Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
19.508
Μα γι αυτό επαναλαμβάνω ότι αφήνω ο ίδιος τις ενδελεχείς αναλύσεις για ζητήματα που δεν άπτονται των θετικών επιστημών σε πιο πρόθυμους και προικισμένους από τον υποφαινόμενο.
¨Απτονται αλλά δεν μπορούν να εξετασθούν απο αυτές εύκολα ή μάλλον εξετάζονται με λάθος μεθόδους των θετικών επιστημών και για λάθος υποθέσεις οι οποίες εμπεριέχονται ήδη στην θεωρία που έχουν αναπτύξει και όμως όντως αυτή έχει βασιστεί σε αντικειμενικά δεδομένα.

Επίσης το να είναι κάποοιος των θετικών επιστημών δεν τον αποκλείει απο το να γνωρίζει και να αναγνωρίζει τις μεθοδολογίες άλλων επιστημών και ιδίως εάν θέλει να μιλάει και να ασχολείται με την τέχνη, δεν υπάρχει και άλλος πιο αποτελεσματικός τρόπος. Ο κίνδυνος προέρχεται και προκύπτει απο αυτούς στο χώρο των θετικών επιστημών που επιμένουν ότι η γνώση αυτή είναι ο μοναδικός τρόπος απόδειξης και γνώσης οποιουδήποτε θέματος (επιστημονισμός).

Δεν νομίζω να διαφωνούμε ή όχι ; (ιδίως με την δευτερη παραγραφο καθώς πιθανόν την πρώτη να μην την κατάλαβες για λόγους δικής σου υπαιτιότητας ή δικής μου έκφρασης , δεν έχω πιεί και καφέ).

Last edited:

Reaction score
19.508
Με αλλα λογια οταν ειναι κανεις μωρο αρχιζει να καταγραφει αυτα που βλεπει και ακουει, αν μια γατα νιαουρισει αλλα δεν την δει ο εγκεφαλος του καταγραφει τον ηχο αλλα δεν τον συνδεει με κατι.

Μεγαλωνοντας οταν ακουμε και βλεπουμε μια γατα να νιαουριζει αυτο καταγραφεται οπως και η εικονα και ο ηχος ενος μωρου που κλαιει.

Καποιες φορες οταν οι γατες ζευγαρωνουν ακουμε τις φωνες τους απο μακρυα και δεν ειμαστε σιγουροι αν ειναι καποιο μωρο που κλαιει ή μια γατα, εκεινη την στιγμη ο εγκεφαλος μας συγκρινει τον ηχο που ακουει με αυτα που εχει καταχωρημενα.

Λειτουργει δηλαδη σαν ενα μηχανημα ταυτοποιησης δακτυλικων αποτυπωματων μεχρι να καταληξει σε αυτο που πιστευει οτι ειναι ο ηχος που ακουσαμε.

Ακουστε και αυτο ομως !

Πηγαινετε σε μια ακρογυαλια οταν φυσαει, κλειστε τα ματια και ακουστε τον ηχο των κυματων που σκανε, το πιθανοτερο ειναι να ηρεμησετε. Αν γραψετε αυτον τον ηχο με ενα πολυ καλο καταγραφικο, πατε στο σπιτι σας κλεισετε τα ματια σας και βαλετε να ακουσετε την εγγραφη θα δειτε οτι σας ενοχλει ο ηχος.

Πηγαινετε σε ενα μαγαζι (μπαρ κλπ), αν καποια στιγμη νοιωσετε κακοδιαθετος ενω ολα ειναι μια χαρα (η παρεα σας, το ποτο κλπ) μαλλον αυτο που σας εκανε να νοιωσετε ετσι ειναι ο κακος ηχος που παρ' οτι δεν του δινατε σημασια και εισαστε συγκεκτρωμενος στην παρεα σας ο εγκεφαλος σας προσπαθουσε να ταυτοποιησει αυτο που ακουγε και επειδη ο ηχος δεν ηταν καλος κουραζοταν στην ταυτοποιηση. (βλεπε γατα - μωρο, φυσικο κυμα - κυμα εγγραφης)
Ωραίο πόστ, και μάλιστα προηγηθέν της δικής μου πλήρης ανάλυσης που δείχνει ότι εντόπισες το ¨πνεύμα" του πόστ του Bhutia και ας θεωρήσουμε ότι ο ίδιος ο Bhutia δεν έχει καταλάβει κάν (και ακόμη χα χα) καλά τι θέμα άνοιξε με την τοποθέτηση του και άθελά του.

Πάντως και εγώ έτσι κάπως το μετεφράσα το θέμα στο μυαλό μου και αυτά όλα που λές μπορεί να ενταχθούν είτε στο επίκτητο , είτε στις πρώτες μορφές καταγραφής της αντίληψης, είτε να χαθούμε πίσω απο την κατάληξη της θεωρίας του Τσόμσκι για την γλώσσα και να προσπαθήσουμε να τα "κολλήσουμε" όλα εκεί προσαρμόζοντας την αρχική μας υπόθεση - ερώτημα, στην ήδη διατυπωμένη και καλά αρθρωμένη θεωρία του που όπως και να έχει ... έχει τουλάχιστον και αντικειμενική βάση. Βέβαια έαν το κάναμε αυτό θα πέφταμε στον επιστημονισμό και μην νομίζεις ότι πολλές θεωρίες κλάδων της νευροεπιστήμης αλλά και της εξελικτικής ψυχολογίας δεν έχουν πέσει και ενδώσει στον πειρασμό αυτό παράγοντας εργασίες σοβαρά αμφισβητούμενου περιεχομένου.

Άσχετα με τα παραπάνω αυτά όλα που ανεφερες εντάσσονται μόνο στο επίκτητο, φυσικό, νατουραλισιτκό κλπ και δεν συμπεριλαμβάνουν αυτά που αναφέρθηκα εγω στο πόστ μου 5.926 δευτερη παράγραφος (απάντηση σε Bhutia) που εμένα επιπρόσθετα εμπεριέχουν και την συνολική κουλτούρα κατά την εξέλιξη του ανθρώπου και το περιβάλλον και τις συνθήκες που αναπτύσει την ηθκή, αισθητική και τα πάντα του.

Εντάσσονται δηλαδή στο με μια πρόταση που ανέφερα στο πόστ μου στον Bhuita :

++ Αυτό που θεωρείς "μνήμη" δεν είναι μόνο μνήμη αλλά το σύνολο του reference που έχεις για την τέχνη, αισθητική κλπ απο την κουλτούρα μέσα στην οποία μεγάλωσες και με αυτό ερμηνεύεις, κρίνεις. ++

Αλλά ναι είσαι spot on και πιο "επιστημονικα" απο εμένα αλλά είπα να μην αναφερθώ και γίνει το θεμα πολύπλοκο.

Φαίνεται ότι η μόρφωση σου δεν περιορίζεται σε ένα τομέα και έχεις απλώσει τις γνώσεις σου και πιθανόν την σκέψη που σου έχει κληρονομήσει η όποια επιστήμη σου και σε άλλος κλάδους με αποτέλεσμα να μπορείς να κάνεις συνθέσεις και να έχεις διαμορφώσει μια πολυδιάστατη λογική έναντι της δυσδιάστατης των περισσότέρων ανθρώπων.

Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.459
θα κάνω απόπειρα να το ξεκλειδώσω..
Θα έλεγα πως μια απόπειρα να φύγουν τα άσχετα από το νήμα θέλει, σκούπισμα σφουγγάρισμα.

Αλλά ποιος βάζει φακιολι τέτοιες άγιες μέρες.. 😜😁🤪😂

Last edited by a moderator:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.989
έχει γίνει καρακwλος το νήμα..με υπερβολικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς

θα παρακαλούσα να σταματήσουν όλα εδώ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.459
ας μείνουμε στα του νήματος
Να μείνουμε, συμφωνώ.

Ας φύγουν όμως από το νήμα οι εξυπνάδες για το iq του άλλου, για τους στρατιωτικούς γιατρούς, οι βαθμολογίες για τον μαέστρο, και όλα τα άσχετα με το νήμα, όλων αυτών των τρολ.

Πλιζ.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.823
Ας φύγουν όμως από το νήμα οι εξυπνάδες για το iq του άλλου, για τους στρατιωτικούς γιατρούς, οι βαθμολογίες για τον μαέστρο, και όλα τα άσχετα με το νήμα, όλων αυτών των τρολ.

Πλιζ.
Ε, εσύ κι ο γκουρού θα μείνετε μάλλον.. :tongue:
Δεν πάτε για καφεδάκι ?
Χαρά θεού έξω.. :lolsign:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.400
Ας φύγουν όμως από το νήμα οι εξυπνάδες για το iq του άλλου, για τους στρατιωτικούς γιατρούς, οι βαθμολογίες για τον μαέστρο
Ειπώθηκε επίσης πως:
Ο κόσμος λέει πως οι γιατροί είναι οι πιο βλάκες, αλλά δεν τους τσουβαλιάζει. Ξέρει έναν που δεν είναι.
Σέβεται τους γιατρούς αλλά έχουν πάρει τα μυαλά τους αέρα.
Υπάρχουν γιατροί που ταξινομούνται κάτω από τα σκουλίκια

κτλ κτλ κτλ

Θα τα αφήσουμε έτσι αυτά; Μέχρι που ανεχόμαστε, να ξέρω για το μέλλον

daharis666

Moderator
Reaction score
79.989
Ειπώθηκε επίσης πως:
Ο κόσμος λέει πως οι γιατροί είναι οι πιο βλάκες, αλλά δεν τους τσουβαλιάζει. Ξέρει έναν που δεν είναι.

κτλ κτλ κτλ

γίνετε το φωτεινό παράδειγμα για όλους :p

Reaction score
1.569
Ειπώθηκε επίσης πως:

κτλ κτλ κτλ

Καλο θα ειναι να μην γραφετε οτι θυμαστε, οπως το θυμαστε κυριε ! Δεν εγραψα ετσι, σταματηστε να γραφετε αλλα αντι αλλων και να κανετε bullying !!!

Αν υπαρχει αυτο που εγραψα ας παρουσιαστει και θα δουμε τι εγραψα εγω και πως το παραμορφωνετε εσεις !!

Φτανει πια !!!!!!!!

daharis666

Moderator
Reaction score
79.989
πριν καμιά 20ριά μέρες...έσκασε μύτη ένα παλικάρι...να ταν καμιά 50 βαριά

που έφερε τον ενισχυτή από ένα sub b&w 10 ιντσο παλιό....μου έλεγε ότι παραμορφώνει πλέον όταν παίζει κλπ κλπ....και με τα λίγα με τα πολλά πιάσαμε την ιστορία του

ξεκινάει λέγοντας ότι έχει τα b&w 805 :biggrin: και συμπληρωματικά έχει και άλλα b&w άλλης σειράς για χομ σίνεμα κλπ

του ρωτάω...από τι απόσταση ακούς?
μου λέει 4 μέτρα σίγουρα
οκ του λέω...άρα δεν ακούς.... και του αρχίζω μια σύντομη εισαγωγή για το γιατί δεν ακούει σωστά

οσο του μιλούσα μου έκανε τρομερή εντύπωση...που παρά την ηλικία του και την πορεία του στον χώρο της μουσικής(ως προς τα ακούσματα ήταν αρκετά προχώ...σε όλα τα είδη)...καθόταν κ με άκουγε χωρίς αντίλογο...τίποτα μηδέν...δεχόταν όλα όσα του είπα....και μάλιστα όταν φτάσαμε στις καμπύλες ισοστάθμισης ....στα προγράμματα ισοστάθμισης...στα ενεργά ηχεία....σε στρίμινγκ....στον πολυκάναλο ήχο κλπ κλπ
είχε πάθει ένα μικρό σοκ...ειδικά στο σημείο που του αποκάλυψα την απόκριση των 805

τον παρέπεμψα εδώ...να διαβάσει κάποια νήματα...κ είμαι σίγουρος ότι έχει ήδη ξεκινήσει....

γιατί πολύ απλά κάποια μυαλά δεν έχουν εγωισμούς όταν πρόκειται για πράγματα που δεν γνωρίζουν ή καταλαβαίνουν και οι ίδιοι ότι γνωρίζουν λάθος...τους τρώει αυτό το κενό....και θέλουν να πάνε μπροστά....να δοκιμάσουν αυτά που κάποιοι ''καλύτεροι'' από αυτούς τους λένε ότι είναι τα πλέον σωστά

θέλω να καταλήξω...στο ότι εδώ, πέραν της καθημερινής καφενειακής kavlantas ...είμαστε και για να μάθουμε κάποια πράγματα....όσοι δεν έχουν διάθεση...βρίσκουν ένα κάρο άκυρες δικαιολογίες...θεωρίες του μυαλού τους....λόγια του τάδε....κλπ κλπ για να μείνουν στα δικά τους..

στα τόσα χρόνια έχουμε δει πάμπολους ''τέτοιους'' που το μόνο που έχουν αποδείξει είναι η αμάθεια που συντηρούν μέσα τους....

ε δεν θα κάτσουμε να σκάσουμε...

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.383
.που παρά την ηλικία του και την πορεία του στον χώρο της μουσικής(ως προς τα ακούσματα ήταν αρκετά προχώ...σε όλα τα είδη)
.... λογικο να αντιλαμβανεται, δεδομενου οτι φενεται ο στοχος του ειναι οντως η μουσικη... και τελειωνει εδω η συζητηση (δε χρειαζεται να επεκταθουμε σε αλλα πεδια ασχετου ενδιαφεροντως, πχ μουσικα, μουσικολογικα 🐒που μονο ως προφαση χρησιμοποιουνται στο σαιτ απο το ευρυ κοινο).

daharis666

Moderator
Reaction score
79.989
.... λογικο να αντιλαμβανεται, δεδομενου οτι φενεται ο στοχος του ειναι οντως η μουσικη... και τελειωνει εδω η συζητηση (δε χρειαζεται να επεκταθουμε σε αλλα πεδια ασχετου ενδιαφεροντως, πχ μουσικα, μουσικολογικα 🐒που μονο ως προφαση χρησιμοποιουνται στο σαιτ απο το ευρυ κοινο).
το παλικάρι δεν είχε αντιληφθεί ότι υπάρχει πολυκάναλο στρίμινγκ στους καλλιτέχνες που τον ενδιαφέρουν...ούτε για απμίξινγκ ούτε τίποτα....
+ το θετικό της υπόθεσης ήταν όταν τον ρώτησα για ύπαρξη παντόφλας....ήταν αρνητικός :party:
οπότε είμαι βέβαιος ότι τουλάχιστον τα ηχεία θα τα έχει τοποθετήσει σωστά....

βέβαια τον είδα να φεύγει ανήσυχος ως προς τα ηχεία του.....με ρώτησε πόσο πιάνουν αν τα πουλήσει :biggrin:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.029
Members