- Reaction score
- 1.269
400-600 wh και 2000-2500kwh εννοείς; Πολύ δεν είναι;
Τη μονάδα που την έχεις τοποθετήσει;
Τη μονάδα που την έχεις τοποθετήσει;
Εξηγώ ότι αυτές τις μέρες με το συνεχές κρύο δουλεύει ο συμπιεστής συνεχώς στο μαξ. Όλη μέρα. Σταματάει μόνο για αποπαγοποίηση.Μα δεν έχει νόημα πόσα watt τράβηξε για μια μόνο δεδομένη στιγμή. Και εγώ έχω δει να ξεπερνάει τα 2000 watt. Δε σημαίνει πως όλη μέρα δουλεύει έτσι.Δε μπορείς να δεις kwh;
Έλα ρε Τζον, κάνε τη διαίρεση.Ωραία πες μας πόσα amperes τράβηξε λοιπόν στιγμιαία.
Δεν αναφέρουν σε σέναΜήπως την κάλυψε χιόνι η στο σημείο τη ξυρίζει κανένας βοριας; το λεω μιας και φαίνεται πολύ εκτεθειμένη
Συγγνώμη τώρα είδα το νότιος προσανατολισμος
Δε βλέπω απου σύγχυση μεταξύ ενέργειας και ισχύος. Ρωτάω ξανά η αντλία σου τραβάει 2500 watt σε μια ωρα;
από προσωπική εμπειρία έχω δει ότι με τον περιοριστή συχνότητας στο 80-90% γλίτώνεις κάποιες αποπαγοποιήσεις και τελικά παίρνεις περισσότερη θερμότηταΕξηγώ ότι αυτές τις μέρες με το συνεχές κρύο δουλεύει ο συμπιεστής συνεχώς στο μαξ. Όλη μέρα. Σταματάει μόνο για αποπαγοποίηση.
Έλα ρε Τζον, κάνε τη διαίρεση.
δεν είμαι ειδικός μπορεί να κάνω λάθος, το λινκ πάντως γράφει5 βαθμοί δέλτα μεταξύ προσαγωγης και επιστροφής είναι πολύ μικρό. Αυτό λέει και το μπλογκ που εβαλες. Ανεξάρτητα ψυκτικού υγρού.
Τόσο μικρό δέλτα σημαίνει ότι το νερό επιστρέφει θερμο. Που σημαίνει ότι η αθ πρέπει να μεταφέρει θερμότητα από το ψυχρό περιβάλλον σε κάτι που είναι ήδη θερμο. Δεν της αρέσει αυτό, τη δυσκολεύει.
Σχετικά με τα μπαφερς, είναι μεγάλο κεφάλαιο που θέλει ξεχωριστή συζήτηση. Θα ανεβάσω αύριο το άρθρο με το σωστό τρόπο σύνδεσης (που δεν εφαρμόζεται).
δηλαδή λέει ότι ΔΤ 5 ή 10 βαθμών είναι σωστά με τα (συνήθη) synthetic refrigerants ενώ με CO2 ή προπάνιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ μεγαλύτερο ΔΤYou may see low delta T’s in the data sheets and promotional materials released by some heat pump manufacturers – we’ve seen designs based on 5 or 10 degC delta T’s. These values, however, are only correct if the manufacturer is using synthetic refrigerants. With natural refrigerants it’s possible to design a system with much larger delta T’s. Heat pumps which use R744 (CO2) or R290 (propane) can perform very well with a much higher delta T’s.
Είναι δύο διαφορετικές ερωτήσεις αυτές. Και τα δύο γίνονται όμως, με άλλη δυσκολία/κόστος/πολυπλοκότητα.Μπορεί να συνδυαστεί με λέβητα ?
Η για να το διατυπώσω διαφορετικά , να κουμπώσει πάνω σε κύκλωμα που υπάρχει λέβητας ΦΑ , χωρίς να ξηλωθεί αυτός?