Ψιθυροι απο παλια ...

Reaction score
390
Δυσάρεστα έκλεισε όμως η ιστορία, γιατί;

Ήρθε το 5.1, το mp3, «τα ηχεία στον υπολογιστή» και τέλος μετά;

Αντί να ξεμείνει κάποιος με ένα απαρχαιωμένο δικάναλο σύστημα, όπως προτείνεις, μπορεί να στήσει πολυκάναλο Dolby Atmos για ακρόαση μουσικής με ενεργά ηχεία και πολλαπλά σαμπ, και να χαρεί τις δυνατότητες της σημερινής τεχνολογίας.
Γιατί για δυο αυτιά, θα πρέπει να έχουμε πολλά κανάλια [είναι ερώτηση,, απλώς δεν μπορώ να βρώ πως βάζεις το ερωτηματικό σύμβολο στο τέλος της πρότασης]

Reaction score
5.393
Γιατί για δυο αυτιά, θα πρέπει να έχουμε πολλά κανάλια;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.117
Αγαπητε μου φιλε μην βαζετε στο στομα μου πραγματα που δεν λεω, φυσικα και ενδιαφερομαι για την ζωη του καθε οντος αλλα εχω βαρεθει να μετραω για να φτιαξω κατι που προσωπικα με ικανοποιει απολυτα.

Ακουω λοιπον μουσικη με το συστημα που ετυχε να εχω και τραβαω και καμια φωτογραφια για να γεμιζω τον οσον χρονο μου μενει.
Η αποστροφή του λόγου δεν είναι ασυνάρτητη, έδωσε προεκτάσεις για νοοτροπία του τύπου ΄΄στα 67 μου χρόνια έχω κλείσει ως χαϊφαϊντελιστής΄΄.

Εφόσον θα λατρεύαμε για δικούς του λόγους καθένας δεδομένη ενασχόληση είναι αντιφατικό να μην ενημερωνόμασταν πάνω στις εκάστοτε σύγχρονες εξελίξεις. Αν μη τι άλλο για να ξέρουμε το γιατί θα εγκρίναμε ή θ'απορρίπταμε κάτι.

Άμα πάλι αυτό που κρατάμε είναι θέμα τύχης , τότε ακόμα περισσότερο θα έπρεπε να ψάχναμε κάτι παραπέρα αφού δεν γίνεται να τ'αφήναμε όλα στην τύχη.

Η μοναδική περίπτωση να μέναμε στατικοί θα ήταν να μην ενδιαφερόμασταν και τόσο για το αντικείμενο της ενασχόλησης, αλλά τότε θα ήταν άτοπη η ένθερμη υποστήριξη...
B&W 801 S3 σε σπίτι φίλου προ λίγων μηνών.

Gooood...
Ας προσέξουμε τι συμβαίνει γύρω από 50 & 150 Hz... :sneaky:

Reaction score
1.569
Η αποστροφή του λόγου δεν είναι ασυνάρτητη, έδωσε προεκτάσεις για νοοτροπία του τύπου ΄΄στα 67 μου χρόνια έχω κλείσει ως χαϊφαϊντελιστής΄΄.

Εφόσον θα λατρεύαμε για δικούς του λόγους καθένας δεδομένη ενασχόληση είναι αντιφατικό να μην ενημερωνόμασταν πάνω στις εκάστοτε σύγχρονες εξελίξεις. Αν μη τι άλλο για να ξέρουμε το γιατί θα εγκρίναμε ή θ'απορρίπταμε κάτι.

Άμα πάλι αυτό που κρατάμε είναι θέμα τύχης , τότε ακόμα περισσότερο θα έπρεπε να ψάχναμε κάτι παραπέρα αφού δεν γίνεται να τ'αφήναμε όλα στην τύχη.

Η μοναδική περίπτωση να μέναμε στατικοί θα ήταν να μην ενδιαφερόμασταν και τόσο για το αντικείμενο της ενασχόλησης, αλλά τότε θα ήταν άτοπη η ένθερμη υποστήριξη...

Ας προσέξουμε τι συμβαίνει γύρω από 50 & 150 Hz... :sneaky:
Οκ ! Θα πω και αυτα αλλα θα ειναι και τα τελευταια που θα πω για την αφεντια μου ! Εχω ενα μικρο συστημα 7+1 στο προσωπικο μου studio εικονας που διαθετω γιατι καποτε εκανα και μια δουλεια με πολυκαναλο ηχο (το Fairlight εχει δυνατοτητα Immersive Audio).

Ασχολουμαι 40+ χρονια με 3D modeling & Animation και σε καλες εποχες δουλευα σε Digital (DEC) με δυο παραλληλους καθαροαιμους Alpha 64 bit (τοτε η Intel μονο στα ονειρα της εβλεπε τα 64 bits) με καρτες 3D labs, κλπ, καμποσες Amiga 1000, 3000, 4000, καμποσα PC με Diamond Fire GL 4000 (1.400.000 δρχ) τοτε, 3D labs, Nvidia Quadro με 2 εως και 4 Pentium Pro εως και Xeon.

Η μνημη εχει αρχισει να μου κανει τσαλιμακια και δεν μπορω να αποστηθησω ευκολα νεες δυνατοτητες σε αυτα τα πολυπλοκα προγραμματα, κανω ειλικρινα προσπαθεια και αρκετες φορες χρειαζομαι επαναληψεις.

Τελος ασχολουμαι με εικονα, τραβαω με Panasonic P2 σε video και καμποσες Nikon σε φωτογραφια.

Πραγματι ομως δεν νοιωθω την αναγκη να αλλαξω κατι στο ηχητικο μου συστημα ουτε και τα τωρινα μου οικονομικα θα μου το επετρεπαν.

Αυτα απο μενα. Μην με ρωτησετε κατι αλλο για την αφεντια μου γιατι δεν θα απαντησω. Αρκετα ειπα !

Reaction score
18.628
Δεν ξέρω πόσα sub θα βάλεις, αλλά όσο μεγαλύτερα θα ήταν τα main ηχεία σε δικαναλικό setup και το υποσύνολο μπροστινών σε πολυκαναλικό τόσο το καλύτερο.
Να τονίζεται παρακαλώ πιο συχνά αυτό και με κάθε ευκαρία, γιατί πολλοί καταλαβαίνουν άλλα και μου την "μπαίνουν ¨ για τα δικά μου ηχεία. Καλή ώρα σαν κάποιος Κος Bhutia νομίζω τον λένε. 😍 Αλλά εντάξει για να υποστηρίξει άλλων απόψεις τη στιγμή που το κάνει καμια φορά. Τι να κάνομε ο κόσμος έχει biases εναντίον μου.😀
Η δε πρώτη οκτάβα είναι απαραίτητη ακόμα και σε κομμάτια όπου οι νότες από τα μουσικά όργανα δεν θα κατέβαιναν εκεί, καθότι συμβάλλει στην ολοκλήρωση της χωρικής αίσθησης που θα έχει περαστεί σε δεδομένη παραγωγή. Επίσης η τονική πληρότητα - εννοείται με ομαλή απόκριση - στο κάτω άκρο του φάσματος κάνει πιο ρεαλιστική την τονικότητα σε μεσαίες και ανώτερες οκτάβες.
Αμα δεν μπορώ "ομαλά" καλύτερα όχι. Το πόσο απαραίτητη είναι το γνωρίζω αλλά το ποσοστό "απαραιτητό-σύνης" φθίνει όσο κατεβαίνουμε σε συχνότητα στα απύθμενα βάθη που βλέπω να συζητάτε. Ή μάλλον δεν είναι μόνο θέμα συχνότητας αλλά απόδοση αυτής. Και αυτό και ομαλή να είναι (που δεν είναι) και να υπάρχει εγγραφή (που δεν υπάρχει). Και όταν υπάρχει είναι σε μουσικά είδη που δεν ενδιαφέρουν ούτε τον πολύ κόσμο , ούτε εμένα. Επίσης οικονομικά δεν συμφέρει η επένδυση σε κάτι τέτοιο, πάρα μόνο μέχρι ενός λογικού σημείυ (ορίου). Μετά το κόστος για λίγα Hz, που όπως ανέφερα σπανιότατα υπάρχουν κιόλας, βαίνει οικονομικά εκθετικά ασύμφορος.
Είναι χαρακτηριστικό πως όταν εγκατέστησα sub για πρώτη φορά αυτά που μου ακούγονταν τότε με πιο έντονα αναβαθμισμένη τη χωρική τους πληροφορία και την τονικότητα ήταν τα... RCA Living Stereo βινύλια.
Σου φάνηκε, δεν είναι τίποτε γραμμένο εκεί κάτω και μάλιστα ουσίας. ¨Αλλο πράγμα θα συνέβη -βελτιώθηκε πιο ψηλά στα χαμηλά. Το μόνο που μπορεί να ένοιωσες στην καλύτερη , όπως σο έχω ξαναπεί είναι η μεταφορά του δράματος μουσικού έργου (αυτό δεν το υποτιμώ). Τα άλλα σε είδη μουσικής που πιθανόν να το έχουν, ειναι απλώς τρόμος και πάλι εαν προσ΄ξεις για κάποια ms αλλιώς δεν αντέχεται. (έτσι είναι και στην ζωντανή αναπαραγωγή μια ανάλογης συνθεσης. Είπαμε μην πάθουμε και καμιά καρδιά χα χα. Δεν αρέσει σε όλους ο "τρόμος" και η αίσθησή του.
Όσο ζούμε αξίζει να διερευνούμε κι εναλλακτικές πορείες. Ο ίδιος δεν θ'αποδεχόμουν ανάλογη νοοτροπία λ.χ. στους γονείς μου
Εσύ δεν θα το αποδεχέσουν αλλά οι γονείς σου το αποδέχονται. Το ότι δεν σε αφήνουν να το δεις είναι για άλλους λόγους. Να το δεις απο μόνος στα μάτια τους και στην συμπεριφορά τους απο ψήγματα που μπορεί να τους προδίδουν ή ξεφεύγουν, προφανώς δεν είσαι ακόμη σε αυτό το στάδιο - έτοιμος. Σε προστατεύουν καθώς θεωρούν και ξέρουν ότι δεν μπορείς να το καταλάβεις ακόμη και βλέπουν την προτεραιότητα που δίνεις στην λογική έναντι της εμπειρίας και ανάλυσης της. Μπορεί και να βλέπουν ότι αποδίδει και ταιριάζει και στην επαγγελματική σου πορεία και να θέλουν να σε προστατέυσουν να μην χάσεις αυτό το drive. Είναι γάτες οι γονείς έχουν μια περίεργη και δικιά τους αίσθηση για το καλό των παιδιών τους. Για πόσο καιρό θα σε μαθαίνω βρε αχάριστε ; 😍 Θα πεθάνω αύριο μεθαύριο. Ποιός θα στα λέει ; Κανένας δεν τα λέει αυτά (και να τα ξέρει).😀 Και καλά κάνει γιατί έχουν τίμημα. Όλα στον καιρό τους, όταν γεράσεις. Οι γονείς σου ξέρουν τι κάνουν.
Ακούγοντας από CD θα πρέπει να νιωσατε σαν τον Bob Dylan που επιασε για πρωτη φορά στα χέρια του ηλεκτρική κιθάρα.
Πόσο προδομενοι να ένιωσαν άραγε οι φίλοι σας που εγκαταλειψατε τον αγνό παρθενο αναλογικό ηχο? 😀
Ο Κος Cangaroo δεν έχει καλό πικάπ. Επίσης όποιος έχει πολύ καλό πικάπ και πολύ καλό cd δεν κάνει τετοιες συγκρίσεις μεταξύ τους και δεν καταλήγει και σε τέτοια αυμπεράσματα ακριβώς και καταλαβαίνει πρώτα από όλα ότι δεν ειναι θέμα ¨κοντρας¨ ή πως το είπες εσύ ; originalsound αλλά και ότι οι συγκρίσεις είναι ανούσιες και κυρίως ξεγελούν. 😀 😀

¨Αντε πάω ξανά στο νήμα για το δυστύχημα. Γραφω για τον Γκοντάρ , πιο ενδιαφέρον θέμα.

Last edited:

Reaction score
1.569
Πολλοι καλοι φιλοι μου και καλοι φωτογραφοι τραβανε με Canon, αυτο δεν σημαινει πως σταματησα λεπτο να τους πειραζω γιατι το γελιο ομορφαινει την ζωη και εμεις στην Ζακυνθο εχουμε καμει διατριβη στην μαντσια (ειδος πειραγματος που ομως δεν προβαλλει τον αλλον).

Φυλαξου λοιπον :)

DSC_2480.jpg

Attachments

Last edited:

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.142
Παρόλο που είμαι φαν και των δυο "σχολών" αυτή την στιγμή ακούω το Dark Side of the Moon σε LP από το technics μου σε immersive up mix από τον Marantz Cinema 60 και μαμαμει. Αληθινά κάνει μαγικά ο AV και μοιράζει τα όργανα σε όλο τον χώρο και όχι το ίδιο από όλα τα ηχεία (dolby surround/atmos upmix). Η τεχνολογία προχωράει μπροστά και έτσι προχωράει και ο ήχος. Πρέπει να το καταλάβουμε κάποια στιγμή αυτό και να παντρέψουμε το παλιό με το καινούργιο. Άνετα συνυπάρχουν.

Reaction score
5.393
Και για τις φωτογραφικές ισχύει η ίδια παρότρυνση;

Να χαιρόμαστε τις φιλμάτες ή τις πρώτες ψηφιακές προ 20ετίας;

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.543
Και για τις φωτογραφικές ισχύει η ίδια παρότρυνση;

Να χαιρόμαστε τις φιλμάτες ή τις πρώτες ψηφιακές προ 20ετίας;
Ε καλά..
Δεν θα ρίξουμε ''μπάρες'' και στο δημιουργικό τώρα..
Ότι αίσθηση θέλει ο καθένας..
Πολύ διαφορετικά πράγματα..
Στις παλιές δεν πάει κανείς για τις δυνατότητες που παρέχουν..
Για το φίλμ πάνε (όσοι πάνε..).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.489
Members
38.188
Νεότερο μέλος
kotsos134