Μπριζολιέρα ηλεκτρικιά


Μηνύματα
6.850
Reaction score
5.394
Όπως το Tesla ταξί σε κάνει να θέλεις να πας για οδηγός, έτσι και το Thermonix σε κάνει να θέλεις να κάτσεις να μαγειρέψεις. :)
 


Μηνύματα
676
Reaction score
1.220
Λοιπόν, εγώ έχω εμπειρία σε γκάζι broil king και σε μαντεμένια πλάκα επάνω στο ηλεκτρικό μάτι της κουζίνας.
Στο γκάζι προθερμαίνω στους 350, και ψήνω είτε στην πλάκα είτε στις σχάρες ανάλογα με τα κέφια.

Αν το κρέας είναι επίπεδο χωρίς κόκαλλο το βάζω στην πλάκα. Αλλιώς στη σχάρα. Σε καμία περίπτωση δεν κλείνω το καπάκι της ψησταριάς.

Στο πλαινό ματάκι έχω εγκαταστήσει infra red τέτοιο που είναι πολύ καλό:
infra red

Αυτό όμως χωράει μία μπριζόλα μόνο, δεν είναι για παρέα.
Και άμα φυσάει πολύ, δεν κάνει δουλειά.

Στην πλάκα ψήνω 4-6 λεπτά για 3-4 πόντους πάχος μπριζόλας, ανάλογα πως τη θέλει ο καθένας. Ο μόνος τρόπος να την καψαλίσω απέξω και να μείνει κόκκινη μέσα είναι να τη γυρνάω κάθε μισό λεπτό και να την περνάω λιωμένο καυτό βούτυρο με το πινέλο.
 

Μηνύματα
1.607
Reaction score
1.924
Ρύζι στον ηλεκτρικό βραστήρα ρυζιού;
Λαχανικά στον ατμομάγειρα;
Αφού τα κόψουμε με τον ηλεκτρικό κόφτη λαχανικών;
Χυμό με τον ηλεκτρικό αποχυμωτή;
Παγάκια στην παγομηχανή;
Μπύρα στον ηλεκτρικό διανεμητή μπύρας με βρυσάκι (BeerTender);
Και στο τέλος ένα καφεδάκι στην ηλεκτρική εσπρεσιέρα;
Αφού αλέσουμε τον καφέ στον ηλεκτρικό μύλο;

Πόσα ντουλάπια πρέπει να έχει η καημένη η κουζίνα;!
Και πόσο μεγάλο πάγκο για τις συσκευές που δεν είναι για να μπαινοβγαίνουν στα ντουλάπια;
Σε καποια φαση ειχα σχεδιασει το ιδανικο σπιτι για εμενα και η κουζινα επρεπε να ειναι 6 μετρα πλατος + τεραστιο island απο πισω για να χωραει ολα τα παραπανω και μερικα ακομη χωρις να χρειαζεται να τα μπαινοβγαζω ολα σε ντουλαπια αφου τα περισσοτερα απο αυτα θα ηταν πανω στον παγκο ετοιμα για χρηση και ο παγκος θα καλυπτονταν με ρολα για να μην φαινονται οταν δεν χρησημοποιουνται. Ολα στο βωμο του κανονα των 20 δευτερολεπτων και της τεμπελικης και κοιλιοδουλης φυσης μου.
 


Μηνύματα
1.607
Reaction score
1.924
το σου-βιντ δεν είναι άσχημη ιδέα (όχι με το παραπάνω φυσικά) αλλά δεν θέλει και σκεύος σφράγισης σε διαφάνεια;
Εχω παρει αυτο του Lidl (Vacum Sealer) και κανει μια χαρα τη δουλεια του.
Tο μονο κακο με ολα αυτα τα gadget ειναι οτι ολα θελουν πανω απο 20 δευτερολεπτα προετοιμασια για να τα βαλεις σε λειτουργια με αποτελεσμα να κερδιζουν κατα κρατος οι ευκολοτερες λυσεις και να χρησημοποιουνται ουσιαστικα μονο σε σπεσιαλ περιπτωσεις.
View attachment 281383

Τες πα, σ'αυτα τα 6 χλ χρόνια:

View attachment 281384
Επισης, να συμπληρωσω οτι τα περισσοτερα απο τα λαχανικα που τρωμε σημερα, πριν μερικες χιλιαδες η και εκατονταδες χρονια ειτε δεν υπηρχαν καθολου στα μερη μας ειτε δεν καλιεργοντουσαν, ειτε δεν τρωγονταν οντας πικρα ξινα η δηλητηριωδη και αρχισαν να τρωγωνται αφου πρωτα ο ανθρωπος βρηκε τροπο να τα τροποποιησει ωστε να καλιεργουνται και να τρωγωνται.
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.762
Reaction score
136.591



Μηνύματα
549
Reaction score
1.223
Λοιπόν, εγώ έχω εμπειρία σε γκάζι broil king και σε μαντεμένια πλάκα επάνω στο ηλεκτρικό μάτι της κουζίνας.
Στο γκάζι προθερμαίνω στους 350, και ψήνω είτε στην πλάκα είτε στις σχάρες ανάλογα με τα κέφια.

Αν το κρέας είναι επίπεδο χωρίς κόκαλλο το βάζω στην πλάκα. Αλλιώς στη σχάρα. Σε καμία περίπτωση δεν κλείνω το καπάκι της ψησταριάς.

Στο πλαινό ματάκι έχω εγκαταστήσει infra red τέτοιο που είναι πολύ καλό:
infra red

Αυτό όμως χωράει μία μπριζόλα μόνο, δεν είναι για παρέα.
Και άμα φυσάει πολύ, δεν κάνει δουλειά.

Στην πλάκα ψήνω 4-6 λεπτά για 3-4 πόντους πάχος μπριζόλας, ανάλογα πως τη θέλει ο καθένας. Ο μόνος τρόπος να την καψαλίσω απέξω και να μείνει κόκκινη μέσα είναι να τη γυρνάω κάθε μισό λεπτό και να την περνάω λιωμένο καυτό βούτυρο με το πινέλο.
Γιατι δεν κλεινεις το καπακι της ψησταριας?
 

Μηνύματα
6.850
Reaction score
5.394
Με τόσο συχνό γύρισμα, δεν προλαβαίνει. :)

Ούτε γω την κλείνω, παίζω με τα κρέατα σαν τον dj που όλο κάτι ακουμπάει στον μίκτη.

Άσε που μόνιμα κόβω και τσιμπάω κατά το ψήσιμο. Σιγά μην περιμένω να ψηθούν όλα για να δοκιμάσω. :)
 
Last edited:


Μηνύματα
676
Reaction score
1.220
Γιατι δεν κλεινεις το καπακι της ψησταριας?
Άμα κλείσει το καπάκι, η μπριζόλα βράζει.
Το ζητούμενο είναι να ξεροψηθει απέξω και να μείνει τρυφερή μέσα.
Κλειστό καπάκι για σουβλα, κότα, λουκάνικα, παιδάκι, χοντρό, ψάρι, μπιφτέκια....
 







Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.515
Μηνύματα
2.942.762
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106
Top