Πρόβλημα με τις "ψηλές"

gid

Reaction score
9.475
Ποια μουσική άνθρωπέ μου;

Άστο, θα στο κάνει ο συντοπίτης/συμφορουμίτης σου....

Reaction score
1.296
Ποια μουσική άνθρωπέ μου;

Άστο, θα στο κάνει ο συντοπίτης/συμφορουμίτης σου....
Χαχαχα Τον τρέλανες τον Gid 🤣🤣😂
Σκέτο καλέ ποια μουσική;;
Πατα πλέι στα 400hz να κάνουν τουυυτ τα ηχεία και άνοιξε την εφαρμογή στο κινητό σου πάτα να δεις ποσα db γράφει.
Μετά πήγαινε το και μέτρα τις άλλες συχνότητες που σου είπα . Όσο ανεβαίνεις το τουυτ θα γίνεται τιιιτ . Χαμηλά βάλτο Ε .. μη κουφαθείς το έχεις και +15db στα 12 Κ θα τρυπήσουν τα αυτιά σου .

Reaction score
1.975
Χαχαχα Τον τρέλανες τον Gid 🤣🤣😂
Σκέτο καλέ ποια μουσική;;
Πατα πλέι στα 400hz να κάνουν τουυυτ τα ηχεία και άνοιξε την εφαρμογή στο κινητό σου πάτα να δεις ποσα db γράφει.
Μετά πήγαινε το και μέτρα τις άλλες συχνότητες που σου είπα . Όσο ανεβαίνεις το τουυτ θα γίνεται τιιιτ . Χαμηλά βάλτο Ε .. μη κουφαθείς το έχεις και +15db στα 12 Κ θα τρυπήσουν τα αυτιά σου .
Όταν δίνετε τέτοιες οδηγίες σε αρχάριους να θυμάστε ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο.
Οι οδηγίες εν προκειμένω θα έπρεπε να είναι κάπως έτσι: παίρνεις ένα καλώδιο mini jack σε RCA, βάζεις το mini jack στον υπολογιστή, και τα RCA σε μια είσοδο του ενισχυτη. Επιλέγεις στον ενισχυτή αυτή την είσοδο.
Τώρα ότι παίζει ο υπολογιστής θα παίζει από τα ηχεία σου.
Ανοίγεις το tone generator στον υπολογιστή και τον μετρητη στάθμης στο κινητό.
Παίζεις τα ###Hz μέσω του υπολογιστή με το tone.generator και μετράς την ενταση με το κινητό (με το app που αναφέρθηκε πριν). Σημειώνεις την ένδειξη.
Συνεχίζεις με τις επόμενες συχνότητες και σημειώνεις τις ενδείξεις όπως έκανες στην αρχή.
Συγκρίνεις τις ενδείξεις. Διάφορες σε ένταση της τάξης των μερικών db (+/-3df θεωρουνται αμελητέες. Ψάχνουμε για διάφορα της τάξης των +18db στα 12ΚHz σε σύγκριση με τις μεσαιες, 400-4000Ηz περίπου

Reaction score
11.212
Επειδή έχω μετρήσει το ισοσταθμισμένο σύστημά μου με το μικρόφωνο του κινητού, η απόκριση του μικροφώνου του κινητού ήταν πραγματικά κουκουρούκου, αλλαντάλων, ό,τι νά 'ναι.

Reaction score
1.296
Επειδή έχω μετρήσει το ισοσταθμισμένο σύστημά μου με το μικρόφωνο του κινητού, η απόκριση του μικροφώνου του κινητού ήταν πραγματικά κουκουρούκου, αλλαντάλων, ό,τι νά 'ναι.
Συμφωνώ αλλά για σύγκριση έντασης δυο συχνοτήτων είναι αρκετό . Ειδικά στη περίπτωση του φίλου που έχει δώσει +15 db , να δούμε εάν ισχύει , να γίνει μια αρχή . Εννοείται δε κάνει για σοβαρές μετρήσεις .

Reaction score
12.257
Αν θυμάμαι καλά, στο άλλο νήμα είχατε ρυθμίσει το EQ του ενισχυτή ( ? ) έτσι ώστε να έχουν οι χαμηλές μια κάποια τόνωση. Σωστά;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.146
Όταν δίνετε τέτοιες οδηγίες σε αρχάριους να θυμάστε ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο.
Οι οδηγίες εν προκειμένω θα έπρεπε να είναι κάπως έτσι: παίρνεις ένα καλώδιο mini jack σε RCA, βάζεις το mini jack στον υπολογιστή, και τα RCA σε μια είσοδο του ενισχυτη. Επιλέγεις στον ενισχυτή αυτή την είσοδο.
Τώρα ότι παίζει ο υπολογιστής θα παίζει από τα ηχεία σου.
Ανοίγεις το tone generator στον υπολογιστή και τον μετρητη στάθμης στο κινητό.
Παίζεις τα ###Hz μέσω του υπολογιστή με το tone.generator και μετράς την ενταση με το κινητό (με το app που αναφέρθηκε πριν). Σημειώνεις την ένδειξη.
Συνεχίζεις με τις επόμενες συχνότητες και σημειώνεις τις ενδείξεις όπως έκανες στην αρχή.
Συγκρίνεις τις ενδείξεις. Διάφορες σε ένταση της τάξης των μερικών db (+/-3df θεωρουνται αμελητέες. Ψάχνουμε για διάφορα της τάξης των +18db στα 12ΚHz σε σύγκριση με τις μεσαιες, 400-4000Ηz περίπου
Παρέλειψες ένα βήμα, "με το κινητό πάντα στην ίδια θέση ακριβώς, δίχως να μετακινηθεί μεταξύ μετρήσεων των διαφορετικών τόνων" :D

Reaction score
18
Σωστά
Λοιπόν κάνω τη δοκιμή τώρα..συνδέω ένα ipad με RCA στον ενισχυτή....και απλά μετράω?
Λοιπόν κάνω τη δοκιμή τώρα..συνδέω ένα ipad με RCA στον ενισχυτή....και απλά μετράω?
Αυτό που θα βγάλει το ηχείο..το μετράω με app ντεσιμπελόμετρο?

Reaction score
18
Με τα πρίμα τέρμα; Μήπως είναι "αρπαγμένα" όλα τα τουίτερ;
Από τα Τουίτερ βγαίνει καλά ο ήχος...πριν λίγο καιρό έκανα και έλεγχο στα ηχεία σε τεχνικό...
Από τα Τουίτερ βγαίνει καλά ο ήχος...πριν λίγο καιρό έκανα και έλεγχο στα ηχεία σε τεχνικό...
Έχει σημασία σε τι ενταση θα είναι ο ενισχυτής κατά τη μέτρηση?

Έχει σημασία σε τι ενταση θα είναι ο ενισχυτής κατά τη μέτρηση?
Αν ναι να την επαναλαβω

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.902
Members
38.258
Νεότερο μέλος
ds-mk