Ποδήλατο

Reaction score
44
Σε συνέχεια των αναζητήσεων μου ψάχνομαι για οπίσθιο φως ποδηλάτου, ιδανικά να γίνεται αντιληπτό και σε σχετικά μέρα...
Κάποια πρόταση σας;

Reaction score
17.018
Αν έχεις κομπιουτεράκι Edge Garmin, Wahoo, ίσως κι άλλο (δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα) μπορείς να δεις και το συνδυασμό με ραντάρ, όπως το RTL515 της Garmin (αν το επιλέξεις και ψωνίσεις απέξω μην το πάρεις από γερμανικό μαγαζί, bike24, κλπ, γιατί αυτοί έχουν την έκδοση RTL516 που δεν έχει flash λόγω της γερμανικής νομοθεσίας, κοίταξε προς wiggle πχ), δεν είναι η φτηνή επιλογή, αλλά έχει διπλή λειτουργία, να σου δείχνει και τα οχήματα που σε πλησιάζουν. Έχω το RTL510 εδώ και 3 χρόνια, και δεν πάω πουθενά χωρίς αυτό, ακόμα και στο MTB το βάζω.

ΥΓ. Εϊναι αυτονόητο ότι δίνει και πολύ καλή ορατότητα στα οχήματα και σε μέρα (κυρίως με την επιλογή flash).

Reaction score
23.992

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.968
Επειδή είσαι στη Λάρσα το φωτάκι της garmin (εφόσον έχεις gps) θα σε εξυπηρετήσει και θα βγάζει μάτια, Αλλά είναι πολλές οι παράδες.
Η λύση που δλέυω τα τελευταία χρόνια λέγεται lezyne strip alert, 300 lumen, τη μέρα είσαι ορατός από το χιλιόμετρο, το βράδυ πυροβολάει τους πάντες και ενοχλεί (αυτό θέλουμε) έχει και τη λειτουργία alert, αυτό σημαίνει ότι όταν πατάς φρένο κάνει ένα μικρό χαμούλη στα 300 lumen ώστε να προηδοποιήσει, με άτσαλες αναλαμπές από το mode και τα lumen που έχεις στη πορεία. Δεν έχει μεγάλη αυτονομία, το πολύ να σε βγάλει 3 ώρες στο Day Light mode, 2 ώρες που παίζω ως προπονήσει τη βγάζει άνετα η μπαταρία. Το πήρε το μάτιμ στο R2 σε πολύ καλή τιμή.

IMG_20230112_133608.jpg
IMG_20230112_133550.jpg

Επιτέλους έφτασαν τα παπούτσα, η ίδια προσεγμένη ποιότητα όπως στα road παπούτσα με άλλο πάτο, επίσης πολύ ποιοτικός στα λάστιχα και με κορυφαία ακαμψία. Στα 169€ ήταν όντως σαν να κλέβεις εκκλησία, προφανώς η gaerne ετοιμάζεται να λανσάρει τη νέα ναυαρχίδα, δεν μπορώ να αποδώσω κάπου αλλού αυτή τη τιμή. Ελλαδιστάν τα βρίσκεις γύρω στα 320 ευρά.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.968
Επειδή το συζητούσαμε κάποιες σελίδες παρά πίσω, έτσι γίνονται οι επιστροφές από wiggle
IMG_20230112_142449.jpg

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.761
Η λύση που δλέυω τα τελευταία χρόνια λέγεται lezyne strip alert, 300 lumen, τη μέρα είσαι ορατός από το χιλιόμετρο, το βράδυ πυροβολάει τους πάντες και ενοχλεί (αυτό θέλουμε) έχει και τη λειτουργία alert, αυτό σημαίνει ότι όταν πατάς φρένο κάνει ένα μικρό χαμούλη στα 300 lumen ώστε να προηδοποιήσει, με άτσαλες αναλαμπές από το mode και τα lumen που έχεις στη πορεία. Δεν έχει μεγάλη αυτονομία, το πολύ να σε βγάλει 3 ώρες στο Day Light mode, 2 ώρες που παίζω ως προπονήσει τη βγάζει άνετα η μπαταρία. Το πήρε το μάτιμ στο R2 σε πολύ καλή τιμή.
Ο π@π@ρας ο bike24 δεν το στέλνει στην Κύπρο. Μάλλον θα το πάρω από το R2.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.968
Γιώργο αν δεν σε ενδιαφέρει η alert λειτουργία θα πρότεινα να το πάρς χωρίς, θα είναι ελάχιστα φθηνότερο και σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη αυτονομία.
Η lezyne έχει ευαίσθητο επιταχυνσιόμετρο και το φωτάκι ανάβει τέρμα στις κακοτεχνίες και στις αναπηδήσεις του οδοστρώματος σπαταλωντας άσκοπα ενέργεια.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.218
σε άλλα νέα

Αυτό θα έπρεπε να μπει παραλλαγή του 3άθλου.

Τρέχεις 10, ποδηλατείς 90*, και προσπαθείς στο τέρμα να σκοτώσεις κάποιον.

* με παραλλαγή, πριν την απόπειρα τρως 2 πιάτα μπάμιεςνα δούμε εάν το λέει η ψυχούλα σου.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.968
σε άλλα νέα
υπό αυτές τις συνθήκες δεν το κόβω το μπάρμπα να είχε κάνα γυαλιστερό κουρσάκι, με καμιά γκαραντάνα θα το πήγε σερί τέμπο 90km για μια και μόνο κουτουλιά, σχεδόν κομάντο θα έλεγα :roflmao:

Reaction score
44
Επειδή είσαι στη Λάρσα το φωτάκι της garmin (εφόσον έχεις gps) θα σε εξυπηρετήσει και θα βγάζει μάτια, Αλλά είναι πολλές οι παράδες.

View attachment 277196 View attachment 277197

Επιτέλους έφτασαν τα παπούτσα, η ίδια προσεγμένη ποιότητα όπως στα road παπούτσα με άλλο πάτο, επίσης πολύ ποιοτικός στα λάστιχα και με κορυφαία ακαμψία. Στα 169€ ήταν όντως σαν να κλέβεις εκκλησία, προφανώς η gaerne ετοιμάζεται να λανσάρει τη νέα ναυαρχίδα, δεν μπορώ να αποδώσω κάπου αλλού αυτή τη τιμή. Ελλαδιστάν τα βρίσκεις γύρω στα 320 ευρά.
Αυτό της R2 παραπομπής σου πάντως, δεν πρέπει να είναι των 300 lumen που σχολιάζεις (?)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.968
Όλα τα alert είναι 300 lumen, αυτό το stvzo πάντα με μπερδεύει και δεν ξέρω τι είναι.
Ξέρουν όμως τα παιδιά της γειτονιάς

Σε αυτό αναφέρομαι

Reaction score
23.992
το stvzo πρότυπο είναι το γερμανικό και επιτρέπει μόνο ειδοποίηση φρένου - δεν επιτρέπει λειτουργία flash ούτε για μπρος ούτε για πίσω.
αν είναι όντως έτσι με αρέσει , το φλασάρισμα γενικά το βρίσκω ενοχλητικό εως και επικίνδυνο για νύχτα στην πόλη.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.968
Το φλασαρισμα είναι ότι πρέπει για τη μέρα όμως Παναγιώτ, το βράδυ το βάζεις σε άλλο mode γιατί όντως είναι επικίνδυνο το φως που βαράει.
Στο βίντεο παραπάν ίσως να μη φαίνεται αλλά πραγματικά άμα το κοιτάξει κατάματα και φας φλασιά χάνεις τη όραση, πετάει πραγματικά πολύ φως, χωρίς υπερβολές

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.761
Γιώργο αν δεν σε ενδιαφέρει η alert λειτουργία θα πρότεινα να το πάρς χωρίς, θα είναι ελάχιστα φθηνότερο και σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη αυτονομία.
Η lezyne έχει ευαίσθητο επιταχυνσιόμετρο και το φωτάκι ανάβει τέρμα στις κακοτεχνίες και στις αναπηδήσεις του οδοστρώματος σπαταλωντας άσκοπα ενέργεια.
Με ενδιαφέρει, η αλήθεια είναι, αλλά πώς θα ξεχωρίσω τις εκδόσεις με ή χωρίς την λειτουργία alert;

Reaction score
23.992
για μέρα το ψιλοδέχομαι, ωστόσο για το πίσω ειδικά αν τη μέρα δεν είναι σε θέση να διακρίνει κάποιος ένα ποδήλατο με αναβάτη με ύψος που ξεπερνάει οτιδήποτε συμβατικό ιχ κινείται στο δρόμο, δεν έχω πολλές ελπίδες να τον διευκολύνει το φως. Για το μπροστά μέσα στην κίνηση πάλι το βλέπω θετικά, σκέφτομαι να βάλω ένα μικρό κάτω από το μόνιμο προβόλι πχ Bontrager rt να ανάβει με το 530.

σε άλλα νέα αφήνω αυτό εδώ
διότι έχω δηλώσει οτι το 23 θα γίνω μαραθωνοδρόμος και τριαθλητής.
εψές βρήκα τρόπο να κολυμπήσω συνεχόμενο χιλιόμετρο και σταμάτησα αφενός για να το γιορτάσω αφετέρου γιατί τελείωσε η προπόνηση του μεγάλου και έπρεπε να φύγουμε. Μέχρι τον σεπτέμβρη δεν πρέπει να έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου πάνω 50 μέτρα συνεχόμενη κολύμβηση, μπορεί να είπα και πολλά.
έχω τα 1500 με ότι διαφορά κάνει η ανοιχτή θάλασσα στο όλο θέμα (φαντάζομαι κάνει διαφορά και θετική και αρνητική), έχω τα 40κ ποδήλατο (36 στο συγκεκριμένο event) και φυσικά τα 10κ τρέξιμο και είμαι σίγουρος οτι μέχρι Μάιο τα έχω συμπούρμπουλα μαζί.
κάνω δηλώσεις για να μην μπορώ να κάνω την πάπια μετά - αν δεν πάω οφείλετε να με κράξετε πάραυτα.

Reaction score
44
Αν έχεις κομπιουτεράκι Edge Garmin, Wahoo, ίσως κι άλλο (δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα) μπορείς να δεις και το συνδυασμό με ραντάρ, όπως το RTL515 της Garmin (αν το επιλέξεις και ψωνίσεις απέξω μην το πάρεις από γερμανικό μαγαζί, bike24, κλπ, γιατί αυτοί έχουν την έκδοση RTL516 που δεν έχει flash λόγω της γερμανικής νομοθεσίας, κοίταξε προς wiggle πχ), δεν είναι η φτηνή επιλογή, αλλά έχει διπλή λειτουργία, να σου δείχνει και τα οχήματα που σε πλησιάζουν. Έχω το RTL510 εδώ και 3 χρόνια, και δεν πάω πουθενά χωρίς αυτό, ακόμα και στο MTB το βάζω.

ΥΓ. Εϊναι αυτονόητο ότι δίνει και πολύ καλή ορατότητα στα οχήματα και σε μέρα (κυρίως με την επιλογή flash).

Δε γνώριζα την ύπαρξη του. Φαίνεται μια από πολλές απόψεις πραγματική επένδυση, ουσίας.
Την τιμή του δεν τη λες και απαγορευτική, γύρω στα 180 ευρώ, από Ελλάδα. Το επόμενο που θα κοιτούσα είναι το lezyme sprint pro των 300 (?) lumen (το οποίο το βλέπω γύρω στα 70 ευρώ (με τα μεταφορικά) Ελλάδα ή εξωτερικό.

Βέβαια εκτός από ένα κομπιουτεράκι της sigma δεν έχω κάτι αντίστοιχο στο ποδήλατο.
Δε ξέρω αν η αντίστοιχη εφαρμογή για smart phones αξίζει τον κόπο και (κυρίως) πόσο μπαταρία του τηλεφώνου καταναλώνει για πχ 2ωρη προπόνηση
Ο π@π@ρας ο bike24 δεν το στέλνει στην Κύπρο. Μάλλον θα το πάρω από το R2.
Το έχει το bike24 με τα 300 λούμεν;

Last edited:

Reaction score
17.018
Δεν ξέρω για την εφαρμογή, το RTL510 που έχω έχει μόνο σύνδεση ANT+, οπότε δεν υποστηρίζεται, γενικά όμως δεν μου αρέσει η χρήση κινητού για τέτοιες δουλειές (στη θέση computer, κλπ), προτιμώ τις εξειδικευμένες συσκευές, δουλεύεουν καλύτερα. Τα sigma δε νομίζω να υποστηρίζουν τα ραντάρ/φώτα.

Υπόψη ότι τους τελευταίους μήνες έχει κυκλοφορήσει κι ένας ανταγωνιστής του RTL515, το Magene L508, με πολύ κοντινά χαρακτηριστικά και απόδοση, και θεωρητικά φθηνότερο από το RTL515 (αλλά για να το αγοράσεις στην Ευρώπη, μάλλον έρχεται μία η άλλη). Επίσης η Garmin έχει κυκλοφορήσει από το καλοκαίρι μία ακόμα παρόμοια συσκευή, το RCT715, που έχει και κάμερα για καταγραφή συμβάντων, αλλά αυτό ξεφεύγει τελείως στην τιμή.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.201
Members
38.303
Νεότερο μέλος
tagar