Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;




costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
55.400
Reaction score
138.275
Καλέ το τελευταίο σα ζωντανό να ΄ναι, το ξέχασαν στο σφαγείο;

Βελάζει το καψερό! 🐑🐑🐑
Το μπαβετ ήταν αυτό το τελευταίο, το δικό μου, προς το ρέιρ.
Το ψήσιμο ήταν σωστό. Έτσι πρέπει.
Έτσι βγάζει όλη τη γεύση του.
Για τα γούστα μου, το πιο νόστιμο κρέας.

Και το χανγκερ στέικ ήταν ίδιο ακριβώς ψήσιμο, δε φαίνεται καλά στην φωτογραφία.
 

Μηνύματα
1.012
Reaction score
2.837
Το μπαβετ ήταν αυτό το τελευταίο, το δικό μου, προς το ρέιρ.
Το ψήσιμο ήταν σωστό. Έτσι πρέπει.
Έτσι βγάζει όλη τη γεύση του.
Για τα γούστα μου, το πιο νόστιμο κρέας.
Δε μπορώ το αίμα, λιποθυμάω... o_O🌠
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
38.173
Reaction score
91.986
Δε μπορώ το αίμα, λιποθυμάω... o_O🌠

Όσο κι αν οπτικά το κόκκινο ζουμί στα ημι-ψημένα κρέατα θυμίζει αίμα, στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Μέρος της διαδικασίας της σφαγής είναι η αφαίμαξη οπότε το κρέας του χασάπη είναι blood free (κατά 99%) πριν καν το αγοράσουμε.

Αυτό που βλέπουμε σαν αίμα είναι η μυοσφαιρίνη (πρωτεΐνη) που υπάρχει στους μυς και απελευθερώνεται μαζί με το νερό, το βασικό συστατικό των μυών. Ο σίδηρος που περιέχει δεσμεύει οξυγόνο και δίνει το κόκκινο χρώμα, όπως και στην αιμοσφαιρίνη που υπάρχει στο αίμα (κοινό συστατικό: αίμη).

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει γίνονται πολύπλοκες χημικές διεργασίες με αποτέλεσμα την παραγωγή νέων ενώσεων με πιο καφέ-γκρι χρώμα.

Δεν το γράφω για παρηγοριά. :roflmao:
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
16.118
Reaction score
49.358
Ρέστ προς το ωμό τρώω μαναχά το σιτεμένο μουσκάρι. Σύμφωνα με τα γούσταμ αυτό σε χρόνο μεταφράζεται σε μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά ψησίματος σε κάθε πλευρά.
 

Μηνύματα
20.834
Reaction score
16.324
Όσο κι αν οπτικά το κόκκινο ζουμί στα ημι-ψημένα κρέατα θυμίζει αίμα, στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Μέρος της διαδικασίας της σφαγής είναι η αφαίμαξη οπότε το κρέας του χασάπη είναι blood free (κατά 99%) πριν καν το αγοράσουμε.

Αυτό που βλέπουμε σαν αίμα είναι η μυοσφαιρίνη (πρωτεΐνη) που υπάρχει στους μυς και απελευθερώνεται μαζί με το νερό, το βασικό συστατικό των μυών. Ο σίδηρος που περιέχει δεσμεύει οξυγόνο και δίνει το κόκκινο χρώμα, όπως και στην αιμοσφαιρίνη που υπάρχει στο αίμα (κοινό συστατικό: αίμη).

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει γίνονται πολύπλοκες χημικές διεργασίες με αποτέλεσμα την παραγωγή νέων ενώσεων με πιο καφέ-γκρι χρώμα.

Δεν το γράφω για παρηγοριά. :roflmao:

Δικαιa είσαι Ο Administrator.:biggrin:


1679651173686.jpeg
 













Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.970
Μηνύματα
2.957.653
Members
38.272
Νεότερο μέλος
xardavelas89
Top