- Μηνύματα
- 47.534
- Reaction score
- 98.466
Θέλουμε και άζωτο για σφαιροποίηση. Έναν σεφ μένει να προσλάβουμε.
Σε καποια φαση ειχα σχεδιασει το ιδανικο σπιτι για εμενα και η κουζινα επρεπε να ειναι 6 μετρα πλατος + τεραστιο island απο πισω για να χωραει ολα τα παραπανω και μερικα ακομη χωρις να χρειαζεται να τα μπαινοβγαζω ολα σε ντουλαπια αφου τα περισσοτερα απο αυτα θα ηταν πανω στον παγκο ετοιμα για χρηση και ο παγκος θα καλυπτονταν με ρολα για να μην φαινονται οταν δεν χρησημοποιουνται. Ολα στο βωμο του κανονα των 20 δευτερολεπτων και της τεμπελικης και κοιλιοδουλης φυσης μου.Ρύζι στον ηλεκτρικό βραστήρα ρυζιού;
Λαχανικά στον ατμομάγειρα;
Αφού τα κόψουμε με τον ηλεκτρικό κόφτη λαχανικών;
Χυμό με τον ηλεκτρικό αποχυμωτή;
Παγάκια στην παγομηχανή;
Μπύρα στον ηλεκτρικό διανεμητή μπύρας με βρυσάκι (BeerTender);
Και στο τέλος ένα καφεδάκι στην ηλεκτρική εσπρεσιέρα;
Αφού αλέσουμε τον καφέ στον ηλεκτρικό μύλο;
Πόσα ντουλάπια πρέπει να έχει η καημένη η κουζίνα;!
Και πόσο μεγάλο πάγκο για τις συσκευές που δεν είναι για να μπαινοβγαίνουν στα ντουλάπια;
Εχω παρει αυτο του Lidl (Vacum Sealer) και κανει μια χαρα τη δουλεια του.το σου-βιντ δεν είναι άσχημη ιδέα (όχι με το παραπάνω φυσικά) αλλά δεν θέλει και σκεύος σφράγισης σε διαφάνεια;
Επισης, να συμπληρωσω οτι τα περισσοτερα απο τα λαχανικα που τρωμε σημερα, πριν μερικες χιλιαδες η και εκατονταδες χρονια ειτε δεν υπηρχαν καθολου στα μερη μας ειτε δεν καλιεργοντουσαν, ειτε δεν τρωγονταν οντας πικρα ξινα η δηλητηριωδη και αρχισαν να τρωγωνται αφου πρωτα ο ανθρωπος βρηκε τροπο να τα τροποποιησει ωστε να καλιεργουνται και να τρωγωνται.
Γιατι δεν κλεινεις το καπακι της ψησταριας?Λοιπόν, εγώ έχω εμπειρία σε γκάζι broil king και σε μαντεμένια πλάκα επάνω στο ηλεκτρικό μάτι της κουζίνας.
Στο γκάζι προθερμαίνω στους 350, και ψήνω είτε στην πλάκα είτε στις σχάρες ανάλογα με τα κέφια.
Αν το κρέας είναι επίπεδο χωρίς κόκαλλο το βάζω στην πλάκα. Αλλιώς στη σχάρα. Σε καμία περίπτωση δεν κλείνω το καπάκι της ψησταριάς.
Στο πλαινό ματάκι έχω εγκαταστήσει infra red τέτοιο που είναι πολύ καλό:
infra red
Αυτό όμως χωράει μία μπριζόλα μόνο, δεν είναι για παρέα.
Και άμα φυσάει πολύ, δεν κάνει δουλειά.
Στην πλάκα ψήνω 4-6 λεπτά για 3-4 πόντους πάχος μπριζόλας, ανάλογα πως τη θέλει ο καθένας. Ο μόνος τρόπος να την καψαλίσω απέξω και να μείνει κόκκινη μέσα είναι να τη γυρνάω κάθε μισό λεπτό και να την περνάω λιωμένο καυτό βούτυρο με το πινέλο.
Άμα κλείσει το καπάκι, η μπριζόλα βράζει.Γιατι δεν κλεινεις το καπακι της ψησταριας?