- Μηνύματα
- 37.873
- Reaction score
- 90.881
Είδα και διάβασα αρκετά, και πλέον συμφωνώ με το ανωτέρω.Τι μπριζολιέρα ρε παιδιά, μαντέμι (Lodge) και γκάζι
Για την Lodge και με επαγωγικη κανεις δουλεια απλα ισως να καψεις καμια μπριζολα στην αρχη μεχρι να μαθεις τις θερμοκρασιες που θα ανεβαζει μια που δεν ειναι ολες οι επαγωγικες το ιδιο.Είδα και διάβασα αρκετά, και πλέον συμφωνώ με το ανωτέρω.
Αυτό όμως το πακέτο, γκάζι και Λοτζ, θα το δω από άνοιξη και μετά, για ψήσιμο έξω.
Για τις κρύες μέρες του χειμώνα, όσες είναι, θα χτυπήσω μια ηλεκτρική που να σηκώνει θερμοκρασία πάνω από 400°.
Τι ακριβως εννοείτε όταν αναφέρετε "θερμοκρασίες που ανεβάζει";Για την Lodge και με επαγωγικη κανεις δουλεια απλα ισως να καψεις καμια μπριζολα στην αρχη μεχρι να μαθεις τις θερμοκρασιες που θα ανεβαζει μια που δεν ειναι ολες οι επαγωγικες το ιδιο.
Εγω παντως ετσι εχω παρει το καλυτερο αποτελεσμα μεχρι τωρα αλλα πρωτα sous vide για μια ωρα.
Οι επαγωγικες εστιες θερμαινουν με μαγνητικο πεδιο. Η θερμοκρασια που θα ανεβασει το σκευος εξαρταται απο το ποσο μαγνητικο ειναι το υλικο του σκευους. Τα περισσοτερα σκευη ειναι ειτε αλουμινενια (αρα μη μαγνητικα) με ενα φυλο σιδηρου στον πατο που τα κανει μαγνητικα, ειτε ανωξειδωτα (αρα και παλι μη-μαγνητικα) με ενα φυλο σιδηρου που τα κανει μαγνητικα. Το μαντεμι ειναι ολο μαγνητικο και ανεβαζει τις υψηλοτερες θερμοκρασιες.Τι ακριβως εννοείτε όταν αναφέρετε "θερμοκρασίες που ανεβάζει";
Είναι ποτέ δυνατόν να ανεβάζει υψηλότερη από αυτή που προσλαμβάνει;
Εντελώς κWλος όμως, δεν θέλω, όχι ευχαριστώ.αλήθεια είναι ότι κι εγώ όταν τις βάζω στο τηγάνι βγάζω καλό αποτέλεσμα και πιο εύκολα ελεγχόμενο.
Βέβαια η κουζίνα γίνεται....κWλος....
Ναι. Η μαλλον πιο σωστα, τα περισσοτερα ανοξειδωτα δεν ειναι μαγνητικα. Συνηθως ετσι τεσταρεις και κατα ποσο ειναι καλης ποιοτητας το ανοξειδωτο, τα καλης ποιοτητας ανοξειδωτα δεν ειναι μαγνητικα.Eίναι τα ανοξείδωτα μη μαγνητικά ?
Συνεπώς οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναφέρονται μόνο στον συνδυασμό μαντεμιού με επαγωγική εστία κι όχι σε άλλες πηγές θερμότητας, σωστά;Οι επαγωγικες εστιες θερμαινουν με μαγνητικο πεδιο. Η θερμοκρασια που θα ανεβασει το σκευος εξαρταται απο το ποσο μαγνητικο ειναι το υλικο του σκευους. Τα περισσοτερα σκευη ειναι ειτε αλουμινενια (αρα μη μαγνητικα) με ενα φυλο σιδηρου στον πατο που τα κανει μαγνητικα, ειτε ανωξειδωτα (αρα και παλι μη-μαγνητικα) με ενα φυλο σιδηρου που τα κανει μαγνητικα. Το μαντεμι ειναι ολο μαγνητικο και ανεβαζει τις υψηλοτερες θερμοκρασιες.
Νομιζω το εγραψα απο την αρχη αυτο.Συνεπώς οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναφέρονται μόνο στον συνδυασμό μαντεμιού με επαγωγική εστία κι όχι σε άλλες πηγές θερμότητας, σωστά;
Δεν το εχω δοκιμασει αλλα εχω την υποψια οτι αυτο θα ειναι το καλυτερο εργαλειο για searing (και τα δυο μαζι):Μην επιμένετε.
Δεν γίνεται δουλειά συνεχώς με καπάκι.
Θέλει να κάνεις τα πλαϊνά του στεϊκ, να ρίχνεις με κουτάλι το λάδι από πάνω μαζί με τα μυρωδικά (βασικό το σκόρδο) κλπ.
ΚWλος. Το έχω κάνει πάνω από 10 φορές, έχω καταλήξει πως δε το ξανακάνω εβερ.