Τα παρεπόμενα της Black Box Audio Video Show 2022

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185
Η φάση θύμισε λίγο από Buckalis :D

Για όνομα του Θεού.

Προσωπικά, σαν Βασίλης, αδυνατώ να καταλάβω την ψυχοσύνθεση μερικών ανθρώπων του "χώρου" αλλά και του χώρου.
Βεβαίως, όταν οι πωλήσεις υπαγορεύουν πως... "το καλό, πολύ ακριβό ηχείο, όπου και να 'ναι, όπως και να 'ναι, θα παίξει υπέροχα!... αν συνοδεύεται βεβαίως από αντίστοιχα πανάκριβους τελικούς ενισχυτές (κατά προτίμηση λαμπάτους, να υπάρχει και η συντήρηση/αλλαγή λαμπών για δευτερεύουσα εισροή χρήματος) και αντίστοιχα πανάκριβα DAC, πικάπ και προενισχυτές (και εδώ λάμπα ιδανικά :D )", και όποιος πει το αντίθετο είναι προκλητικός και κακόβουλος, επικρατεί ακόμα, μας υπενθυμίζετε πως ζούμε ακόμα στον μεσαίωνα.

Όχι, το καλύτερο σύστημα, που παίζει ακριβώς ιδανικά, αποτυπώνει την θεωρία σε κάθε δυνατό γράφημα, που σε έναν καλό ή και τέλειο χώρο, σωστά στημένο, παίζει άψογα, ΔΕΝ θα παίξει άψογα στο 4m*4m*3m δωμάτιο του πελάτη που έχει στήσει τα ηχεία όπως να 'ναι και την θέση ακρόασης στο κέντρο ακριβώς του δωματίου.

Εν τω μεταξύ, όλη αυτή η "κακία"... όταν μάλιστα έχεις αναφερθεί με κολλακευτικά σχόλια.
Που να κάναμε αρνητικά σχόλια δηλαδή :D

billpeppas: "…όταν οι πωλήσεις υπαγορεύουν πως... το καλό, πολύ ακριβό ηχείο, όπου και να 'ναι, όπως και να 'ναι, θα παίξει υπέροχα!... αν συνοδεύεται βεβαίως από αντίστοιχα πανάκριβους τελικούς ενισχυτές"

billpeppas, για το καλό (μηχ/μα) μίλησα. Και δεν μίλησα καθόλου για τιμές (υπάρχουν καλά μηχ/τα χωρίς αστρονομικές τιμές).
και επειδή -προφανώς- αναφέρεσαι σε αυτά πού αντιπροσωπεύω..
σού λέω πώς δεν είναι τα ακριβότερα τής αγοράς (δεν ήταν ποτέ! - ούτε τα ήχεία ούτε οι ενισχυτές)
(οι -απίστευτοι αυτοί- ενισχυτές, π.χ., κοστίζουν -σήμερα- 30.000 το ζεύγος, και τούς ξεπερνούν σε τιμή πολλοί άλλοι -ΟΧΙ ισάξιοι!- πού δεν είναι καν 'μονομπλόκ'. / πού, φυσικά, οι 'μονομπλόκ', έχουν άλλο κόστος)

επίσης, ποτέ δεν μού "υπαγόρεψαν" τίς "κινήσεις" μου οι πωλήσεις (να μού απαγόρεψαν, μπορεί).
(αλλά δεν με ενδιέφεραν και ποτέ ιδιαίτερα οι πωλήσεις / μη με ρωτήσεις το "γιατί" εσύ ή άλλος, γιατί μάλλον δεν θα αρέσει η απάντηση μου)

(ξανά! διάβασε τί έγραψα στο -ευχαριστήριο- ποστ μου 890 για την MF. -ίσως καταλάβεις.
ή ρώτησε να μάθεις ποιά είναι και τί κάνει.)

κακία δεν έχω δεν έχω για κανέναν!!

ξεκίνησες με ένα άκαιρο (εποίκως) σχόλιο: ("να ΜΗΝ συγκρίνουμε ηχεία, πηγές, κλπ. σε διαφορετικά δωμάτια, με διαφορετικά υποσυστήματα, και κυριότερο διαφορετικό στήσιμο και ακουστική φροντίδα, κλπ" /ποστ 683)
όταν (!), διάφοροι φίλοι, μέλη, μίλησαν κολακευτικά για τον ήχο στο δωμάτιο τής mf.
και ενώ γνωρίζεις ότι έτσι γίνεται στις εκθέσεις. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.
και δεν θέλω να σκεφτώ ότι το έκανες "εκ τού πονηρού" (όχι μόνο εσύ. και κανά δύο άλλοι)

το "τίμιο" θα ήταν, να παραδεχόσουν ότι το ποστ σου, ή αναφορά σου, ήταν -επιεικώς- άκαιρη!

Πές μου σε ποιό ποστ αναφέρθηκες "με κολακευτικά σχόλια" πού λές
Εσύ ο ίδιος! (όχι κατόπιν εορτής και "μού είπαν σού είπαν")
αντίθετα, έγραψες αυτό πού ανέφερα αρχικά.

"διαρρηγνύεις τα ιμάτιά σου" (προσπαθώντας, ίσως, να κερδίσεις εντυπώσεις) επικαλούμενος το όνομα τού θεού.
θα σού πρότεινα να τον αφήσεις ήσυχο. Αρκετά σκ@τ@ τα έχει κάνει (αν υπάρχει)

---

υ.γ. 1 Γενικό!
να έχετε υπ' όψιν -όσοι!, επειδή, ίσως, δεν με ξέρετε- ότι θα πάρετε "σκληρές" απαντήσεις (αν αποφασίσω -τελικά- να το συνεχίσω και να ασχοληθώ)
δεν συμβιβάζομαι, δεν συμψηφίζω, δεν, δεν, δεν (με "αντιπροσωπεύουν" πολλά ΔΕΝ)

υ.γ. 2. όποιος έχει υπομονή, μπορεί να διαβάσει τα ποστ πού ανταλλάχθηκαν μεταξύ υμών και ημών (billpeppas -Μ.Φ.) και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Last edited:

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185
Αυτό δεν είναι κακό.

Το κακό είναι, αν αυτό το ρετρό σύστημα παίζει καλύτερα από τα σύγχρονα. :dance2: :dance2::dance2:

Και μη κολλάς στα SRA. Nομίζω ότι έχουν μηδαμινή συμμετοχή στο ηχητικό αποτέλεσμα.

Και σίγουρα θα μπορούσαν να υποκατασταθούν από άλλα πιο οικονομικά αντικραδασμικά.
"Και μη κολλάς στα SRA. Nομίζω ότι έχουν μηδαμινή συμμετοχή στο ηχητικό αποτέλεσμα."

Teodosis, έτσι είναι.
και όπως (τούς) είπα επανειλημμένως, μόνο! οι ενισχυτές!έπαιζαν πάνω στίς βάσεις

D

Deleted member 50795

Guest
Τα τελευταια 25 περίπου χρόνια , μετά από πολλές εκθέσεις και ακροάσεις , δυο είναι οι «ήχοι» που θυμάμαι και είναι χαρακτηριστικοί για τον τρόπο αναπαραγωγής της μουσικής. (όχι πως οι άλλοι, δεν «έπαιζαν»)

Ένας από αυτούς είναι από το σύστημα του Μ.Φ., που όπου και αν έπαιζε , ανεξαρτήτως χώρου και ξενοδοχείου, το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο, η ίδια γεύση, αναλλοίωτη και διαχρονική πάντα.

αυτό από μόνο του είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο και έχαιρε αναγνώρισης, καθώς συμφωνούσε πολύ μεγάλος αριθμός επισκεπτών .

Νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο και σίγουρα κάτι υπάρχει , πίσω από αυτό το αποτέλεσμα.

(μόνο ένα «αρνητικό» στοιχείο έβρισκα, …την τιμή που ήταν απαγορευτική για μένα, ..τίποτα άλλο..:geek:)

Last edited by a moderator:

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185
kanakiani, μού αρέσει πολύ αυτό πού γράφεις κάτω από τίς αναρτήσεις σου
"Γεννιόμαστε μέσα στην υποκρισία. Μεγαλώνουμε μαζί της. Την σπουδάζουμε με ζήλο, την διδάσκουμε με φανατισμό. Και όταν πεθαίνουμε, την αφήνουμε τρίτη Διαθήκη στα παιδιά μας.."
μπράβο!
Τα τελευταια 25 περίπου χρόνια , μετά από πολλές εκθέσεις και ακροάσεις , δυο είναι οι «ήχοι» που θυμάμαι και είναι χαρακτηριστικοί για τον τρόπο αναπαραγωγής της μουσικής. (όχι πως οι άλλοι, δεν «έπαιζαν»)

Ένας από αυτούς είναι από το σύστημα του Μ.Φ., που όπου και αν έπαιζε , ανεξαρτήτως χώρου και ξενοδοχείου, το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο, η ίδια γεύση, αναλλοίωτη και διαχρονική πάντα.

αυτό από μόνο του ,είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο και έχαιρε αναγνώρισης, καθώς συμφωνούσε πολύ μεγάλος αριθμός επισκεπτών .

Νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο και σίγουρα κάτι υπάρχει , πίσω από αυτό το αποτέλεσμα.

(μόνο ένα «αρνητικό» στοιχείο έβρισκα, …την τιμή που ήταν απαγορευτική για μένα, ..τίποτα άλλο..:geek:)
σε ευχαριστώ!

Reaction score
3.428
Στα 30 περίπου χρόνια που γίνονται hi end εκθέσεις στα "κακά" δωμάτια των ξενοδοχείων κάποια συστήματα ξεχώριζαν. Τυχαίο; δε νομίζω. Εντάξει, σε κάποια υπήρχαν κάποια panel και σε κάποια γίνονταν μελέτη πχ από τον φίλο μας τον Χάρη (Ζακμαν) αλλά τελικά μόνο αυτά με καλές συσκευές και σωστό ματσάρισμα ξεχώριζαν. Το αντίθετο δεν συνέβη πότε κατά την πρόσωπικα μου γνώμη. Στις δύο τελευταίες εκθέσεις 6 δωμάτια ξεχώρισα εγώ. 3 στην κάθε μία. Όπως διαβάζω εδώ και αλλού συμφωνώ με 2/6. Ίσως εγώ "επιμένω" πολύ σε κάποια δωμάτια για να βγάλω συμπέρασμα, ίσως προσεχω στοιχεία που άλλοι δεν προσέχουν. Γεγονός είναι ότι πάντα ανακαλύπτω κάτι ενδιαφέρον που δεν διαβάζω να τονίζεται από τους περισσότερους. Αυτό που κάνω μετά, όταν μπορέσω είναι να επισκεφθώ τις σχετικές αντίπρόσωπείες για ακρόαση με καλύτερες συνθήκες ή/και να δοκιμάσω τις εν λόγω συσκευές σπίτι μου. Για τους παραπάνω λόγους υποστηρίζω τον θεσμό των εκθέσεων. Εντάξει, μου αρέσει που συναντώ και φίλους/γνωστούς αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Στην τελευταία μάλιστα οι ομιλίες και τα live πρόσθεσαν μεγαλύτερη αίγλη στην έκθεση. Επίσης τα δωμάτια που υπήρχε το "how to calibrate" θεωρώ ότι πρέπει να παγιωθούν στο εξής.

Reaction score
6.790
kanakiani, μού αρέσει πολύ αυτό πού γράφεις κάτω από τίς αναρτήσεις σου
"Γεννιόμαστε μέσα στην υποκρισία. Μεγαλώνουμε μαζί της. Την σπουδάζουμε με ζήλο, την διδάσκουμε με φανατισμό. Και όταν πεθαίνουμε, την αφήνουμε τρίτη Διαθήκη στα παιδιά μας.."
μπράβο!

σε ευχαριστώ!
Από μάθημα του Δημήτρη Λιαντίνη είναι.
Να είσαι καλά!

Reaction score
18.621
Επειδή ξέφυγε το θέμα από την έκθεση, παρακαλώ να μείνουμε σε ό,τι την αφορά. Τα άσχετα (θα) διαγράφονται.
Δεν ήταν άσχετο το πόστ μου, που μόνο αυτό διέγραψες. Αφορούσε τι είναι αυτό που κάνει κάποιον να θυμάται έναν "ήχο" που ανέφερε ο Blue στο πόστ του 987, είτε αυτό είναι σε έκθεση είτε είναι σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Μπορεί νε είχε σαν πλάκα κάποια ειρωνεία απέναντι στο πως πρέπει να μην περιμένουμε απο άλλους να μας καθορίσουν τι να κυνηγάμε σαν καλά χαρακτηριστικά, αλλά και αυτό ήταν χρήσομο σαν συμβουλή. Έχει πολυ πιο άσχετα για να σβήσεις, συμπεριλαμβανομένων και δικών μου αλλά όχι αυτό που έσβησες.
δυο είναι οι «ήχοι»
αγαπητέ Blue σου απάντησα τι είναι αυτό που σε κάνει να θυμάσαι τον "ηχο" είτε σε μια έκθεση, είτε σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Ήταν η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω σε οποιονδήποτε και μεγάλο "μυστικό" της απώτερης αναπαραγωγής που μπορεί να επιτύχει κάποιος και που εάν το έχει .... έχει όλα τα άλλα.

Δυστυχώς αυτό που έχω να προσφέρω σαν την μεγαλύτερη συμβουλή και δώρο γνώσης, σβήστηκε απο την διαχείρηση , ώς άσχετο.

Last edited:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.976
Το θέμα έχει ξεφύγει εντελώς από τα της έκθεσης μέρες τώρα, οπότε δεν έχει νόημα ούτε να συνεχιστεί, ούτε να γίνουν συζητήσεις όταν κάποιοι βλέπουν παντού φαντάσματα, κυνηγούς και τιμωρούς.

Το σταματάω εδώ γιατί μιλάμε ξένες γλώσσες.

ρε @thva βαριέσαι τόσο πολύ κάθε μέρα; συνταξιούχος της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ είσαι ρε φίλε ? :D

Reaction score
18.621
Το θέμα έχει ξεφύγει εντελώς από τα της έκθεσης μέρες τώρα, οπότε δεν έχει νόημα ούτε να συνεχιστεί, ούτε να γίνουν συζητήσεις όταν κάποιοι βλέπουν παντού φαντάσματα, κυνηγούς και τιμωρούς.

ρε @thva βαριέσαι τόσο πολύ κάθε μέρα; συνταξιούχος της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ είσαι ρε φίλε ? :D
Μπα αυτό που μου σβήσανε , ήταν 5 προτάσεις για μια γιαγια και κάτι παραμύθια. :D

Πάντως στο σημείο βαρεμάρας να διαβάζω Τούλ και να καλιμπράρω τηλεοράσεις δεν έχω φτάσει ακόμη. :D

Και το δικό σου σχόλιο είναι άσχετο και πυροδοτεί και μια άσχετη απάντηση... αλλά δεν βλέπω να σβήνεται για κάποιο λόγο. ;) :D

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.662
Μπα αυτό που μου σβήσανε , ήταν 5 προτάσεις για μια γιαγια και κάτι παραμύθια. :D

Πάντως στο σημείο βαρεμάρας να διαβάζω Τούλ και να καλιμπράρω τηλεοράσεις δεν έχω φτάσει ακόμη. :D

Και το δικό σου σχόλιο είναι άσχετο και πυροδοτεί και μια άσχετη απάντηση... αλλά δεν βλέπω να σβήνεται για κάποιο λόγο. ;) :D
το τι θα σβήνεται και το τι όχι δεν είναι δική σου δουλειά...για να το λες και να το ξαναλές

με την πρώτη ευκαιρία μόλις χαλαρώσω από τις δουλειές μου θα φύγει αρκετό πράμα από το νήμα...

η διαχείριση του φόρουμ δεν είναι συνεταιριστική με τα μέλη....

για όποιον δεν το αντιλαμβάνεται.....να περάσει μια βόλτα από εδώ

να διαβάσει τον κανονισμό

αρκετά με τα νηπιαγωγεία

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.117
...
δεν ξέρω ποιός είναι ο dr Toole.. / και κατ’ επέκτασιν δεν ξέρω ούτε την "ζώνη Σροέντερ"
και δεν ξέρω ποιοί και τί μάθατε..
τέλος, δεν ξέρω, και πόσο μεγάλο "έγκλημα" είναι αυτό (το να μην ξέρω).
Πάντως, αν είναι να με εκτελέσετε, ζητάω να μην μού δέσετε τα μάτια :)

* ο Bhutia κάτι είπε στο ποστ 955. Διάβασέ το
Μην ανησυχείς, μονάχα...χέρια θα σου δέσουν να μην πληκτρολογείς και αυτιά δια ευνόητους λόγους..:roflmao:

Η ζώνη Schroeder είναι τιτλοφορημένη προς τιμήν του κορυφαίου Φυσικού κι ερευνητή στον τομέα της Ακουστικής Dr. Manfred Schroeder.H τιμή στην κεντρική της συχνότητα κυμαίνεται συνήθως στη ζώνη 100-200 Hz και διαφοροποιείται από δωμάτιο σε δωμάτιο,εξαρτώμενη από τις διαστάσεις και το βαθμό ηχοαπορροφητικότητας στις επιφάνειές του.

Η ζώνη Schroeder αναπαριστά ένα πολύ σημαντικό όριο στην ακουστική συμπεριφορά ενός χώρου.Πάνω από εκείνη η ηχητική ενέργεια θεωρείται ότι διασπείρεται με ακτινικό τρόπο, σαν μπάλες που θα έκαναν καραμπόλες μεταξύ επιφανειών.Κάτω από εκείνη όμως η ηχητική ενέργεια θα κατανέμεται σε στάσιμα πυκνώματα και αραιώματα και οι διακυμάνσεις στην απόκριση θα εξαρτώνται από τις διαστάσεις στο χώρο και τις θέσεις που θα έχουν λάβει σε κάθε περίπτωση οι ηχειακές μας πηγές και η κεφαλή ακροατή.

Αυτό σημαίνει ότι η απόδοση δεν θα εξαρτάται τόσο από το ίδιο το ηχοσύστημα και την ποιότητα κατασκευής των συσκευών του όσο από τη χωροταξία και τον τρόπο διαχείρισης στους ρυθμούς συντονισμού από τον χώρο στις πρώτες οκτάβες.Μια ικανοποιητική διαχείριση στη συμπεριφορά δωματίου κάτω από τη ζώνη Schroeder μπορεί μεν από μόνη της να μη φτιάχνει την ολική απόδοση στο εγκατεστημένο ηχοσύστημα, αλλά η πλημμελής διαχείριση μπορεί να χαλάει όλα τα υπόλοιπα καλά χαρακτηριστικά στην απόδοση.

Ο Μ.Φ. είναι γνωστός ως προσωπικότητα και για τον πληθωρικό χαρακτήρα στις αποκρίσεις, δηλαδή αυτό που λέμε ΄΄δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω΄΄... Πληθωρικότητα σε χαρακτηριστικά όπως ο τρόπος έκφρασης έχουν και μέλη όπως ο thva. Άμα κάποιος δεν δρα κακόβουλα, νομίζω ότι δαιμονοποιώντας την πληθωρικότητα θα χάνονταν περισσότερα ως προς τη διανοητική μας ηρεμία.
Έλα να πέφτει κανα μπαν τώρα που έκανε το μπαμ ο Τσιτσιπας:p
Είναι αυτό που θα λέγαμε ότι η δημοκρατία μπορεί να κερδίζει πάντοτε αλλά... δεν υπάρχει παντού.:sneaky:

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.662
εδώ
γράψτε για γιαγιάδες, παππούδες ,μανάδες, , πότε κόψατε την πιπίλα, συνταγές για φρουτόκρεμες κ ότι άλλο θέτε.....και θα κάνω μεταφορά και τα υπόλοιπα....

καλημέρες

Reaction score
223
εδώ
γράψτε για γιαγιάδες, παππούδες ,μανάδες, , πότε κόψατε την πιπίλα, συνταγές για φρουτόκρεμες κ ότι άλλο θέτε.....και θα κάνω μεταφορά και τα υπόλοιπα....

καλημέρες
μπηκα αλλα δεν εχει φωτο........... Πολιτισμος σου λεει !!!!!!!

D

Deleted member 50795

Guest
Κατοπιν σχετικής ιδέας και προτροπής , έχουμε ένα καινούργιο θέμα «ελεύθερο», όπου μπορεί ο καθενας να διατυπώνει την άποψη του στο εκαστοτε ανοικτό θέμα που θα τρέχει, χωρίς να θεωρηθεί ότι είναι εκτός «θέματος».

Έτσι μπορεί ο καθένας να εκφράζει τη γνώμη, άποψη του , χωρίς να ελλοχεύει ο κίνδυνος του off topic. Κάτι διαφορετικό και πρωτοποριακό , αλλά επίκαιρο παντα καθως θα είσαι «εντός» θέματος , χωρίς αμφισβητούμενες αποκλίσεις.

Ούτως η αλλιώς , τα περισσότερα θέματα έτσι καταλήγουν κάποια στιγμή…(από άλλου ξεκινανε και αλλου φθάνουν.) 🙃

Στην προκειμένη περίπτωση τώρα, αφορμής δοθείσας , έχουμε ως θέμα τα παρεπόμενα της έκθεσης BB AVS2022, όπου ο καθένας μπορεί να πει ο,τιδήποτε θέλει, στο πλαίσιο των ενδεδειγμένων κανόνων πρέπουσας συμπεριφοράς. Αυτό θα ισχύει και σε επόμενα «ανοιχτά» θέματα που θα επακολουθήσουν.

Η όλη φιλοσοφία είναι να υπάρξει μια συνεχόμενη ροη απόψεων, σκέψεων, προβληματισμών, θέσεων ,κ.ο.κ ,με σκοπό να συζητήσουμε για ο,τιδήποτε , να βγάλουμε θετικά ή αρνητικά συμπεράσματα επ´αυτων , αναθεωρώντας ή όχι τις απόψεις μας σχετικά.

..επιτρέπονται και τα pdf..:geek:

..προτεινω να αλλάξετε τον τίτλο σε ..«Ανοικτό Θέμα»..»Ελεύθερο Θέμα»…κ.ο.κ🙃
(μη κάνουμε και διαφήμιση εσαεί)

Last edited by a moderator:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.488
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134