβότερα.

Reaction score
161
Εδώ να αναφέρω… για τους Cary 805 πως πήραν μια λάμπα την 845 που βγάζει σε όλα
Τα λαμπατα μηχανήματα 25 watt και μέσα από τα κυκλώματα ( δεν είμαι ηλεκτρονικός) την έκαναν να βγάζει 50 watt..
οι τελικοι αυτοί είναι θρύλος…
Μην κοιτάτε μόνο την ονομαστική ισχύ.. 50 watt ανά κανάλι… αλλά και τα ρεύματα που έχει σε απόθεμα ώστε να μπορούν να οδηγήσουν τεράστια γκάμα μηχανημάτων που θεωρούνταν δύσκολοδηγητα…
( άμα δεν παινέψεις το σπιτι σου))

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883
Το κακό με ότι έκαναν είναι ότι η παραμόρφωση ανεβαίνει στο θεό .
Δεν βγάζει 50 watts χωρίς 50% παραμόρφωση . Μήπως λέω και λίγο δεν θυμάμαι τώρα , το έχει ποστάρει κάποιος το διάγραμμα ισχύος vs παραμόρφωσης.

Reaction score
161
Ναι… αλλά η παραμόρφωση έρχεται σε στάθμες που δεν μπορείς να ακούσεις σε ένα σπιτι…
Δεν νομίζω εύκολα να υπερβείς τα 25 βατ που βγαίνουν σε τάξη Α.. ώστε να έχεις παραμόρφωση…

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883
#123 , έχει τις παραμορφώσεις . από 10% και πάνω , αναλόγως και της αναδράσεως που χρησιμοποιείται .

Reaction score
3.957
#123 , έχει τις παραμορφώσεις . από 10% και πάνω , αναλόγως και της αναδράσεως που χρησιμοποιείται .
The audio signal from the 300B interstage transformer will drive the 211/845 output tube to 27 watts Class A output. With additional volume levels, the amplifier goes into a positive grid mode with a power output of 50 watts Class A2.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883
The audio signal from the 300B interstage transformer will drive the 211/845 output tube to 27 watts Class A output. With additional volume levels, the amplifier goes into a positive grid mode with a power output of 50 watts Class A2.
Ναι καλά κοίτα τις παραμορφώσεις πρώτα και μετά τα λέμε.

Reaction score
1.954
Ναι… αλλά η παραμόρφωση έρχεται σε στάθμες που δεν μπορείς να ακούσεις σε ένα σπιτι…
Δεν νομίζω εύκολα να υπερβείς τα 25 βατ που βγαίνουν σε τάξη Α.. ώστε να έχεις παραμόρφωση…
Εδω δες το διαγραμα ισχυος/παραμορφωσης.
Ο ενισχυτης μεχρι τα 4W παιζει νορμαλ. Απο εκει και πανω μετατρεπεται σε μουσικο οργανο και παιζει μαζι με το προγραμμα και τα δικα του. Στα 50W παιζεις εσυ Pink Floyd και αυτος κανει ρεμιξ και βαζει και λιγο Ζεπελιν μεσα για να γουσταρει.
Εφόσον το ηχείο είναι παθητικό πρέπει να εξετάζεται η οδηγική επάρκεια σε συνάρτηση με τον συνδεδεμένο τελικό ενισχυτή.

Διακύμανση στην ωμική αντίσταση του ηχείου από 6-16 Ωμ χονδρικά στην κατώτερη καμπύλη σε αντιπαραβολή με την εξομαλυμένη απόκριση κατά 1/3 οκτάβας εντός του δωματίου από τη δοκιμή :

View attachment 268558
Ο Cary 805 έχοντας χαμηλό DF ως προς το συνδεδεμένο φορτίο θα έχει την απόκριση παρασυρόμενη από τις διακυμάνσεις στις τιμές εμπέδησης του ηχείου.Εάν κιόλας λογαριάσουμε και την άνοδο στις αρμονικές παραμορφώσεις καθώς ξεπερνάμε τα 10 Watt στην αποδιδόμενη ισχύ, μπορούν να προκύψουν άνετα συμπεράσματα υπεράνω υποκειμενικών δεδομένων...

Τάπα 8 Ωμ
View attachment 268560

Τάπα 8 Ωμ με διαφορετικές τιμές αρνητικής ανατροφοδότησης
( 0 - 5 - 10 dB από πάνω προς τα κάτω)
View attachment 268562

Reaction score
161
Με πήραν στο λαιμό τους αξιόπιστα … παγκόσμια site….που τα περνούν για να ανεβάσουν τους Cary … ενώ παράλληλα φέρνουν σε χειρότερη μοίρα Μάκιντος και μεγαλύτερης αξίας λάμπα τους ενισχυτές .. για .. ζευγάρωμα με τα ηχεία μου…
Με πήραν στο λαιμό τους αξιόπιστα … παγκόσμια site….που τα περνούν για να ανεβάσουν τους Cary … ενώ παράλληλα φέρνουν σε χειρότερη μοίρα Μάκιντος και μεγαλύτερης αξίας λάμπα τους ενισχυτές .. για .. ζευγάρωμα με τα ηχεία μου…
Εδώ γίνεται σύγκριση όλων των εποχών τα Guarneri… σύνολο 4 με λαμπατους όλων των κατηγοριών τιμης ( ίσως ο Cary να είναι ο φθηνότερος)

Attachments

Last edited:

Reaction score
1.954
Ειναι ενισχυτες με συναισθηματα, αλλα αγαπουν τζαζ, φωνητικα, και κλασσικη μονο, για ροκ δεν εχουν συναισθηματα. Κανονικα αν ηταν σωστοι θα επαιζαν με συναισθημα μονο ενα ειδος μουσικης για να μην υπαρχουν ζηλιες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.838
Members
38.247
Νεότερο μέλος
NSR