Μπριζολιέρα ηλεκτρικιά

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.769
Reaction score
136.605
Ψάχνω κάτι σαν αυτό δω:

Λινκ

Που να κάνει σωστά μια ρημαδα μπριτζόλα στο σπίτι, σαν αυτές στα σοβαρά μαγαζιά δηλαδή:

PXL_20230204_183503455~2.jpg



γιατί έτοιμος είμαι να τονε πάρω το φούρνο που έχω στην κουζίνα και να τόνε πετάξω από το μπαλκόνι, τον άχρηστο. 🤭

Έχετε καμία ιδέα;

Με λινκ για αγορά παρακαλώ.

Φχαριστώ, καλή όρεξη.:drinks:
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
37.835
Reaction score
90.741
Στις ΗΠΑ ο πιο διάσημος κατασκευαστής για την περίπτωσή σου είναι ο George Foreman που έχει παράδοση στις ηλεκτρικές γκριλιέρες/ψηστιέρες.

Αυτή η σειρά είναι η δημοφιλής για τους κρεατάδες:


Το αποτέλεσμά της είναι πολύ καλό για σπίτι. Προσωπική άποψη.

Δεν έχω όμως ιδέα για τη διάθεσή της στη Ευρώπη. Δεν το έχω ψάξει ποτέ.
 



Ultra Audio

Επαγγελματίας
Μηνύματα
4.117
Reaction score
2.524
ωραία φαίνεται, έχει σχήμα δορυφόρου 8-) αν την πάρει ο γιατρός θα τις βάλει κι από 2 subs

Στις ΗΠΑ ο πιο διάσημος κατασκευαστής για την περίπτωσή σου είναι ο George Foreman που έχει παράδοση στις ηλεκτρικές γκριλιέρες/ψηστιέρες.

Αυτή η σειρά είναι η δημοφιλής για τους κρεατάδες:


Το αποτέλεσμά της είναι πολύ καλό για σπίτι. Προσωπική άποψη.

Δεν έχω όμως ιδέα για τη διάθεσή της στη Ευρώπη. Δεν το έχω ψάξει ποτέ.
 



xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
37.835
Reaction score
90.741
Ο Χρήστος έχει μια Weber υγραερίου.
Νόμιζα ότι ρώτησε για ηλεκτρική και όσο το δυνατόν πιο smokeless για εσωτερικό χώρο.


Δεύτερη επιλογή είναι η ηλεκτρική της Weber. Δεν έχω προσωπική πείρα. Στα τεστ είναι προτεινόμενη.

 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
37.835
Reaction score
90.741
Ψάχνω κάτι σαν αυτό δω:

Λινκ

Που να κάνει σωστά μια ρημαδα μπριτζόλα στο σπίτι, σαν αυτές στα σοβαρά μαγαζιά δηλαδή:

View attachment 280485


γιατί έτοιμος είμαι να τονε πάρω το φούρνο που έχω στην κουζίνα και να τόνε πετάξω από το μπαλκόνι, τον άχρηστο. 🤭

Έχετε καμία ιδέα;

Με λινκ για αγορά παρακαλώ.

Φχαριστώ, καλή όρεξη.:drinks:

Επειδή πάνω-κάτω ξέρω τι κρέατα και τι κοπές προτιμάς, θα επέλεγα ένα καλό cast iron τηγάνι. Θέλει μία έξτρα ασχολία αλλά το αποτέλεσμα είναι ισάξιο με τα περισσότερα μαγαζιά που σερβίρουν καλό κρέας χωρίς να έχουν BBQ.
Όταν μικρότερος είχα όρεξη για ψήσιμο και ο καιρός δεν βοηθούσε για κήπο, ήταν η απόλυτη επιλογή μου.

Η Lodge είναι κορυφή.

 


Μηνύματα
158
Reaction score
139
Πάρε ένα καλό μαντεμένιο γκριλ τηγάνι για εστίες μαζί με ένα θερμόμετρο κρέατος και ρίξε το κρέας σου. Το γυρνάς μία φορά μετά από 4 λεπτά κι όταν η θερμοκρασία φθάσει στους 52-53 το βγάζεις, το αφήνεις 10' και όταν το κόψεις θα είναι ίδιο της φωτογραφίας σου. Καλή όρεξη! :)
 




Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.447
Reaction score
21.739
Που να κάνει σωστά μια ρημαδα μπριτζόλα στο σπίτι, σαν αυτές στα σοβαρά μαγαζιά δηλαδή:

PXL_20230204_183503455~2.jpg
Για να γίνει το κρέας όπως αυτό της φωτό, χρειάζονται αλάτι, κορεσμένο λίπος και πολύ υψηλή θερμοκρασία, ώστε να κλειστούν μέσα τα υγρά. Αυτό δεν μπορεί να γίνει στο φούρνο, δεν γίνεται με ακτινοβολία, αλλά με επαφή. Η πλέον υγιεινή επιφάνεια είναι το ατσάλι, αλλά είναι δύσκολη στο ψήσιμο και τον καθαρισμό. Άρα, χρειάζεσαι φωτιά, γκάζι και ένα απλό τηγάνι, λεπτό, για να αποθηκεύει ελάχιστη θερμότητα. Χρειάζεσαι θερμότητα με ελάχιστη υστέρηση, ανάβεις ψήνει, σβήνεις σταματά (και οι θερμικοί πυκνωτές, την ίδια δουλειά κάνουν, όπως στον ηλεκτρισμό). Η αμέσως επόμενη λύση είναι το μαντεμένιο σχαροτήγανο που σου είπαν τα παιδιά, αρκεί να συνηθίσεις τη θερμική του υστέρηση. Δεν γίνεται σε φούρνο αυτό το ψήσιμο, βασικά, δεν είναι ψήσιμο. Τηγάνισμα είναι.
 

Μηνύματα
2.745
Reaction score
1.511
Επειδή πάνω-κάτω ξέρω τι κρέατα και τι κοπές προτιμάς, θα επέλεγα ένα καλό cast iron τηγάνι. Θέλει μία έξτρα ασχολία αλλά το αποτέλεσμα είναι ισάξιο με τα περισσότερα μαγαζιά που σερβίρουν καλό κρέας χωρίς να έχουν BBQ.
Όταν μικρότερος είχα όρεξη για ψήσιμο και ο καιρός δεν βοηθούσε για κήπο, ήταν η απόλυτη επιλογή μου.

Η Lodge είναι κορυφή.


Εχω εδω και 5-6 χρόνια το 38αρι της Lodge. Το θεωρώ πολυ τίμιο για την ποιότητα και την ευκολία του. Στο συγκεκριμένο εκτός απο κρεατικά έχω κάνει μέχρι και πίτσα με φανταστικά αποτελέσματα. Όπως αναφέρθηκε θέλει να ασχοληθείς λιιιιιγο παραπανω με το seasoning και το καθάρισμα αλλα μη φανταστείς κάτι παραπάνω απο 15 λεπτά. Λαδάκι με πανί και 10 λεπτά στο φούρνο για το seasoning και αλυσιδίτσα για το καθάρισμα...
 

gonis

Luger
Μηνύματα
4.404
Reaction score
12.040
Παίδες δεν περνιέμαι για καλός ψηστης :headbang:
Ερασιτέχνης με Weber υγραεριου και το σκονακι,ούτε θερμόμετρα ούτε τίποτα :p
Δεν εχω ψήσει βέβαια κρέατα των 300€/kg αλλά ότι εχω ψήσει έχει βγει καλό.

09A5EEBA-1DE0-4F4C-89B3-E74044AEE7C3.jpeg


Απο όσο γνωρίζω ο εαρ έχει άπειρο εξωτερικό χώρο να την τοποθετήσει;)
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.832
Reaction score
8.837
Στις ΗΠΑ ο πιο διάσημος κατασκευαστής για την περίπτωσή σου είναι ο George Foreman που έχει παράδοση στις ηλεκτρικές γκριλιέρες/ψηστιέρες.

Αυτή η σειρά είναι η δημοφιλής για τους κρεατάδες:


Το αποτέλεσμά της είναι πολύ καλό για σπίτι. Προσωπική άποψη.

Δεν έχω όμως ιδέα για τη διάθεσή της στη Ευρώπη. Δεν το έχω ψάξει ποτέ.
Πριν 2 έτη περίπου αγόρασα κατά τύχη το παρακάτω:

G.F.

Υπέροχο πραγματικά μηχάνημα μηχάνημα. Τέλειο αποτέλεσμα, εύκολο καθάρισμα, πολύ μεγάλος χώρος ψησίματος, και το κυριότερο, χωρίς αποτυχία. Πανεύκολο στην χρήση: Προθέρμανση, τοποθέτηση και κλείσιμο του καπακιού, σε 10 - 15 λεπτά άνοιγμα και γύρισμα της τροφής, κλείσιμο καπακιού για άλλα 10-15 λεπτά, και αυτό είναι όλο.

Από ότι είδα στο διαδύκτιο δεν υπάρχει πλέον, όμως υπάρχει ακριβές αντίγραφο από ότι μπορώ να δω από τις φωτογραφίες:
αντίγραφο ???
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
37.835
Reaction score
90.741
Εχω εδω και 5-6 χρόνια το 38αρι της Lodge. Το θεωρώ πολυ τίμιο για την ποιότητα και την ευκολία του. Στο συγκεκριμένο εκτός απο κρεατικά έχω κάνει μέχρι και πίτσα με φανταστικά αποτελέσματα. Όπως αναφέρθηκε θέλει να ασχοληθείς λιιιιιγο παραπανω με το seasoning και το καθάρισμα αλλα μη φανταστείς κάτι παραπάνω απο 15 λεπτά. Λαδάκι με πανί και 10 λεπτά στο φούρνο για το seasoning και αλυσιδίτσα για το καθάρισμα...
Για την ασχολία η αναφορά έγινε επειδή ο καθένας μας έχει άλλες "αντοχές". :biggrin:

Όπως έγραψα, παλιότερα που το έκανα δεν είχα πρόβλημα. Σήμερα θέλω να παραγγείλω και να έρθει έτοιμο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αυτό που έχω στο μυαλό μου, χωρίς να κουνήσω το δαχτυλάκι μου ή να μπω σε διαδικασία νέου "χόμπι". Άρα στο σπίτι (που μαγειρεύω μόνο εγώ) επιλέγω τα πιο αποδεκτά φαγητά από τα λιγότερο μπελαλίδικα.

Υ.Γ. Για μένα, ένα αρνητικό του μαντεμένιου (κι όχι μόνο) είναι η απουσία "καπνιστής" γεύσης. Όταν σκέφτομαι ψητό κρέας ήδη μου τρέχουν τα σάλια με το άρωμα από το καμένο ξύλο, είτε ως αποκλειστική πηγή θερμότητας είτε ως πρόσθετο μέσω smoking chips. Η απουσία του κόβει ένα ποσοστό από την ευχαρίστηση.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.521
Μηνύματα
2.942.908
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106
Top