- Μηνύματα
- 28.920
- Reaction score
- 85.154
Bavette, hanger stake και πρόβειο
Το μπαβετ ήταν αυτό το τελευταίο, το δικό μου, προς το ρέιρ.Καλέ το τελευταίο σα ζωντανό να ΄ναι, το ξέχασαν στο σφαγείο;
Βελάζει το καψερό!
Δε μπορώ το αίμα, λιποθυμάω...Το μπαβετ ήταν αυτό το τελευταίο, το δικό μου, προς το ρέιρ.
Το ψήσιμο ήταν σωστό. Έτσι πρέπει.
Έτσι βγάζει όλη τη γεύση του.
Για τα γούστα μου, το πιο νόστιμο κρέας.
Δε μπορώ το αίμα, λιποθυμάω...
Όσο κι αν οπτικά το κόκκινο ζουμί στα ημι-ψημένα κρέατα θυμίζει αίμα, στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Μέρος της διαδικασίας της σφαγής είναι η αφαίμαξη οπότε το κρέας του χασάπη είναι blood free (κατά 99%) πριν καν το αγοράσουμε.
Αυτό που βλέπουμε σαν αίμα είναι η μυοσφαιρίνη (πρωτεΐνη) που υπάρχει στους μυς και απελευθερώνεται μαζί με το νερό, το βασικό συστατικό των μυών. Ο σίδηρος που περιέχει δεσμεύει οξυγόνο και δίνει το κόκκινο χρώμα, όπως και στην αιμοσφαιρίνη που υπάρχει στο αίμα (κοινό συστατικό: αίμη).
Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει γίνονται πολύπλοκες χημικές διεργασίες με αποτέλεσμα την παραγωγή νέων ενώσεων με πιο καφέ-γκρι χρώμα.
Δεν το γράφω για παρηγοριά.
Το ότι αντί για αυγολέμονο τα έχει στην σαλαμούρα, δεν σε ενοχλεί ?Τρώγονται
Ότι ανεβάζω εδώ Τρώγεται και τρωγεται με μεγάλη ευχαρίστηση κιόλαςΤρώγονται
Εκτός απ' τον τραχανάΌτι ανεβάζω εδώ Τρώγεται και τρωγεται με μεγάλη ευχαρίστηση κιόλας