Ποδήλατο

Reaction score
16.491
Ναι, είναι μεγαλύτερες συνήθως, με 120 θα σηκωθεί λίγο πιο πολυ το τιμόνι, θα αλλάξει η γωνία του, και θα γίνει και λίγο μεγαλύτερο το μεταξονιο. Να πω την αλήθεια, θα το δοκίμαζα και κάτι τέτοιο αν σκόπευα να αλλάξω ανάρτηση -για την ώρα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα - στα 4000 χμ δηλαδή. Ίσως θέλει μια συντήρηση μόνο, λαδάκι ξέρω γω, τι κάνουν...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.317
Στη αρχική βυθίσει εντοπίζεται κυρίως το θέμα όπως σε έγραψα παραπάν, στατικά το νιώθεις αρκετά, στη καβαλα κάνει πχιο σκληρή τη αίσθηση, υποψιάζομαι ότι κάτι γίνεται με τη απόσβεση, αυτό γιατί παρόλο που έχει 21 κλίκ δεν νιώθεις διαφορά από κλικ σε κλικ παρά μόνο όταν φτάσεις στο τέλος. Δλδ από το 0-19 κλικ δεν υπάρχει διαφορά στη απόσβεση, μολις πας στο 20 κάτι πάει να γίνει και όταν πας στο 21 τη βάζει όλη τη απόσβεση

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.317
Ύστερα πάλι έπεσα πάνω σε μια συμβατότητα της ROCKSHOX με τους dt swiss XR 1700 που έχω. Υπάρχουν αποστάτες μεγαλύτεροι για να εδραζει σε πχιο μεγάλη επιφάνεια ο άξονας του τροχού. Αυτό είναι μια νέα πατέντα της ROCKSHOX για να κάνει στιβαρό στη κατεύθυνση το τροχό
IMG_20230227_164807.jpg

Και Εδώ οι αποστάτες 31mm για το 350 κέντρο της dt swiss

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.317
Η αγαπημένη γύρα Κισσάβου, συνδιασμος βουνό, κάμπος και θάλασσα.
Σήμερα είχε πολύ αφρικανική σκόνη στη ατμόσφαιρα, πολλούς εκδρομείς και κίνηση στους δρόμους, και έτσι καλά ήταν!
Screenshot_2023-02-27-19-07-06-658-edit_com.strava.jpg

Reaction score
16.491
Καλά χθες ίσα που πρόλαβα και γύρισα πισω, 2-3 χιλιόμετρα πριν την επιστροφή ξεκίνησε ο άνεμος, και στα τελευταία 500 μέτρα που είναι ευθεία είχα τόση κόντρα, λες και ανέβαινα σε ανηφόρα 15%! :geek: :laugh:

Το φχαριστήθηκα όμως, γύρω γύρω στα βουνά με το MTB (ήταν και δωράκι γενεθλίων για μένα από μένα :roflmao: )

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.317
Και εγώ εψές Σώτο είχα πολύ κόντρα αέρα στη επιστροφή, φαντάς ότι γύριζα με μικρό δίσκο, είχα το νούμ μη σκάσει μύτη από Πουθενά ο κρόκος και με κοροϊδεύει :roflmao:

Αυτό εδώ, πρέπει να είχε 5 μποφόρ με ριπές που μπορεί να έφταναν τα 6-7 μποφόρ.
Αν είχα τροχούς με προφίλ θα με έριχνε κάτω ο αέρας
Screenshot_2023-02-27-19-22-37-070-edit_com.strava.jpg

Reaction score
23.782
Εψες που βγήκα στο βνο για τρέξιμο με έπαιρνε ο αέρας πάντως .
Μετά που πήγαμε για αετό μου έκοψε 5 φορές την καλούμπα την λεπτή , πήγα πήρα άλλη χοντρή και παραλίγο να διαλύσει ο αετός από τον αέρα , άσε που για να κατέβει ήθελε βίντσι 2 τόνο, πολύ αέρα παντού

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.317
Εμένα με πέτχε στο δρόμο, αλλιώς δεν θα έβγαινα για προπόνηση Παναγιώτ, όσο τον είχα στο πλάι πήγαινα μονόμπατα για να μπορώ να έχω ευθεία πορεία, πολύ κουραστικό και επικίνδυνο μαζί

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.317
Το φχαριστήθηκα όμως, γύρω γύρω στα βουνά με το MTB (ήταν και δωράκι γενεθλίων για μένα από μένα :roflmao: )
Τώρα το είδα αυτό, να τα εκατοστήσεις να τυραννάς τους νεοδημοκράτες :roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.317
Δεν βαστήχκα Σώτο, η παραγγελία για τη νέα ανάρτηση έφυγε.
Εκτός του high end του πράγματος σε τιμή χώμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό θα αλλάξει το offset από 51mm σε 44mm.
Ενω παλιά η τάση ήθελε να μεγαλώνουν το μεταξόνιο για σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, αποδείχτηκε τελικά ότι έχανε σε έλεγχο και επιστρέφουν όλοι οι κατασκευαστές στα 44mm.
Απο τα 1880gr με τη fox τώρα θα χάσει το σύνολο με τη SID Ultimate 500gr από τη πλώρη, δεν το λες λίγο.
Παράγγειλα και τους μεγάλους αποστάτες σε εδραση για το κέντρο της dt swiss.
Διαβάζοντας διάφορα reviews για τη νέα SID όλοι λένε για τη σμούθ λειτουργία και όλοι τη συγκρίνουν με τη ναυαρχίδα της fox, η οποία για κάποιο περίεργο λόγο κοστίζει τα διπλάσια χρήματα... Πολύ περίεργο αυτό.
Συνήθως όταν θες να είσαι ανταγωνιστικός η αξία πρέπει να είναι και η ανάλογη. Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της fox άραγε ή κάτι με διαφεύγει?

Reaction score
16.491
Δεν βαστήχκα Σώτο, η παραγγελία για τη νέα ανάρτηση έφυγε.
Εκτός του high end του πράγματος σε τιμή χώμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό θα αλλάξει το offset από 51mm σε 44mm.
Ενω παλιά η τάση ήθελε να μεγαλώνουν το μεταξόνιο για σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, αποδείχτηκε τελικά ότι έχανε σε έλεγχο και επιστρέφουν όλοι οι κατασκευαστές στα 44mm.
Απο τα 1880gr με τη fox τώρα θα χάσει το σύνολο με τη SID Ultimate 500gr από τη πλώρη, δεν το λες λίγο.
Παράγγειλα και τους μεγάλους αποστάτες σε εδραση για το κέντρο της dt swiss.
Διαβάζοντας διάφορα reviews για τη νέα SID όλοι λένε για τη σμούθ λειτουργία και όλοι τη συγκρίνουν με τη ναυαρχίδα της fox, η οποία για κάποιο περίεργο λόγο κοστίζει τα διπλάσια χρήματα... Πολύ περίεργο αυτό.
Συνήθως όταν θες να είσαι ανταγωνιστικός η αξία πρέπει να είναι και η ανάλογη. Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της fox άραγε ή κάτι με διαφεύγει?
Καλοφόρετη λοιπόν, όταν έρθει! 8-)

Το δικό μου φοράει αυτήν εδώ, με μόνη διαφορά ότι δεν έχει τρεις θέσεις στο κλείδωμα της ανάρτησης, αλλά δύο (δεν έχει την ενδιάμεση δηλαδή, προφανώς είναι παρτίδες για τους κατασκευαστές που κάνουν κάπου οικονομία, όχι αυτές που βγαίνουν στο εμπόριο)

(δεν ξέρω αν όμως είναι η παραλλαγή με 44 ή 51 offset)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.317
Ναι ρε συ, δεν σκαμπάζω τίποτα για το αντικείμενο, ψάχνοντας βρήκα ότι βρήκα μέχρι στιγμής και έγραψα παραπάν.
Η απορία όμως παραμένει, γιατί η fox είναι τόσο ακριβή ενώ δεν έχει να παρουσιάσει κάτι παραπάνω. Η μόνη διαφορά είναι στη επίστρωση Kashima στα καλάμια για λιγότερες τριβές.
Όσο για το τι offset έχεις Σώτο, μη το ψάχνεις, έχεις σίγουρα 51mm. Αυτές σπρώχνουν γιατί πλέον δεν πωλούνται ως after market

Reaction score
16.491
Αυτή τη στιγμή πάντως το μόνο που σκέφτομαι να αλλάξω είναι η σέλα, ίσως μια με κενό ανάμεσα, δεν ξέρω... Όχι ότι έχω θέμα με αυτήν που φορά, αλλά ας πούμε κάτι πιο καλό. Και καμιά αλυσίδα μάλλον, μετά από 4.000 χμ και 1+ χρόνο που το έχω, θα έχει τις φθορές της (η αλήθεια είναι ότι με την αλυσίδα του ΜΤΒ σχεδόν καθόλου δεν ασχοληθεί, να την καθαρίσω καλά, κλπ, ένα σκουπισματάκι συνήθως μόνο).

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.317
Η σέλα είναι καθαρά προσωπικό θέμα Σώτο, ο θκός η κωλος είναι σχεδιασμένος για τις σέλες της prologo.
Μιας και αναφερθήκαμε στο θέμα σέλα θα ήθελα μετά από καιρό να σχολιάσω τη pro Stealth Team. Μια εξαιρετική σέλα και πολύ αποδοτική. Αλλά καθόλου άνετη, το γεφύρωμα στο άνοιγμα τη κάνει πολύ σκληρή και καθόλου ενδοτικη στο πάτημα, σε συνδυασμό με τη πολύ φαρδιά μύτη τα πράματα δυσκολεύουν στις πολύωρες προπονήσεις. Χωρίς υπερβολή μετά από κάθε προπόνηση έχω τη αίσθηση ότι καθόμουν σε βράχο.

Last edited:

Reaction score
44
Τούτη έχω, τρομερό εργαλείο με ακρίβεια στη μέτρηση όπως αποδείχτηκε και από τη ανάρτηση
Καλησπέρα.
Αυτός ο αντάπτορας ο abs-pro της lezyne, είναι συμβατός και με άλλων εταιρειών τρόμπες;

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.959
Members
38.271