Δημητρης 777
Spendorious
- Reaction score
- 21.823
Όλα φλατ ήταν ..επιλογή stereo..αλλά μονο τέρμα τα πρίμα...
Ναι, βρε..
Κάνε και μία να υπάρχει χωρίς να είναι τέρμα τα πρίμα..
Όλα φλατ ήταν ..επιλογή stereo..αλλά μονο τέρμα τα πρίμα...
Σε τι ενταση όμως ο ενισχυτής..διαφέρει ανάλογα πόσο δυνατά τον έχω
Ναι, βρε..
Κάνε και μία να υπάρχει χωρίς να είναι τέρμα τα πρίμα..
Οκ..σε λίγο τα αποτελέσματαΔεν μας ενδιαφέρει, μην μπερδεύεσαι..
Θέλουμε να δούμε τη διαφορά σε db μεταξύ των συχνοτήτων..
Απλά κάνε ότι έκανες παραπάνω χωρίς τα πρίμα στο τέρμα, χωρίς να αλλάξεις την ένταση του ενισχυτή κατά τη μέτρηση (όλα τα τεστ με την ίδια ένταση) και να μην μετακινήσεις το κινητό, άστο κάπου σταθερά.
Αυτό..
Με το κινητό στα 12Khz δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει σωστή μέτρηση. Με το κινητό από τα 200 μέχρι τα 8K το πολύ να πάρεις μια σχετικά κοντινή μετρηση από εκεί και πέρα το μικρόφωνο θα έχει σίγουρα πτώση στην απόκριση από μόνο του πάνω από τα +/-3db που θα έχει στο υπόλοιπο φάσμα.Οκ..σε λίγο τα αποτελέσματα
Δεν παίζουν αυτά τα νούμερα. Δεν γίνεται με το ρυθμιστικό των πριμων να έχεις +24dbΜε τα πρίμα του ενισχυτή στη μέση..εχουμε.
69db στα 400 Hz.
71db στα 2000khz.
71db στα 6000khz.
45db στα 12khz
ΜισοΔεν παίζουν αυτά τα νούμερα. Δεν γίνεται με το ρυθμιστικό των πριμων να έχεις +24db
Μα με το ίδιο κινητό μέτρησε πριν λίγο με το ρυθμιστικό treble τέρμα δεξιά και έδειξε 69db στα 12Khz δηλαδή +24dbΓίνεται αν το κινητό έχει πτώση 10dB στο μικρόφωνό του στις υψηλές.
Αν αυτά είναι όντως σωστά, έχεις σίγουρα καμμένα tweeterΜισο
69db στα 400hz
71db στα 2 khz.
71db στα 6khz.
45db στα 12khz
Αυτά είναι τα σωστα
Τουίτερ κολλητάΜα με το ίδιο κινητό μέτρησε πριν λίγο με το ρυθμιστικό treble τέρμα δεξιά και έδειξε 69db στα 12Khz δηλαδή +24db
Αν αυτά είναι όντως σωστά, έχεις σίγουρα καμμένα tweeter
Κάνε και μια μέτρηση μόνο στα 6Κhz και στα 12Khz ,με το κινητό κολλητά στο Τουίτερ (λογικά το μικρόφωνο βρίσκεται στο κάτω μέρος του κινητού) μια με το ρυθμιστικό στη μέση και μια στο τέρμα και μετά επανέλαβε την μέτρηση με το κινητο κολλητά στο γουφερ.
Στα γουφερ όμως γιατί...αφού δεν ακούγεται κάτι στο tone generatorΤουίτερ κολλητά
6khz-107db
12khz-90.1 db
Γουφερ κολλητά
6khz-91db
12khz-52db
Στη .εση το ρυθμιστικό των πρίμαΤουίτερ κολλητά
6khz-107db
12khz-90.1 db
Γουφερ κολλητά
6khz-91db
12khz-52db
Στα γουφερ όμως γιατί...αφού δεν ακούγεται κάτι στο tone generator
Και με τέρμα τα πρίμα.Τουίτερ κολλητά
6khz-107db
12khz-90.1 db
Γουφερ κολλητά
6khz-91db
12khz-52db
Στα γουφερ όμως γιατί...αφού δεν ακούγεται κάτι στο tone generator
Στη .εση το ρυθμιστικό των πρίμα
Τα Roister εχουν μια χαρα ηχο, με ελαφρως φθινουσα αποκριση στις υψηλες.Χαχα πες μας ρε άνθρωπε τι συμπεράσματα βγήκαν .
6 σελίδες παλεύουμε να καταλάβουμε τι παίζει .
Συμπέρασμα ότι τα roister είναι κατασκευασμένα να παίζουν έτσι με μη τονισμένα πρίμα...τις μετρήσεις τις έκανε αναλυτικά ο spzach..όταν μπει εδώ ας πει συγκεκριμένα..δε θυμάμαι νούμερα...επίσης κάναμε μια διενυσχιση στα κάτω ηχεία...με τα καλώδια που έπαιζαν τα επάνω δύο...με κλειστό το eq του μίκτη..όλα παίζαν πιο θολά..πολύ μεσαία δοκιμάσαμε πολλές μετρήσεις...σε διάφορα είδη με.αρκετο μπάσο...μέχρι και heavy για γκάζια...με δυνατό μπάσο σε house μουσική πχ...είχαμε έντονη παραμόρφωση με την ένταση του ενισχυτή γύρω στα -20dbΠες μας ρε άνθρωπε τι συμπεράσματα βγήκαν.
6 σελίδες παλεύουμε να καταλάβουμε τι παίζει
Πως μετρήσατε ; Δώσε πληροφορίες .
Χωρίς να θέλω να το παίξω εξυπνάκιας μιας και εσυ βρέθηκες εκεί ενώ εγώ μιλάω θεωρητικά . Μου φαίνεται απίθανο + 12db στο 12κhz να ακούγονται καλά και να μην ενοχλούν . Σε τι ένταση ακούσατε ; Πως μετρήσατε ;Η τονικοτητα με το equalizer του μικτη στα +10-12db στα 12Κ ηταν αυτο που του αρεσε και δεν τον αδικω γι αυτο. Τα πριμα των Ροιστερ ειναι γλυκα και δεν ενοχλουν ακομα και οταν τονιζονται 10db πανω απο το κανονικο
Αντιθέτως προσωπικά με ενοχλούσαν ακόμα και στα μισά όταν ήταν μειωμένα..ακουγόταν πολύ μεσαίο.Χωρίς να θέλω να το παίξω εξυπνάκιας μιας και εσυ βρέθηκες εκεί ενώ εγώ μιλάω θεωρητικά . Μου φαίνεται απίθανο + 12db στο 12κhz να ακούγονται καλά και να μην ενοχλούν . Σε τι ένταση ακούσατε ; Πως μετρήσατε ;
Θα στο πω απλα.Χωρίς να θέλω να το παίξω εξυπνάκιας μιας και εσυ βρέθηκες εκεί ενώ εγώ μιλάω θεωρητικά . Μου φαίνεται απίθανο + 12db στο 12κhz να ακούγονται καλά και να μην ενοχλούν . Σε τι ένταση ακούσατε ; Πως μετρήσατε ;
Δυσκολεύομαι να φανταστώ πως δεν θα με ενοχλούσαν, αλλά αφού αρέσουν έτσι στον φίλο εμείς περισσεύουμε.Τονισμενα πριμα που ομως δεν ενοχλουσαν