Ψιθυροι απο παλια ...

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.536
Οπότε και στις φωτογραφικές, στην παρελθοντολαγνεία καταλήγουμε.

Δεν υπάρχει σωτηρία στο νήμα.
Εντάξει, εξαρτάται και με τι (πως) ασχολείσαι..
Εγώ στη φωτογραφία δεν ένιωσα ποτέ πραγματικά την ανάγκη να ακολουθώ (τουλάχιστον όχι τρέχοντας) τις τεχνολογίες..
Προτιμώ να κρατώ ''φρέσκο'' τον εγκέφαλο-μάτι κι ας τραβάω και με σπιρτόκουτο..
Αγοράζω φυσικά και οι τεχνολογίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες σε πάρα πολλά επίπεδα..
Και τώρα που έχω μερικές ''απαρχαιωμένες'' π.χ. 6d, Sony a7, Ricoh GR II, Eos 1D mark iii, δεν σκέφτομαι να τις αντικαταστήσω άμεσα..
Υπάρχουν ''γυαλιά'' και είμαι οκ..

Last edited:

Reaction score
1.569
Εντάξει, εξαρτάται και με τι (πως) ασχολείσαι..
Εγώ στη φωτογραφία δεν ένιωσα ποτέ πραγματικά την ανάγκη να ακολουθώ (τουλάχιστον όχι τρέχοντας) τις τεχνολογίες..
Προτιμώ να κρατώ ''φρέσκο'' τον εγκέφαλο-μάτι κι ας τραβάω και με σπιρτόκουτο..
Αγοράζω φυσικά και οι τεχνολογίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες σε πάρα πολλά επίπεδα..
Και τώρα που έχω μερικές ''απαρχαιωμένες'' π.χ. 6d, Sony a7, Ricoh GR II, Eos 1 mark ii, δεν σκέφτομαι να τις αντικαταστήσω άμεσα..
Υπάρχουν ''γυαλιά'' και είμαι οκ..
Μια χαρα μηχανες εχεις !

Reaction score
5.393
Εγώ πάλι δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να κρατώ αρχαιολογίες. Tα δίνω έγκαιρα προτού χάσουν την αξία τους.

Πάντα έχω το τελευταίο μοντέλο φωτογραφικής και απολαμβάνω τα καλά της τρέχουσας τεχνολογίας. Το Eye CAF tracking είναι απίστευτο.

Να δουλεύουμε, να προκόβουμε, να μας μένουν και λεφτά για ξόδεμα, και να προάγουμε και την εξέλιξη της τεχνολογίας. Αυτό είναι το δικό μου μότο.
Δεν ασπάζομαι τη νοοτροπία συνταξιούχου "μένω στάσιμος με ό,τι έχω από παλιά".

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.047
....την πρώτη σου λένε δεν την ξεχνάς .
-
View attachment 283812
-
...ετοιμοπόλεμη και άψογη ακόμα .
Μια τέτοια αναγκάστηκα να πάρω στην κόρη μου πριν 5 χρόνια για ένα μόνο μάθημα στο πανεπιστήμιο. 150 πλας και τα μπόλικα φιλμ... :headbang:

Και έναν χρόνο μετά, ψηφιακιά για άλλα δυο μαθήματα. Πάλι Όλυμπους πήρε και πριν λίγους μήνες κάτι διάβασα ότι σταματάνε την παραγωγή (?)

Reaction score
1.569
Εγώ πάλι δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να κρατώ αρχαιολογίες. Tα δίνω έγκαιρα προτού χάσουν την αξία τους.

Πάντα έχω το τελευταίο μοντέλο φωτογραφικής και απολαμβάνω τα καλά της τρέχουσας τεχνολογίας. Το Eye CAF tracking είναι απίστευτο.

Να δουλεύουμε, να προκόβουμε, να μας μένουν και λεφτά για ξόδεμα, και να προάγουμε και την εξέλιξη της τεχνολογίας. Αυτό είναι το δικό μου μότο.
Δεν ασπάζομαι τη νοοτροπία συνταξιούχου "μένω στάσιμος με ό,τι έχω από παλιά".
Οτι και να παρεις, οσα χρηματα και αν δωσεις, οσο συγχρονη μηχανη και αν αποκτησεις αλλα ειναι αυτα που μετρανε σε μια φωτογραφια και πρωτα απ' ολα η φαντασια, τα αντανακλαστικα και η εν γενει αισθητικη του φωτογραφου.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.976
.... κατα βαση σημερα μετρανε τα λαικ και οι φολοερζ.
και βεβαια κανεις δεν εδιαφερεται αν η φωτογραφια τραβηχτηκε με ζμαρτφον ή καπχοια φωτογραφικη που κανει "σκοτεινα μαγικα". :smoke:
- δεν εχω ιδεα παντως απο που αντλειται τοση αυτοπρεποιθηση .. απο τα παλια ωρες-ωρες (και αν το πχιανω το πιανο). 🐒

Reaction score
5.393
Οτι και να παρεις, οσα χρηματα και αν δωσεις, οσο συγχρονη μηχανη και αν αποκτησεις αλλα ειναι αυτα που μετρανε σε μια φωτογραφια και πρωτα απ' ολα η φαντασια, τα αντανακλαστικα και η εν γενει αισθητικη του φωτογραφου.
Δικαιολογίες είναι αυτά.

Μια σύγχρονη μηχανή δεν αναιρεί όλα τα υπόλοιπα χαρίσματα, που δήθεν μόνο ένας με παλιά μηχανή μπορεί να έχει.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.116
...
Η μνημη εχει αρχισει να μου κανει τσαλιμακια και δεν μπορω να αποστηθησω ευκολα νεες δυνατοτητες σε αυτα τα πολυπλοκα προγραμματα, κανω ειλικρινα προσπαθεια και αρκετες φορες χρειαζομαι επαναληψεις.

Τελος ασχολουμαι με εικονα, τραβαω με Panasonic P2 σε video και καμποσες Nikon σε φωτογραφια.

Πραγματι ομως δεν νοιωθω την αναγκη να αλλαξω κατι στο ηχητικο μου συστημα ουτε και τα τωρινα μου οικονομικα θα μου το επετρεπαν.

Αυτα απο μενα. Μην με ρωτησετε κατι αλλο για την αφεντια μου γιατι δεν θα απαντησω. Αρκετα ειπα !
Αντιθέτως, από τη στιγμή που ενεργοποιηθήκατε - με δική σας εννοείται πρωτοβουλία - δεσμεύεστε εκ των πραγμάτων να μας μοιράσετε και άλλα για την αφεντιά σας χωρίς να πτοείστε από οτιδήποτε. Από τη δική μου μεριά σας υπόσχομαι να μην καταφεύγω σε ΄΄αντιαθλητικές΄΄ ενέργειες.

Οι εγκεφαλικές λειτουργίες χρειάζονται διαρκή ενδιαφέροντα , εκγύμναση διανοητική και σωματική με υγιεινή διατροφή χωρίς καταχρήσεις ουσιών για να εκφυλίζονταν με αργότερο ρυθμό κατά την άνοδο της ηλικίας. Οπότε αξίζει σε αυτό το πλαίσιο να προσπαθείτε διαρκώς ν'αφομοιώνετε ακριβώς όσα θα σας φαίνονταν κοπιαστικά.
Να τονίζεται παρακαλώ πιο συχνά αυτό και με κάθε ευκαρία, γιατί πολλοί καταλαβαίνουν άλλα και μου την "μπαίνουν ¨ για τα δικά μου ηχεία. Καλή ώρα σαν κάποιος Κος Bhutia νομίζω τον λένε. 😍 Αλλά εντάξει για να υποστηρίξει άλλων απόψεις τη στιγμή που το κάνει καμια φορά. Τι να κάνομε ο κόσμος έχει biases εναντίον μου.😀
Αποδείξεις μέσω συνδέσμων ότι θα σου υποστήριζα απόψεις άλλων αντί δικών μου, αλλιώτικα η δημιουργία αβάσιμων εντυπώσεων λογαριάζεται ως αντιαθλητική ενέργεια.
Αμα δεν μπορώ "ομαλά" καλύτερα όχι. Το πόσο απαραίτητη είναι το γνωρίζω αλλά το ποσοστό "απαραιτητό-σύνης" φθίνει όσο κατεβαίνουμε σε συχνότητα στα απύθμενα βάθη που βλέπω να συζητάτε. Ή μάλλον δεν είναι μόνο θέμα συχνότητας αλλά απόδοση αυτής. Και αυτό και ομαλή να είναι (που δεν είναι) και να υπάρχει εγγραφή (που δεν υπάρχει). Και όταν υπάρχει είναι σε μουσικά είδη που δεν ενδιαφέρουν ούτε τον πολύ κόσμο , ούτε εμένα. Επίσης οικονομικά δεν συμφέρει η επένδυση σε κάτι τέτοιο, πάρα μόνο μέχρι ενός λογικού σημείυ (ορίου). Μετά το κόστος για λίγα Hz, που όπως ανέφερα σπανιότατα υπάρχουν κιόλας, βαίνει οικονομικά εκθετικά ασύμφορος.
Εάν είσαι τόσο ικανοποιημένος από τα τρέχοντα main ηχεία σου, τότε θα μπορούσες να κάνεις ακουστικό κροσάρισμα αποκλειστικά για όση ζώνη θα σου έλειπε μεταξύ 20-40 Hz. Αλλά με sub ισχυρότερα από τα προσιτά REL.Θέτοντας βαθυπερατό σε τόσο χαμηλές συχνότητες η ακουστική ενσωμάτωση θα γινόταν φυσικότερα.
Σου φάνηκε, δεν είναι τίποτε γραμμένο εκεί κάτω και μάλιστα ουσίας. ¨Αλλο πράγμα θα συνέβη -βελτιώθηκε πιο ψηλά στα χαμηλά. Το μόνο που μπορεί να ένοιωσες στην καλύτερη , όπως σο έχω ξαναπεί είναι η μεταφορά του δράματος μουσικού έργου (αυτό δεν το υποτιμώ). Τα άλλα σε είδη μουσικής που πιθανόν να το έχουν, ειναι απλώς τρόμος και πάλι εαν προσ΄ξεις για κάποια ms αλλιώς δεν αντέχεται. (έτσι είναι και στην ζωντανή αναπαραγωγή μια ανάλογης συνθεσης. Είπαμε μην πάθουμε και καμιά καρδιά χα χα. Δεν αρέσει σε όλους ο "τρόμος" και η αίσθησή του.
Είδες πόσα μπορεί να χάνονται... Στη ρεαλιστική προσέγγιση του ηχογραφημένου γεγονότος θα συντελέσουν και πληροφορίες παρεχόμενες σε συχνότητα τόσο χαμηλή ώστε οι τότε μηχανικοί με τα μέσα της εποχής μπορεί να μην είχαν πρόθεση ενσωμάτωσής τους στο master.
Εσύ δεν θα το αποδεχόσουν αλλά οι γονείς σου το αποδέχονται. Το ότι δεν σε αφήνουν να το δεις είναι για άλλους λόγους. Να το δεις απο μόνος στα μάτια τους και στην συμπεριφορά τους απο ψήγματα που μπορεί να τους προδίδουν ή ξεφεύγουν, προφανώς δεν είσαι ακόμη σε αυτό το στάδιο - έτοιμος. Σε προστατεύουν καθώς θεωρούν και ξέρουν ότι δεν μπορείς να το καταλάβεις ακόμη και βλέπουν την προτεραιότητα που δίνεις στην λογική έναντι της εμπειρίας και ανάλυσης της. Μπορεί και να βλέπουν ότι αποδίδει και ταιριάζει και στην επαγγελματική σου πορεία και να θέλουν να σε προστατέυσουν να μην χάσεις αυτό το drive. Είναι γάτες οι γονείς έχουν μια περίεργη και δικιά τους αίσθηση για το καλό των παιδιών τους. Για πόσο καιρό θα σε μαθαίνω βρε αχάριστε ; 😍 Θα πεθάνω αύριο μεθαύριο. Ποιός θα στα λέει ; Κανένας δεν τα λέει αυτά (και να τα ξέρει).😀 Και καλά κάνει γιατί έχουν τίμημα. Όλα στον καιρό τους, όταν γεράσεις. Οι γονείς σου ξέρουν τι κάνουν.
...
Το θεωρείς με εσφαλμένη αφετηρία κατά τη γνώμη μου...Από μόνος διαπιστώνω με πόσες εναλλακτικές κατευθύνσεις εξελίσσουν τις δικές τους δραστηριότητες ακόμα και στα πιο κοινά ζητήματα, σε βαθμό που να σκέφτομαι ότι δεν γίνεται να φτάσω τη δική τους διανοητική ευελιξία.
Δηλαδή έχεις ξεφορτωθεί Zingali & Duevel ;;; :sneaky:

Reaction score
5.393
Δηλαδή έχεις ξεφορτωθεί Zingali & Duevel ;;; :sneaky:
Για φωτογραφικές μιλούσα.

Τα ηχεία που ανέφερες, τα πήρα μεταχειρισμένα, σε ήδη χαμηλή τιμή.

Τα πλαισίωσα όμως με 2x Adam S3H + 2x Νeumann σαμπ, στον ίδιο χώρο.
Δεν γύρισα την πλάτη σε οτιδήποτε νέο, όπως προτείνεται από τον νηματοθέτη.

Reaction score
142
Τα εν λόγω παλαιά ηχεία:

View attachment 283693

Πλέον βρίσκονται σε πολύ χαμηλές τιμές, κάτω από 2 χιλιάρικα το ζευγάρι, και το 12" γουφερ τους, είναι μεν αξιόλογο για απόσταση ακρόασης έως και 3-4μ (για την 3η οκτάβα), αλλά χωρίς σαμπ, ιδίως σε χώρο 6*8 (48 τμ) είναι με μαθηματική ακρίβεια απολύτως αδύνατο να αναπαράγουν τις πρώτες 2 οκτάβες σε απλές χαλαρές στάθμες αναφοράς.

View attachment 283697

Για 30+ κύκλους σε απόσταση 1μ, αρκεί. Μέχρι εκεί.

Προσωπικά, σε αρκετά μικρότερο χώρο (32τμ) για να αναπαραχθούν ικανοποιητικά οι πρώτες οκτάβες, διαθέτω για αυτό το σκοπό 4 μεγάφωνα 12", μεγάφωνα εξειδικευμένης κατασκευής για τις πρώτες οκτάβες (σαμπ της τζενελεκ) και ακόμα 4 τεμάχια 10" επίσης ειδικά για τις πρώτες οκτάβες (τα μεγάλα σαμπ της Νιούμαν).

Είναι απολύτως βέβαιο, πως στο χώρο σας, δεν γίνεται να αναπαραχθούν σε χαλαρή στάθμη αναφοράς (δε μιλάω καν για χορταστικές στάθμες) μουσικά κομμάτια με άφθονο φορτίο στις πρώτες οκτάβες, όπως το κατωτέρω:

Και ακόμα και σε μουσικά κομμάτια μετρίου φόρτου χαμηλών συχνοτήτων, όπως αυτό:

Θα τα βρουν πολύ σκούρα αν πάω να σηκώσω λιγάκι το βολιουμ. Εν ολίγοις, θα κλάψουν μανουλες. 😁

Βεβαίως, για σόλο φλάουτο είστε οκ, με μικρές μόνον υποχωρήσεις, εάν υπάρχει πλούσια αντήχηση στην ηχογράφηση. 😎
αυτα τα κοματια με δυο tapped horns με rcf 15G401 σειονται και τα σπιτια των γειτονων μου στα 150 μετρα αποσταση😅😅😅

Reaction score
1.569
Δεν γύρισα την πλάτη σε οτιδήποτε νέο, όπως προτείνεται από τον νηματοθέτη.
Δεν προτεινα σε κανεναν να γυρισει την πλατη σε κατι νεο !! Ξερεις να διαβαζεις ??

Ειπα πως το συστημα μου με ικανοποιει και δεν ψαχνομαι για κατι νεο ! Τοσο δυσκολο ειναι να γινει κατανοητο αυτο ??

ΕΛΕΟΣ

Reaction score
5.393
Μια χαρά διαβάζω και βλέπω πώς απαντάς στον Ear που πάει να σου εξηγήσει με επιχειρήματα για τα αγαπημένα σου 801 και τον κόβεις χωρίς καν να θέλεις να τον ακούσεις.

Αν αυτό δεν είναι γυρνώ την πλάτη μου στις εξελίξεις και χώνω το κεφάλι μου στην άμμο για να μην ακούσω κάτι κακό για το σύστημά μου, τότε τι είναι;

Εκεινο που ειπα κλεινοντας ειναι να ευχαριστιεται κανεις το συστημα που εχει και να μην νοιωθει δυστυχισμενος καθε φορα που κατι νεο βγαινει στην αγορα.
Όχι λοιπόν, καλό είναι ο καθένας μας να έχει πάντα το μυαλό του ανοιχτό, να ενημερώνεται για τις εξελίξεις, να δουλεύει, να βγάζει λεφτά και να τα ξοδεύει αν θέλει στο νέο κι εξελιγμένο που θα βγει στην αγορά.

Reaction score
1.569
....
Όχι λοιπόν, καλό είναι ο καθένας μας να έχει πάντα το μυαλό του ανοιχτό, να ενημερώνεται για τις εξελίξεις, να δουλεύει, να βγάζει λεφτά και να τα ξοδεύει αν θέλει στο νέο κι εξελιγμένο που θα βγει στην αγορά.
Αν μιλαγε με ευγενεια, χωρις υφος 100 καρδιναλιων και θεωρουσα πως εχουν βαση τα λεγομενα του φυσικα και θα συζητουσα μαζι του.

Απο την αρχη αυτου του νηματος ψαχνεσαι να βρεις κατι να μου την πεις. Κρατα τις αποψεις σου και ασε εμενα να εχω τις δικες μου.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.990
Ειπα πως το συστημα μου με ικανοποιει και δεν ψαχνομαι για κατι νεο !
Πάνω σε αυτήν την βάση, θα μπορούσε να εξοπλιστεί το σύστημα με 2 μεγάλα σαμπς και έναν σύγχρονο pre-processor για σωστή ενσωμάτωση, κρατώντας το υπόλοιπο σύστημα ως έχει

Reaction score
1.569
Πάνω σε αυτήν την βάση, θα μπορούσε να εξοπλιστεί το σύστημα με 2 μεγάλα σαμπς και έναν σύγχρονο pre-processor για σωστή ενσωμάτωση, κρατώντας το υπόλοιπο σύστημα ως έχει
Δεν ξερω αν το εχετε παρατηρησει αλλα υπαρχει μια υφερπουσα sub-ιτιδα στον αερα :)

Ειναι τοσο δυσκολο στρατηγε μου να κατανοηθει οτι ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο το ηχητικο αποτελεσμα του ηχητικου μου συστηματος ?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.990
Ειναι τοσο δυσκολο στρατηγε μου να κατανοηθει οτι ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο το ηχητικο αποτελεσμα του ηχητικου μου συστηματος ?
Ναι :biggrin:

Αν βάλεις 2 σαμπ σωστά, και μετά από ένα μήνα τα βγάλεις, τότε θα πάψεις να είσαι ευχαριστημένος από το σύστημα σου ως έχει αυτήν την στιγμή.

Reaction score
1.569
Αυτο αληθευει αλλα το ιδιο συμβαινει με τις υψηλες συχνοτητες, το αυτι ειναι αχορταγο. Βαζεις βαζεις κλεινεις να πας να κοιμηθεις και το πρωι πας να ακουσεις με τις ρυθμισεις που ειχες καμει και σου ερχεται να σπασεις το συστημα σου !!!

Ενα παρομοιο συστημα ενος πελατη με πολυ χαμηλες εντασεις δονουσε ενα σπιτι στην απεναντι πλευρα του δρομου.

Δεν το πιστευα, πηγα και το διαπιστωσα ιδιοις ομμασι :)

Κατ' εμε δεν εχω αναγκη καποιου sub.

Reaction score
5.393
Αν μιλαγε με ευγενεια, χωρις υφος 100 καρδιναλιων και θεωρουσα πως εχουν βαση τα λεγομενα του φυσικα και θα συζητουσα μαζι του.

Απο την αρχη αυτου του νηματος ψαχνεσαι να βρεις κατι να μου την πεις. Κρατα τις αποψεις σου και ασε εμενα να εχω τις δικες μου.
Παύουν να είναι δικές σου οι απόψεις όταν κάνεις κήρυγμα στους άλλους να τις ασπαστούν.

Το "χαρείτε με ό,τι έχετε" ενώ φαινομενικά είναι καλοσυνάτο, κρύβει μια παρελθοντολαγνεία, εμμονή στο παρελθόν και στασιμότητα, που φαίνεται από τον υποτιμητικό τρόπο που περιέγραψες τη σημερινή πραγματικότητα του hi-fi (mp3, "ηχεία υπολογιστή") κι επιβεβαιώνεται συνεχώς στα λεγόμενά σου με τον τρόπο που αρνείσαι την πιθανότητα να κάνεις λάθος.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.116
Αυτο αληθευει αλλα το ιδιο συμβαινει με τις υψηλες συχνοτητες, το αυτι ειναι αχορταγο. Βαζεις βαζεις κλεινεις να πας να κοιμηθεις και το πρωι πας να ακουσεις με τις ρυθμισεις που ειχες καμει και σου ερχεται να σπασεις το συστημα σου !!!

Ενα παρομοιο συστημα ενος πελατη με πολυ χαμηλες εντασεις δονουσε ενα σπιτι στην απεναντι πλευρα του δρομου.

Δεν το πιστευα, πηγα και το διαπιστωσα ιδιοις ομμασι :)

Κατ' εμε δεν εχω αναγκη καποιου sub.
Δεν γίνεται από περιπτώσεις κατάχρησης να κρινόταν η ίδια η αναγκαιότητα χρήσης.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.483
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134