Ποδήλατο

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.020
2ο ΕΤΑΠ του O Gran Camiño στην Ισπανία.

Στην τελευταία ανηφόρα ο περσινός νικητής του Γύρου της Γαλλίας, Jonas Vingegaard, επιτέθηκε και κέρδισε, πηγαίνοντας στο μεγαλύτερο τμήμα με μεγάλο δίσκο. 40,42 km/h μέση ωριαία για τα 185 km της διαδρομής.

gran-camino-2023-stage-2-profile-b31a590abe.jpg

Reaction score
23.819
άσχετο, σήμερα έπεσε τρελή μπουγάδα, μόνο η μεσαία τριβή έμεινε στη θέση της.
άλλαξα λάστιχα (καθότι είχαν σχεδόν φύγει τα τρυπάκια ελέγχου μετά από 6000χλμ στην πόλη) , γράσαρα το ελεύθερο, λαδάκι στους εκτροχιαστάς κλπ.
1) το γράσο της shimano , το κιτρινάκι είναι απίστευτο, έβαλα στο ελεύθερο (το ζέστανα και με αέρα για να λιώσει να πάει παντού) και δεν ακούγεται ντίπ.
2) το ql της αλυσίδας άνοιξε με το χέρι, χωρίς προσπάθεια, να θεωρήσω οτι πρέπει να αντικατασταθεί προχθές
3) έχει και η αλυσίδα 5000 χλμ αν και δεν έχει ανοίξει ακόμα (άσεμαςρεμπρετσο) οπότε έψαξα για αγορά καινούρια να έχω καθώς και ql για την υπάρχουσα. Βρήκα στο truewheels στη Λειβαδιά https://truewheels.gr/ την αλυσίδα ΜΕ ql στα 38ευρώ και το έξτρα ql στα 6.5.
ούτε έξω δεν βρήκα τέτοια τιμή.

κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξω καλώδια (τα ξέχασα στο γραφείο) αλλά σκέφτομαι να αλλάξω και τιμόνι οπότε για να μην τυλίγω 2 φορές λέω να περιμένω ακόμα λίγο.

τιμόνι 38 ή 40 λέμε;

Reaction score
16.541
DA HG901 η αλυσίδα Παναγιώτη; Πριν 1,5 μήνα την είχα πάρει με ql από bike24 38,5 ευρώ. Κοίταξα τώρα από περιέργεια, 50 ευρώ (116 link)! Όπως τους κατέβει βάζουν τιμές...

Εγώ τιμόνι έχω 40αρι, αλλά είναι τύπος gravel και ανοίγει στο ακροτίμονο στα 42 (στα drops).

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.372
Τιμόνι 40cm το λιγότερο, άμα θες στο κάτω μέρος να ανοίγει είναι θκός θέμα, το 38cm στα hoods είναι πολύ μικρό για εσένα. Αλυσίδα πάρε τη DA, με αντέχει και με βγάζει 6.000χλμ

Reaction score
16.541
Την είχε το bike discount 38 αλλά και 15 έξοδα αποστολής οπότε κλαιν
Ναι, εννοείται, από αυτά πρέπει να πάρεις αρκετά πράγματα για να μην φανούν τα μεταφορικά...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.372
Επίσης το υλικό στο τιμόνι της κούρσας έχει διαφορά στη άνεση, ειδικά στα drops η απορρόφηση κραδασμών είναι όνειρο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.372
Το vibe που έβαλα είναι απλά τιμονάρα, σε όλα τα σημεία έχει πολύ εργονομικό και μελετημένο grip. Το φλατ μέρος είναι μια ωραία ανάπαυλα για τις αναβάσεις, στα hoods έχει ωραίο πλάτωμα για υποστήριξη στις παλάμες και στα drops έχει 2 grip.
Το μεγάλο θέμα σε αυτά τα τιμόνια είναι η θραύση από κακή χρήση ή ακόμα από μια στατική πτώση του ποδηλάτου, και αυτό γιατί κάνουν μια μικρή περιουσία...
IMG_20221115_134051.jpg
IMG_20220609_163659.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.372
Εμένα φοράει μια FOX 32 FLOAT RHYTHM 100mm travel με χειριστήριο.
Η ίδια είναι με σένα?
Κάποιο θέμα έχει και σκαλώνει ελάχιστα στο αρχικό βύθισμα η θκιάμ.
Έλεγα να τη πάω κάπου για να τη κοιτάξουν μήπως χρειάζεται κάτι. Μετά όμως έπεσε το μάτιμ στη ROCKSHOX SID SL ULTIMATE Race που είναι σαφώς καλύτερη και τη βρίσκω και σε καλή τιμή...
Τούτη Εδώ λέω

Last edited:

Reaction score
16.541
Είναι λίγο μπέρδεμα με τις ονομασίες (κλασικά, όπως κάνουν πολλοί), αλλά έχουν κάποιες μικροδιαφορές όπως φαίνεται (η βασική μάλλον είναι ότι οι SC έχουν λιγότερο βάρος). Τώρα αν έχουν κάποια διαφορά που να την καταλαβαίνεις στην πράξη... ψιλοαμφιβάλλω

Θέλεις να κάνεις κάτι στην ανάρτηση, συντήρηση ας πούμε;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.372
Όπως σε έγραψα παραπάν έχει κάποιο θέμα, δεδομένου ότι είναι και λίγο φλόμπα έλεγα μήπως τη αφήσω ως έχει και να πάω σε καινούρια ανάρτηση

Reaction score
16.541
Τι πάει να πει το "φλομπα"; τι κάνει; Αν πας για άλλη πάντως, κοίτα ίσως καλύτερα σε 34αρα, για μεγαλύτερη στιβαρότητα (όχι ότι έχει πρόβλημα στα 32mm, αλλα αν είναι να γινει μια αλλαγή, ας γίνει στο επόμενο στάδιο).

Edit. Τώρα είδα αυτό που συμπλήρωσες πάνω. Το σκάλωμα πότε το παρατηρείς, όταν είναι σε στάση; Γιατί στο δρόμο και σε ανωμαλίες δεν μου φαίνεται ότι θα καταλαβαίνεις κάτι τέτοιο, εκτός αν είναι έντονο. Το θέμα με τις αναρτήσεις αυτές είναι ότι - τουλάχιστον όπως λένε οι κατασκευαστές - απαιτούν συχνή σχετικά συντήρηση, καμία σχέση ας πουμε με τις αναρτήσεις μηχανών (που δεν ξέρω ποσα χιλιάδες χμ πρέπει να κάνεις και ώρες για συντήρηση).

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.372
Φλόμπα εννοώ ότι είναι ανάρτηση που τη βρίσκεις σε έτοιμα ποδήλατα με φτωχά υλικά και θεόβαρυ. Οι 34mm έχουν μεγάλη διαδρομή, συνήθως 120mm

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.973
Members
38.274
Νεότερο μέλος
spani1