Πρόβλημα με τις "ψηλές"

Reaction score
18
Καλησπέρα και πάλι κύριοι.Θα ήθελα να ρωτήσω..σε πολυκάναλο ενισχυτή yamaha rx-v530 και σε ζεύγος ηχείων roister status 7...δεν ακούω καλά τις ψηλές...έχω τέρμα τα treble...και με μικτή ανοιχτό το eq τέρμα το 12khz...μόνο έτσι ακούω καλά πρίμα.
Τα Τουίτερ των ηχειων έχουν ελεγχθεί και δουλεύουν κανονικά...αν κλείσω eq του μίκτη ακούω πολύ θαμπά.
Τη γνώμη σας.Εχουμε ξανασυζητήσει αλλά όσο αφορά το μπάσο που μου δίνει..το ελυσα κάπως με τη βοήθεια ενός μέλους από εδώ..αλλά στα πρίμα ακόμα δε μπορώ να βγάλω άκρη...σκέφτομαι αν καταργήσω το μικτή και προσθέσω και το sub που έχω στα σκαριά...τι θα γίνει με τα πρίμα...είναι θέμα ενισχυτή ή ηχείων?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.140
Το πιθανότερο είναι να υπάρχει θέμα με το ηχείο και το λιγότερο πιθανό σε κάτι από τα υπόλοιπα. Πρόβλημα του ηχείου σημαίνει ή μονάδα ή εξάρτημα του κροσόβερ ή επαφή. Το ηχείο αυτό φορούσε οικονομικό μεν, αξιοπρεπές δε, tweeter της Vifa.
Όπως το παρουσιάζεις είναι σαν να μην βγαίνει ήχος από αυτό.
Αν έχεις κάποιο άλλο ζευγάρι βάλε τα στη θέση των 7.

Reaction score
18
Το πιθανότερο είναι να υπάρχει θέμα με το ηχείο και το λιγότερο πιθανό σε κάτι από τα υπόλοιπα. Πρόβλημα του ηχείου σημαίνει ή μονάδα ή εξάρτημα του κροσόβερ ή επαφή. Το ηχείο αυτό φορούσε οικονομικό μεν, αξιοπρεπές δε, tweeter της Vifa.
Όπως το παρουσιάζεις είναι σαν να μην βγαίνει ήχος από αυτό.
Αν έχεις κάποιο άλλο ζευγάρι βάλε τα στη θέση των 7.
Ναι έχω και τα roister status 3...το ίδιο αποτέλεσμα έχω...αν είναι ανοιχτό το eq τέρμα στα 12 khz ακούω μια χαρά..αν το κλείσω...ακούω θολά με τέρμα τα πρίμα του ενισχυτή
Ναι έχω και τα roister status 3...το ίδιο αποτέλεσμα έχω...αν είναι ανοιχτό το eq τέρμα στα 12 khz ακούω μια χαρά..αν το κλείσω...ακούω θολά με τέρμα τα πρίμα του ενισχυτή
Τα Τουίτερ δουλεύουν...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.140
Αφαίρεσε οτιδήποτε περιττό από την πορεία του σήματος, όπως μίκτες και τα σχετικά, και επέλεξε λειτουργία Stereo να δεις αν αλλάζει κάτι.

Reaction score
18
Έχω βάλει επιλογή στερεό..αλλά phono stage παίρνω μόνο μέσω μίκτη... όποτε προς το παρόν δε μπορώ να αφαιρέσω μίκτη..αλλά σε δοκιμή που έκανα κατευθείαν σε CD player...χωρίς μικτή παίζει το ίδιο μουντά.

Reaction score
18
Εφόσον ο ενισχυτής είναι κουμπωμενος στο μίκτη..και αλλάζει ήχο μόνο στα 12 khz τέρμα...με.το eq του μίκτη,η λογική λέει ότι αυτά τα"θαμπά"τα βγάζει ο ενισχυτής..αφού το δοκίμασα και χωρίς μικτη...

Reaction score
2.031
Έχω βάλει επιλογή στερεό..αλλά phono stage παίρνω μόνο μέσω μίκτη... όποτε προς το παρόν δε μπορώ να αφαιρέσω μίκτη..αλλά σε δοκιμή που έκανα κατευθείαν σε CD player...χωρίς μικτή παίζει το ίδιο μουντά.
Ακοογραμμα έχεις κάνει τελευταία? Υπάρχει κάποιος άλλος στο σπίτι που να μπορεί να επιβεβαιώσει την μουνταδα?

Reaction score
18
Ακοογραμμα έχεις κάνει τελευταία? Υπάρχει κάποιος άλλος στο σπίτι που να μπορεί να επιβεβαιώσει την μουνταδα?
Ναι..έχω κάνει ακοογραμμα..πολύ πρόσφατα...μόνο στα 12 khz..τέρμα ακούγεται πεντακάθαρα

Reaction score
2.031
Ναι..έχω κάνει ακοογραμμα..πολύ πρόσφατα...μόνο στα 12 khz..τέρμα ακούγεται πεντακάθαρα
Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Το ακοογραμμα είναι ιατρική εξέταση που γίνεται σε ωτορινολαρυγγολόγο για να διαπιστωθεί το επίπεδο της ακοής ενός ανθρώπου. Δεν έχει να κάνει με το ηχοσύστημα σου.

Reaction score
18
Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Το ακοογραμμα είναι ιατρική εξέταση που γίνεται σε ωτορινολαρυγγολόγο για να διαπιστωθεί το επίπεδο της ακοής ενός ανθρώπου. Δεν έχει να κάνει με το ηχοσύστημα σου.
Ναι έχω κάνει σε ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο..... αυτό εννοώ βεβαίως....

Reaction score
6.208
Ναι έχω κάνει σε ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο..... αυτό εννοώ βεβαίως....
Και ήταν πλήρους φάσματος μέχρι τα 20κ δηλαδή; Σε ρωτάω γιατί εγώ που το είχα αναφέρει στον ΩΡΛ μου είχε πει ότι μέχρι τα 8κ μετράνε και από εκεί και πάνω δεν έχει σημασία για την κλινική εξέταση...
Τώρα όσον αφορά το ηχείο: Όταν παίζει μουσική έχεις δοκιμάσει να πλησιάσεις τα αφτιά σου στο tweeter να δεις αν αυτά βγάζουν ήχο; Γιατί όπως το περιγράφεις είναι σαν να μην δουλεύει το tweeter καθόλου.

Reaction score
6.513
Αυτα τα σερλοκοχολμιστικα μαρεσουν πολυ :party:
1)τα ηχεια ειναι οκ.
Αλλα εχεις συνηθισει τα κλαμπ, δουλευεις σε κλαμπ, ακους απο pa, τσιτωνεις αφου εχεις μαθει το ΄΄χαμογελο΄΄ στα eq.
Οτι αλλο σου φαινεται θαμπο.
2)τα ηχεια δεν ειναι οκ.
Ολα τα ηχεια του σπιτιου εχουν περιποιηθει απο τα χερια σου ΄΄χαμογελαστα ΄΄ εαν πριν δεν ηταν τοσο μετα το ξεπατωμα τα τσιτωσες κιαλλο για να αναστησεις τον πεθαμενο και πλεον εχεις ζομπι κατασταση .:o

Reaction score
18
Και ήταν πλήρους φάσματος μέχρι τα 20κ δηλαδή; Σε ρωτάω γιατί εγώ που το είχα αναφέρει στον ΩΡΛ μου είχε πει ότι μέχρι τα 8κ μετράνε και από εκεί και πάνω δεν έχει σημασία για την κλινική εξέταση...
Τώρα όσον αφορά το ηχείο: Όταν παίζει μουσική έχεις δοκιμάσει να πλησιάσεις τα αφτιά σου στο tweeter να δεις αν αυτά βγάζουν ήχο; Γιατί όπως το περιγράφεις είναι σαν να μην δουλεύει το tweeter καθόλου.
Τα Τουίτερ δουλεύουν κανονικά.Βεβαιως και τα έχω πλησιάσει να τα ακούσω.....παίζουν όμως πολύ πολύ καλύτερα στα 12 khz τέρμα .....το θέμα μου είναι όμως ότι θέλω να παίζω χωρίς eq και το αποτέλεσμα δεν είναι καλό...ρωτάω λοιπόν..αν μπορεί ο ενισχυτής να δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα....του οποίου τα πρίμα είναι και αυτά στο τέρμα.

Reaction score
1.055
Αυτα τα σερλοκοχολμιστικα μαρεσουν πολυ :party:
1)τα ηχεια ειναι οκ.
Αλλα εχεις συνηθισει τα κλαμπ, δουλευεις σε κλαμπ, ακους απο pa, τσιτωνεις αφου εχεις μαθει το ΄΄χαμογελο΄΄ στα eq.
Οτι αλλο σου φαινεται θαμπο.
2)τα ηχεια δεν ειναι οκ.
Ολα τα ηχεια του σπιτιου εχουν περιποιηθει απο τα χερια σου ΄΄χαμογελαστα ΄΄ εαν πριν δεν ηταν τοσο μετα το ξεπατωμα τα τσιτωσες κιαλλο για να αναστησεις τον πεθαμενο και πλεον εχεις ζομπι κατασταση .:o
Ayto το "χαμογελο" που λες, γιατί εχει παγιωθεί τόσο έντονα; Από όταν ξεκίνησα να δουλέυω ως μουσικός, όπου υπήρχε eq, πάντα το ρύθμιζαν έτσι. Βέβαια μετά έκοβαν τα μπάσα από το παραμετρικό (80 ή 100hz) σε όλα τα κανάλια... Στα πρίμα (συνήθως 12khz) έδιναν λιγάκι πάντα, arxika παραπονιόντουσαν ότι τα πριμα ξύνουν και μετά έλεγαν ότι έσιαξε ο ήχος (συνήθιζαν εν ολίγοις)....

Την ρύθμιση δεν την έκανε ηχολήπτης βέβαια, αλλα ο ιδιοκτήτης της κονσόλας....

ΥΓ Συγγνώμη για το οφ τόπικ, απλά τώρα θυμήθηκα τα του "χαμόγελου" κι ειπα να ρωτήσω.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Έχω μπερδευτεί λίγο..
Αν έχει γίνει έλεγχος στα ηχεία και δουλεύουν κανονικά (όπως είπε στο αρχικό post), έβαλε κι άλλο ζεύγος ο άνθρωπος πάνω και παίζει το ίδιο κάτι δεν πάει καλά με τον ενισχυτή ή με κάτι άλλο στην αλυσίδα..
Το να θέλει τόσο τσίτα τα πρίμα (τέρμα) από συνήθεια δεν το αποκλείω αλλά μου φαίνεται εξωγήινο (εγώ κόβω :biggrin:).
Με κάποιο άλλο ενισχυτή-πηγή να δοκιμάσετε τα ηχεία υπάρχει δυνατότητα? :idk:
Εγώ θα έψαχνα όλη την αλυσίδα..
Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί αν τα ηχεία έχουν αλλάξει πρόσφατα συμπεριφορά (πριν έπαιζαν καλά και κάτι άλλαξε) ή αν είναι ''φρεσκοστημένο'' setup - αν έχει γίνει πρόσφατα κάποια αλλαγή στην αλυσίδα κλπ.. ;)

Last edited:

ika

News
Reaction score
15.252
Ακουστικά έχεις να συγκρίνεις;

Μήπως σου αρέσουν τα πολλά πρίμα;
Έχω φίλο με EQ που του αρέσει να έχει σε V τα ποτενσιόμετρα!!!

Τι καλώδια έχεις;

Last edited:

gid

Reaction score
9.538
Φίλους σου έχεις βάλει να ακούσουν το σύστημά σου; Πόσους; Τι σου λένε;

Reaction score
2.031
Πιστεύω ότι πρόκειται για ένα συνδυασμό καταστάσεων που οδηγούν σε αυτήν την εντύπωση.
1) μειωμένη ακοή από τα 10-12KHz και πάνω.
2) προσωπικη προτίμηση σε τσιτωμενα πρίμα πολυ πέρα του φυσιολογικού.
3) φθίνουσα απόκριση υψηλών εκ κατασκευής στα ροιστερ (φυσιολογική όπως έχουν πολλά ηχεία).
Αυτό πιστεύω μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί αν ο φίλος μας εδώ πάει για ακρόαση σε 3-4 μαγαζιά και ακούσει αλλά ηχεία δίνοντας προσοχή μόνο στις υψηλές. Λογικά θα του ακούγονται όλα μουντά.
Αν ισχύουν όλα αυτά τότε η μόνη λύση που βλέπω είναι να βρει ένα ζευγάρι ηχεία με τσιτωμενα πρίμα η με V απόκριση ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιεί τον χάλια μικτή για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει.
Π.χ. κάτι σαν τα Magnat Transpuls 1500

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.103
Members
38.288
Νεότερο μέλος
gakis147