Ηχείο αποκλειστικά για μουσική !

Reaction score
61
Το προβλημα που εχεις τωρα εξηγειται πολυ ευκολα μολις δεις τις μετρησεις του ηχειου.

Το καταλαβα. Παντως μην νομιζεις. Δεν εκανα καμια τρελη ερευνα. Απλα κοιταξα ποια ενεργα μονιτορ κινουνται σε αυτην την κατηγορια τιμης και εκανα μια γρηγορη προταση.
Ισως με λιγο ψαξιμο ακομα να βρεθουν ακομα καλυτερες λυσεις.
Στο μεταξυ δεν ειμαι σιγουρος οτι εχω καταλαβει σωστα. Αυτη τη στιγμη παιζεις με τον Marantz 7013 μονο η εχεις βαλει και εξτρα τελικο?
Για να παρεις παντως τον ογκο που θες, θες μεγαλα γουφερ. τα 2 7ιντσα ειναι το ελαχιστο. Κανονικα θες πανω απο 8 ιντσες.
Έχω και τον marantz τελικό mm7055.

Reaction score
2.288
Ναι ξέρω τι εννοείς την κοιλιά που κάνει το γράφημα στα μεσαία. Την έχω δει στην ισοστάθμιση του marantz.
Δεν ειναι μονο η κοιλια. Ειναι και τα τονισμενα πριμα (αυτα σε κουραζουν) αλλα και η περιεργη αποκριση στα χαμηλα που σιγουρα θα προκαλει masking σε καποιες περιοχες γυρω απο τον τονισμο των 150Hz τοσο προς τα κατω οσο και προς τα επανω. Επισης αν ο ενισχυτης εχει κανει extreme διορθωσεις, πολυ πιθανον οι διορθωσεις αυτες να προκαλουν και αλλα προβληματα (πχ κωδωνισμος) που να επιδεινωνουν την κατασταση.
Έχω και τον marantz τελικό mm7055.
Ειναι κριμα να εχεις τετοια ενισχυτικα και να παιζεις με τα RP600m ακομα και για τις ταινιες.
Αφου σου αρεσει ο χαρακτηρας των Klipsch, αλλαξε τα και παρε τα RP8000F για εμπρος.
Ισως αν κανεις αυτη την αλλαγη να μην θες κατι αλλο κι ετσι θα εχεις και αυτο που θες στη μουσικη και καλυτερο ηχο στις ταινιες.

Reaction score
61
Ισχυει. Και απο τη στιγμη που του αρεσουν τα Klipsch, ισως τωρα που το ξανασκεφτομαι η καλυτερη επιλογη να ηταν η αντικατασταση των RP600M με ενα ζευγαρι RP8000F που ειναι σαφως καλυτερα ηχεια, με πιο ομαλη αποκριση απο τα 600αρια και θα τον καλυψουν και σε μουσικη και σε ταινιες χωρις να χρειαστει να γεμισει το δωματιο με διαφορετικα ηχεια.
Και σαν επιλογη εχει και σχετικα χαμηλο κοστος, σιγουρα εντος μπατζετ.
Αυτό που αναφέρεις για τα 8000 δεν το ήξερα. Όσον αφορά την απόκριση δηλαδή. Θεωρούσα ότι έχουν την ίδια ακουστική ταυτότητα.

Reaction score
2.288
Αυτό που αναφέρεις για τα 8000 δεν το ήξερα. Όσον αφορά την απόκριση δηλαδή. Θεωρούσα ότι έχουν την ίδια ακουστική ταυτότητα.
Εχουν παρομοιο χαρακτηρα αλλα το RP8000F δεν εχει τα προβληματα της αποκρισης που εχει το RP600Μ και επιπλεον εχει διπλα 8ιντσα που ειναι αυτο που σου χρειαζεται για να παρεις τον ογκο στα μεσοχαμηλα.

Reaction score
61
Δεν ειναι μονο η κοιλια. Ειναι και τα τονισμενα πριμα (αυτα σε κουραζουν) αλλα και η περιεργη αποκριση στα χαμηλα που σιγουρα θα προκαλει masking σε καποιες περιοχες γυρω απο τον τονισμο των 150Hz τοσο προς τα κατω οσο και προς τα επανω. Επισης αν ο ενισχυτης εχει κανει extreme διορθωσεις, πολυ πιθανον οι διορθωσεις αυτες να προκαλουν και αλλα προβληματα (πχ κωδωνισμος) που να επιδεινωνουν την κατασταση.

Ειναι κριμα να εχεις τετοια ενισχυτικα και να παιζεις με τα RP600m ακομα και για τις ταινιες.
Αφου σου αρεσει ο χαρακτηρας των Klipsch, αλλαξε τα και παρε τα RP8000F για εμπρος.
Ισως αν κανεις αυτη την αλλαγη να μην θες κατι αλλο κι ετσι θα εχεις και αυτο που θες στη μουσικη και καλυτερο ηχο στις ταινιες.
Αυτό είναι εύκολο και καλύτερο οικονομικά καθώς δεν είναι πολύ ακριβά τα 8000.Οσο για το σχόλιο σου για τις διορθώσεις του marantz τι να πω... Σε ευχαριστώ πολύ για την μεταφορά των γνώσεων σου στο θέμα!

Reaction score
2.288
Αυτό είναι εύκολο και καλύτερο οικονομικά καθώς δεν είναι πολύ ακριβά τα 8000.Οσο για το σχόλιο σου για τις διορθώσεις του marantz τι να πω... Σε ευχαριστώ πολύ για την μεταφορά των γνώσεων σου στο θέμα!
Kοιτα να δεις. Τα Klipsch ειναι ηχεια με ιδιεταιρο χαρακτηρα και σε καποιους αρεσουν, και σε καποιους αλλους οχι.
Δεν θα κρινω εγω τα γουστα του καθ ενος, αλλα απο τη στιγμη που σου αρεσουν, παρε τουλαχιστον αυτα που δεν εχουν τοσο σοβαρα προβληματα τονικοτητας που αναποφευκτα οδηγουν σε κοπωση μετα απο λιγη ωρα ακροασης.
Τα 8000 εχουν τον ιδιο χαρακτηρα, αλλα πιο ομαλες διακυμανσεις και λιγοτερο τονισμο.
Με λιγο EQ διορθωνωνται τα περισσοτερα απο τα προβληματα αυτα και με τα διπλα 8ιντσα θα μπορεσεις να παρεις και τον ογκο που θες. Οχι χωρις κοπο ομως μια που παρ ολα τα 8ιντσα γουφερ, εχουν μια πτωση καπου στα 2db απο τα 300Hz και κατω που ομως μπορεις και αυτην να την φτιαξεις με λιγο EQ.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.119
Ας μην ξεχνάμε και την συμβολή του audyssey στην ποιότητα του ήχου

:lolsign:

Πάντως αν διαβάσεις κατόχους marantz-klipsch, όλοι τα ίδια παράπονα έχουν.

Reaction score
2.288
Ας μην ξεχνάμε και την συμβολή του audyssey στην ποιότητα του ήχου

:lolsign:

Πάντως αν διαβάσεις κατόχους marantz-klipsch, όλοι τα ίδια παράπονα έχουν.
Tι να κανει κι αυτο το κακομοιρο το audyssey, δεν ειναι ευκολη δουλεια να ισιωσεις ενα Klipsch.

Reaction score
2.288
Τα θάψατε ρε παιδιά 😂😂😂
Σημασια εχει να αρεσουν σε εσενα.
Αλλα αν σου αρεσαν οσο πρεπει, δεν θα ησουν εδω να ζητας αλλα ηχεια, οποτε καποιο λακο εχει η φαβα ;)

Αν θες πες μας και τα υπολοιπα κομματια του σεταπ (sub, κεντρικο, περιφερειακα, ατμος αν υπαρχουν) και αν θες ανεβασε και καμια φωτογραφια. Βοηθαει στο να βγουν καλυτερα συμπερασματα και να δοθουν πιο σωστες απαντησεις.

Reaction score
61
Σημασια εχει να αρεσουν σε εσενα.
Αλλα αν σου αρεσαν οσο πρεπει, δεν θα ησουν εδω να ζητας αλλα ηχεια, οποτε καποιο λακο εχει η φαβα ;)

Αν θες πες μας και τα υπολοιπα κομματια του σεταπ (sub, κεντρικο, περιφερειακα, ατμος αν υπαρχουν) και αν θες ανεβασε και καμια φωτογραφια. Βοηθαει στο να βγουν καλυτερα συμπερασματα και να δοθουν πιο σωστες απαντησεις.
Μου αρέσουν( βάση τιμής πάντα) αλλά έχουν fatigue στη μουσική δεν το αρνούμε. Σε house μουσική μπορεί να σπέρνουν αλλά αν θες κάτι πιο ακουστικό και ζεστό εκεί αδυνατούν. Κάτι σου λείπει . Βάση των δικών μου ακουσμάτων βεβαια. Έχω ανεβάσει σε ξεχωριστό θέμα όλο το σεταπ μου. Ευχαρίστως να το ξαναπώ εδώ αν θες. Απλά θα μετακομίσω σε μερικούς μήνες και ο χώρος θα αλλάξει. Γι αυτό και οι σκέψεις για αλλαγές 😉

Reaction score
2.288
Μου αρέσουν( βάση τιμής πάντα) αλλά έχουν fatigue στη μουσική δεν το αρνούμε. Σε house μουσική μπορεί να σπέρνουν αλλά αν θες κάτι πιο ακουστικό και ζεστό εκεί αδυνατούν. Κάτι σου λείπει . Βάση των δικών μου ακουσμάτων βεβαια. Έχω ανεβάσει σε ξεχωριστό θέμα όλο το σεταπ μου. Ευχαρίστως να το ξαναπώ εδώ αν θες. Απλά θα μετακομίσω σε μερικούς μήνες και ο χώρος θα αλλάξει. Γι αυτό και οι σκέψεις για αλλαγές 😉
ΟΚ το βρηκα το νημα.
Αφου θα αλλαξει ο χωρος μηπως θα ειναι καλυτερα να μην βιαστεις? Να πας πρωτα στον καινουριο χωρο και μετα να δεις τι θα παρεις?

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.128
... και εμενα με κουραζουν αυτα τα ακουσματα, ανεξαρτητως ηχειων ακομα και με ισοσταθμιση και χωρις ... και βεβαια ανεξαρτητα απο τα ντεσιμπελ... αλλα θα ειναι η γνωστη αλλεργια μου, και δεν εχει αντισταμινικα το φαρμακειο.
εντουτης, οφειλω να ρωτησω για τη συνεχεια του νηματως στα ποσα ντεσιμπελ ακους συνηθως ?
και βεβαια , πως διαφοροποιειται ο ηχος που προσλαμβανεται απο τα ηχεια σε ταινιες (εναντι βεβαια ενος μουσικου προγραμματως).
τριτο και τελυταιο, θα ρωτησω τι πηγες υπαρχουν διαθεσημες. 🐒

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.962
Αν μιλάς για μία τρύπα στα 2,5khz , είναι από το audyssey και λέγεται bbc dip. Το έχουν επίτηδες για να μην φαίνεται επιθετικό.
BBC ντιπ για ντιπ , όπως θα λεγαν... :roflmao:
Τα θάψατε ρε παιδιά 😂😂😂
Δεν πρόκειται περί κακεντρέχειας, απλώς οι ευτυχισμένοι χρήστες Klipsch είναι τόσοι πολλοί... που δεν τους προλαβαίνουμε. Για το δε Audyssey , δεν πέφτει λόγος στον υποφαινόμενο.

Λοιπόν για την τρίτη οκτάβα και το slam που λες , τα Kali IN8 που είναι τρίδρομα φέροντας ξεχωριστό μεγάφωνο για τις χαμηλές θεωρώ ότι πρέπει να έχουν πλεονέκτημα σε σύγκριση με οποιοδήποτε δίδρομο ισοδύναμου μεγέθους και κατασκευής...

Εάν θέλεις να το σκεφτείς για κάποιο χρονικό διάστημα προτού κάνεις νέες αγορές, θα μπορούσες εν τω μεταξύ για να μην υποφέρεις να βάλεις ... σεμεδάκια χοντρά να πέφτουν προς τα κάτω καλύπτοντας τη μονάδα tractrix τουλάχιστον στα μπροστινά L - C - R κανάλια. :biggrin: :sneaky:

Φερετζέ στα Klipsch εν συντομία...:lolsign:

Last edited:

Reaction score
61
ΟΚ το βρηκα το νημα.
Αφου θα αλλαξει ο χωρος μηπως θα ειναι καλυτερα να μην βιαστεις? Να πας πρωτα στον καινουριο χωρο και μετα να δεις τι θα παρεις?
Ναι. Έτσι σκοπεύω να κάνω. Έχεις δίκιο σε αυτό που λες. Απλά είπα να πάρω συμβουλές ώστε να βάλω σε πρόγραμμα στο μυαλό μου τι θα πρέπει να κάνω.
... και εμενα με κουραζουν αυτα τα ακουσματα, ανεξαρτητως ηχειων ακομα και με ισοσταθμιση και χωρις ... και βεβαια ανεξαρτητα απο τα ντεσιμπελ... αλλα θα ειναι η γνωστη αλλεργια μου, και δεν εχει αντισταμινικα το φαρμακειο.
εντουτης, οφειλω να ρωτησω για τη συνεχεια του νηματως στα ποσα ντεσιμπελ ακους συνηθως ?
και βεβαια , πως διαφοροποιειται ο ηχος που προσλαμβανεται απο τα ηχεια σε ταινιες (εναντι βεβαια ενος μουσικου προγραμματως).
τριτο και τελυταιο, θα ρωτησω τι πηγες υπαρχουν διαθεσημες. 🐒
Γυρω στα 60 db ακούω μουσική είτε pure direct είτε πολυκάναλα αναλόγως την διαθεση και γυρω στα 80 ανεβάζω στις ταινίες.Πηγες είναι το ίντερνετ. Spotify,Netflix, Tidal, Disney και ξερό ψωμί 😄

Last edited:

Reaction score
61
BBC ντιπ για ντιπ , όπως θα λεγαν... :roflmao:

Δεν πρόκειται περί κακεντρέχειας, απλώς οι ευτυχισμένοι χρήστες Klipsch είναι τόσοι πολλοί... που δεν τους προλαβαίνουμε. Για το δε Audyssey , δεν πέφτει λόγος στον υποφαινόμενο.

Λοιπόν για την τρίτη οκτάβα και το slam που λες , τα Kali IN8 που είναι τρίδρομα φέροντας ξεχωριστό μεγάφωνο για τις χαμηλές θεωρώ ότι πρέπει να έχουν πλεονέκτημα σε σύγκριση με οποιοδήποτε δίδρομο ισοδύναμου μεγέθους και κατασκευής...

Εάν θέλεις να το σκεφτείς για κάποιο χρονικό διάστημα προτού κάνεις νέες αγορές, θα μπορούσες εν τω μεταξύ για να μην υποφέρεις να βάλεις ... σεμεδάκια χοντρά να πέφτουν προς τα κάτω καλύπτοντας τη μονάδα tractrix τουλάχιστον στα μπροστινά L - C - R κανάλια. :biggrin: :sneaky:

Φερετζέ στα Klipsch εν συντομία...:lolsign:
Μια φορά μου είχε βάλει ένας φίλος να ακούσω κάτι kef διπλάσιας αξίας από τα δικά μου και με δικάναλο marantz της ακριβής σειράς και μου φάνηκε ότι αυτός είχε βάλει σεμεδακια μπροστά. Τόσο μουντά μου φαινόντουσαν. Μάλλον έχω πάθει klipschokoliasi 😂 Πέρα από την πλάκα έχω ακούσει και kef και μουχει πέσει το σαγόνι αλλά στα 15000. Όμως εκεί χαίρω πολύ!

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.128
ακομα και κατα προσεγγιση αν τα λαβουμε τα νουμερα αυτα, στα 60 db σχωρα με αλλα αν κουραζει το πραμα δε φταινε τα ηχεια...αλλα η μουσικη η ιδια...σορρυ μπατ νο σορρυ... μαλιστα αυτο επιβεβαιωνεται οτι δινεις ενταση στις ταινιες.
επισης στα 60 db δε πολυσυμμετεχει ο χωρος... χμ...
τροφη για σκεψη :D **
εγω θα το αφηνα ετσι, που ειναι παντα η πρωτη συμβουλη σε τετοιες περιπτωσεις πλεων.
**τροφη ειπα και πεινασα, παω να μαγειρεψω

Reaction score
379
Κάτοχος Klipsch (5.1.2) με marantz εδώ και μια 10ετια, και έχω αλλάξει τρεις σειρές, όλες σε βάσης.
Το τελευταίο απόκτημα είναι μόλις χθεσινό, τα RP-600M II.
Τα klipsch δε τα αλλάζω εύκολα.
Όμως..!!!
Πάντα και σε κάθε αλλαγή γίνεται παρέμβαση από επαγγελματία στις ρυθμίσεις του marantz.
Ναι, τα klipsch ξυρίζουν σε κάποιες συχνότητες, αλλά με σωστή παρέμβαση (σχεδόν) όλα διορθώνονται.
Θα σου πρότεινα λοιπόν να μη δαπανήσεις χρήματα σε αλλαγή ή προσθήκη άλλων ηχείων αν δε δοκιμάζεις μια επαγγελματική παρέμβαση.
Γράφεις πως ακούς δικάναλο σε direct. Αυτό σημαίνει ότι δεν ακούς καμία παρέμβαση/διόρθωση του marantz, αλλά ότι παράγει το klipsch. Άρα λογικό να σε ενοχλεί μετά από πολύωρη ακρόαση.
Επίσης η σειρά που έχεις και 1-2 προηγούμενες είχαν θέμα στα crossover τους και υπάρχει μια βύθιση την οποία προσπαθεί άκομψα το audyssey να ισιωσει.
Φαίνεται και στο λινκ που παρέθεσε συμφορουμίτης παραπάνω.
Και αυτό διορθώνεται αρκετά με χειροκίνητη παρέμβαση.

Αυτό στην καινούργια σειρά εξαλείφθηκε.
Δες τη μέτρηση του 600M II.

Οκ, στις υψηλές κρατάνε τον χαρακτήρα της Klipsch, αλλά εγώ που τα πήρα, δε το μετάνιωσα επουδενί.
Στο direct ψάχνω να βρω που πήγαν οι ενοχλητικές μεσαίες και υψηλές.

Reaction score
61
ακομα και κατα προσεγγιση αν τα λαβουμε τα νουμερα αυτα, στα 60 db σχωρα με αλλα αν κουραζει το πραμα δε φταινε τα ηχεια...αλλα η μουσικη η ιδια...σορρυ μπατ νο σορρυ... μαλιστα αυτο επιβεβαιωνεται οτι δινεις ενταση στις ταινιες.
επισης στα 60 db δε πολυσυμμετεχει ο χωρος... χμ...
τροφη για σκεψη :D **
εγω θα το αφηνα ετσι, που ειναι παντα η πρωτη συμβουλη σε τετοιες περιπτωσεις πλεων.
**τροφη ειπα και πεινασα, παω να μαγειρεψω
Ναι η αλήθεια είναι ότι δεν ακούω πολύ δυνατά μουσικη. Μόνο κατά περιόδους να ανεβάσω για λίγο στο -10 για παράδειγμα σε κάποιο σημείο που μου αρέσει και να το χαμηλώσω πάλι. Στις ταινίες αν δεν είναι αργά το -10 είναι μόνιμο. Ο χώρος βέβαια είναι μικρός και ο νέος που έχω αρχίσει να ετοιμάζω είναι πολύ μεγαλύτερος με τα δικά του προβληματα και τα δεδομένα θα αλλάξουν. Οπότε ειδωμεν. Ευχαριστώ τους πάντες για την ανταλλαγή απόψεων. Θα επανέλθω με φωτό του νέου χώρου όταν αυτό είναι εφικτό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88