Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.317
Ναι, βγαίνει σε δύο τύπους, για χοντρό και για λεπτό σωλήνα τρόμπας

Reaction score
44
Ναι, βγαίνει σε δύο τύπους, για χοντρό και για λεπτό σωλήνα τρόμπας
.. θα πρέπει όμως να έχουν ίδιες διαμέτρους σωλήνων, κλπ…
Θα το τσεκάρω

Reaction score
44
Τούτο είναι για λεπτό σωλήνα και Τούτος για μεγαλύτερη διάμετρο σωλήνα
Ωχ, αντί για το hv πήρα τον hp…
Θα προσπαθήσω να λεπτύνω εξωτερικά το «Φ» του σωλήνα της τρόμπας δαπέδου μου για να ταιριάξει (εφόσον γίνεται)…

Reaction score
44
Ωχ, αντί για το hv πήρα τον hp…
Θα προσπαθήσω να λεπτύνω εξωτερικά το «Φ» του σωλήνα της τρόμπας δαπέδου μου για να ταιριάξει (εφόσον γίνεται)…
Έγινε. Καλό εξάρτημα ο αντάπτορας :)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.317
Σε όλες μου τις τρόμπες έχω αυτό τον αντάπτορα, έχω επίσης και μια lezyne τρόμπα που ήδη το φοράει, είναι όντως ότι καλύτερο έχω δουλέψει.

Reaction score
23.782
ήρθε και η αλυσιδούλα μου με το δικό της ql (ευρω 38.90) και το έξτρα ql το σωστό (ευρω 6.5) και 4 ευρώ ταχυδρομικά.
ούτε 15 ούτε ακριβότερη.
η διαπίστωση που έχω κάνει απο παλιά ισχύει , στην Ελλάδα υπάρχουν πάντα κάπου εξαιρετικές τιμές σε προϊόντα shimano σε σχέση με το εξωτερικό.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.317
Ισχύει αυτό Παναγιώτ, μέχρι τέλους του αποθέματος που έχουν ακόμα παλιά τιμή.

Reaction score
23.782
τι παλιά τιμή ρε Χρήστο, πέρσι που έψαχνα για αλυσίδα την είχε και ακριβότερα ο wheel mania (κοθότι 39 ευρω χωρίς ql) , τόσο καιρό μετά στην Λειβαδιά ξέμεινε με τιμή προπέρσινη ;
εγώ πιστεύω οτι η shimano έχει κοινούς τιμοκαταλόγους και κατα περίπτωση μπορεί να κάνει κάποιες προσφορές ενώ επιπλέον ο εισαγωγέας δεν καβατζάρει την καλή τιμή για πάρτη του και την σπρώχνει στο δίκτυο.
Στην Ελλάδα βρήκα την αλυσίδα σε 2-3 μαγαζιά κάτω απο 40 ευρώ (είχε και ο Κασσιμάτης στη Γλυφάδα αλλά δεν είχε το έξτρα ql που ήθελα) και σε κάποια άλλα στα 45. Δηλαδή όποιος θέλει να κάνει έκπτωση έχει περιθώριο να το κάνει σχεδόν όσο και ο Γερμανός που πουλάει τα 40πλάσια.
Στα πετάλια το ίδιο , σε προϊόντα pro το ίδιο.
Εδώ το πρόβλημα είναι κυρίως με το αν υπάρχει κάτι που πέραν αναλωσίμων είναι ένα θέμα. Όχι οτι έξω είναι καλύτερα τα πράμματα με την διαθεσιμότητα.
Τώρα τα μη κινήσημα προϊόντα πχ di2 groupsets πρέπει να είναι σε επίπεδο παραγγελίας και μόνο οπότε εκεί σκάβεις τις προσφορές που παίζουν κατά καιρούς στην Γερμανία σαν αυτόν τον αλήτη τον Σακ που έσιαξε την προπέλα όπως δραπετεύουν οι λεπροί από τη φυλακή.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.317
Αναφέρομαι κυρίως σε θκιέσμ εμπειρίες από αγορές, πχ κασέτα που αγόρασα πριν κάνα δγιό μήνες, 150€ είχε παντού και σε ελληνικό μαγαζί 129€ με παλιά τιμή ένα τελευταίο κομμάτι, η επόμενη παραλαβή πήγε στα 150€. Το ίδιο συνάντησα και στο φωτάκι της lezyne που αγόρασα πρόσφατα.

Reaction score
23.782
ντάξει έστω (μου θύμησες και την κασσέτα που πήρα απο δώ πάλι φθηνότερα) αλλά ακόμα και με καινούρια τιμή δεν είναι ακριβότερα της γερμανίας.
κοινώς αν είναι shimano και υπάρχει εδώ δεν χρειάζεται να δεις έξω τιμή , το αγοράζεις

Reaction score
4.587
Οι κανονικές τιμές δεν έχουν διαφορά. Η διαφορά υπάρχει στο ότι συχνά στα μαγαζιά του εξωτερικού βρίσκεις μεγάλες προσφορές.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.317
ντάξει έστω (μου θύμησες και την κασσέτα που πήρα απο δώ πάλι φθηνότερα) αλλά ακόμα και με καινούρια τιμή δεν είναι ακριβότερα της γερμανίας.
κοινώς αν είναι shimano και υπάρχει εδώ δεν χρειάζεται να δεις έξω τιμή , το αγοράζεις
Αυτό σε είπα παραπάν και αυτό ισχύει εντέλει στα αναλώσιμα της shimano παντού. Αν το βρεις φθηνότερα εδώ θα είναι παρτίδα άλλης τιμολόγησης. Για να στο κάνω λιανά, ένα ελληνικό μαγαζί φέρνει μια παρτίδα DA κασέτες και ξέρει πως θα είναι στο ράφι μπορεί και μέχρι να αντικατασταθεί ο εκάστοτε κωδικός από έναν νέο. Αυτό δεν συμβαίνει σε χώρες με άλλη αγοραστική δύναμη όπου κασέτες αυτού του επιπέδου έχουν μεγάλη ζήτηση. Εδώ κοιτάμε στη πλειοψηφία να αγοράσουμε με 400€ ολόκληρο ποδήλατο και όχι μόνο μια κασέτα.

Οι κανονικές τιμές δεν έχουν διαφορά. Η διαφορά υπάρχει στο ότι συχνά στα μαγαζιά του εξωτερικού βρίσκεις μεγάλες προσφορές.
Και αυτό ισχύει, όμως τις περισσότερες φορές αν το προϊόν είναι τρέχον μοντέλο η προσφορά βρωμάει.
Έχει συνήθως κάποια αστοχία η οποία όμως δεν είναι λειτουργικό πρόβλημα. Η προσφορά δίνεται από το κατασκευαστή και όχι από το ηλεκτρονικό κατάστημα

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.317
Είμαι επαρχία και άρχισα τις καθημερινές προπονήσεις με τη κούρσα. Στόχος όπως συνήθως οι 2 ώρες με high cadence σε φάση ρυθμού με λίγα υψομετρικά. Το είχα παρατηρήσει και σε παλιότερη αποχή, αυτή τη φορά όμως ήταν έντονο γιατί η αποχή κράτησε 2 μήνες.
Άφησα το ποδήλατο με τις επιθετικές ρυθμίσεις και δεν με βόλευε τίποτα, το τιμόνι με φαινόταν μικρό και ένιωθα να τεντώνομαι να το φτάσω τα hoods, τριβές από τη σέλα οπότε έγινε εφαρμογή Chamois cream και παλμοί άλλα ντάλα, μετά από 5 προπονήσεις ήρθαν όλα ξανά στα ίσα χωρίς να πηραξω τίποτα από τις ρυθμίσεις. Σήμερα μάλιστα δεν έβαλα ντίπ κρεμούλα και όλα ήταν όπως πριν, το ρημάδι άμα το αφήσεις σε αφήνει, είναι λες και καβαλάς ξένο ποδήλατο...

Με τη σειρά 5 μέρες καθημερινής προπόνησης.
Screenshot_2023-03-03-18-48-55-468-edit_com.strava.jpg
Screenshot_2023-03-03-18-48-36-517-edit_com.strava.jpg
Screenshot_2023-03-03-18-48-18-678-edit_com.strava.jpg
Screenshot_2023-03-03-18-47-59-971-edit_com.strava.jpg
Screenshot_2023-03-03-18-47-33-033-edit_com.strava.jpg

Υπόψιν, όταν δεν νιώθεις καλά πάνω στο ποδήλατο, δεν νιώθεις άνετα και πονάς στα σημεία όπως η σέλα, γόνατα, αυχένας κλπ. οι παλμοί έχουν άτσαλες αυξομειώσεις.

Reaction score
16.491
Αυτό το βλέπω κι εγώ, όταν κάνω αρκετές βόλτες με το ΜΤΒ, χωρίς το road ανάμεσα. Το αισθάνομαι περίεργα μετά για κάποιο διάστημα. Το ανάποδο πάλι (να αφήσω αρκετές μέρες το ΜΤΒ και να κάνω μόνο road) δεν μου κάνει διαφορά... τα άτιμα τα road είναι πιο απαιτητικά.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.317
Αυτό ακριβώς Σώτο νιώθω και εγώ με το mtb, είναι τόσο άνετο και βολικό που δεν εντοπίζω διαφορά. Τα road είναι άλλη φάση...μέχρι και θέματα με τη ισορροπία στο ορθοπέταλο αντιμετωπίζω, ξέρς λόγο μικρού τιμονιού και επιθετικού σκελετού.
Πάντως άμα το βρεις και ξανά συντονίσεις το σμούθ πεταλάρισμα και τη επιθετική θέση είναι απόλαυση η ροή και η αίσθηση της ταχύτητας, σήμερα πραγματικά το απόλαυσα!

Reaction score
23.782
Έβγαλα το ql σχεδόν απλά κοιτώντας το , δεν χρειάστηκε ούτε να του μιλήσω , τι ζόρι είχε φάει και αυτό και να πεις ότι το είχα βγάλει πολλές φορές , ένα κούμπωμα στην αρχή στο καπάκι ξεκουμπωμα γιατί είχα περάσει την αλυσίδα έξω από το δόντι και άλλη μία την Κυριακή.
Έβαλα το καινούριο το ντουρασελ το πρόστυχο, θυμήθηκα τις ιστορίες ότι κουμπωνουν και ξεκουμπωνουν τα ql χωρίς εργαλείο με κόλπα πρόστυχα κλπ και μετά προσπαθούσα να καταλάβω τι έκανα λάθος και δεν κουμπώνει με την καμία με εργαλείο και δύο χέρια
Καμιά σχέση το Shimano ql με τη μλκ που μου δώσε ο άλλος πέρσι.

Reaction score
4.587
Έβγαλα το ql σχεδόν απλά κοιτώντας το , δεν χρειάστηκε ούτε να του μιλήσω , τι ζόρι είχε φάει και αυτό και να πεις ότι το είχα βγάλει πολλές φορές , ένα κούμπωμα στην αρχή στο καπάκι ξεκουμπωμα γιατί είχα περάσει την αλυσίδα έξω από το δόντι και άλλη μία την Κυριακή.
Έβαλα το καινούριο το ντουρασελ το πρόστυχο, θυμήθηκα τις ιστορίες ότι κουμπωνουν και ξεκουμπωνουν τα ql χωρίς εργαλείο με κόλπα πρόστυχα κλπ και μετά προσπαθούσα να καταλάβω τι έκανα λάθος και δεν κουμπώνει με την καμία με εργαλείο και δύο χέρια
Καμιά σχέση το Shimano ql με τη μλκ που μου δώσε ο άλλος πέρσι.
Δεν ξέρω τι είχες πριν αλλά είναι θέμα (άποψη) εταιρίας. Τα σιμάνο κουμπώνουν πολύ δύσκολα και ξεκουμπώνουν πάρα μα πάρα πολύ δύσκολα. Τα σραμ κουμπώνουν και ξεκουμπωνουν ακόμα και με τα χέρια. Εγώ έχω φορς που είναι σα σραμ (δεν έβαλα το σιμάνο για λόγους ευκολίας).

Reaction score
23.782
Θυμάμαι ότι την πρώτη φορά ήθελε εργαλείο για αυτό και το Σάββατο πήρα φόρα να το ξεκουμπωσω και απλά βγήκε μόνο του.
Επίσης ακούω αρκετό καιρό τώρα μια ασυνέχεια σε κάποιες αλλαγές όχι πάντα , υποψιάζομαι ότι το ql είχε ν κάνει με αυτό
Αύριο αν δεν βρέχει θα το διαπιστώσω, διότι ο ιστορικός σύλλογος έχει προπονησουλα το πρωί!

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.959
Members
38.271
Νεότερο μέλος
Nice_kid