Tesla

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.717
Δυο σκέψεις γιατί το έκανε αυτό η Tesla:
  • Μονοπωλώντας τις παραγγελίες σε αυτήν την φάση, περιορίζει την ανάπτυξη εργοστασίων παραγωγής EV στις εταιρίες που εχουν μείνει πίσω, προκαλώντας τους ασφυξία.
  • Ή είναι έτοιμη να βγάλει παραγωγή με νέα μπαταρία στις μέχρι χτες τιμές, και θέλει να ξεπουλήσει όλες τις παλιές άμεσα για χρηματοδότηση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.661
Επίσης σημαντικό είναι να αναφέρω τι ισχύει για υπάρχουσες παραγγελίες Τέσλα.

Εάν πέφτουν οι τιμές, προσαρμόζεται η τιμή παραγγελίας στις νέες χαμηλότερες τιμές αυτομάτως, προς όφελος του πελάτη.

Εάν ανεβαίνουν οι τιμές, παραμένει σταθερή η τιμή παραγγελίας του πελάτη, προς όφελος του πελάτη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έλαβα ήδη ενημέρωση με τις νέες χαμηλότερες τιμές για την παραγγελία μου, η οποία "τρέχει" από Ιούνιο:

Screenshot_20230113-165656~2.png

Και είναι κατά 9.000 ευρώ χαμηλότερη!

:dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2:

Ειλικρινά, ρίξτε μια παραγγελία, και μιλήστε με τον αντιπρόσωπο στην Αθήνα για παράδοση όποτε θέλετε, εντός του έτους, μπορείτε να πείτε τέλη Δεκεμβρίου 2023.

Θα κλειδώσετε τιμή. 😎

ΥΓ. 250€ είναι η προκαταβολή για παραγγελία. Κι έχετε ένα χρόνο ολόκληρο να το σκεφτείτε, να μαζέψετε λεφτά, δεξερωγωτι. Με την έναρξη της παραγγελίας, παραλαμβάνετε προτιμολογιο ώστε να κάνετε τα χαρτιά σας για να μπείτε στο πρόγραμμα κινούμαι ηλεκτρικά 2. 😎

Reaction score
1.494
Η καλή η μέρα, από το πρωί φαίνεται

View attachment 277290 View attachment 277291

Με τόσα λεφτά που βγάζουν ήθελα να ήξερα δε μπορούν να προσλάβουν κανένα Ιταλό ή Γάλλο σχεδιαστή ? Πονέσαν τα ματάκια μας o_O απο το έκτρωμα...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.356
Επίσης σημαντικό είναι να αναφέρω τι ισχύει για υπάρχουσες παραγγελίες Τέσλα.

Εάν πέφτουν οι τιμές, προσαρμόζεται η τιμή παραγγελίας στις νέες χαμηλότερες τιμές αυτομάτως, προς όφελος του πελάτη.

Εάν ανεβαίνουν οι τιμές, παραμένει σταθερή η τιμή παραγγελίας του πελάτη, προς όφελος του πελάτη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έλαβα ήδη ενημέρωση με τις νέες χαμηλότερες τιμές για την παραγγελία μου, η οποία "τρέχει" από Ιούνιο:

View attachment 277342

Και είναι κατά 9.000 ευρώ χαμηλότερη!

:dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2:

Ειλικρινά, ρίξτε μια παραγγελία, και μιλήστε με τον αντιπρόσωπο στην Αθήνα για παράδοση όποτε θέλετε, εντός του έτους, μπορείτε να πείτε τέλη Δεκεμβρίου 2023.

Θα κλειδώσετε τιμή. 😎

ΥΓ. 250€ είναι η προκαταβολή για παραγγελία. Κι έχετε ένα χρόνο ολόκληρο να το σκεφτείτε, να μαζέψετε λεφτά, δεξερωγωτι. Με την έναρξη της παραγγελίας, παραλαμβάνετε προτιμολογιο ώστε να κάνετε τα χαρτιά σας για να μπείτε στο πρόγραμμα κινούμαι ηλεκτρικά 2. 😎
Ρε π0υτζη (Μπρούνο) ηαρ, είχες το κοκκαλακι με τα Neumann, το έχεις και τώρα με το Τέσλα; Πάρε και κανένα λαχείο ...

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.661
Πόσα ΚΗ310 παίρνεις με το περίσσευμα; :roflmao:
7 τεμάχια 310 παίρνω με 9 χιλιάρικα. 🤪😜😛

Μόνον 3 θα χρειαστώ όμως. 🤪

Ρε π0υτζη (Μπρούνο) ηαρ, είχες το κοκκαλακι με τα Neumann, το έχεις και τώρα με το Τέσλα; Πάρε και κανένα λαχείο ...
Τι λες τώρα, καμία τύχη, όλα γίνονται βάσει σχεδίου.

🤪😜😛😂😀😁😂😀😁😂😛😜🤪

1.5 κανάλι 8361
Αυτό είναι σχέδιο πολύ απομακρυσμένο, καλό 2024-2025 θα το δούμε, εάν και ίσως. 😎

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.202
Χαρές που θα κάνουν όσοι αγόρασαν Tesla ακριβά και θέλουν να αλλάξουν αυτοκίνητο... Πολλές ευχές και θετική αύρα στον Musk. :roflmao:

---------------------------------

Έκανα μπανάκι με απλώς ζεστό νερό νωρίτερα και μέσα στα νεύρα μου που δεν θα έβγαινα αστακός αναρωτιόμουν αν θα έπαιρνα Tesla με τα νέα χαμηλής τιμής δεδομένα.
Έφτιαξα λοιπόν λίστα χωρίς να ασχοληθώ με τα της φόρτισης που δεν με αφορούν αφού έχουμε βενζινένια και χώρο φόρτισης, χωρίς να συμπεριλάβω τα μεγάλα μουντέλα. :)

Δε μπαντ:

1. Θα έπαιρνα 3 Performance (μόνο για Perf ενδιαφέρομαι) με ανισόπεδο πορτμπαγκαζάκι χωρίς hatch; Όχι.-
2. Θα έπαιρνα Y Performance που έχει ωραιότατο hatch αλλά είναι ασύλληπτα άσχημο; Μάλλον όχι αν και επιλέγω γενικά quirky οχήματα. Αυτό το πράγμα όμως, έλεος! :o
3. Θα άντεχα την έλλειψη οργάνων ή HUD μπροστά μου; Μάλλον όχι, δεν αμφιβάλω οτι όλα συνηθίζονται αλλά μερικά πράγματα δεν σηκώνουν τσιγκουνιές. Μισώ επίσης τις αφτερμαρκετιές που για άλλους είναι λύση.
4. Θα ανεχόμουν τα λευκά (τα μαύρα δε μ' αρέσνε) πλαστικά καθίσματα; Όχι, θα γίνουν πουτ@να, τόσο δύσκολο ήταν να έχουν 1-2 χρώματα ακόμα tan;
5. Θα άντεχα οθόνη με δαχτυλιές; Όχι, θα ήμουν μόνιμα μ' ένα πανί και θα σκοτωνόμουν.
6. Είναι λογικό να χρεώνεται 1600-2000€ οτιδήποτε άλλο απο λευκό σε φθηνό πλέον αυτοκίνητο; Όχι, και λευκό δεμπαίρνω με τίποτα.
7. Μέτριο αυτόματο παρκάρισμα. Δεν το χρειάζομαι συχνά αλλά όταν το χρειάζομαι απαιτώ να είναι τέλειο.

Δε γκουντ:

1. Γκάζια και μισοκωλίκια. Ναι!
2. Ευκολία χρήσης. Αξιοπρεπής.
3. Αυτονομία. Θαυμάσια!
4. Το πακέτο "Ενισχυμένο Autopilot" έχει λογική τιμή και λειτουργεί μιά χαρά (το full self driving δεν το σχολιάζω :rolleyes: ). 👍
5. Στρίβει και σταματάει καλά. Όχι τέλεια προφανώς, δεν σχεδιάστηκε για τέτοια.
6. Σούπερ frunk, χρήσιμο και λειτουργικό αν και το φτήνηναν πρόσφατα.

Το πολύ βασικό κριτήριο επιλογής οχημάτων για 'μένα εκτός των θετικοαρνητικών με τα οποία επιλέγω ψυχρά όλα τα υπόλοιπα πράγματα που αγοράζω: Θα μου κάνει κέφι να το βλέπω, να το πλένω και να επιλέξω αυτό το πρωί μεσημέρι;

Εκεί πάγωσα. :tongue:

Reaction score
5.344
Εγώ βλέπω να την επεξεργάζονται τη σκέψη απόκτησης Tesla ακόμα και όσοι τα σιχαίνονταν μέχρι τώρα. :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.661
αναρωτιόμουν αν θα έπαιρνα Tesla με τα νέα χαμηλής τιμής δεδομένα.
Με τόσο λίγα λεφτά, τέτοιες επιταχύνσεις, τόσα πολλά άλογα, το λες και τζάμπα.

Δεν υπάρχουν τα γκάζια του περφορμανς..

Μόνο το πλαντ είναι μετά. Τέλος.

Τα υπόλοιπα, για σένα, νομίζω είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Με ενημέρωσαν με email ότι έχουν απ'ολα για τεστ ντραιβ, αλλά τα δίνουν με κλειδωμένη μέγιστη ταχύτητα 130.

Screenshot_20230113-221050~2.png

ΥΓ. Ο Θωμάς που δοκίμασε περφορμανς σε ντριφτ, είπε ότι είναι άψογα για αυτή τη δουλειά.

Εσείς οι Αθηναίοι, μπορείτε να περάσετε κι από κει να δείτε τι κάνει.

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
83.717
Χαρές που θα κάνουν όσοι αγόρασαν Tesla ακριβά και θέλουν να αλλάξουν αυτοκίνητο... Πολλές ευχές και θετική αύρα στον Musk. :roflmao:
Αν σκοπεύουν να πάρουν μεγαλύτερο Tesla δεν έχουν πρόβλημα.
Λάξαρι λάξαρι λάξαρι.
Ε όχι και λάξαρι: Tesla-Land Rover-Volvo-Nissan? :lolsign:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.661
Deutsche Bank on Tesla price cuts:

"This is a bold offensive move, secures volume growth, puts its traditional & EV competitors in great difficulty, & showcases Tesla’s considerable pricing power & cost superiority; This could be the cut to end all cuts"

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.661
Όσο και να παλέψει κάποιος το εξωτερικό (και λόγο νέων τιμών), στο εσωτερικό κλείνει την πόρτα και φεύγει χωρίς αμάξι.
Δηλαδή, δε σ'αρεσει το Τέσλα μοντελ Υ;
Μίλα καθαρά Βίρνα.
Είπες δε σ'αρεσει;
Καλά κατάλαβα;
Σ'αρεσει ή δε σ'αρεσει;
Δε σ'αρεσει; Σοβαρά;

img24565_d86a46b2910b227760c5d1bc664ffed7~2.jpg

Με πληγών'ς, μαχέρ στην καρδγιά.

😂😁😀😂😛😜🤪😜😛😂😁😂😛😜🤪

Δε ξέρω ρε παιδιά, αλλά η γυναίκα μου κι ο γιος μου, όταν πρωτοείδαν και μπήκαν μέσα σε μοντελ Υ, ενθουσιάστηκαν και οι δύο, τους άρεσε πραγματικά πάρα πολύ.

Μάλλον δεν πουλάει γιατί είναι άσχημο. Οι Νορβηγοί ούτε να το βλέπουν δε θέλουν. Οι Ιρλανδοί, Άγγλοι, Ολλανδοί, Γερμανοί, κλπ, το αποφεύγουν σα το σατανά το λιβάνι.

Πραγματικά δηλαδή, πόσο περίεργοι είστε; 😁😂😛

ΥΓ. Κουκλάκι ζωγραφιστό είναι.
Μοντελ Υ σε quicksilver:

20221222_092417.jpg

20221222_092405.jpg

20221222_092353.jpg

Και μερικές από φίλο μου από την έκθεση στην Αθήνα, πάτε να το δείτε από κοντά οι Αθηναίοι:

received_701062644764164.jpeg

received_1227471951224466.jpeg

received_5546787915450357.jpeg

Πςςςςςςςςςςςς ❤❤❤

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
83.717
Μάλλον δεν πουλάει γιατί είναι άσχημο. Οι Νορβηγοί ούτε να το βλέπουν δε θέλουν. Οι Ιρλανδοί, Άγγλοι, Ολλανδοί, Γερμανοί, κλπ, το αποφεύγουν σα το σατανά το λιβάνι.
Δεν πουλάει λόγω ομορφιάς. Για όλους τους άλλους λόγους πουλάει, και δικαίως. Αν ηταν και όμορφο θα πουλούσε τα διπλάσια. Απ έξω βλέπεται, με λιγη προσπάθεια. Απο μέσα :cry:
Και οι λαοί που παρέθεσες δεν φημίζονται για το γούστο τους. :lolsign:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.202
Η προσπάθεια προσηλυτισμού με ασταμάτητες αναφορές σε μια θρησκεία είναι κουραστική και πολύ συχνά έχει το αντίθετο απο το επιθυμητό αποτέλεσμα.
7d-IG0uk_400x400.jpg

kthxbai :p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.661
Εμένα το μοντελ 3 μου φαίνεται χειρότερο εξωτερικά από το μοντελ Υ, αλλά αυτό που είναι σημαντικό στη χρήση, είναι οι χώροι, που στο Υ έχουν μεγάλη διαφορά. Δεν είναι ιδιαίτερα άνετο το 3. Πιθανώς το iD.3 να είναι πιο άνετο, έτσι νομίζω.

Αυτά που με ενοχλούν στα 3/Υ είναι πρακτικά 3 πράγματα:

1. Δεν έχει ρυθμιζόμενες αεραναρτήσεις. Ούτε επιλογή να βάλεις. Μεγάλο μειονέκτημα.
Μπορείς να βρεις aftermarket, δε ξέρω αν θα το κάνω.. θα δείξει.

2. Δεν έχει μια οθόνη μπροστά στο τιμόνι, όπως τα πλαντ. Θεωρώ πολύ σημαντική την οθόνη μπροστά, και είναι μεγάλο μειονέκτημα που δε τη δίνουν σαν έξτρα. Ή έστω ένα HUD.
Βρίσκεις εύκολα λύση HUD με πολλές επιλογές, και κάποια από αυτές (aftermarket) θα υλοποιήσω στάνταρ.
Δεν έχω ψάξει αν βρίσκεις οθόνη aftermarket για μπροστά στο τιμόνι. Τυχαία είδα οθόνη που μπαίνει στο κέντρο για τους πίσω επιβάτες, όπως έχουν τα πλαντ. Διάβασα πως μπαίνει εύκολα, μισή ώρα δουλειά, και λειτουργούν κλιματισμό, καθίσματα βλέπουν ταινίες, κλπ, δηλαδή σχεδόν όλες τις λειτουργίες του μπροστά τάμπλετ.

3. Δεν έχει αεριζόμενα καθίσματα όπως τα πλαντ. Ούτε τα προσφέρει ως έξτρα. Πολύ μεγάλο μειονέκτημα.
Απαράδεκτο για την τιμή.

Αυτά τα 3 με ενοχλούν πραγματικά, τουλάχιστον στα λεφτά που το δίνουν.

Τα δε πλαντ, τα θεωρώ εντελώς πεταμένα λεφτά, ασχέτως των επιδόσεων. Για ένα Χ πλαντ, θες 135 χιλιάρικα (χωρίς μεγάλες ζάντες και οτο πάιλοτ - πάει 150) ενώ με 130 χιλιάρικα παίρνεις τάικαν, που είναι καλύτερο αυτοκίνητο.

Προφανώς αν τα λεφτά δε με ένοιαζαν, θα πήγαινα σε ταϊκαν. Καρφωτά.

ΥΓ.

Ωστόσο, επειδή μου αρέσουν τα μεγάλα road trips, κι έχω σκοπό να κάνω αρκετά τέτοια από δω και πέρα (να πάω οδικώς μέχρι Ισπανία, Αγγλία, κλπ), το δίκτυο των Τέσλα superchargers και η ευκολία χρήσης (plug and charge) χωρίς apps και παπαριές, είναι μονόδρομος.
Για να το φτάσουν οι άλλοι το επίπεδο ευκολίας χρήσης (plug and charge) θα έχουμε αποδημήσει εις Κύριον. 😂😁🤪😁😂😁🤪😁😛🤪😁😂😀😜😁

ΥΓ. 2. Απεχθάνομαι τη χρήση δεκάδων apps για φόρτιση και δεξερωγωτι. Αηδία. 😂😀😜😁😜😀😂🤪😛🤪😂😀😜😁😀😂🤪

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.298
Members
38.169
Νεότερο μέλος
Prants