Πρόβλημα με τις "ψηλές"

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.823
Δεν μας ενδιαφέρει, μην μπερδεύεσαι..
Θέλουμε να δούμε τη διαφορά σε db μεταξύ των συχνοτήτων..
Απλά κάνε ότι έκανες παραπάνω χωρίς τα πρίμα στο τέρμα, χωρίς να αλλάξεις την ένταση του ενισχυτή κατά τη μέτρηση (όλα τα τεστ με την ίδια ένταση) και να μην μετακινήσεις το κινητό, άστο κάπου σταθερά.
Αυτό..

Reaction score
18
Δεν μας ενδιαφέρει, μην μπερδεύεσαι..
Θέλουμε να δούμε τη διαφορά σε db μεταξύ των συχνοτήτων..
Απλά κάνε ότι έκανες παραπάνω χωρίς τα πρίμα στο τέρμα, χωρίς να αλλάξεις την ένταση του ενισχυτή κατά τη μέτρηση (όλα τα τεστ με την ίδια ένταση) και να μην μετακινήσεις το κινητό, άστο κάπου σταθερά.
Αυτό..
Οκ..σε λίγο τα αποτελέσματα

Reaction score
1.968
Οκ..σε λίγο τα αποτελέσματα
Με το κινητό στα 12Khz δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει σωστή μέτρηση. Με το κινητό από τα 200 μέχρι τα 8K το πολύ να πάρεις μια σχετικά κοντινή μετρηση από εκεί και πέρα το μικρόφωνο θα έχει σίγουρα πτώση στην απόκριση από μόνο του πάνω από τα +/-3db που θα έχει στο υπόλοιπο φάσμα.
Αύριο θα είμαι.στα Χανιά και θα στο μετρήσω με ντεσιμπελομετρο που αν θυμάμαι καλά είχε ακριβεια +/-1.5db από 20 έως 20.000Hz

Reaction score
18
Με τα πρίμα του ενισχυτή στη μέση..εχουμε.
69db στα 400 Hz.
71db στα 2000khz.
71db στα 6000khz.
45db στα 12khz

Reaction score
1.968
Γίνεται αν το κινητό έχει πτώση 10dB στο μικρόφωνό του στις υψηλές.
Μα με το ίδιο κινητό μέτρησε πριν λίγο με το ρυθμιστικό treble τέρμα δεξιά και έδειξε 69db στα 12Khz δηλαδή +24db
Μισο
69db στα 400hz
71db στα 2 khz.
71db στα 6khz.
45db στα 12khz

Αυτά είναι τα σωστα
Αν αυτά είναι όντως σωστά, έχεις σίγουρα καμμένα tweeter
Κάνε και μια μέτρηση μόνο στα 6Κhz και στα 12Khz ,με το κινητό κολλητά στο Τουίτερ (λογικά το μικρόφωνο βρίσκεται στο κάτω μέρος του κινητού) μια με το ρυθμιστικό στη μέση και μια στο τέρμα και μετά επανέλαβε την μέτρηση με το κινητο κολλητά στο γουφερ.

Last edited:

Reaction score
18
Μα με το ίδιο κινητό μέτρησε πριν λίγο με το ρυθμιστικό treble τέρμα δεξιά και έδειξε 69db στα 12Khz δηλαδή +24db

Αν αυτά είναι όντως σωστά, έχεις σίγουρα καμμένα tweeter
Κάνε και μια μέτρηση μόνο στα 6Κhz και στα 12Khz ,με το κινητό κολλητά στο Τουίτερ (λογικά το μικρόφωνο βρίσκεται στο κάτω μέρος του κινητού) μια με το ρυθμιστικό στη μέση και μια στο τέρμα και μετά επανέλαβε την μέτρηση με το κινητο κολλητά στο γουφερ.
Τουίτερ κολλητά
6khz-107db
12khz-90.1 db

Γουφερ κολλητά
6khz-91db
12khz-52db
Τουίτερ κολλητά
6khz-107db
12khz-90.1 db

Γουφερ κολλητά
6khz-91db
12khz-52db
Στα γουφερ όμως γιατί...αφού δεν ακούγεται κάτι στο tone generator
Τουίτερ κολλητά
6khz-107db
12khz-90.1 db

Γουφερ κολλητά
6khz-91db
12khz-52db

Στη .εση το ρυθμιστικό των πρίμα
Τουίτερ κολλητά
6khz-107db
12khz-90.1 db

Γουφερ κολλητά
6khz-91db
12khz-52db

Στη .εση το ρυθμιστικό των πρίμα
Και με τέρμα τα πρίμα.
6khz-58db
12,khz-79.8 db στα Τουίτερ

Γουφερ
6khz-65 db
12khz 47 db

Last edited:

Reaction score
1.968
Χαχα πες μας ρε άνθρωπε τι συμπεράσματα βγήκαν .
6 σελίδες παλεύουμε να καταλάβουμε τι παίζει .
Τα Roister εχουν μια χαρα ηχο, με ελαφρως φθινουσα αποκριση στις υψηλες.
Περιπου 4db πτωση απο τα 10-20ΚHz.
Με το ρυθμιστικο treble τερμα δεξια, η αποκριση γινεται ελαφρως ανοδικη με 2-3db υψηλοτερη σταθμη στα 13-15Κ σε σχεση με τα 8-10Κ.
Η αληθεια ειναι οτι κι εγω που δεν ειμαι λατρης των υψηλων, το προτιμουσα με τα πριμα στο τερμα.
Ομως του Γιαννη δεν του εφτανε αυτο. Η τονικοτητα με το equalizer του μικτη στα +10-12db στα 12Κ ηταν αυτο που του αρεσε και δεν τον αδικω γι αυτο. Τα πριμα των Ροιστερ ειναι γλυκα και δεν ενοχλουν ακομα και οταν τονιζονται 10db πανω απο το κανονικο οποτε απο τη στιγμη που ετσι του αρεσει να ακουει και πρακτικα ο ηχος δεν ηταν ενοχλητικος, δεν ειχα κανενα λογο να φερω αντιρρηση σε αυτη του την προτιμιση.
Βρηκαμε και τα ορια του συστηματος, του εξηγησα ποτε αρχιζει να εμφανιζεται παραμορφωση, πως να την ξεχωριζει, που να σταματαει να ζηταει παραπανω ενταση, και τι θα κερδισει αναλογα με το τι θα επιλεξει ως αναβαθμιση για το μελλον.
Καναμε και διενισχυση στα ηχεια και πιστευω οτι αυτο βοηθαει αρκετα (η γυναικα του ηρθε απο μεσα και ρωτησε αν αλλαξαμε κατι στον ηχο γιατι τωρα ακουγοταν ειπε πολυ καλυτερα) και πιστευω οτι σιγα σιγα οταν τα οικονομικα το επιτρεψουν, ο Γιαννης θα κανει την αναβαθμιση που θελει και θα απολαμβανει τη μουσικη του για αλλα 20 χρονια χωρις την αναγκη για κατι παραπανω.

Α ναι, να συμπληρωσω οτι οι μετρησεις με το κινητο στις υψηλες συχνοτητες ηταν ο'τι ναναι. Το Ντεσιμπελομετρο εδειξε αρκετα μεγαλη αποκλιση σε σχεση με αυτα που εδειξαν οι αρχικες μετρησεις με το κινητο.

Reaction score
18
Πες μας ρε άνθρωπε τι συμπεράσματα βγήκαν.
6 σελίδες παλεύουμε να καταλάβουμε τι παίζει 🤣🤣
Πως μετρήσατε ; Δώσε πληροφορίες .
Συμπέρασμα ότι τα roister είναι κατασκευασμένα να παίζουν έτσι με μη τονισμένα πρίμα...τις μετρήσεις τις έκανε αναλυτικά ο spzach..όταν μπει εδώ ας πει συγκεκριμένα..δε θυμάμαι νούμερα...επίσης κάναμε μια διενυσχιση στα κάτω ηχεία...με τα καλώδια που έπαιζαν τα επάνω δύο...με κλειστό το eq του μίκτη..όλα παίζαν πιο θολά..πολύ μεσαία δοκιμάσαμε πολλές μετρήσεις...σε διάφορα είδη με.αρκετο μπάσο...μέχρι και heavy για γκάζια...με δυνατό μπάσο σε house μουσική πχ...είχαμε έντονη παραμόρφωση με την ένταση του ενισχυτή γύρω στα -20db

Reaction score
1.296
Η τονικοτητα με το equalizer του μικτη στα +10-12db στα 12Κ ηταν αυτο που του αρεσε και δεν τον αδικω γι αυτο. Τα πριμα των Ροιστερ ειναι γλυκα και δεν ενοχλουν ακομα και οταν τονιζονται 10db πανω απο το κανονικο
Χωρίς να θέλω να το παίξω εξυπνάκιας μιας και εσυ βρέθηκες εκεί ενώ εγώ μιλάω θεωρητικά . Μου φαίνεται απίθανο + 12db στο 12κhz να ακούγονται καλά και να μην ενοχλούν . Σε τι ένταση ακούσατε ; Πως μετρήσατε ;

Reaction score
18
Χωρίς να θέλω να το παίξω εξυπνάκιας μιας και εσυ βρέθηκες εκεί ενώ εγώ μιλάω θεωρητικά . Μου φαίνεται απίθανο + 12db στο 12κhz να ακούγονται καλά και να μην ενοχλούν . Σε τι ένταση ακούσατε ; Πως μετρήσατε ;
Αντιθέτως προσωπικά με ενοχλούσαν ακόμα και στα μισά όταν ήταν μειωμένα..ακουγόταν πολύ μεσαίο.

Reaction score
1.968
Θα στο πω απλα.
Το πως ακουει ο καθε ενας και τι προτιμα ειναι για εμενα καθαρα θεμα γουστου.
Απο εκει και περα το τι ενοχλει και τι οχι συνηθως εχει να κανει με μετρησημα δεδομενα και κατα τη γνωμη μου το πιο ενοχλητικο πραγμα στον ηχο ειναι οι παραμορφωσεις και οι συντονισμοι. Στα υπολοιπα οι περισσοτεροι ανθρωποι εχουν μεγαλυτερη ανοχη.
Προχθες ημουν στο Συνταγμα σε ενα μπαρακι με πολυ καλο ηχο για μπαρ. Τα πριμα οπως και τα μπασα ηταν τονισμενα αλλα καθαρα χωρις παραμορφωσεις και ετσι δεν ενοχλουσαν, και παρ ολες τις υψηλες εντασεις ο ηχος εφτανε αβιαστα στα αφτια μου και η ακροαση ηταν ευχαριστη παρα τον εμφανη τονισμο των ακρων.
Εκει ακουσα και ενα κομματι που μου αρεσει και που το ξερω καλα πως παιζει με τσιτα τα γκαζια και μπορουσα να διακρινω ξεκαθαρα την διαφορα σε σχεση με το πως παιζει στο σπιτι μου με τα Tannoy Reveal 802 στα οποια εχω το ρυθμιστικο στο πισω μερος στο -2db και στα οποια τα πριμα στο συγκεκριμενο κομματι σε πολυ υψηλες εντασεις (105+db) φτανουν τα ορια τους και γινονται λιγο ενοχλητικα. Στου Γιαννη με τα 12Κ στο +12db ενοιωσα το ιδιο πραγμα με αυτο που ενοιωσα στο μπαρ. Τονισμενα πριμα που ομως δεν ενοχλουσαν. Η ενταση βεβαια αρκετα πιο χαμηλα απο οτι στο κλαμπ αλλα οχι σιγα, παιζαμε στα 90db περιπου στα 2μ και εκει ηταν και το οριο πριν να αρχισει να γινεται ακουστη η παραμορφωση κυριως απο τα μπασα που τερματιζαν.

Με απλα λογια οι υψηλες συχνοτητες αν και ιδιεταιρα τονισμενες, δεν εφταναν σε παραμορφωση και ετσι δεν γινοταν ενοχλητικες.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.823
Ένα πραγματάκι εγώ κρατάω..
Ευτυχώς δεν υπάρχει όπως φαίνεται κάποια βλάβη στο σύστημα και δεν μπήκε ο φίλος σε περιπέτεια.
Όλα τα άλλα θα τα βρει.. :thumbsup:
Τονισμενα πριμα που ομως δεν ενοχλουσαν
Δυσκολεύομαι να φανταστώ πως δεν θα με ενοχλούσαν, αλλά αφού αρέσουν έτσι στον φίλο εμείς περισσεύουμε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan