- Reaction score
- 1.569
Σωστος αλλα μην του χαλας το αφηγημα και βαλει τα κλαματαΚώστα, το 1000άρι μεγάλο της sub, η b&w το έβγαλε βασικά για χρήση στο τότε αντίστοιχο hc. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα βοηθούσε και για δικάναλο.
Σωστος αλλα μην του χαλας το αφηγημα και βαλει τα κλαματαΚώστα, το 1000άρι μεγάλο της sub, η b&w το έβγαλε βασικά για χρήση στο τότε αντίστοιχο hc. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα βοηθούσε και για δικάναλο.
Τα εικονιζόμενα είναι...midwoofers - σαν αυτά που έχουν τα δίδρομα.
Κοίτα, το ηχείο αυτό, είχε προδιαγραφή απόκρισης από τα 39 χερτζ, όπου ήταν στα -2dB (screenshots από το μανιουαλ του 3):Κώστα, το 1000άρι μεγάλο της sub, η b&w το έβγαλε βασικά για χρήση στο τότε αντίστοιχο hc. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα βοηθούσε και για δικάναλο.
Το έχω το φίλτροΚοίτα, το ηχείο αυτό, είχε προδιαγραφή απόκρισης από τα 39 χερτζ, όπου ήταν στα -2dB (screenshots από το μανιουαλ του 3):
View attachment 283754
Δηλαδή δεν έπαιζε όλη την 1η οκτάβα, καθόλου.
Έδιναν βεβαίως ένα εξωτερικό φίλτρο, να μπει μεταξύ προ και τελικού, ώστε με ισοστάθμιση να το φέρουν στην ευθεία, το φίλτρο ήταν αυτό:
View attachment 283753
Όπου έστω -3dB, έπαιζε όμως την πρώτη οκτάβα, εις βάρος βέβαια της αντοχής του σε στάθμες.
Χωρίς αυτό το φίλτρο, όπως λέει η ίδια η κατασκευάστρια φίρμα, την πρώτη οκτάβα, την ξεχνάς. Σα να μην υπάρχει. Τόσο απλά.
Σε κάθε περίπτωση, εάν περιμένεις 2 τεμάχια 12" να γεμίσουν 50τμ χώρο στις πρώτες οκτάβες, ακόμα κι αν μιλάμε για εξειδικευμένα μεγάφωνα από σαμπ, αν μη τι άλλο, είσαι βαθιά νυχτωμενος.
Οπότε, η κατασκευάστρια φίρμα, έδινε τα σαμπ για όσους ήθελαν να έχουν απόκριση εκεί κάτω, ασχέτως του τι θα έπαιζαν.
Μέχρι και η σφαίρα (αγαπημένο σαμπ) είχε ειδικό πρισετ για τα 801, και βεβαίως ακόμα και για τα σημερινά 800-αρια, έχει τα σαμπ τους.
https://www.avsite.gr/forum/threads/Ό-τι-θέλει-ο-΄΄λαός΄΄.188281/Τελικά υπάρχουν παθητικά ηχεία που μετράνε καλά η τα ενεργά είναι μονόδρομος;
Πρα;γματικα δεν ξερω τι ζορι τραβας και ψαχνεσαι με μενα αντι να κοιταξεις τα χαλια αυτου που περιεγραψες οτι εχεις για να ακους μουσικη.Κοίτα, το ηχείο αυτό, είχε προδιαγραφή απόκρισης από τα .......
Το έχω διαβάσει το νήμα αλλά ποιος φυσιολογικός άνθρωπος μπορεί να αγοράσει τέτοια ηχεία που έχει το νήμα.
Δεν θυμάμαι τώρα με σιγουριά αλλά νομίζω δεν έχουν παίξει μόνο ''εξωγήινα'' μοντέλα..Το έχω διαβάσει το νήμα αλλά ποιος φυσιολογικός άνθρωπος μπορεί να αγοράσει τέτοια ηχεία που έχει το νήμα.
Τώρα που το κοιτάω ξανά βλέπω και γήινα μοντέλα.Δεν θυμάμαι τώρα με σιγουριά αλλά νομίζω δεν έχουν παίξει μόνο ''εξωγήινα'' μοντέλα..
Από το παραπάνω link που έβαλες:Σου παραθετω να διαβασεις αν ξερεις αγγλικα τι λεει το Stereophile για το Β&W 801 series II που ηταν ενα κλικ κατωτερο τους B&W 801 Series III.
B&W Matrix 801 Series 2 loudspeaker
Since the introduction of the original B&W 801 monitor loudspeaker in 1980, it has been adopted as a reference by several recording studios around the world, Over the past five years, I have seen 801s present in just about every recording session with which I have been artistically involved...www.stereophile.com
Φυσικά.Τελικά υπάρχει "ζωή" στην 1η οκτάβα; χρειάζεται και αν γιατί; πόσα όργανα/ζώα "ζουν" εκεί; έχει επιπτώσεις στο υπολοιπο φάσμα και αλλού;
Να τοποθετηθεί και η μαϊμού γιατί πρόκειται για σκοτεινά/βαθιά μονοπάτια.
Οι μουσικές προτιμήσεις κυρίως πάσχουν..Δεν διαθετεις υποβαθύφωνα;
Έχεις δρόμο ακόμα. Ο μεσιέ έχει 10+.2 Χ 12''
1 Χ 10''
1 Χ 8''