Σταδιακή αναβάθμιση ηχοσυστήματος (dimifoot)

Reaction score
8.898
πότε μια θέαση θεωρείται σοβαρή? :p
τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά;
μια κουλτουριάρική ταινία (που κουνάει η κάμερα από ... άποψη) είναι?
μια marvel? μια σειρα στο netflix?
Δείξε μας τότε Home-Cinema σε ντεντικέιντιτ χώρο με τιβι, το 99,9 % έχουν προβολέα

Reaction score
19.491
Το ότι οι προβολείς έχουν θόρυβο το ξέρουμε, για αυτό και κάποιοι πηγαίνουν στην λύση ενός huschbox
View attachment 274769
Ε, τώρα βρε ΝΚ εάν είναι να αρχίσουμε να φανταζόμαστε συσκευές που δεν υπάρχουν και να τις πσστάρουμε, δεν θα βγάλουμε άκρη. :D

Reaction score
8.898
Ε, τώρα βρε ΝΚ εάν είναι να αρχίσουμε να φανταζόμαστε συσκευές που δεν υπάρχουν και να τις πσστάρουμε, δεν θα βγάλουμε άκρη. :D
Υπάρχουν και φτιάχνονται με λίγα λεφτά

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.595
Δείξε μας τότε Home-Cinema σε ντεντικέιντιτ χώρο με τιβι, το 99,9 % έχουν προβολέα
Αν θες να φτιάξεις cinema, λογικό.... βάλε και 45 καθίσματα κ πασατέμπο.... εμένα γιατί να με πειράξει...
Αλλά αν θες απλά να δεις τις σειρές σου, τις ταινίες σου, τα videoclip και τις μπάλες.... ποια από αυτά είναι τα σοβαρά και "δεν κάνει" να παιχτούν σε τηλεόραση;;;;

η ερώτηση δηλαδή ήταν περισσότερο "σοβαρή" (απορία προς προβολάκηδες) και λιγότερο "τρολλαριστική"....

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.388
Το ότι οι προβολείς έχουν θόρυβο το ξέρουμε, για αυτό και κάποιοι πηγαίνουν στην λύση ενός huschbox
View attachment 274769
Έχει γίνει αυτή η συζήτηση μερικές σελίδες πίσω.
Το πρόβλημα είναι πως με τους μεγάλους προβολείς που έχουμε όλοι, το απαιτούμενο μέγεθος για το hush box βγαίνει τεράστιο.
Ασε τα ποσοστά.
Εδώ το 99% έχουν θερμικό αυτοκίνητο, τι να λέμε τώρα.

Και από την άλλη σας πειράζει το ελάχιστο χρατς χρουτς του βινυλίου. Για τα ανεμιστηρια του προβολέα όμως δεν λέμε τίποτα, όλα καλά ε;

Τέλος πάντων, ας μην με έπιανε έτσι ξαφνικά και πρόωρα η ανάγκη αλλαγής, και θα πήγαινα καρφί για τιβι. Τώρα θα πάρει μια μικρή παράταση η ιστορία με τους προβολείς, κυρίως επειδή θα είναι πολύ εύκολη η αλλαγή στον 9400, ούτε βάση δεν θα αλλάξω -και κρατάω και την λάμπα που αγόρασα προ 20μερου.

Και δυστυχώς το λογικό πλάνο του @flash για μεταφορά της 83άρας στο καθιστικό (όταν αγοραστεί μεγαλύτερη) δεν παίζει, δεν υπάρχει χώρος/τοίχος για τόσο μεγάλη.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.053
Αν θες να φτιάξεις cinema, λογικό.... βάλε και 45 καθίσματα κ πασατέμπο.... εμένα γιατί να με πειράξει...
Αλλά αν θες απλά να δεις τις σειρές σου, τις ταινίες σου, τα videoclip και τις μπάλες.... ποια από αυτά είναι τα σοβαρά και "δεν κάνει" να παιχτούν σε τηλεόραση;;;;

η ερώτηση δηλαδή ήταν περισσότερο "σοβαρή" (απορία προς προβολάκηδες) και λιγότερο "τρολλαριστική"....
Δλδ εγώ που δεν έχω 45 καθίσματα στο χώρο μου ,αλλά ένα μεγάλο γωνιακό καναπέ , δεν έχω home cinema ε ?
Να πετάξω δλδ 45 καρέκλες και ποπ κορν στην είσοδο για να έχω Σινεμά ?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.272
Σε αντίθεση με το δικό μου post. :wink:

Στα σοβαρά τώρα, τίποτα δεν "απαγορεύεται" σε κανένα μέσο προβολής. Ούτε τα ποδόσφαιρα, που έχω απολαύσει σε προβολέα, ούτε οι ταινίες που έχω ευχαριστηθεί σε τηλεόραση.

Αλλά την αίσθηση που βιώνω βλέποντας -την όποια- ταινία στο hc με τον προβολέα και το στημένο atmos, δεν μπορεί να πλησιάσει καμία τηλεόραση. Για να σου δώσω να καταλάβεις, όταν δω στον κινηματογράφο μια ταινία που με ενθουσίασε, ανυπομονώ να την δω στο hc μου. Αν σκεφτόμουν ότι θα την δω στην τηλεόραση, θα με ξενέρωνε, χωρίς όμως αυτό να αφαιρεί κάτι από την ταινία. Είναι η μαγεία του σινεμά που μόνο με προβολέα έχω βιώσει.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.595
Δλδ εγώ που δεν έχω 45 καθίσματα στο χώρο μου ,αλλά ένα μεγάλο γωνιακό καναπέ , δεν έχω home cinema ε ?
Να πετάξω δλδ 45 καρέκλες και ποπ κορν στην είσοδο για να έχω Σινεμά ?
και μαλί της γριάς....
και όταν θα θες να δεις better call saul, να πηγαίνεις στον υπολογιστή για να μην καίει η λάμπα σε μη σοβαρό θέαμα :p

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.382
(σορρυ για το οφ τοπικ)...αναλογιζομαι, οτι 10 φορες σινεμα δεν εχω παει σε ολη μου τη ζωη.. (μετα τα 18 μου ετη απο τοτε που γεννηθηκα) 🐒
μετα τα 18-σε θερινο εχω παει 1-2 φορες, και εχω δει ενα του Τσαρμους ενα του Ταραντινο και ενα Σταρ γουρς, α και ενα με τον Ντικαπριο, α και τελευταια φορα πηγα για τα ποπ κορν..
πριν τα 18-λαιδη και ο αλητης, ενα αλλο που δε το εχω βρει τοσα χρονια οσο και αν εχω ψαξει, και ενα με το νικολας κειτζ.

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.944
Ταινία = μέγεθος = προβολή = feeling.

Ακόμα και στο mute.

Για όλα τα άλλα τηλεόραση.

Όταν βάλουμε 120αρα τηλεόραση στο σπίτι θα το ξανασυζητήσουμε.

Τώρα για τα υπόλοιπα, μπασκέτ, ποδόσφαιρα, YouTube, κανάλια κλπ, προσωπικά πάντα, τσάμπα καίει η λάμπα.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.388
Μάλλον το βλέπετε συναισθηματικά-υποκειμενικά, σαν τους βίντατζ δικάναλους

alexis

Reaction score
30.944
Καθόλου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα για μια 120άρα OLED στο σαλόνι μου. Χωράει. Θα βρώ τρόπος να εξαφανιστεί όταν δεν παίζει.

Μέχρι να βγεί και μέχρι να μπορώ να την πληρώσω, προβολή.

Υγ: αν και φανατικότατος λάτρης του 2:35, πιστεύω ότι θα το έκανα. Α, και επίσης φανατικός του όσο πιο κάτω γίνεται. Η οθόνη να ακουμπά πάτωμα αν γίνεται. Νταξ, άντε να της δώσω 10-15 εκατοστά αέρα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.427
Αν μπορέσεις να βγάλεις τον προβολέα έξω από την γυψοσανίδα/έξω από το δωμάτιο και να προβάλει από μια τρύπα χωρίς να ακούγεται, τότε μάλιστα
FB_IMG_1671804869049.jpg

Οκ. Δεκτον.

Είναι υπό σκέψη το σενάριο.

Επειδή έχω ακριβώς από πίσω τη γυψοσανιδούλα που εγώ εγκατέστησα στο χώρο, είναι όντως εύκολη η υλοποίηση.

Και το HDMI καλώδιο φτάνει, έχω 2 μέτρα περίσσευμα. Μια τρύπα στη γυψοσανιδα πρέπει να κάνω, να ξηλώσω από το ταβάνι τη βάση του προβολέα και να τη βιδωσω πίσω στο χωλ. Αυτά είναι όλα κι όλα, 2-3 ώρες δουλειά.

Έχω άλλες προτεραιότητες, αλλά είναι κι αυτό στα σχέδια, όταν χαλαρώσω από τα υπόλοιπα.
Ξέρεις, αναβάλλεται συνεχώς γιατί όλο κάτι έχω να κάνω, όλο στο τρέξιμο.

Πάντως πιο εύκολη περίπτωση από μένα για να γίνει αυτό, να βγει έξω από το δωμάτιο ο προβολέας, δεν υπάρχει. 😎

Last edited:

alexis

Reaction score
30.944
Το μέγεθος αλλάζει την εικόνα, αλλάζει την εμπειρία. Προφανώς δεν αλλάζει τα χρώματα ούτε την ανάλυση του υλικού ως περιεχόμενο, και ούτε να τα βλέπετε όλα καθαρά τεχνικά.

Δεν έχει καμία σχέση να βλέπεις 4Κ στις 85" και στις 120". Ούτε καν στις 106", από τις κλασικές οικιακές αποστάσεις. Δεν είχε ακόμα και σε HD. Δεν έχει καμία σχέση για παράδειγμα μια ναυμαχία στα γενικά πλάνα, ούτε καν στα κοντινά σε ένα συγκριτικό 85" vs 120". Είναι σαν να βλέπουμε ταινία στο κινητό και μετά πήγαμε στο laptop. Η μέρα με τη νύχτα δηλαδή. Καμία σχέση τα πλάνα με την κάμερα μέσα στο δρόμο να βλέπεις δεξιά αριστερά να περνούν αυτοκίνητα και κτήρια. Είναι αμέτρητα τα πλάνα που σχεδόν εξαφανίζονται σε μικρό μέγεθος.

Αν πιάσουμε τα χρώματα, είναι το ίδιο να έχεις μπροστά σου ένα πλάνο με έντονα κόκκινα από αίμα για παράδειγμα, στις 83" και ίδιο στις 120"; Γνωρίζεις ότι αυτό το τόσο έντονο χρώμα επιλέχθηκε επειδή θέλει να σου δώσει ένα συναίσθημα; Το ίδιο συναίσθημα λαμβάνεις όταν είσαι στο λιμάνι και έχεις μπροστά σου μια βάρκα και το ίδιο ένα κρουαζιερόπλοιο; Το ίδιο in your face feeling εισπράττεις όταν είσαι μπροστά σε ένα μπλε περίπτερο και το ίδιο σε μια μπλε πενταόροφη;

Καλά τα τεχνικά θέματα αλλά μέχρι ένα σημείο. Οι αισθήσεις θέλουν μέγεθος.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.022
Members
38.278
Νεότερο μέλος
lagoudas1957