Black Box Audio Video Show 2022

K

kimon

Guest
(χαχαχαχ). (1)
(xaxaxaxa) (2)
χαχαχαχα. (3)
We have a saying here in Chicago, mr. Bond. Once is a happenstace, twice a coincidence, third time it's enemy action.
Xaxathvaxax!
(I simply noticed a striking similarity, no offence intended)!
... σε λαθος φορουμ μπηκα !? κανα κουτσομπολιο?! καμμια ιντριγκα?! θαπσιματικη ?! 🐒
Δεν γύρευες τίποτ' άλλο κι εσύ; :D

Reaction score
18.613
We have a saying here in Chicago, mr. Bond. Once is a happenstace, twice a coincidence, third time it's the enemy.
Xaxathvaxax!
(I simply noticed a striking similarity, no offence intended)!
Πολλοί άνθρωποι είναι χαρούμενοι, φιλικοί και ευγενικοί και γνωρίζουν τα όρια της άγνοιας τους, ώστε να μην καταντάνε ψευτοσοβαροί.

kostas999

Ανάποδη Πυξίδα
Reaction score
1.027
Ρινίσματα βινυλιου, καταλοιπα από την κατασκευη κοπης τους. Ισως, οχι απαραιτητα ολοι
Κυρίως στατικό ηλεκτρισμό ! Και λόγω πρέσας μία μικρή τραχύτητα στο υλικό, είναι όπως όταν βάζεις αλοιφή στο αμάξι και την τρίβεις αλλου περισσότερο, αλλού λιγότερο. Θα είχες το ίδιο αποτέλεσμα αν περνουσες ένα βουρτσάκι πολλές φορες με υγρό στο δίσκο κυκλικά, αλλά θα δημιουργούσες πάρα πολύ στατικό φορτίο. Είχα το κορυφαίο πλυντήριο της VPI παλιά, δίχως αυτό δεν άκουγες πάνω από 5 φορές δίσκο δίχως σκρατσ

Reaction score
5.412
Δυστυχώς έκανα λάθος επιλογή έκθεσης και πήγα στην προηγούμενη. Δεν υπήρχε η δυνατότητα να επισκεφτώ και την παρούσα. Οπότε έχασα την ευκαιρία να ακούσω τα KEF LS60 και τα Dutch.
Μήπως θα μπορούσε κάποιος/οι να κάνουν σχόλια σχετικά με το ποια ηχεία έπαιζαν τελικά καλύτερα: τα σεταπ με τα ενεργά KEF, Dutch ή τα σεταπ με τα παθητικά;

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Δυστυχώς έκανα λάθος επιλογή έκθεσης και πήγα στην προηγούμενη. Δεν υπήρχε η δυνατότητα να επισκεφτώ και την παρούσα. Οπότε έχασα την ευκαιρία να ακούσω τα KEF LS60 και τα Dutch.
Μήπως θα μπορούσε κάποιος/οι να κάνουν σχόλια σχετικά με το ποια ηχεία έπαιζαν τελικά καλύτερα: τα σεταπ με τα ενεργά KEF, Dutch ή τα σεταπ με τα παθητικά;
Έπαιζαν όλα καλά στην έκθεση.

Αν είσαι δύσκολος, έβρισκες σημεία κριτικής σχεδόν σε κάθε σύστημα, ακόμη και στα σούπερ πανάκριβα ;-).

Αν είσαι εύκολος, όπως εγώ - όταν δεν πλερώνω αχαχα - όλα ήταν ωραία.

Τα κεφ πάρα πολύ ωραία στο μικρό δωμάτιο που έπαιζαν, full range ηχος. Σημείο κριτικής, το ανέφερε ο γκουρού πιο πάνω, αλλά who cares; Έτοιμος ήμουν να ανοίξω πορτοφόλι.

Τα dutch επίσης πολύ ωραία, έδειχναν τα δόντια τους, απλά τα άκουσα λίγο με τυχαία κομμάτια. Μου φάνηκαν απλώς ότι αυτά ή ο χώρος ήθελαν λίγο κόυρδισμα.

Αλλά και τα παθητικά έπαιζαν πολύ καλά, ακόμη και χωρίς σαμπ, treatment και ισοστάθμιση.
Για παράδειγμα τα λιλιπούτεια sonus faber με τα hart έπαιζαν το γνωστό o-zone percussion και έλεγα δεν είναι δυνατόν, είναι αδύνατον να ακούω αυτό που ακούω! Και σε αυτή την έκθεση, όπως και στην προηγούμενη, ήθελα να σκίσω όλα τα pdf με αυτό το σύστημα. (Λέμε τώρα...)

Κλασσικά όμορφα άκουσμα και τα proac και τα audiovecotror και τα verity και το δωμάτιο της tsakiridis και άλλα πολλά.

Το hiend ζει........για κάποιους! Για άλλους έχει πεθάνει ;-)

Υ.γ. Α, ο ήχος στο δωμάτιο με τα πολυκάναλα φοκάλ και το ένα σαμπ ;-) μου άρεσε πολύ - ταινία έπαιζαν όταν πήγα. Παραξενεύομαι που διάβασα αντίθετα σχόλια αλλά ποιός ξέρει τί έφταιγε;

Last edited:

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065
Λίγα λόγια και από εμένα. Πάνε χρόνια από την τελευταία φορά που είχε στηθεί κάτι ανάλογο σε έκθεση.

Την φετινή χρονιά η γκάμα των προβολέων της Sony περιλαμβάνει μόνο τρία μοντέλα. Δυο από τα πιο προσιτά μοντέλα ήταν προς επίδειξη στην αίθουσα της έκθεσης.

Μιλάμε για τους VPL-XV5000 και VPL-XV7000. Native 4Κ και οι δύο με τον πρώτο να έχει φωτεινότητα 2.000 και τον δεύτερο 3.200 Lumens.

IMG_20221104_215724.jpg

Την εικόνα τους την άπλωναν σε 158 ίντσες οθόνης από μία απόσταση 6,2 μέτρων. Για όσους αρεσκονται σε αριθμούς με περιεχόμενο HDR η φωτεινότητα ήταν 100+ Nits.

IMG_20221104_205534.jpg

Ξεκίνησα την ρύθμιση λίγο μετά τις 5 και έφυγα , δηλαδή με διώξανε γιατί έπρεπε να καθαριστεί ο χώρος (22:00).

Μαζί μας είχαμε ότι πιο σύγχρονα και ακριβή σε όργανα και πρόγράματα μπορεί να έχει κάποιος.

IMG_20221104_205709.jpg

Ελπίζω να σας άρεσε το αποτέλεσμα και θα χαρώ να τα πούμε ξανά στην επόμενη έκθεση.

Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στην SONY και τον Ευαγγ. Λαμπρου για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν κάθε φορά που είναι να γίνει δημόσια παρουσίαση των προιόντων της εταιρείας.

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.844
Ελπίζω να σας άρεσε το αποτέλεσμα και θα χαρώ να τα πούμε ξανά στην επόμενη έκθεση.
Χρωματικά κλπ. δεν το συζητώ, η εικόνα ήταν άψογη αν και φυσικά το γνωρίζεις, δεν χρειάζεται να στο επιβεβαιώσω εγώ.

Το μόνο που μου έκανε προσωπικά αρνητική εντύπωση ήταν το smoothing και κατ'επέκταση το soap opera effect, που το συζητούσαμε πρόσφατα και σε άλλο θέμα.

Ξέρω ότι αυτό βέβαια μάλλον δεν άπτεται της δικής σου αρμοδιότητας, αλλά τι παίζει μ'αυτό; Την έχουμε χάσει τη μάχη λες; Και σε άλλο setup στην έκθεση και εκεί με smoothing έπαιζαν με τα ίδια αποτελέσματα και μου έκανε εντύπωση.

Και επειδή δεν είδα και κάποιον άλλον να το σχολιάζει, αναρωτιέμαι, μήπως τελικά είμαι εγώ ο περίεργος;

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065
Χρωματικά κλπ. δεν το συζητώ, η εικόνα ήταν άψογη αν και φυσικά το γνωρίζεις, δεν χρειάζεται να στο επιβεβαιώσω εγώ.

Το μόνο που μου έκανε προσωπικά αρνητική εντύπωση ήταν το smoothing και κατ'επέκταση το soap opera effect, που το συζητούσαμε πρόσφατα και σε άλλο θέμα.

Ξέρω ότι αυτό βέβαια μάλλον δεν άπτεται της δικής σου αρμοδιότητας, αλλά τι παίζει μ'αυτό; Την έχουμε χάσει τη μάχη λες; Και σε άλλο setup στην έκθεση και εκεί με smoothing έπαιζαν με τα ίδια αποτελέσματα και μου έκανε εντύπωση.

Και επειδή δεν είδα και κάποιον άλλον να το σχολιάζει, αναρωτιέμαι, μήπως τελικά είμαι εγώ ο περίεργος;

Η επιλογή να ενεργοποιήσω την εν λόγω λειτουργία είναι οτι οι περισσότεροι , πάνω από 85% ζητα την ενεργοποίηση του. Εαν θέλεις την δική μου α΄ποψη θα το είχα αφήσει στο off. Από την άλλη πλευρά παρόλο που είχαν επιλεγεί δύσκολες σκηνές με κίνηση τα τεχνοτηματα ηταν ελάχιστα κάτι που δείχνει την πολύ καλή επεξεργασία.

Last edited:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.974
Η συζήτηση περί FI ήρθε και τέθηκε και στο δωμάτιο που ήμουν.
Γούστα είναι αυτά.
Άλλον τον ενοχλεί πολύ το FI άλλον καθόλου.
Άλλος προτιμά να έχει σπασίματα και καθαρή εικόνα, παρά buttery smooth κίνηση (που μπορεί να βγάζει εκτός και το creator's intent) και θολούρα στην εικόνα.

Είναι μια συζήτηση που αν γίνει σε 300 τυχαία άτομα, πιστεύω δεν θα βγει ένα ευρέως αποδεκτό συμπέρασμα.

Με ή χωρίς πάντως, χωρίς να χρειαστεί καν να το δω, είμαι βέβαιως πως η εικόνα του Sony ήταν εξαιρετική από όλες τις απόψεις και σε όλους τους τομείς, και θα ήταν και ακόμα καλύτερη σε καλύτερο χώρο.

Reaction score
23.365
εγώ αλληθώρισα , έπαθα κοκομπλόκο , μου ήρθε απότομα ένα πράμμα.
έχω χαζέψει φευγαλέα και άλλα προβολικά σε εκθέσεις (γιατί δεν με συγκινεί εώς καθόλου το θέμα), αλλά αυτό που είδα από τον Sony/Μανώλη ήταν η πρώτη φορά που είπα το θέλω σπίτι μου

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.412
Σχετικά με το τι έπαιζε καλά, ότι έγραψε και ο Dapost.

Προσωπικά, KEF LS60 all over, all around, με ένα KC62, με δύο, και ότι θέλει ο καθένας.

Δικάναλα; LS60
5.1; LS60 (αν γινόταν)
Immersive; LS60 & LS50 (αν γινόταν)

Το app της KEF έχει αρκετές ρυθμίσεις. Δεν είναι Dirac σε καμία περίπτωση, ούτε ARC ούτε τίποτα σχετικό. Απλά, γρήγορα και εύκολα.

Υγ1: Έφυγε το ανάλογο email σήμερα. Αναμένω απάντηση.
Υγ2: Το πρωτότυπο LS60 το είχαν πριν 4 χρόνια. Το KC62 προέκυψε από το RD του LS60, όχι το αντίθετο.
Υγ3: Στο μέλλον ίσως περάσουν καμπύλες fletcher munson για τις ανάλογες εντάσεις, με software updates. Τα καλά των έξυπνων ηχείων.
Υγ4: Αν το LS60 ήταν παθητικό ακριβώς στο ίδιο μέγεθος θα ήταν μια απογοήτευση, είπε ο VP του RD της KEF. Ακόμα και με διπλάσιο όγκο δεν θα το έφτανε.
Υγ4: Ο λόγος που είναι τόσο στενό είναι επειδή σε έρευνες που έχουν τρέξει για διάφορα θέματα που τους απασχολούν, το κοινό θέλει καλά ηχεία με σοβαρή απόδοση και το μικρότερο footprint που είναι δυνατό. Οπότε τα actives είναι μονόδρομος.

Εχθές η γυναίκα μου πέταξε ένα: τι λες να βάζαμε 4 KEF LS60 στο σαλόνι και τέλος; 2 μπροστά και δύο πίσω; 😅
Και τις λέω: εκτός του ότι δεν γίνεται, τι λες παιδάκι μου; 7000€ για δύο surrounds; 😅

Last edited:

Reaction score
702
Το KEF LS60, δείχνει τα πράγματα για το target group που δεν έρχεται στην έκθεση δλδ την νεολαία που είναι και η συντιπτική πλειοψηφία καταναλωτών μουσικής. Με ένα κινητό και φυσικά κάποιες συνδρομές έχει ολόκληρη την μουσική του πλανήτη και την απολαμβάνεις με όσο το δυνατόν υψηλή πιστότητα. Επίσης η Athens Pro Audio μας υπενθύμισε τι ακριβώς είναι το χόμπυ μας με ένα λαιβ που παίχτηκε στον μεγάλο χώρο της και μετά αναπαράχθηκε από ένα πανάκριβο σύστημα της focal και naim στον ίδιο χώρο, φάνηκε πανεύκολα η μεγάλη διαφορά του ζωντανού γεγονότος, της εγγραφής του και της αναπαραγωγής του. Η εγγραφή απέχει πολύ από το ζωντανό, η αναπαραγωγή όμως της εγγραφής είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα πιστότητας. Φυσιολογικά πράγματα δλδ, κανένα σύστημα δεν έπαιζε άσχημα αλλά οι εκθεσιακοί χώροι ως γνωστόν δεν βοηθούν για την επίδειξη ενός συστήματος.
Από το πολυκάναλο στρατόπεδο, που κυρίως με ενδιέφερε, μόνο η athens pro audio είχε στημένο ένα 7.1 σύστημα της focal και avr marantz, προσανατολισμένο σαφώς για ταινίες και σε κάποια στιγμή που έβαλε μια εγγραφή atmos δεν μπορούσες να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα γιατί δεν υπήρχε atmos setup, παρά μόνο πάνω στα μπροστινά ηχεία δύο συμπληρωματικά που αντινοβολούσαν υπό γωνία στο ταβάνι σε ένα τεράστιο χώρο και πανήψυλο, οπότε δεν, σε στατική επίδειξη όμως η focal είχε και εντοιχιζόμενα ηχεία. Εύχομαι του χρόνου πιο πολλά μεγαλεία..........:biggrin:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.412
KEF LS60, δείχνει τα πράγματα για το target group που δεν έρχεται στην έκθεση δλδ την νεολαία που είναι και η συντιπτική πλειοψηφία καταναλωτών μουσικής. Με ένα κινητό και φυσικά κάποιες συνδρομές έχει ολόκληρη την μουσική του πλανήτη και την απολαμβάνεις με όσο το δυνατόν υψηλή πιστότητα
Ως προς το target group διαφωνώ. Είμαι βέβαιος πως πολλοί που πηγαίνουν σε εκθέσεις θα τα αγοράσουν. Δεν έχει να ζηλέψει κάτι από σύστημα αντίστοιχης αξίας. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει μάλιστα. Στήνει στον τοίχο οτιδήποτε παίζει στην κατηγορία τιμής, ενώ αν υπάρχει κάτι που να ματσάρει στο πακέτο που προσφέρει θα πρέπει να είναι πολύ ακριβότερο. B&O για παράδειγμα.

Το μοναδικό "θέμα" που έχει είναι πως δεν είναι για αυτόν που θέλει να παίζει με components. Δεν θα το έλεγα καν θέμα καθώς είναι εντελώς άλλο target group.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.483
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134