Ηχείο αποκλειστικά για μουσική !

Reaction score
61
Καλησπέρα σας! Είμαι κάτοχος πολυκάναλου συστήματος και σκέφτομαι να αναβαθμίσω σε ένα ζευγάρι ηχείων που θα το λειτουργώ μόνο για μουσική εκμεταλλευόμενος τις ζώνες του ενισχυτή μου. Από αυτό που ήδη έχω μετά από ώρα ακρόασης είναι λίγο κουραστική η ακρόαση. Ψάχνω κάτι αναλυτικό μεν μουσικό δε! Τα υποψήφια ηχεία που σκέφτομαι είναι τα ηχεία βάσης elac vela ή τα Sonus Faber sonetto. Το μπάτζετ θα είναι μεχρι 2500. Ανάμεσα σε αυτά υποψηφια είναι και τα elac carina τα οποία στα ίδια χρήματα μπορώ να πάω στα δαπέδου. Μουσική ακούω μόνο ψηφιακά μέσω Spotify, tidal κλπ. Ενισχυτης είναι ο marantz sr7013 με τη βοήθεια του αντίστοιχου τελικού του . Αξίζει μια τέτοια κίνηση βάση της εμπειρίας σας? Ποιο από αυτά τα ηχεία θα μου προτείνατε?
Χώρος που θα μπουν γύρω στα 30 τετραγωνικά
Απόσταση ακρόασης γύρω στα 3 μέτρα.
Μουσική πάνω κάτω σε dire straits, Diana Krall, Fleetwood Mac, pink floyd, deep purple...
Σαμπ ήδη υπάρχει αν χρειαστεί με τα βάσης.
Σας ευχαριστώ για την οποία βοήθεια.

Reaction score
56
Καλησπέρα σας! Είμαι κάτοχος πολυκάναλου συστήματος και σκέφτομαι να αναβαθμίσω σε ένα ζευγάρι ηχείων που θα το λειτουργώ μόνο για μουσική εκμεταλλευόμενος τις ζώνες του ενισχυτή μου. Από αυτό που ήδη έχω μετά από ώρα ακρόασης είναι λίγο κουραστική η ακρόαση. Ψάχνω κάτι αναλυτικό μεν μουσικό δε! Τα υποψήφια ηχεία που σκέφτομαι είναι τα ηχεία βάσης elac vela ή τα Sonus Faber sonetto. Το μπάτζετ θα είναι μεχρι 2500. Ανάμεσα σε αυτά υποψηφια είναι και τα elac carina τα οποία στα ίδια χρήματα μπορώ να πάω στα δαπέδου. Μουσική ακούω μόνο ψηφιακά μέσω Spotify, tidal κλπ. Ενισχυτης είναι ο marantz sr7013 με τη βοήθεια του αντίστοιχου τελικού του . Αξίζει μια τέτοια κίνηση βάση της εμπειρίας σας? Ποιο από αυτά τα ηχεία θα μου προτείνατε?
Χώρος που θα μπουν γύρω στα 30 τετραγωνικά
Απόσταση ακρόασης γύρω στα 3 μέτρα.
Μουσική πάνω κάτω σε dire straits, Diana Krall, Fleetwood Mac, pink floyd, deep purple...
Σαμπ ήδη υπάρχει αν χρειαστεί με τα βάσης.
Σας ευχαριστώ για την οποία βοήθεια.
Πριν μια βδομάδα έκανα ακρόαση τα Elac Vela τα μικρά-βάσης ψάχνοντας για αγορά. Τρομερό ηχείο, αναλυτικότατο με τρομερό "αέρα" και πολύ καλό μπάσο, ακόμα και χωρίς σαμπ. Και καθόλου κουραστικά κατά την ταπεινή μου γνώμη. Σίγουρα αξίζει τον κόπο να τους αφιερώσεις μια ακρόαση.

TGD

Reaction score
10.369
Δεν ακούς Fleetwood Mac και -κυριως- Pink Floyd σε πολυκάναλο; Δεν ξέρεις τι χάνεις. Ακόμα και η κα Costello έχει πολυκαναλες παραγωγές.

Όχι και άλλο ένα ζευγάρι ηχεία. Αναβάθμιση σε αυτά που έχεις.

Reaction score
61
Καλησπέρα. Ποια ηχεία έχετε τώρα και σας κουράζουν;
Τα klipsch rp600m. Κουράζουν μετά από αρκετή ώρα για να μην παρεξηγηθώ. Απλά δεν είναι το ηχείο που θα χαλαρώσεις. Σε βάζει στην τσίτα όλη την ώρα .
Πριν μια βδομάδα έκανα ακρόαση τα Elac Vela τα μικρά-βάσης ψάχνοντας για αγορά. Τρομερό ηχείο, αναλυτικότατο με τρομερό "αέρα" και πολύ καλό μπάσο, ακόμα και χωρίς σαμπ. Και καθόλου κουραστικά κατά την ταπεινή μου γνώμη. Σίγουρα αξίζει τον κόπο να τους αφιερώσεις μια ακρόαση.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την μεταφορά της εμπειρίας σου! Την λαμβάνω σοβαρά υπόψιν!

gid

Reaction score
10.083
Εύλογο είναι να σε κουράζουν τα Klipsch. Πάρε όμως δαπέδου ηχεία, ο χώρος σου και η μουσική που ακούς στο ζητάνε. Ή έστω βάσης με 8άρι γούφερ.

Reaction score
61
Δεν ακούς Fleetwood Mac και -κυριως- Pink Floyd σε πολυκάναλο; Δεν ξέρεις τι χάνεις. Ακόμα και η κα Costello έχει πολυκαναλες παραγωγές.

Όχι και άλλο ένα ζευγάρι ηχεία. Αναβάθμιση σε αυτά που έχεις.
Ωραία παρατήρηση και δεν έχεις άδικο ότι κάποια κομμάτια ακούγονται σε πολυκάναλο καλύτερα και από δικάναλο. Αυτό και το ωραίο αυτών των ενισχυτών ότι έχεις επιλογές. Κι εγώ πειραματίζομαι αλλά είναι ανάλογα κάθε στιγμή τι θες να ακούσεις. Είναι φορές που θες να μπεις στην ορχήστρα μέσα , είναι όμως και φορές που θες να βάλεις ένα ουίσκακι και να χαλαρώσεις ακούγοντας μουσική έχοντας μπροστά σου τον τραγουδιστή. Μακάρι να γίνεται αυτό που λες αλλά έχω την αίσθηση ότι λόγω της φύσης των klipsch όσο και να αναβαθμίσω σε αυτά θα μου λείπει αυτό το συναίσθημα σε κάποια είδη μουσικής που βγάζουν πιο μουσικές υλοποιήσεις.
Εύλογο είναι να σε κουράζουν τα Klipsch. Πάρε όμως δαπέδου ηχεία, ο χώρος σου και η μουσική που ακούς στο ζητάνε. Ή έστω βάσης με 8άρι γούφερ.
Ευχαριστώ για την παρατήρηση. Απλά σκέφτηκα να εστιάσω στην ποιότητα. Και σε αυτά τα ηχεία τα δαπέδου είναι πολύ ακριβά. Μόνο τα carina είναι εφικτή αγορά σε δαπέδου. Και με αυτά που έχω τώρα που είναι εξαρια τα γουφερ μια χαρά βαράνε. Αν μπορούσα οικονομικά σίγουρα θα πήγαινα σε δαπέδου όπως μου λες.

Reaction score
3.524
Ο SR7013 έχει εξόδους preout. Εγώ έχω τα Tannoy Gold 8 τα ενεργά ως front στον Marantz Cinema 60 και έχουν ταιριάξει πολύ καλά και χαίρομαι να τα ακούω πολλές ώρες χωρίς να κουράζουν. Θα σου πρότεινα να δεις ενεργά.

Reaction score
61
Ο SR7013 έχει εξόδους preout. Εγώ έχω τα Tannoy Gold 8 τα ενεργά ως front στον Marantz Cinema 60 και έχουν ταιριάξει πολύ καλά και χαίρομαι να τα ακούω πολλές ώρες χωρίς να κουράζουν. Θα σου πρότεινα να δεις ενεργά.
Ενδιαφέρουσα και αυτή η λύση. Δεν το χα σκεφτεί. Σε ευχαριστώ!

Reaction score
2.288
Τα klipsch rp600m.
Λογικό. Το αξιοπερίεργο είναι ότι σου παίρνει πολλή ώρα. Έχεις αντοχές.
Η πλάκα είναι ότι παλαιότερα τα γλυκοκοιταζα κι εγώ. Για καλή μου τύχη δεν είχα λεφτά τότε και γλύτωσα (ούτε τώρα έχω αλλά λέμε τώρα).
Για ταινίες παντως είναι ΟΚ.
Εγω στη θέση σου θα έπαιρνα ένα ζευγάρι Kali Audio IN8 2nd wave, και μια εβδομάδα αργότερα θα έβαζα την εμπρός τριάδα Klipsch αγγελία και θα έπαιρνα ένα ακόμα ΙΝ8.
Μετά, αφού θα είχα διαπιστώσει πόσο κορόιδο είχα πιαστεί τόσο καιρό, θα έβαζα αγγελία και τα υπόλοιπα να τα αντικαταστήσω όλα με IN8 και θα άκουγα πλέον μια χαρά ξεκούραστο ιμερσιβ.
Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Y.Γ. Παιζει και εναλλακτικο σεναριο με Adam T8V στη θεση των Κali που ισως να σου αρεσουν περισσοτερο λογω των ελαφρα τονισμενων υψηλων για να μην πας απο τη νυχτα στη μερα αποτομα. Τα adam βεβαια αν και με τονισμενες υψηλες λογω AMT δεν προβλεπεται να σε κουραζουν.

Last edited:

Reaction score
61
Λογικό. Το αξιοπερίεργο είναι ότι σου παίρνει πολλή ώρα. Έχεις αντοχές.
Η πλάκα είναι ότι παλαιότερα τα γλυκοκοιταζα κι εγώ. Για καλή μου τύχη δεν είχα λεφτά τότε και γλύτωσα (ούτε τώρα έχω αλλά λέμε τώρα).
Για ταινίες παντως είναι ΟΚ.
Εγω στη θέση σου θα έπαιρνα ένα ζευγάρι Kali Audio IN8 2nd wave, και μια εβδομάδα αργότερα θα έβαζα την εμπρός τριάδα Klipsch αγγελία και θα έπαιρνα ένα ακόμα ΙΝ8.
Μετά, αφού θα είχα διαπιστώσει πόσο κορόιδο είχα πιαστεί τόσο καιρό, θα έβαζα αγγελία και τα υπόλοιπα να τα αντικαταστήσω όλα με IN8 και θα άκουγα πλέον μια χαρά ξεκούραστο ιμερσιβ.
Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Y.Γ. Παιζει και εναλλακτικο σεναριο με Adam T8V στη θεση των Κali που ισως να σου αρεσουν περισσοτερο λογω των ελαφρα τονισμενων υψηλων για να μην πας απο τη νυχτα στη μερα αποτομα. Τα adam βεβαια αν και με τονισμενες υψηλες λογω AMT δεν προβλεπεται να σε κουραζουν.
😂 Σε ευχαριστώ αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να αποχωριστώ τα klipsch. Στις ταινίες για μένα είναι τέλεια. Μου αρέσουν και με κάποια είδη μουσικής πεσ με σαδιστή 😂😂 Μου αρέσουν κάποια στοιχεία τους που νομίζω θα μου λείψουν αν τα δώσω! Μου λείπουν κάποια άλλα που θα θελα να συμπληρώσω. Θα ρίξω μια ματιά όμως στην πρόταση σου.

Reaction score
2.288
😂 Σε ευχαριστώ αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να αποχωριστώ τα klipsch. Στις ταινίες για μένα είναι τέλεια. Μου αρέσουν και με κάποια είδη μουσικής πεσ με σαδιστή 😂😂 Μου αρέσουν κάποια στοιχεία τους που νομίζω θα μου λείψουν αν τα δώσω! Μου λείπουν κάποια άλλα που θα θελα να συμπληρώσω. Θα ρίξω μια ματιά όμως στην πρόταση σου.
Θα σου κανω αλλη μια προταση που ειναι πιο κοντα σε αυτο που ζητησες στην αρχη και που μπορει καλλιστα να αναπτυχθει και να ακολουθησει την ιδια πορεια με την πρωτη μου προταση αλλα με μεγαλυτερο κοστος.
Μπορεις να πας σε ενα ζευγαρι Adam A77H τα οποια αν στο μελλον αποφασισεις να τα βαλεις ως αντικαταστατες των Klipsch, μπαινουν ανετα ως τριαδα εμπρος.
Μάλλον μαζόχα θα πρέπει να σε αποκαλέσει .
Σωστα. Εν προκειμενω οι σαδιστες ειναι τα Klipsch...

Reaction score
61
Για να συμπληρώσω στην εύστοχη παρατήρησή σου, η μεγαλύτερη ανησυχία μου με τα βάσης δεν είναι το μπάσο καθώς έχω σαμπ, αλλά τα μεσαία . Δεν εννοώ τις φωνές αλλά τα τύμπανα. Και επειδή μπορεί να λέω βλακείες όσον αφορά τον ορισμό μεσαία θα αναφερθώ σε ένα παράδειγμα. Έχω ακούσει σε σπιτι tower 2 οχταιντσων το κομμάτι lonely Sheperd. Είναι το κομμάτι που παίζει και στο φινάλε της ταινίας kill bill. Ξεκινάει ήρεμα και προς το τέλος έχει
ένα σημείο όπου μπαίνουν τύμπανα από αριστερά στα δεξιά και αντιστρόφως και καπάκι μετα ανεβαίνει όλη η ορχήστρα. Σε αυτό το σημείο ακριβώς τα δαπέδου ήταν ανατριχίλα με το μέγεθος και τον όγκο που έδιναν. Δεν ξέρω αν μπορώ να το πετύχω με ηχειο βάσης . Δηλαδή να έχω αυτή τη καθαρή δύναμη στα τύμπανα χωρίς να ξυρίζει το φλάουτο όπως κάνει στα klipsch για παραδειγμα!
Θα σου κανω αλλη μια προταση που ειναι πιο κοντα σε αυτο που ζητησες στην αρχη και που μπορει καλλιστα να αναπτυχθει και να ακολουθησει την ιδια πορεια με την πρωτη μου προταση αλλα με μεγαλυτερο κοστος.
Μπορεις να πας σε ενα ζευγαρι Adam A77H τα οποια αν στο μελλον αποφασισεις να τα βαλεις ως αντικαταστατες των Klipsch, μπαινουν ανετα ως τριαδα εμπρος.

Σωστα. Εν προκειμενω οι σαδιστες ειναι τα Klipsch...
Το γέλιο πήγε στο δεύτερο σχόλιο σου! Για το πρώτο σε ευχαριστώ θα το κοιτάξω και αυτό με τα Adam. Δεν τα ήξερα!

Reaction score
2.288
Για να συμπληρώσω στην εύστοχη παρατήρησή σου, η μεγαλύτερη ανησυχία μου με τα βάσης δεν είναι το μπάσο καθώς έχω σαμπ, αλλά τα μεσαία . Δεν εννοώ τις φωνές αλλά τα τύμπανα. Και επειδή μπορεί να λέω βλακείες όσον αφορά τον ορισμό μεσαία θα αναφερθώ σε ένα παράδειγμα. Έχω ακούσει σε σπιτι tower 2 οχταιντσων το κομμάτι lonely Sheperd. Είναι το κομμάτι που παίζει και στο φινάλε της ταινίας kill bill. Ξεκινάει ήρεμα και προς το τέλος έχει
ένα σημείο όπου μπαίνουν τύμπανα από αριστερά στα δεξιά και αντιστρόφως και καπάκι μετα ανεβαίνει όλη η ορχήστρα. Σε αυτό το σημείο ακριβώς τα δαπέδου ήταν ανατριχίλα με το μέγεθος και τον όγκο που έδιναν. Δεν ξέρω αν μπορώ να το πετύχω με ηχειο βάσης . Δηλαδή να έχω αυτή τη καθαρή δύναμη στα τύμπανα χωρίς να ξυρίζει το φλάουτο όπως κάνει στα klipsch για παραδειγμα!
Το προβλημα που εχεις τωρα εξηγειται πολυ ευκολα μολις δεις τις μετρησεις του ηχειου.
Το γέλιο πήγε στο δεύτερο σχόλιο σου! Για το πρώτο σε ευχαριστώ θα το κοιτάξω και αυτό με τα Adam. Δεν τα ήξερα!
Το καταλαβα. Παντως μην νομιζεις. Δεν εκανα καμια τρελη ερευνα. Απλα κοιταξα ποια ενεργα μονιτορ κινουνται σε αυτην την κατηγορια τιμης και εκανα μια γρηγορη προταση.
Ισως με λιγο ψαξιμο ακομα να βρεθουν ακομα καλυτερες λυσεις.
Στο μεταξυ δεν ειμαι σιγουρος οτι εχω καταλαβει σωστα. Αυτη τη στιγμη παιζεις με τον Marantz 7013 μονο η εχεις βαλει και εξτρα τελικο?
Για να παρεις παντως τον ογκο που θες, θες μεγαλα γουφερ. τα 2 7ιντσα ειναι το ελαχιστο. Κανονικα θες πανω απο 8 ιντσες.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.443
Για να παρεις παντως τον ογκο που θες, θες μεγαλα γουφερ. τα 2 7ιντσα ειναι το ελαχιστο. Κανονικα θες πανω απο 8 ιντσες.
Μην σου πω και 10ιντσα !
30 τετραγωνικά και 3 μέτρα δεν είναι εύκολες συνθήκες.

Reaction score
2.288
Μην σου πω και 10ιντσα !
30 τετραγωνικά και 3 μέτρα δεν είναι εύκολες συνθήκες.
Ισχυει. Και απο τη στιγμη που του αρεσουν τα Klipsch, ισως τωρα που το ξανασκεφτομαι η καλυτερη επιλογη να ηταν η αντικατασταση των RP600M με ενα ζευγαρι RP8000F που ειναι σαφως καλυτερα ηχεια, με πιο ομαλη αποκριση απο τα 600αρια και θα τον καλυψουν και σε μουσικη και σε ταινιες χωρις να χρειαστει να γεμισει το δωματιο με διαφορετικα ηχεια.
Και σαν επιλογη εχει και σχετικα χαμηλο κοστος, σιγουρα εντος μπατζετ.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.443
Ναι ξέρω τι εννοείς την κοιλιά που κάνει το γράφημα στα μεσαία. Την έχω δει στην ισοστάθμιση του marantz.
Αν μιλάς για μία τρύπα στα 2,5khz , είναι από το audyssey και λέγεται bbc dip. Το έχουν επίτηδες για να μην φαίνεται επιθετικό.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752