Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.970
Ναι γιατί στο Ελλάδα παραλαμβάνει τα πακέτα και μετά αναλαμβάνουν τη παράδοση η acs όπου έχουν συνεργασία.
Φαντάς ότι πλήρωσα και ταχυμεταφορα στη dpd

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.970
Προβλέπω μια τιμή για το DA κοντά στα 1000€ για ένα ντεραγιέ

Σε άλλα νέα, φαίνεται πως εντέλει θα βγάλει 12 speed μηχανικές

Reaction score
17.027
Πάλι καλά, αν και με 11 μια χαρά είμαστε... Τώρα για το άλλο... με τη διπλή προστασία, όπως οι σερβιέτες; Αυτό έλειπε, γιατί κάθε λίγο ρίχνουμε το ποδήλατο και σπάμε τα ντεραγιέ! :geek:

----

Βολτίτσα στην πόλη...

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.970
Εννοείται πως είμαστε μια χαρά, οι τιμές έχουν ξεφύγει πολύ άσχημα με τις 12 speed και όπως δείχνει θα είναι πλέον μοναχά για γυαλιστερούς.
Όσον αφορά τη πατέντα είναι πολύ θετική εξέλιξη Σώτο, αρκεί ένα βίαιο άνοιγμα του ντεραγιέ ώστε να σπάσει το γρανάζι που αλλάζει ταχύτητες το βηματικό μοτέρ, δεν έχει να κάνει μόνο με τις πτώσεις.
Μου συνέβη μια φορά όταν κατέβασα από μεγάλο σε μικρό δίσκο και έμπλεξε η αλυσίδα ανάμεσα στους δύο δίσκους. Στάθηκα όμως τυχερός γιατί στη θκιάμ περίπτωση απλά ξεκουμπωσε το γρανάζι.
Σε περίπτωση πτώσης χωρίς το ντεραγιέ να πάθει ζημιά, το σύστημα σταματά να λειτουργεί και μπαίνει σε κατάσταση crash mode ώστε να προστατευτεί. Άμα δλδ είσαι σε φάση αγώνα, κλάμα...
Γενικά υπάρχουν θέματα που πρέπει να διορθωθούν, η shimano χάνει ολόκληρες ομάδες που πηγαίνουν στη sram etap γιά αυτούς και άλλους λόγους.

Edit.
Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που η di2 δεν φτούρησε στα mtb, ως γνωστό έχει πολύ τούμπα το χώμα

Reaction score
4.587
Αυτό που θα ήταν "επανάσταση" είναι να μπορούσες να επιλέγεις εσύ τι γρανάζια θα έχει η κασέτα σου, να έβγαιναν όλα (ή σχεδόν όλα) σε μονά..

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.970
Τα παλιά χρόνια η miche έχει στα 7-8-9 συστήματα ότι γρανάζι ήθελες. Μπορούσες να συνθέσεις τη θκιάς κασέτα. Από τα συστήματα 10 speed και έπειτα όσο τα περιθώρια στενεύουν υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να είναι αναγκαστικά το επόμενο γρανάζι λίγο ή πολύ μεγαλύτερο, αλλιώς δυσκολεύεται να ανέβει η αλυσίδα.
Το πείραμα το έκανα σε μια κασέτα 11 speed 12-28 με δανικό γρανάζι από κασέτα 12-25 και δεν λειτουργούσε όπως έπρεπε.
Μόνο τυχαία δεν είναι η κλιμάκωση που παίζει στις διάφορες κασέτες που βγαίνουν σε κάθε σειρά, υπάρχει λόγος, που λέει και ένα γνωστό μουσικό κομμάτι που ακούω τώρα ιάς :biggrin:

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.970
Βρήκα ίσως τη πχιο πονηρή βάση για τον φακόμ. Λόγο του περιεργου mount του φακού ότι κυκλοφορεί τον τοποθετούσε πολύ έξω με κίνδυνο να βρει κάπου και να σπάσει "πάλι".
Λύσαξα να ψάχνω λοιπόν και εντελώς τυχαία έπεσα πάν στο gopro mount του γερό Ritchey, στις φώτο μοιάζει πολύ ψεύτικο, από κοντά όμως είναι μια πολύ ποιοτική κατασκευή με καλά υλικά, πολύ στιβαρή και μια πονηριά...
Μπορείς το καυλιτζέκι που πιάνει ο φακός να το γυρίσεις ανάποδα και να κερδίσεις χώρο σαμέσα. Αυτό δεν το αναφέρει κάπου αλλά έπεσε σε πονηρό βλάχο :biggrin:
Ήρθε οριακά με το κούτελο του σκελετού και είναι πλέον πάλι σε χρήση ο φακόσμ!!

IMG_20230111_174815.jpg

Reaction score
17.027
Βρήκα ίσως τη πχιο πονηρή βάση για τον φακόμ. Λόγο του περιεργου mount του φακού ότι κυκλοφορεί τον τοποθετούσε πολύ έξω με κίνδυνο να βρει κάπου και να σπάσει "πάλι".
Λύσαξα να ψάχνω λοιπόν και εντελώς τυχαία έπεσα πάν στο gopro mount του γερό Ritchey, στις φώτο μοιάζει πολύ ψεύτικο, από κοντά όμως είναι μια πολύ ποιοτική κατασκευή με καλά υλικά, πολύ στιβαρή και μια πονηριά...
Μπορείς το καυλιτζέκι που πιάνει ο φακός να το γυρίσεις ανάποδα και να κερδίσεις χώρο σαμέσα. Αυτό δεν το αναφέρει κάπου αλλά έπεσε σε πονηρό βλάχο :biggrin:
Ήρθε οριακά με το κούτελο του σκελετού και είναι πλέον πάλι σε χρήση ο φακόσμ!!

View attachment 277105
Έχει αρκετές επιλογές για βάσεις το R2 από ό,τι είδα! Εντωμεταξύ έχω παραγγείλει από εκεί ένα ζευγάρι λάστιχα gravel (40αρια δηλαδή) για το MTB για τώρα το χειμώνα, που πιο πολύ πηγαίνω άσφαλτο (οι λάσπες δεν με εμπνέουν...), ενώ περιμένω και τα Pirelli από το bike24... Συμφέρει περισσότερο το R2 με τα φθηνότερα μεταφορικά του (ως τώρα), αφού δεν χρειάζεται να κάνεις παραγγελία 250+ ευρώ για να πέσουν στα ~6 ευρώ όπως τα άλλα, ενώ και χαζομάρα βέβαια να πληρώνεις 15 ευρώ για μικρές παραγγελίες.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.970
Γενικά το R2 είναι πχιο γυαλιστερό eshop, ήταν η πρώτη φορά που αγοράζω κάτι από εκεί Σώτο. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος με τη παραγγελία και τη ενημέρωση που έπαιξε στη πορεία αυτής μέχρι τη πόρταμ.
Αυτό που δεν με άρεσε είναι η τιμή του next Day παράδοση, κάτι είδα γύρω στα 30 ευρά με DHL
Θα τους ξανά προτιμήσω διότι είναι πολύ ενημερωμένοι
Όσο για τα λάστιχα το είχα σκεφτεί και εγώ να του βάλω κάτι λίγο πχιο ασφαλτινο, ωστόσο μετά τα πιρέλια έμεινα αρκετά ικανοποιημένος σε σχέση με τα schwalbe στο ασφαλτινο ρολάρισμα.

Reaction score
4.587
Γουίγκλ παραγγελία 27/12 ακόμα και σήμερα που μιλάμε το δέμα είναι στο χίθροου. Σε λίγο καιρό οι παραγγελίες από ευρώπη θα έχουν χρόνους παράδοσης αντίστοιχους του άλιεξπρες.

Reaction score
17.027
Ναι, κι μένα πρώτη παραγγελία είναι από το R2, το έβλεπα καιρό τώρα, αλλά δεν είχα πάρει κάτι. Προχθές την έκανα. Εδώ κάτω έτσι κι αλλιώς δεν παίζει το next day, και στο bike24 είναι απενεργοποιημένη η επιλογή, προφανώς λόγω νησιού (και εκτός Αττικής) είναι άλλοι οι χρόνοι παράδοσης, οπότε δεν έχει νόημα η ύπαρξή του.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.970
Αυτό που θα ήταν "επανάσταση" είναι να μπορούσες να επιλέγεις εσύ τι γρανάζια θα έχει η κασέτα σου, να έβγαιναν όλα (ή σχεδόν όλα) σε μονά..
Θυμάσαι τα παπούτσια που παράγγειλα στις 24/12/2022?
Επειδή θα έλειπα από Αθήνα, έβαλα διεύθυνση εκεί που θα ήμαν. Έμεινα 15 μέρες και παπούτσα γιοκ, το χρονοδιάγραμμα παράδοσης έλεγε 6 μέρες.
Εφυγα και τα παπούτσα εντέλει έφτασαν στις 20 μέρες, παρακολουθούσα το τρακινκ και ήταν λες και τα έφερναν από Αγγλία σακάτ στη Ελλάδα με ποδήλατο, πέρασε από όλες τις μεγάλες χώρες της Ευρώπης, στο τέλος γελούσα με τη πορεία του πακέτου, έμπαινα να δω τη πορεία του πακέτου μόνο και μόνο για να γελάσω :roflmao:
Δυστυχώς το γουιγκλ χάλασε σε όλα τα επίπεδα, μοιάζει πλέον συνοικιακό ελληνικό eshop

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.970
Θέλω να βάλω τα σχαράκια στα spd παπούτσα και συναντάω για πρώτη φορά αυτά
IMG_20230111_203505.jpg

Ξέρει κανένας που μπαίνουν, πως μπαίνουν και σε τι εξυπηρετούν?

Reaction score
17.027
Τα έχω ξανασυναντήσει αυτά, κι όχι μόνο μια φορά. Ως πρόσθετο νομίζω μπαίνουν, ανυψώνουν λιγο τα σχαράκια (μπαίνουν δηλαδή ανάμεσα στο σχαράκι και τη σόλα), αλλά δεν ξέρω για ποιο λόγο ακριβώς χρειάζονται. Ίσως σε συγκεκριμένες περιπτώσεις παπουτσιών.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.970
Ήξερα πως θα έδινες τη λύση, το έψαξα σαν spd spacer και εύρηκα!!
Δεν είναι πολύ διαδεδομένα και υπάρχουν λίγες αναφορές στο νετ, έχω βάλει αρκετές φορές spd σχαράκια, αυτά όμως ήταν μαζί με τα πετάλια και με μπέρδεψαν γιατί τα συναντούσα για πρώτη φορά.
Είναι όντως αποστάτες για κάποια παπούτσα που έχουν βάθος και δυσκολεύουν πολύ στο κούμπωμα και στο ξεκουμπωμα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.908
Ήξερα πως θα έδινες τη λύση, το έψαξα σαν spd spacer και εύρηκα!!
Δεν είναι πολύ διαδεδομένα και υπάρχουν λίγες αναφορές στο νετ, έχω βάλει αρκετές φορές spd σχαράκια, αυτά όμως ήταν μαζί με τα πετάλια και με μπέρδεψαν γιατί τα συναντούσα για πρώτη φορά.
Είναι όντως αποστάτες για κάποια παπούτσα που έχουν βάθος και δυσκολεύουν πολύ στο κούμπωμα και στο ξεκουμπωμα.
Αυτό ακριβώς.

Θυμάμαι πριν 1-2 χρόνια κάποια νέα παπούτσια που είχαν απαραίτητη προϋπόθεση την τοποθέτηση τέτοιων αποστατών.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.970
Κάποιο γράφουν πως βρίσκουν εφαρμογή με τα παπούτσα της northwave, δεν είχα ποτέ όμως για να ξέρω. Ένας λόγος άλλωστε που αλλάζουμε παπούτσια είναι γιατί σε βάθος χρόνου η σόλα τρώγετε και το κούμπωμα κολυμπάει. Οπότε φαντάζομαι και στα παπούτσια που βρίσκουν εφαρμογή οι εν λόγω αποστάτες θα πρέπει κάποια στιγμή να αφαιρεθούν. Κάτι μάθαμε και απόψε :)

Reaction score
44
Αναμένω κι εγώ από τη wiggle.
Σε σχέση με την dpd, η πρώτη δίνει ημερομηνία παράδοσης επτά μέρες νωρίτερα...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.204
Members
38.303
Νεότερο μέλος
tagar