Μπριζολιέρα ηλεκτρικιά


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.776
Reaction score
136.631
Το λοιπόν, η αεροφριτέζα, ενώ έκανε εξαιρετικά τα μπιφτέκια από κοινό κιμά μοσχαρίσιο, στον κιμά από black Angus τα έκανε σαλάτα.

Η αυξημένη ποσότητα λίπους του black Angus, το έκανε να γίνει σα βραστό, παρά ψητό, και δεν κατάφερε να δώσει ωραία σκούρα όψη εξωτερικά, ακόμα και very very well done, δηλαδή δε μπορεί.

Επίσης, ενώ σε σνίτσελ έβγαλε εξαιρετικό αποτέλεσμα, όπως και σε χοιρινή μπριζόλα, σε black Angus ωραιότατη κοπή κοιλιάς

Screenshot_20230211-170521~2.png


Πάλι τα έκανε σαλάτα, δε μπορούσε να του δώσει ωραία όψη από έξω, ακόμα και στο διπλάσιο χρόνο από τον προβλεπόμενο των 12', όπου βγήκε medium well με πολλά ζουμιά να τρέχουν..

Σε τριπλάσιο χρόνο, βγήκε well done, πάλι υπερβολικά πολύ ζουμερή, και πάλι δεν έδωσε από έξω ωραία όψη, δεν καραμελωσε η επιφάνεια, δε μπορεί να επιτύχει την maillard, για την όποια χρειάζεται σαφώς πολύ υψηλότερη θερμοκρασία από 200°.

Τις μπαβετ κοπές από wagyu, δεν τις δοκίμασα καν. Αστες για δυνατή 🔥.

Κράτησα και μια μπριζολαρα καλή μπαμπάτσικια black Angus για δυνατή 🔥, όπως και μπόλικο κιμά.

Συνεχίζει η ιστορία μας.🤪😁😜

ΥΓ. Πολύ ωραία έκανε κόκκινες πιπεριές η αεροφριτέζα, φανταστικές θεονόστιμες.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.776
Reaction score
136.631
Τι μπριζολιέρα ρε παιδιά, μαντέμι (Lodge) και γκάζι
Είδα και διάβασα αρκετά, και πλέον συμφωνώ με το ανωτέρω.

Αυτό όμως το πακέτο, γκάζι και Λοτζ, θα το δω από άνοιξη και μετά, για ψήσιμο έξω.

Για τις κρύες μέρες του χειμώνα, όσες είναι, θα χτυπήσω μια ηλεκτρική που να σηκώνει θερμοκρασία πάνω από 400°.
 

Μηνύματα
1.607
Reaction score
1.924
Είδα και διάβασα αρκετά, και πλέον συμφωνώ με το ανωτέρω.

Αυτό όμως το πακέτο, γκάζι και Λοτζ, θα το δω από άνοιξη και μετά, για ψήσιμο έξω.

Για τις κρύες μέρες του χειμώνα, όσες είναι, θα χτυπήσω μια ηλεκτρική που να σηκώνει θερμοκρασία πάνω από 400°.
Για την Lodge και με επαγωγικη κανεις δουλεια απλα ισως να καψεις καμια μπριζολα στην αρχη μεχρι να μαθεις τις θερμοκρασιες που θα ανεβαζει μια που δεν ειναι ολες οι επαγωγικες το ιδιο.
Εγω παντως ετσι εχω παρει το καλυτερο αποτελεσμα μεχρι τωρα αλλα πρωτα sous vide για μια ωρα.
 

Μηνύματα
364
Reaction score
251
Για την Lodge και με επαγωγικη κανεις δουλεια απλα ισως να καψεις καμια μπριζολα στην αρχη μεχρι να μαθεις τις θερμοκρασιες που θα ανεβαζει μια που δεν ειναι ολες οι επαγωγικες το ιδιο.
Εγω παντως ετσι εχω παρει το καλυτερο αποτελεσμα μεχρι τωρα αλλα πρωτα sous vide για μια ωρα.
Τι ακριβως εννοείτε όταν αναφέρετε "θερμοκρασίες που ανεβάζει";
Είναι ποτέ δυνατόν να ανεβάζει υψηλότερη από αυτή που προσλαμβάνει;
 

Μηνύματα
1.607
Reaction score
1.924
Τι ακριβως εννοείτε όταν αναφέρετε "θερμοκρασίες που ανεβάζει";
Είναι ποτέ δυνατόν να ανεβάζει υψηλότερη από αυτή που προσλαμβάνει;
Οι επαγωγικες εστιες θερμαινουν με μαγνητικο πεδιο. Η θερμοκρασια που θα ανεβασει το σκευος εξαρταται απο το ποσο μαγνητικο ειναι το υλικο του σκευους. Τα περισσοτερα σκευη ειναι ειτε αλουμινενια (αρα μη μαγνητικα) με ενα φυλο σιδηρου στον πατο που τα κανει μαγνητικα, ειτε ανωξειδωτα (αρα και παλι μη-μαγνητικα) με ενα φυλο σιδηρου που τα κανει μαγνητικα. Το μαντεμι ειναι ολο μαγνητικο και ανεβαζει τις υψηλοτερες θερμοκρασιες.
 


Μηνύματα
6.850
Reaction score
5.394
Σε μαντεμένιο τηγάνι Lodge με μαντεμένιο καπάκι σε επαγωγική εστία, είναι δυνατόν να μας λείπει η υψηλή θερμοκρασία, ώστε να καταλήγουμε ως λύση σε ξεχωριστή συσκευή;
400 βαθμούς τους έχεις και με Lodge σε επαγωγική.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.776
Reaction score
136.631
Το έχω δει το ποίημα, και κολλάω στην τελευταία πρόταση του Στέργιου, με την οποία συμφωνώ 100% και προσαυξάνω:

αλήθεια είναι ότι κι εγώ όταν τις βάζω στο τηγάνι βγάζω καλό αποτέλεσμα και πιο εύκολα ελεγχόμενο.
Βέβαια η κουζίνα γίνεται....κWλος....
Εντελώς κWλος όμως, δεν θέλω, όχι ευχαριστώ.

Έξω ναι, μια χαρά. Στην αυλή με γκάζι, ακόμα καλύτερα.

Πάει αυτό. Τέλος.
 

JOHN MARKOU

Münchhausen
Μηνύματα
28.607
Reaction score
27.479
Για να μην γίνεται κώλος η κουζίνα υπάρχουν διάφορα μεταλλικά καπάκια σίτες με πολύ ψιλή σήτα που δεν περνάει τίποτα έξω.
Βέβαια η μυρωδιά παραμένει και δύσκολα φεύγει αλλά τι α κάνς ? α κατς α μαλώης?

Εκανα Pikanha προχτές και σιχτίριζα μετά.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.776
Reaction score
136.631
Μην επιμένετε.

Δεν γίνεται δουλειά συνεχώς με καπάκι.

Θέλει να κάνεις τα πλαϊνά του στεϊκ, να ρίχνεις με κουτάλι το λάδι από πάνω μαζί με τα μυρωδικά (βασικό το σκόρδο) κλπ.

ΚWλος. Το έχω κάνει πάνω από 10 φορές, έχω καταλήξει πως δε το ξανακάνω εβερ.
 


Μηνύματα
6.850
Reaction score
5.394
Η δική μου απορία είναι τι γίνεται με τις μυρωδιές βαριάς καμενίλας που θα βγάζει η ηλεκτρική συσκευή της μπριζολιέρας μετά από μερικά ψησίματα. Ακόμα και κάτω από τον απορροφητήρα.
 


Μηνύματα
1.607
Reaction score
1.924
Eίναι τα ανοξείδωτα μη μαγνητικά ?
Ναι. Η μαλλον πιο σωστα, τα περισσοτερα ανοξειδωτα δεν ειναι μαγνητικα. Συνηθως ετσι τεσταρεις και κατα ποσο ειναι καλης ποιοτητας το ανοξειδωτο, τα καλης ποιοτητας ανοξειδωτα δεν ειναι μαγνητικα.
 
Last edited:

Μηνύματα
364
Reaction score
251
Οι επαγωγικες εστιες θερμαινουν με μαγνητικο πεδιο. Η θερμοκρασια που θα ανεβασει το σκευος εξαρταται απο το ποσο μαγνητικο ειναι το υλικο του σκευους. Τα περισσοτερα σκευη ειναι ειτε αλουμινενια (αρα μη μαγνητικα) με ενα φυλο σιδηρου στον πατο που τα κανει μαγνητικα, ειτε ανωξειδωτα (αρα και παλι μη-μαγνητικα) με ενα φυλο σιδηρου που τα κανει μαγνητικα. Το μαντεμι ειναι ολο μαγνητικο και ανεβαζει τις υψηλοτερες θερμοκρασιες.
Συνεπώς οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναφέρονται μόνο στον συνδυασμό μαντεμιού με επαγωγική εστία κι όχι σε άλλες πηγές θερμότητας, σωστά;
 

Μηνύματα
1.607
Reaction score
1.924
Συνεπώς οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναφέρονται μόνο στον συνδυασμό μαντεμιού με επαγωγική εστία κι όχι σε άλλες πηγές θερμότητας, σωστά;
Νομιζω το εγραψα απο την αρχη αυτο.
 

Μηνύματα
398
Reaction score
256
Ta Lodge πετυχαίνουν maillard εύκολα, απλά δεν θα πρότεινα ελαιόλαδο για την διαδικασία, εξαιτίας της θερμοκρασίας που αναπτύσσεται
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.776
Reaction score
136.631
Για τηγάνι τιπ: λάδι από αβοκάντο 🥑.
Αφήνει κι ωραία γεύση στο στεϊκ.

Αντέχει πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες (400 χαλαρά) ενώ άλλα λάδια καίγονται στους 200 (ελαιόλαδο).
 

Μηνύματα
1.607
Reaction score
1.924
Μην επιμένετε.

Δεν γίνεται δουλειά συνεχώς με καπάκι.

Θέλει να κάνεις τα πλαϊνά του στεϊκ, να ρίχνεις με κουτάλι το λάδι από πάνω μαζί με τα μυρωδικά (βασικό το σκόρδο) κλπ.

ΚWλος. Το έχω κάνει πάνω από 10 φορές, έχω καταλήξει πως δε το ξανακάνω εβερ.
Δεν το εχω δοκιμασει αλλα εχω την υποψια οτι αυτο θα ειναι το καλυτερο εργαλειο για searing (και τα δυο μαζι):
1) https://dagiopoulos.gr/products/yat...HvyIb_tMJ0kQ2JRSBEzww9Rpy5DP0M7hoCgSgQAvD_BwE
2) https://www.fruugo.gr/removable-han...PXT6N-UIcyAde4mT_qdzX7s_wqsALTRBoC7oMQAvD_BwE
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.529
Μηνύματα
2.943.086
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106
Top