Black Box Audio Video Show 2022

Reaction score
775
Αν είναι να συγκρίνουμε ηχεία σε:

διαφορετικούς χώρους
με άλλη προσοχή στο στήσιμο και ρύθμιση
με άγνωστη πηγή (μέχρι και youtube έχω δει να παίζουν σε έκθεση)

καλύτερα να αλλάξουμε επάγγελμα ή hobby.
Πάμε σε μια έκθεση (εμείς οι καταναλωτές) για να ακούσουμε και ναι να συγκρίνουμε εντυπώσεις από αυτά που ακούσαμε.
Είναι υποχρέωση του έκθετη να στησει σωστά αυτό που θέλει να επιδείξει ώστε να δημιουργήσει και τις ανάλογες εντυπώσεις σε εμάς που είμαστε καταναλωτές/χομπίστες.
Άλλοι το κατάφεραν, άλλοι όχι.
Κ αυτό σχετικό είναι βέβαια γιατί οι απόψεις ποικίλουν.
Άλλωστε forum απόψεων (και ενίοτε γνώσεων) είναι εδώ, οποτε αν δεν πρέπει να λέμε τι ακούσαμε να το ξέρουμε για να μην γράφουμε :)

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.972
...φανταζομαι οτι αυτα που γραφονται εδω, αντιστοιχα μεταφερονται προσωπικα και στους εκθετες. :king: :angel:
μη βρεθω ας πουμε σε καμμια εκθεση και πω "δε μπορει καποιος θα σου εχει πει οτι υπαρχουν και μουσικες με οργανα, και οχι μονο ακουστικη κιθαρα (?!) με τη κσυνη (ή καπχοια γλυκια που μπορει να υπαρχει πιθανως στο στερεωμα) or whateverεστ...σε βαζεις κανα μαντι γουοτερς να γινει φραμπαλας" και φωνακσουν τη φιλοζωικη ή τον μπογια να με μαζεπσει (λογου χαρη και οχι Νταχαρι).

D

Deleted member 50795

Guest

διαφορετικούς χώρους
..όλα αυτά συμβαίνουν σε μια έκθεση.. :geek:
και γιατί πάει ο κόσμος σε μια έκθεση με ήχο?

Reaction score
1.951

διαφορετικούς χώρους

καλύτερα να αλλάξουμε επάγγελμα ή hobby.
Eγώ πάντως μπορεί να ακούσω το ίδιο ηχείο σε 10 διαφορετικούς χώρους με 10 διαφορετικά συνοδά και να βγάλω πάντα το ίδιο συμπέρασμα για το ηχείο.

Reaction score
775
Eγώ πάντως μπορεί να ακούσω το ίδιο ηχείο σε 10 διαφορετικούς χώρους με 10 διαφορετικά συνοδά και να βγάλω πάντα το ίδιο συμπέρασμα για το ηχείο.
Κι εγώ.
Αλλά προσπαθώ να είμαι περιφραστικός

Reaction score
564
Εγω με τη σειρα μου θελω να επισημανω κατι που μου εκανε αρνητικη εντυπωση
αφου περασα ολα τα δωματια στο τελος επισκεφθηκα τα δυο δωματια που ειχαν δισκους και cd , Ενδιαφερθηκα για 2 δισκους
Ο ενας διπλος και μαλιστα υπαρχει μονο μια εκδοση στο discogs. Η αναγραφομενη τιμη 50 ευρω και μου ειπανε 40 . Μπαινω discogs και βλεπω (εννοειται κλειστος mint) 25 ευρω😠
ο δευτερος απο τη mofi διπλος και αυτος ...μου ειπαν απο 200 στα 170 ευρω
Μπαινω παλι discogs και τι να δω ......130 ευρω
Αυτα απο εμενα (εννοειται οτι δεν αγορασα κανεναν απο τους 2)

Reaction score
23.355
μια προσωπική εμπειρία πρόσφατη για την αξία που έχει ο άγνωστος χώρος που ακούμε ένα σύστημα είναι αυτή
ταβάνι απλό VS ταβάνι περιποιημένο
IMG_20221018_204716.jpg
IMG_20221018_204655.jpg
IMG_20221105_192310.jpg
IMG_20221105_134303.jpg

στο πρώτο ότι και να βάλεις φωνάζει και είναι άμπασο, στο δεύτερο ότι και να βάλεις έχει μπασο , είναι ευχάριστο και ακούς με τις ώρες.

άρα ένα σύστημα σε μια έκθεση που δεν μπορούν να γίνουν όλα αυτά μόνιμα μπορεί να υποβαθμιστεί από 50 μέχρι 80% (αν μπορούσαμε να το ποσοτικοποιήσουμε)
άρα αυτό που δείχνει ένα σύστημα να είναι ανώτερο από κάποιο άλλο πρόκειται για την υποβαθμισμένη έκδοση αυτού. Άρα ιδανικότερα μπορεί να ακούγονται το ίδιο , με τις ίδιες διαφορές ή ακόμα και ανάποδα.

Προφανώς το προσωπικό σύστημα του ΜΦ (εδώ και 20 χρόνια) που έπαιξε , είναι εξαιρετικό και εξαιρετικά θα παίξει σε έναν καλό χώρο, απλά εμεί τώρα πήραμε μόνο μυρωδιά.

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.842
άρα ένα σύστημα σε μια έκθεση που δεν μπορούν να γίνουν όλα αυτά μόνιμα μπορεί να υποβαθμιστεί από 50 μέχρι 80% (αν μπορούσαμε να το ποσοτικοποιήσουμε)
άρα αυτό που δείχνει ένα σύστημα να είναι ανώτερο από κάποιο άλλο πρόκειται για την υποβαθμισμένη έκδοση αυτού.
Αυτά τα λες εσύ κι εγώ που είμαστε άσχετοι. Εδώ έχουμε ανθρώπους που μπορούν να ακούσουν το ηχείο σε 10 διαφορετικούς χώρους και να καταλάβουν επακριβώς κάθε φορά τι είναι ηχείο και τι είναι χώρος. Έχουν αυτί ανηχοϊκό θάλαμο 😆

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.112
....
καλύτερα να αλλάξουμε επάγγελμα ή hobby...
...ή lobby ... ή γλόμποι τουλάχιστον . :roflmao:

Αυτά τα λες εσύ κι εγώ που είμαστε άσχετοι. Εδώ έχουμε ανθρώπους που μπορούν να ακούσουν το ηχείο σε 10 διαφορετικούς χώρους και να καταλάβουν επακριβώς κάθε φορά τι είναι ηχείο και τι είναι χώρος. Έχουν αυτί ανηχοϊκό θάλαμο 😆
Από πέμπτη χονδρικά οκτάβα και άνω γίνεται να ξεχωρίζουμε το ίδιο το ηχείο έναντι του χώρου...Το πρόβλημα είναι ότι η συμπεριφορά σε συνάρτηση με τα ηχείο και τη χωροταξία στις τέσσαρες πρώτες οκτάβες μπορεί να χαλάει όποιες καλές εντυπώσεις θα έδιναν οι ανώτερες...

Με όσα έχουν εντυπωθεί από εκθεσιακές παρουσίες του παρελθόντος, τα setup που κατεβάζει ο Μ.Φ. τείνουν να διαλύουν οποιοδήποτε ακροαματικό άγχος από πλευράς επισκεπτών. Συνήθως τ'απαλαμβάνεις χωρίς να ΄΄ ψάχνεις΄΄ ιδιαιτέρως το ΄΄γιατί και πώς΄΄.

Last edited:

Reaction score
3.428
σε συνδιασμο των παραπανω,

.... φενεται να απορρεει ενα συμπερασμα οτι η κονσουμερ εκδοχη που μετατραπικε χαλιεντικη , μετασχηματιστηκε και παλι σε καταναλωτικη. farce me and marry me young (σε ελευθερη μεταφραση φαρσα μεσα Πολυχρονη που δεν γίναμε ευζώνοι ). :king: :angel:
Καποια χρόνια γίνονταν και οι 2, consumer & hiend με διαφορά λίγων.ημερών.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
...ή lobby ... ή γλόμποι τουλάχιστον . :roflmao:

Από πέμπτη χονδρικά οκτάβα και άνω γίνεται να ξεχωρίζουμε το ίδιο το ηχείο έναντι του χώρου...Το πρόβλημα είναι ότι η συμπεριφορά σε συνάρτηση με τα ηχείο και τη χωροταξία στις τέσσαρες πρώτες οκτάβες μπορεί να χαλάει όποιες καλές εντυπώσεις θα έδιναν οι ανώτερες...

Με όσα έχουν εντυπωθεί από εκθεσιακές παρουσίες του παρελθόντος, τα setup που κατεβάζει ο Μ.Φ. τείνουν να διαλύουν οποιοδήποτε ακροαματικό άγχος από πλευράς επισκεπτών. Συνήθως τ'απαλαμβάνεις χωρίς να ΄΄ ψάχνεις΄΄ ιδιαιτέρως το ΄΄γιατί και πώς΄΄.
E, ετσι ήταν και το σύστημα hart-sonus faber. Και στις δύο εκθέσεις.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.465
Ο ενας διπλος και μαλιστα υπαρχει μονο μια εκδοση στο discogs. Η αναγραφομενη τιμη 50 ευρω και μου ειπανε 40 . Μπαινω discogs και βλεπω (εννοειται κλειστος mint) 25 ευρω😠
Υπολόγισες και τα μεταφορικά/έξοδα αποστολής του πωλητή του Discogs ή είδες απλώς την τιμή του δίσκου;

Reaction score
3.428
Εγώ από την άλλη όταν ακούω ένα σύστημα σε οποιοδήποτε χώρο προσπαθώ πριν το ακούσω να διαγράψω από το μυαλό μου οτιδήποτε. Ακουστική μνήμη, γνώση των συσκευών, διάβασμα, λόγια.. τα πάντα που θα με οδηγούσαν σε συμπέρασμα πριν ακούσω. Το μόνο που κάνω είναι να τσεκάρω τον χώρο γιατί ως γνωστόν "παίζει" και αυτός. Και εννοείται ζητάω γνωστές εγγραφές αν δεν έχω μαζί μου. Προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός όσο είναι εφικτό αυτό. Και κάποιες φορές το αποτέλεσμα με δικαιώνει. Πχ κάποια μάρκα ηχείων στο μυαλό μου ήταν ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Μάλλον προς την απόρριψη. Ε, στην τελευταία έκθεση άκουσα καποιο μοντέλο που είχα ξανακούσει και δεν ηθελα να φύγω. Υπήρχαν αρνητικά φυσικά αλλά λίγα με δεδομένο τον κακό χώρο φυσικά. Προσπάθησα να εντοπίσω τη ρίζα του κακού και δεν έφταιγε το ηχειο. Από την άλλη θα συμφωνήσω με τον thva. Όλα τα ενεργά που άκουσα ενώ σε γενικές γραμμές έπαιζαν καλά μου φάνηκε ότι "το έπαιζαν" καλά. Εννοώ ότι ο ήχος φάνηκε ότι μπορεί να αλλάξει άρδην με ένα μικρό πείραγμα. Κάτι που δεν μου αρέσει. Στα perlisten ειδικά άκουσα πάνω από 5 διαφορετικούς ήχους. Και ο πιο "φυσιικός" πέρναγε μέσα από πείραγμα του trinnov. Too much money για απλα καλό ήχο. Αργότερα θα συνεχίσω..

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.112
...
Σε αυτή την κατηγορία νομίζω ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογές.
Θα ήθελα να τα ακούσω σε ευθεία αντιπαράθεση με αυτά που έχουν τα μισά λεφτά
View attachment 269640
Οι ακροαματικές συγκρίσεις θα έχουν βάση υπό την προϋπόθεση να τροφοδοτούνταν και τα ADAM με σήμα σε ψηφιακό πεδίο αντί αναλογικού ... Σε διαφορετική περίπτωση αυτό που θα ΄΄ακούγαμε΄΄ έστω και αν δεν ήταν ο ... υπολογιστής ή εμπλεκόμενο streamer, θα ήταν οπωσδήποτε τα ADC-DAC στάδια σε καθένα εκ των μοντέλων. :sneaky:

Reaction score
3.428
Οι ακροαματικές συγκρίσεις θα έχουν βάση υπό την προϋπόθεση να τροφοδοτούνταν και τα ADAM με σήμα σε ψηφιακό πεδίο αντί αναλογικού ... Σε διαφορετική περίπτωση αυτό που θα ΄΄ακούγαμε΄΄ έστω και αν δεν ήταν ο ... υπολογιστής ή εμπλεκόμενο streamer, θα ήταν οπωσδήποτε τα ADC-DAC στάδια σε καθένα εκ των μοντέλων. :sneaky:
Πολύ σωστά. Ακούμε και τις ενδιάμεσες στάσεις. Μοναστηράκι, Θησειο.. :tongue:
Πάρτε λοιπόν κάτι τέτοιο για να έχετε πτήση χωρίς.. ανταπόκριση. :biggrin:
1668093114896.png

Reaction score
3.428
Εγω φίλε μου σου εξήγησα πήγα μόνο με σκοπό τα ενεργά (ενώ δεν είχα σκοπό να πάω καθόλου) και πάλι κάθισα πολυ λίγο καθώς θεωρούσα ότι η έκθεση θα είναι πολύ επικίνδυνη για το θέμα ιού.

Να κρίνω το "καλύτερο" ή τι λέτε εδώ καθώς πρώτον δε νομίζω να υπάρχει, όλα σχετίζονται και με το κόστος και για τι ακριβώς θέλεις να κάνει και πολλά άλλα πράγματα ... αλλά και πάλι δεν μπορώ καθώς δεν τα άκουσα όλα, μάλιστα άκουσα μόνο πολυ λίγα.

Στην πρώτη απο τα πολύ λίγα ξαναλέω δωμάτια που άκουσα, (κα μάλιστα και σε αυτά ακόμα, ένα δυο τραγούδια το πολύ, οπότε τι να πω ;) μου άρεσε όπως και εσένα νομίζω αυτό με τα Canary και το νέο ηχείο που μιλούσατε και την δεύτερη αυτό με τα trueLife και κάτι βάσης Sonus Faber. Στην πρώτη κάτι στήλες Sonus Faber (και τι σύστημα τεσπά ήταν συνολικά) δεν μου άρεσαν. Για Kef, D&D είπα κάποια πράγματα. Τα PerListen είναι μεγάλη ιστορία για να αρχίσω να γράφω. Αλλά πολύ καλά και καλή ανάλυση. Εκεί έχω τις μεγαλύτερες "ενστάσεις¨για το θέμα σκηνής.
Μπορεί να μην το πρόσεξα αλλά TLA δεν υπήρχαν σε καμία έκθεση. Με άλλα ενισχυτικά έπαιζαν τα sonus faber.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.112
Πολύ σωστά. Ακούμε και τις ενδιάμεσες στάσεις. Μοναστηράκι, Θησειο.. :tongue:
Πάρτε λοιπόν κάτι τέτοιο για να έχετε πτήση χωρίς.. ανταπόκριση. :biggrin:
View attachment 269668
Σε κάτι τέτοιο θα ΄΄ακούγαμε΄΄ ουσιαστικά ... το στάδιο RIAA. :sneaky:

Reaction score
564
Υπολόγισες και τα μεταφορικά/έξοδα αποστολής του πωλητή του Discogs ή είδες απλώς την τιμή του δίσκου;
και στις 2 περιπτωσεις μεταφορικα 10 ευρω εκαστο . αλλα το θεμα δεν ειναι τα μεταφορικα αλλα η λιανικη τιμη πωλησης που εντελει ακομα και τα μεταφορικα να βαλεις που ειναι αδικο αλλα οκ παλι βγαινει πιο φτηνα.
Na το θεσω και αλλιως amazon de 25 ο δισκος και 6.5 ευρω μεταφορικα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.479
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134