Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.331
Προσέξτε ότι η απόφαση δεν περιλαμβάνει ούτε ηλεκτρικά ούτε φυσικού αερίου.
Υπάρχουν αυτοκίνητα με αέριο στην Ελλάδα; Γιατί μόνο τα εργοστασιακά αποκλειστικά αερίου υπάγονται εκεί, όχι αυτά που τοποθέτησε "ο μάστορας που άκουσα οτι είναι καλός".

Reaction score
23.506
Υπάρχουν αυτοκίνητα με αέριο στην Ελλάδα; Γιατί μόνο τα εργοστασιακά αποκλειστικά αερίου υπάγονται εκεί, όχι αυτά που τοποθέτησε "ο μάστορας που άκουσα οτι είναι καλός".
Του μισητού γκρουπ και κάποια μερσεντεε cng , επίσης κορεατικά με lpg αλλά αυτά πρέπει να είναι πιο σπάνια στην Ελλάδα και από το chaos

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.638
Διάβασα τα εξής για ενημέρωση: (24 Οκτ 2022)

«Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» | Ενημερώσεις και Στατιστικά

Πολλές καλησπέρες και καλή εβδομάδα!
Ήρθαμε σε επικοινωνία με το Τμήμα Ηλεκτροκίνησης του ΥΠΕΝ και με μεγάλη χαρά μας έδωσαν στατιστικά και hot νέα! 😁 Και τους ευχαριστούμε, γιατί θυμίζω ότι δεν έχουμε νομική υπόσταση σαν ομάδα.

Μέχρι το πρωί της Παρασκευής 21/10, είχαν υποβληθεί περίπου 8500 αιτήσεις. Ο αύξων αριθμός της αίτησης δεν είναι αντιπροσωπευτικός, οπότε τον αγνοούμε.

Οι πρώτες πληρωμές ξεκίνησαν σήμερα, όπως ήδη συζητήθηκε από φίλους. Στη διαύγεια η σειρά είναι: Απόφαση Υπαγωγής, Έγκριση Δαπάνης, Έγκριση Πίστωσης Πληρωμής.

Το πρώτο και το τελευταίο, τα σημαντικότερα δηλαδή, ανεβαίνουν στις "Ανακοινώσεις" στην σελίδα του προγράμματος.

ΑΥΤΗ την εβδομάδα θα δημοσιευτεί η 2η Απόφαση Υπαγωγής, για περίπου 1000 αιτήσεις!

Σαν γενικά σχόλια, ότι πολύς κόσμος δεν διαβάζει τον Οδηγό οπότε ανεβάζει λάθος, μέχρι και ληγμένα δικαιολογητικά. Επίσης υπάρχει το αρχείο με τις Συνήθεις Ερωτήσεις, για να μην ρωτάμε τα ίδια στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση.
Με τις Ενημερότητες υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα. Έχουν διάρκεια έναν ως δύο μήνες, όσοι είναι σε διακανονισμούς μπορούν να βγάλουν μόνο μέσω της Δ.Ο.Υ. και, τέλος, πρέπει να μην έχουν λήξει την στιγμή της υπογραφής για πληρωμή από τον υπουργό και τα ταμία.
Ρώτησα αν θα ήταν λύση να ανεβαίνει μία πιο πρόσφατη κάθε 3 εβδομάδες. Μου απάντησε ότι είναι τζάμπα ταλαιπωρία, ειδικά για όσους δε μπορούν να τη βγάλουν ηλεκτρονικά.

Σαν προσωπικά σχόλια από εμένα, να κοιτάτε στα σπαμ κάθε δυο μέρες (γιατί υπάρχει λίγος χρόνος για ένσταση). Και να μη ξεχάσετε να πατήσετε "Υποβολή".
Τα στάδια που περνάει η κατάσταση της αίτησης, είναι τα εξής:
"Αίτηση σε καταχώρηση" σημαίνει "προσωρινή αποθήκευση", δηλαδή ΔΕΝ έχει υποβληθεί.
"Αίτηση σε Αξιολόγηση" σημαίνει ότι έχει υποβληθεί.
Μετά τον πρώτο έλεγχο πάει σε "Εγκεκριμένη Αίτηση προς υπαγωγή".
Όταν συμπεριληφθεί στον πίνακα της Απόφασης Υπαγωγής, αλλάζει σε "Υπαχθείσα Αίτηση σε φάση Υποβολής δικαιολογητικών Ολοκλήρωσης".
Αφού εξεταστούν τα νέα δικαιολογητικά περνάει σε "Αίτηση προς πληρωμή".
Και τέλος, αφού υπογράψει ο υπουργός την Έγκριση Πίστωσης Πληρωμής, περνάει σε "Πληρωμή από ΔΙΑΣ".

Από εκεί και πέρα δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε κάποιον. Αλλά πρακτικά όσοι είναι στο στάδιο 6, θα δουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους.
Οκ..
Αν υποτεθεί ότι καταθέτεις σαν ιδιώτης τιμολόγιο αγοράς από χώρα της ΕΕ, μήπως έχει πάρει το μάτι σου αν δικαιούσαι επιδότηση;

TGD

Reaction score
8.631
Το άρθρο λέει ότι προβλέπεται στην απόφαση η βενζίνη, το πετρέλαιο, το υγραέριο, αλλά δεν λέει τίποτα για φυσικό αέριο και ηλεκτρικά.

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.882
Αν υποτεθεί ότι καταθέτεις σαν ιδιώτης τιμολόγιο αγοράς από χώρα της ΕΕ, μήπως έχει πάρει το μάτι σου αν δικαιούσαι επιδότηση;
Η ερώτησή μου στο Κινούμαι Ηλεκτρικά (είχα πάρει και τηλέφωνο αλλά το ήθελα και γραπτά):

Θα ήθελα να προχωρήσω στην αγορά ηλεκτρικού οχήματος από τη Γερμανία (καινούργιο, τιμή προ φόρων κάτω από 50.000€).

Μίλησα μαζί σας τηλεφωνικά και μου επιβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει περιορισμός όσον αφορά την αγορά από το εξωτερικό.

Από τη Γερμανία όμως μου είπαν πως για να γίνει η συναλλαγή, θα πρέπει να κάνουν κάποιου είδους "pre-registration" στο αυτοκίνητο (να βγάλουν προσωρινές πινακίδες για να μπορέσει να γίνει η εξαγωγή, κάπως έτσι το κατάλαβα). Μου είπαν πως είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν και πως είναι ο μόνος τρόπος.

Οπότε, το ερώτημα είναι, μπορεί να έχω πρόβλημα με αυτό όσον αφορά την αίτησή μου; Να μην θεωρηθεί δηλαδή τελικά το αυτοκίνητο καινούργιο;
Και η απάντηση:

Καλημέρα σας, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα έγγραφα που συνοδεύουν το pre-registration καθώς και η βεβαίωση του εμπόρου για το "καινούριο και αμεταχείριστο" δεν υπάρχει πρόβλημα
Ήταν βέβαια το 2020, αλλά δεν πιστεύω να έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.971
Ναι, κανονικά.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να αναλάβει όλη τη διαδικασία του προγράμματος κάποιο γραφείο λογιστών που να εξειδικεύεται σε τέτοια θέματα επιδοτήσεων.
Η τυπική αμοιβή τους για όλη τη διαδικασία μέχρι εξόφλησης, είναι 150-250€.

Είναι σημαντικό το ποσό (8.000€) για να βασίζεσαι στο τι σου είπε ο ιαρ στο αβουσάιτ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.971
Σημαντική αναβάθμιση του εσωτερικού στο αμερικάνικο iD.4 με φαρδύ ενιαίο τεμπέλη ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα, ύφασμα στις πόρτες, δέρμα στο ταμπλό, και ωραία διχρωμία στα καθίσματα με συνδυασμό δέρμα και ύφασμα.

FB_IMG_1674000859984.jpg
FB_IMG_1674000863276.jpg
FB_IMG_1674000872106.jpg
FB_IMG_1674000866049.jpg
FB_IMG_1674000868987.jpg

FB_IMG_1674000849970.jpg
FB_IMG_1674000853672.jpg
FB_IMG_1674000856872.jpg

Και πατάκια πλαστικά με λογότυπο iD.4!

Φαίνεται και έξοδος αέρα για τις πίσω θέσεις, στην πίσω πλευρά του τεμπέλη.

Η κεντρική οθόνη είναι μεγαλύτερη, και τα κάτω πλήκτρα, επιτέλους, φωτιζόμενα.

Όλα αυτά δεν υπήρχαν στο αρχικό iD.4 που ήταν ίδιο με το iD.3 όπως κι αυτό που έχω.

Μεγάλες διαφορές, πολύ ποιοτικότερο φαίνεται έτσι ολόκληρο το εσωτερικό.

ΥΓ.

Στην παγκόσμια ετήσια παραγωγή EV για το 2022, το γκρουπ VW κατέλαβε την 4η θέση, αλλά τρομάζει η άνοδος της BYD, η οποία υπερδιπλασίασε παραγωγή:

FB_IMG_1674001911473.jpg

Δε θα μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση εάν το 2023 ξεπεράσει την Τέσλα. 😎

Last edited:

Reaction score
25.467
Ο ΑΛΛΟΣ ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΛΕΚΤΑ ΤΟΥ "CHAOS".... :party:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.494
Έτσι κι πάτε το ηλεκτρικό σε συνεργείο, κι ο 'μάστορας' σας πει ότι θα βγάλει και... κάρτα καυσαερίων, μην παραξενευτείτε, "Στην Ελλάδα όλα γίνονται" :gamer: :roflmao:

View attachment 277851
Από τα σχόλια του συγκεκριμένου post. Off topic αλλά πέθανα στα γέλια. :roflmao:

Screenshot_20230118_082345_Facebook.jpg

TGD

Reaction score
8.631
Η μεγάλη αύξηση της BYD μήπως οφείλεται στα λεωφορεία;
Το χρώμα λέγεται "tan". Ούτε εμένα μου αρέσει, αλλά ο συνδυασμός ύφασμα-δέρμα είναι καλή ιδέα. Και πιο όμορφος από τα Tesla.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.971
1674027653905.png

Η Γερμανία πήρε φόρα...

The top all-electric models year-to-date:

Tesla Model Y - 35,426
Tesla Model 3 - 33,841
Fiat 500 electric - 29,635
Volkswagen ID.4/ID.5 - 24,847
Volkswagen ID.3 - 23,286
Hyundai Kona Electric - 17,029
Opel Corsa-e - 14,979
Dacia Spring - 14,366

Κοίτα Dacia Spring οι Γερμανοί! Πάω στοίχημα πως αν είχε μεγαλύτερη παραγωγή η Dacia, θα καταλάμβανε την 1η θέση, κι ας έχει 2 αστέρια στα κρας τεστ και τελική ταχύτητα κατό. 😁🤪😂😎

Reaction score
5.402
Το χρώμα λέγεται "tan". Ούτε εμένα μου αρέσει, αλλά ο συνδυασμός ύφασμα-δέρμα είναι καλή ιδέα. Και πιο όμορφος από τα Tesla.
Ο συνδυασμός ύφασμα-δέρμα, ναι, ωραίος. Και το σχέδιο επίσης.
Πιο σκούρο χρώμα ύφασμα όμως για να αντέχει, και χρώμα στο δέρμα οποιοδήποτε άλλο εκτός από tan-εμετί.

Reaction score
23.506

Μόνο εγώ το βλέπω σαν σκατί/εμετί αυτό το χρώμα;
μόνο εγώ βλέπω οτι το χρώμα του δέρματος είναι εντελώς άσχετο χρωματικά με το υπόλοιπο εσωτερικό πχ πλαστικά;
είναι σαν να το έκανε ταπετσέρης after market.
θυμίζει ιαπωνία δεκαετίας 90-00

alexis

Reaction score
30.494
Fiat 500 electric - 29,635
Αυτό το όχημα πουλά καλά σχεδόν σε όλη την ΕΕ. Τι γίνεται με την Fiat ρε συ; Την είδες την άλλη τι έγραψε για την Ελληνική αντιπροσωπία; Έδωσε παραγγελία 2/12/22, το σύστημα έδινε παράδοση 2/5/23 και τώρα της λένε 13/2/2023. Τρένο πάει το Mirafiori. 2-4 μήνες παράδοση. Βέβαια είναι και το μοναδικό EV τους.

alexis

Reaction score
30.494
Υπουργός Μεταφορών:
- Ίσως και σήμερα βγαίνει στον αέρα το app για τους διαθέσιμους φορτιστές στην Ελλάδα.
- Σύντομα θα γίνει παραγγελία 350 ηλεκτρικών λεωφορείων και 300 CNG.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.611
Members
38.204
Νεότερο μέλος
john-john