- Reaction score
- 578
Καλημέρα σας στο εσωτερικό του εξωφύλλου του δίσκου του Dave Mason Discovered Again ανακάλυψα στην εξής σημειωση την οποία εκτιμώ δεν συμμερίζεται η κοινότητα μας

Μ' αυτήν την κίνηση αλλάζει η "φάση", δηλαδή εκεί που το μεγάφωνο κινείται προς τα εμπρός, κινείται προς τα πίσω και αντίθετα. Η θεωρία λέει, ότι το σωστό αποτέλεσμα το έχεις, όταν αυτή η κίνηση των κώνων των μεγαφώνων, ταυτίζεται με την κίνηση που κάνουν οι μεμβράνες στα μικρόφωνα ηχογράφησης, επειδή κάθε ηχολήπτης θεωρητικά κάνει τα "δικά του", θα έπρεπε να δοκιμάζεις αυτή την αντιστροφή φάσης σε κάθε δίσκο που αλλάζεις! πολύ κουραστικό και η διαφορά δεν αξίζει στην πράξη (εκτός από ορισμένες φορές).Επειδή έχω ζήσει με προενισχυτές που είχαν αυτήν την ρύθμιση με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορώ να πω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει αισθητή διαφορά, υπάρχει όμως μάλλον ένας μικρός αριθμός ηχογραφήσεων που υπάρχει αισθητή βελτίωση.Καλημέρα σας στο εσωτερικό του εξωφύλλου του δίσκου του Dave Mason Discovered Again ανακάλυψα στην εξής σημειωση την οποία εκτιμώ δεν συμμερίζεται η κοινότητα μας View attachment 273763
Μάλλον προς άγρα αγοραστών παντός είδους και τους περίεργους στα τεχνικά..... καθώς τα εξώφυλλα δίσκων είναι η ¨βιτρίνα" του προϊόντος.(Άλλωστε αν παρατηρήσει κανείς την διατύπωση, αλληλοαναιρείται ...however this is not necessary...).Μου πέρασε κάτι από το μυαλό σχετικά με το γιατί κάνουν αυτήν την σύσταση. Ίσως σχετίζεται με την "αερομεταφερόμενη" ανάδραση στην βελόνα.
(Η έξοδος των ηχείων θα βρίσκεται σε αντίφαση με την κίνηση της βελόνας, οπότε ίσως έχουν παρατηρήσει ότι αυτό είναι ευνοϊκό για τον ήχο. Τέλος πάντων.)
Το έκανα αλλά εγω δεν παρατήρησα κάτι. Όμως επειδή μου έκανε εντύπωση ηθελα να το μοιραστώ μαζί σας, γιατί ήταν ένα δόγμα που δεν το καταπατουσαμε ποτέ. Όντως στο σύστημα μου είναι δύσκολο να δοκιμάζω αλλαγη πολικότητας σε κάθε ηχογραφησηΛέει πως η αντιστροφή είναι για να έχει την optimal δυνατή αναπαραγωγή, ενώ η παραμονή στην τυπική συνδεσμολογία είναι για την πλήρως ικανοποιητική αναπαραγωγή. Θεωρητικά από τα γραφόμενα, υποννοεί πως θα πρέπει να υπάρχουν ακουστές (ψιλο?)διαφορές.
Πάντως το έχουν και σε άλλο δίσκο της σειράς.
View attachment 273784
Το έκανες JimFromAndros?
Και αν ναι, παρατήρησες κάτι?
Γι'αυτό σε περίπτωση που κάνεις την αντίστροφή των πόλων μόνο στο ένα κανάλι χάνεις τα μπάσα στο σύστημά σου. Έρχονται σε αντιθετες φάσεις τα δύο κανάλια μεταξύ τους και χάνονται τα μπάσαΜ' αυτήν την κίνηση αλλάζει η "φάση", δηλαδή εκεί που το μεγάφωνο κινείται προς τα εμπρός, κινείται προς τα πίσω και αντίθετα. Η θεωρία λέει, ότι το σωστό αποτέλεσμα το έχεις, όταν αυτή η κίνηση των κώνων των μεγαφώνων, ταυτίζεται με την κίνηση που κάνουν οι μεμβράνες στα μικρόφωνα ηχογράφησης, επειδή κάθε ηχολήπτης θεωρητικά κάνει τα "δικά του", θα έπρεπε να δοκιμάζεις αυτή την αντιστροφή φάσης σε κάθε δίσκο που αλλάζεις! πολύ κουραστικό και η διαφορά δεν αξίζει στην πράξη (εκτός από ορισμένες φορές).Επειδή έχω ζήσει με προενισχυτές που είχαν αυτήν την ρύθμιση με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορώ να πω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει αισθητή διαφορά, υπάρχει όμως μάλλον ένας μικρός αριθμός ηχογραφήσεων που υπάρχει αισθητή βελτίωση.