Τα παρεπόμενα της Black Box Audio Video Show 2022

gonis

Luger
Reaction score
12.105
Είναι ξεκάθαρο οτι ο Χατζηστάμου φωτογραφίζει avsite.
Ο Χρήστος είναι καταξιωμένος μηχανικός ήχου με τεραστια εμπειρία,άπειρες δουλειές και συνεργασίες με καλλιτέχνες και βέβαια εξαιρετικός ομιλητής με γνωση και τεκμηρίωση στο λόγο του.Ταυτοχρονα είναι και αντιπρόσωπος συσκευών ήχου όπως ο MΦ και τόσοι άλλοι.
Φαίνεται ομως ότι υπάρχει αλληλεπίδραση στην τοποθέτησή του και στα γραφομενα συχνά πυκνά εδώ μέσα και αυτό νομίζω ότι είναι προς όφελος όλων μας:)
Πρεπει να δικαιολογήσει στο πελατολόγιο της Focal ότι ένα ηχείο των 100k€ δεν χρειάζεται σαμπ και στην άλλη πλευρά(χριστιανοταλιμπανavsite) να υπενθυμίσει να ακούει περισσότερη μουσική και λιγότερο μηχανηματα8-)

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.046
Πρεπει να δικαιολογήσει στο πελατολόγιο της Focal ότι ένα ηχείο των 100k€ δεν χρειάζεται σαμπ
Κοίτα, ως κάποιος που δεν έχει καν sub αλλά ευχαριστιέται το σύστημά του, δεν είμαι αυτός που θα πει ότι κάνει λάθος ο Χατζηστάμου όταν λέει πως δεν είναι απαραίτητα τα subs για να ευχαριστηθείς τη μουσική.

ΑΛΛΑ. Το πρόβλημα δεν είναι να λέμε ότι μπορείς να ευχαριστηθείς μουσική και χωρίς sub, αυτό δεν νομίζω ότι το αρνείται κανείς, ειδικά αν έχεις λυμένα κάποια άλλα προβλήματα. Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτά που λέει αντικρούει τον εαυτό του.

Μας λέει αρχικά ότι (αντιγράφω από τη σύνοψη του @alexis): "Στο 90%-95% των περιπτώσεων, αν τους δώσεις 2-3 διαφορετικά ηχητικά δείγματα θα διαλέξουν το καλό, δηλαδή αυτό που εμείς οι μηχανικοί λέμε σωστό.".

Παρακάτω όμως μας λέει ότι "Δεν γίνεται να φτιάχνεις κάτι με DSP και να νομίζεις ότι θα παίξει μουσική. Δεν θα παίξει τίποτα απολύτως, είναι αποδεδειγμένο".

Μας λέει δηλαδή από τη μία ότι αν φτιάξεις κάτι "σωστό" με βάση τις αρχές της ακουστικής τότε θα αρέσει σε όλους.

Από την άλλη, μας λέει ότι αν χρησιμοποιήσεις κάποια εργαλεία όπως subs και DSP για να φτιάξεις κάτι σωστό, τότε μουσική δεν θα παίξει. Γιατί; Γιατί θα λείπει αυτό το κάτι, το μαγικό (το ακριβό).

Στη δική μου περίπτωση ας πούμε. Από τη μία μου λέει πως αν προσθέσω (και ενσωματώσω με DSP) subs και κερδίσω τη μισή πρώτη οκτάβα που δεν έχω και "σιδερώσω" ακόμα περισσότερη την απόκριση στα χαμηλά, αυτό θα μου αρέσει περισσότερο γιατί αυτό είναι το σωστό με βάση την ακουστική (συμφωνώ). Από την άλλη όμως μου λέει πως και να το κάνω αυτό δεν θα κερδίσω τίποτα αν δεν το ευλογήσει κάποιος σαμάνος.

Το ότι πρέπει να ακούμε μουσική, να πηγαίνουμε σε παραστάσεις κλπ. επίσης είναι κάτι που δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς. Αλλά στην (σεβαστή) προσπάθειά του να πουλήσει και το προϊόν του, κάπου τα κάνει σαλάτα.

Υ.Γ. Διαβάζοντας ξανά καταλαβαίνω πως το πρώτο quote ίσως αναφέρεται στην ποιότητα μιας ηχογράφησης και όχι στην ποιότητα ενός συστήματος. Οπότε ίσως δεν είναι τόσο αντικρουόμενα μεταξύ τους αφού δεν αναφέρονται στο ίδιο πράγμα. Εξακολουθώ όμως να διαφωνώ στο δεύτερο. Εννοείται πως είναι πάντα χρήσιμη (ίσως και απαραίτητη) η συμβολή του ειδικού γιατί έχει μεγαλύτερη εμπειρία από σένα και θα κάνει πράγματα που δεν θα μπορέσεις ή θα σου πάρει άπειρο χρόνο. Κι εγώ σε ειδικό απευθύνθηκα. Αλλά ίσως τα λεγόμενα του έχουν και λίγο παραπάνω "fairy dust" απ'όση χρειάζεται.

Last edited:

Reaction score
19.382
Είναι ξεκάθαρο οτι ο Χατζηστάμου φωτογραφίζει avsite.
Ο Χρήστος είναι καταξιωμένος μηχανικός ήχου με τεραστια εμπειρία,άπειρες δουλειές και συνεργασίες με καλλιτέχνες και βέβαια εξαιρετικός ομιλητής με γνωση και τεκμηρίωση στο λόγο του.Ταυτοχρονα είναι και αντιπρόσωπος συσκευών ήχου όπως ο MΦ και τόσοι άλλοι.
Φαίνεται ομως ότι υπάρχει αλληλεπίδραση στην τοποθέτησή του και στα γραφομενα συχνά πυκνά εδώ μέσα και αυτό νομίζω ότι είναι προς όφελος όλων μας:)
Πρεπει να δικαιολογήσει στο πελατολόγιο της Focal ότι ένα ηχείο των 100k€ δεν χρειάζεται σαμπ και στην άλλη πλευρά(χριστιανοταλιμπανavsite) να υπενθυμίσει να ακούει περισσότερη μουσική και λιγότερο μηχανηματα8-)
Τον ερμηνεύεις κατά κάποιο τρόπο και του προσδίδεις κάποια κίνητρα πίσω απο την τοποθέτησή του.

Δεν είναι ότι με εκπλήσσει ή ότι δεν σκέφτηκα μια τέτοια περίπτωση και ώς γνωστόν η κυνικότητα και καχυποψία στην ηλικία μου (μας) δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε την ύπαρξή της, αλλά α) μετράει ο λόγος του που είναι δεσμευτικός πρός αυτόν και την φήμη του και δεν μπορούμε να κάνουμε ερμηνείες των λεγομένων του β) συμφωνούν με τα λεγόμενα του και την ιεράρχηση της αξίας και σημασίας αυτών που αναφέρει, όλοι οι συνάδελφοί του, που έγω έχω ακούσει και υπάρχει μια εκτίμηση στο πρόσωπο τους , όχι μόνο απο εμένα αλλά και απο άλλους με πολύ βαρύνουσας σημασίας στο χώρο γνώμη και οι οποίοι δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε εμπορικά.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.184
...απευθυνεται στο κοινο της εκθεσης "εκ του προχειρου" σε καποιες εκφρασεις του.
Επισης, οι επεκτασεις τους (τοποθετω και τον εταιρο συμμετεχοντα στο πανελ, η οποια αναφορα στην εταιρια του, ηταν λογω του επιθετου του) ηταν εκτως των προιοντων που αντιπροσωπευουν ή εκπροσωπουν.
Δεν θα τον κρινω, τυχαινει να εχω 4-5 δουλειες που συμμετεχει στα ραφχια σπιτι (στις οποιες ειναι αμελητεα εκ του αποτελεσματως η συμμετοχη του, οπως οφειλει να ειναι ενας παραγωγος-το οποιο λαμβανω ως θετικο**), τα υπολοιπα ειναι σε μουσικο τομεα αντιρροπο των δικων μου.
συμπαθης μου ειναι, και εχω ακουσει οτι εχει αρκετη γνωση απο ατομα εμπιστοσυνης.

+ηταν και 2-3 εντελως αδιαφοροι για πλουραλισμο στο πανελ, αναποφευκτο 8-).

**στον αντιεμπορικο χωρο, ενας παραγωγος οφειλει να διευκολυνει τη μπαντα να δωσει το επιθυμητο γι αυτη αποτελεσμα. (σσ, στον εμπορικο τομεα το αποτελεσμα ειναι εμπορευσιμο -ή πχοιοτικο (?!) απευθυνομενο σε ατομα που εχουν αυτη τη λεκση στο λεκσιλογιο τους(...) -, ετσι εμεσα συμμετεχει σε αυτο το ακροαματικο κοινο ως πελατης - ας το πουμε καπως προχειρα,για λογους συντομιας)

Last edited:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.708
Μπλέξαμε άσχετα πράματα.
Τα επιχειρήματα είναι του στυλ ναι πάνω από όλα η επιστήμη αλλά δώσε θάρρος και στον χρυσαυτιά να ακουμπήσει τα φράγκα του γιατί αυτός ξέρει. Είναι ο εκλεκτός που ακούει live και άρα έχει γνώση. Βεβαια αν τον βάλει στο στούντιο για να του κάνει υποδείξεις για το πως να κάνει ηχοληψία θα τον σουτάρει στο τρίλεπτο.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.184
όταν λέει πως δεν είναι απαραίτητα τα subs για να ευχαριστηθείς τη μουσική.
ο κυριος με το καφε σακακι (απο το πανελ) εκανε αναφορα οτι η ευχαριστηση ανεξαιρετου συστηματως ερχεται στο 80%
(αυτο βεβαια δεν περιλαμβανει τα κομπλεξικα ατομα του χαι φαι-αλλα τον απλο αθρωπο-πιθανολογω οτι το συμπερασμα αυτο βγαινει και απο την σχετικη μελετη που προηγηθηκε, ή μπορει και να ειναι μιε γενικη εκτιμηση)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.726
Το λεγόμενο του καθενός μας, από τους αποδέκτες θα συνδεθεί αναμφισβήτητα με την ιδιότητά μας, γι'αυτό στα ιατρικά θέματα υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας ας πούμε, για αντικρουόμενα συμφέροντα κλπ.

Ο Χρήστος χαίρει της εκτίμησής μας για πολλούς λόγους, κι ένας βασικός εξ'αυτων είναι και η επαγγελματική ιδιότητά του, και η γνώση και πείρα που απορρέει από αυτήν.

Αλλά είναι και παλιός χομπίστας και προφανώς χαϊεντάς, με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Και βεβαίως, εμπορεύεται συσκευές ήχου, δεν είναι μυστικό.

Ταυτόχρονα, όσο σημαντική να είναι η γνώμη οποιουδήποτε, υπάρχουν κάποιες άλλες "γνώμες" επίσημα αναρτημένες στην AES, όπως των Dr Toole, Sean Olive, κλπ, οι οποίες δεν είναι απλώς "γνώμες", αλλά ..δεδομένα.

Δεν χρειάζεται καν αναφορά σε όλα αυτά, ο καθένας μας είναι ενήλικας, και ξέρει να "φιλτράρει" κατά το δοκούν, δεν βλέπω λόγο να ασχολείστε με κρυφά συμφέροντα και δεξερωγωτι, γενικώς με φαντάσματα. 😎

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.057
κ. Χατζηστάμου

- Στο 90%-95% των περιπτώσεων, αν τους δώσεις 2-3 διαφορετικά ηχητικά δείγματα θα διαλέξουν το καλό, δηλαδή αυτό που εμείς οι μηχανικοί λέμε σωστό.
- Υπάρχουν 3 στοιχεία που καθορίζουν τον καλό ήχο, ίδια και στην ζωντανή μουσική και στην αναπαραγωγή από μηχανήματα. Τονική ισορροπία - χορική κατανομή - μικροδυναμικές.
- Πολύ λίγοι κατασκευαστές ξέρουν να φτιάχνουν ηχεία. Αν τους παρακολουθήσεις βλέπεις ότι έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Χαμηλές παραμορφώσεις - τονική ισορροπία - δεν έχουν θέματα χρονισμού μεγαφώνων. Ακούγοντας ηχεία από αυτές τις εταιρείες, παίζουν ίδια. Έχουν κάποιο χαρακτήρα αλλά όταν κάποιος ξέρει να κάνει ηχητικό tailoring μπορεί να βγάλει το ίδιο αποτέλεσμα από 6-7-8 διαφορετικές εταιρείες.
- Υπάρχει ένα θέμα, τι μετράμε και τι ακούμε. Συνήθως οι άνθρωποι δεν ξέρουν πως παίζει ένα μουσικό όργανο, και λένε αν μετράει καλά (το ηχείο) θα το αγοράσω. Ξεχνάμε πως ένα non linear σύστημα δεν το αντιμετωπίζεις με linear προδιαγραφές. Προφανώς θέλουμε καλές μετρήσεις αλλά πάντα θέλει μάστορα (ρύθμιση?). Αν δεν υπάρχει μάστορας, όσο καλά και να μετράει ένα ηχείο απλά θα μετράει καλά, μουσική δεν θα παίζει. Υπάρχει μια παραφιλολογία πως θέλεις 2-3 subwoofers για να ακούσεις μουσική. Αυτά είναι τρίχες. Η μουσική είναι το βασικό, έχεις ένα μικρό σύστημα, ακούς ένα τραγούδι και κλαίς. Αυτό είναι μουσική. Δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των subwoofers, ούτε αν έχει DSP. Προφανώς και μπορείς να τα κάνεις, αλλά πρέπει να υπάρχει το βασικό (το συναίσθημα που εισπράττεις). Μετά θα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις με το DSP, το ανάποδο δεν γίνεται. Δεν γίνεται να φτιάχνεις κάτι με DSP και να νομίζεις ότι θα παίξει μουσική. Δεν θα παίξει τίποτα απολύτως, είναι αποδεδειγμένο (ο καθηγητής δίπλα κουνά το κεφάλι καταφατικά). - Τι είναι ο καλός ήχος; Όλα τα παραπάνω φτάνει να έχουνε την κουλτούρα, δηλαδή να ξέρουμε πως είναι ένα jazz triο live, μια ορχήστρα σε μια αίθουσα, μια κλασική κιθάρα σε μια εκκλησία. Πράγματα που έχουν σχέση με την live αναπαραγωγή. Αυτός που ξέρει θα φτιάξει ένα καλό σύστημα.
- Συνοψίζοντας, η μουσική είναι η ίδια η αναπαραγωγή. Πρέπει να μιλάμε για μουσική και όχι για μηχανήματα. Μου κάνει τρομακτική εντύπωση που μιλάμε για 2 & 3 subwoofers σε ένα δωμάτιο ενώ δεν ξέρουμε πια ηχογράφηση πιάνου του Μπετόβεν έχει πολύ καλή ερμηνεία και πολύ καλή ηχογράφηση. Δεν μιλάμε καθόλου για μουσική αλλά μιλάμε για subwoofers και DSP. Αυτό είναι θέμα παιδείας. Στην Ελλάδα είμαστε πολύ πίσω. Το βλέπεις όταν μιλήσεις με ξένους. Δεν ακούμε κλασική μουσική, δεν πάμε σε συναυλίες. Αν ακούσεις live την 5η του Μπετόβεν έχει αλλάξει η ζωή σου. Αυτό λείπει στην Ελλάδα.

Από τα παραπάνω προσωπικά λαμβάνω τα ακόλουθα:
Είναι δεδομένο πως η σωστή αναπαραγωγή (κατά τας γραφάς) είναι αυτή που αρέσει. Δεδομένο επίσης πως οι τεχνικές προδιαγραφές του ηχείου παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. Τα σωστά σχεδιασμένα ηχεία, σωστά ρυθμισμένα, παίζουν ίδια.
Όμως....
Όλα τα παραπάνω είναι ένα αυτοκίνητο και εσύ ακόμα δεν ξέρεις καν να οδηγείς. Όταν δεν ξέρεις καν να οδηγείς δεν κοιτάς πρώτα τι ανάρτηση και τι κινητήρα θα έχει το αμάξι. Μάθε να οδηγείς και το tuning θα γίνει όταν έρθει η ώρα, και όχι από εσένα.

Εξαιρετικός ο κ. Χατζηστάμου, τα είπε όπως πρέπει, και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Θα ήταν αμετροέπεια να πάω να κρίνω όσα είπε ο ChrisHat έχοντας μικρότερη κατάρτιση από εκείνον στους τομείς δικής του ειδικότητας.

Έχω μόνο να σχολιάσω ότι από τη μεριά ενός μέσου ακροατή αποστολή του είναι όχι να ΄΄έφτιαχνε΄΄ περισσότερο όσα θα έχουν δομήσει οι μάστορες που προηγήθηκαν αλλά να διαρρυθμίσει το ηχοσύστημα κατά τρόπον ώστε να μη τα...χαλούσε , ειδικά η ανταπόκριση από το χώρο στις πρώτες οκτάβες. Εκεί κάτω κρίνονται απολύτως απαραίτητα εργαλεία όπως τα πολλαπλά sub με το DSP κατά τη διαχείριση.
Δεν γίνεται πάντως να μη σχολιαστεί πόσο ΄΄άκυροι΄΄ κρίνονται ύστερα απ'όσα ελέχθησαν οι ισχυρισμοί ότι κάποιοι χομπίστες αλλάζουν αβανταδόρικες καλωδιώσεις προκειμένου να βελτίωναν την απόδοση σε στοιχεία που δεν θα είχαν γίνει αντιληπτά από τους αρμόδιους μάστορες σε δεδομένη παραγωγή... :sneaky:

Στις πρώτες οκτάβες καθοριστικός παράγων στο πώς θ'αναπαράγεται ένα σύνολο οργάνων δεν είναι ο ειδήμων με εκτεταμένη μουσική παιδεία αλλά ο ίδιος ο χώρος που θα διαθέτει μονάχα όποια ΄΄παιδεία΄΄ θα του έχουμε προσδώσει με την κατάλληλη διαχείριση στο σήμα.

Last edited:

gonis

Luger
Reaction score
12.105
Για αλλη μια φορά η σύγκρουση φέρνει εξέλιξη ;)
Ο επόμενος(κος Μουρτζοπουλος) παρακαλω;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.057
Είναι ξεκάθαρο οτι ο Χατζηστάμου φωτογραφίζει avsite...
Κάτι τέτοιο θα έπρεπε οπωσδήποτε να μας ευχαριστεί, ως πειστήριο ότι όσα διατυπώνονται εδώ έχουν κάποιον αντίκτυπο στο χώρο αντί να περιοριζόμασταν σε κούφιες φιλοφρονήσεις και πισώπλατα μαχαιρώματα μεταξύ χομπιστών. :sneaky:
δηλαδη τα καλωδια δεν κανουν κατα καποιο τροπο dsp?
Στις πιο κραυγαλέες των περιπτώσεων...USP (=Useless Signal Processing), στις δε περισσότερες για τα αβανταδόρικα... DSP (= Dearest Signal Procesing) :roflmao:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.662
ο κυριος με το καφε σακακι (απο το πανελ) εκανε αναφορα οτι η ευχαριστηση ανεξαιρετου συστηματως ερχεται στο 80%
Όχι ακριβώς.

Είπε:
"Η αρχική προτίμηση κάποιου για ένα είδος μουσικής μετράει ένα 80% στην συνολική εμπειρία.
Ακούμε πχ Pink Floyd. Η συνολική εμπειρία ακούγοντας Pink Floyd θα μας αρέσει, άσχετα με το που το ακούμε, πόσο καλό ή κακό είναι το σύστημα. Κάποιος είναι ευχαριστημένος με τον αγαπημένο του καλλιτέχνη ακόμα και με μονοφωνικό. ....... Η μουσική επιλογή είναι μια ταυτότητα, μια μορφή ένταξης στην κοινωνία."

Παίρνω εγώ τώρα αυτά και ρωτώ:
Πόσο πολύ μας επηρεάζει αυτό σε μια έκθεση; Δηλαδή, πόσο πιστεύουμε ότι μας επηρεάζει η μουσική επιλογή που αναπαράγει το σύστημα την ώρα που μπαίνουμε να ακούσουμε; Είναι αντικειμενική η κριτική μας απέναντι στο ηχείο, σύστημα, whatever, ή κρίνουμε βάση της μουσικής ταυτότητα μας και αδικούμε την προσπάθεια;

Τελικά, πόσο biased μπαίνουμε;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.057
Να σου πω την αλήθεια υπάρχει μία σκέψη να χρησιμοποιήσω μοτέρ από μκ2.
Με πλήρη κιόλας σταθερότητα κατά την περιστροφή προς αποφυγήν ... ψηστικού jitter.:biggrin:
Όχι ακριβώς.

Είπε:
"Η αρχική προτίμηση κάποιου για ένα είδος μουσικής μετράει ένα 80% στην συνολική εμπειρία.
Ακούμε πχ Pink Floyd. Η συνολική εμπειρία ακούγοντας Pink Floyd θα μας αρέσει, άσχετα με το που το ακούμε, πόσο καλό ή κακό είναι το σύστημα. Κάποιος είναι ευχαριστημένος με τον αγαπημένο του καλλιτέχνη ακόμα και με μονοφωνικό. ....... Η μουσική επιλογή είναι μια ταυτότητα, μια μορφή ένταξης στην κοινωνία."

Παίρνω εγώ τώρα αυτά και ρωτώ:
Πόσο πολύ μας επηρεάζει αυτό σε μια έκθεση; Δηλαδή, πόσο πιστεύουμε ότι μας επηρεάζει η μουσική επιλογή που αναπαράγει το σύστημα την ώρα που μπαίνουμε να ακούσουμε; Είναι αντικειμενική η κριτική μας απέναντι στο ηχείο, σύστημα whatever, ή κρίνουμε βάση της μουσικής ταυτότητα μας και αδικούμε την προσπάθεια;
Από τη δική μου μεριά, άμα παίζει συνεχόμενα διάφορα ΄΄κλασσικά χαϊενδογραφημένα΄΄ , τότε ΄΄Έχε γειά ΄΄ και ας ήταν και Gethard... :wink:

Όχι τόσο λόγω προκατάληψης, όσο από την επιτακτική ανάγκη να επιδεικνυόταν μια απόδοση υπό ΄΄κανονικές΄΄ ακροαματικές συνθήκες.

Last edited:

Reaction score
19.382
Όλη αυτή η συζήτηση για σούβλες, με έκανε να ονειρεύομαι αρνάκι στο φούρνο με πατάτες. :D

Εγω άρχισα να υποψιάζομαι ότι το σύστημα μου πιθανόν να είναι καλό γιατί έφτασε να με κάνει να μπορώ να ακούσω ακόμη και αβάντ γκάρντ. :D

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.184
@alexis , χαίρομαι και ευχαριστω για τη τοποθετηση και παραθεση της καταγραφης των λεχθεντων. Θαρρω οτι εξελαβα το νοημα αρκετα ορθα, παρα την ανακρίβεια της δικης μου διατυπωσης. :)
.
Δεν εχω πεπειθησεις (bias) καθοτι δεν ανοικω στο κοινο αυτων των συσκευων, ή των προϊόντων αντιστοιχα. Η εμπλοκη μου ειναι αποκλειστικά στο ηχητικο και μουσικο κομματι πολυ περα απο τα εμπορικα μερη, οσο το δυνατων περισσοτερο στον υποκοζμο, οπου εισχωρεί κανεις βαθυτερα εις βάρος της προσωπικοτητας.

Reaction score
19.382
Τελικά, πόσο biased μπαίνουμε;
Άντε να σου πω την γνώμη μου σοβαρά. :) ¨Ενα καλό σύστημα, και εάν δεν είσαι κανένας σούπερ φανατικός (σε επίπεδο ψυχοπαθολογίας) με ένα είδος μουσικής μόνο ... τέτοιο bias που αφορά είδος μουσικής ή και γνωστό ή μη κομμάτι, τα σαρώνει. Άλλα biases είναι πιο επικίνδυνα.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.184
σε συνεχεια του #297 - Περι ηχου και ακουστικης ειμαι υπερ της ορθης αναπαραγωγης μεσω ταργκετ κερβ πληρους ακουστικου φασματως, με ελαχιστο χρηματικο κοστος. Εξαιρεσεις ελαχιστες, και σπανιες, δηλαδη μονο σε ατομα με συμπλοκη στα μουσικολογικα δρώμενα, ετσι πρωτο κριτηριο για μενα ειναι ο ιδιοκτητης, επειτα η προσέγγιση στον ηχο και τη μουσικη, επειτα τα ακουζματα, μετα η τυχων δισκοθηκη (ανεκσαρτητου μεσου) , και τελος το ηχοσυστημα/συνολο.
αξιζει να υποσημειωθει -οτι απο τα γραφηματα που ειδα στην ερευνα, αφενως δεν ταυτιστηκα σε κανενα, και βεβαια ανοικω στις λιγοτερο δημοφιλεις επιλογες στα θεματα μουσικολογικης ουσιας.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.794
Members
38.238
Νεότερο μέλος
nickmix89