Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.823
Θα ήταν πάντως (πάντα κατά την δική μου οπτική) φρόνιμο και εμείς που γράφουμε συχνά πυκνά εδώ να είμαστε λίγο περισσότερο προσεκτικοί με το ύφος των post.
Η τριβή και η επανάληψη (ιδιαίτερα στις ίδιες θεματικές) καμμιά φορά ''θολώνουν'' τη διαχωριστική γραμμή.
Μετά από κάποιο ''επικριτικό'' post ως προς την ακρίβεια αυτών που γράφονται από κάποιον (αδαή ή μη) έρχονται (συνήθως) και άλλα 2-3 με μία πρόταση ή 2 λέξεις που συνολικά προκαλούν μια αντίδραση..
Μετά (κατόπιν εορτής) αφού χαλάει το κλίμα ψάχνουμε τα post να βρούμε ποιός πρόσβαλε ποιόν, ποιός είπε τι και γιατί, μαύρο δάκρυ και μπάμιες..
Σαφώς μια ξεκάθαρη προσβολή που (αν) γράφτηκε και έμεινε θα σχολιαστεί αρνητικά στην πορεία, αλλά πρέπει να γίνεται μια προσπάθεια (καλή θέληση βρε παιδίμ') για αποφυγή και των ερεθισμάτων.

Μου είχε συμβεί κι εμένα στα πρώτα post μου εδώ το '14 νομίζω (να την ''ακούσω'' με κάτι που μου είπαν κι ας είχαν και δίκιο, ήταν ο τρόπος κάπως απότομος) αλλά προσπεράστηκε - λύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και έμεινε ως παρένθεση.
Ίσως γι' αυτό το έχω έτσι στο μυαλό μου.. ;)
Κάποιος που δεν γράφει συχνά ή μπήκε πρόσφατα στη διαδικασία ή απλά είναι εκτός κλίματος του τρόπου που γίνεται η κουβέντα εδώ, εύκολα μπορεί να δει κάτι ''αλλιώς.''
Συχνά βοηθάμε κι εμείς (άθελά μας πιστεύω) να παίρνουν περίεργη τροπή τα νήματα ενώ ίσως θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε.

πριν καμιά 20ριά μέρες...έσκασε μύτη ένα παλικάρι...να ταν καμιά 50 βαριά

που έφερε τον ενισχυτή από ένα sub b&w 10 ιντσο παλιό....μου έλεγε ότι παραμορφώνει πλέον όταν παίζει κλπ κλπ....και με τα λίγα με τα πολλά πιάσαμε την ιστορία του

ξεκινάει λέγοντας ότι έχει τα b&w 805 :biggrin: και συμπληρωματικά έχει και άλλα b&w άλλης σειράς για χομ σίνεμα κλπ

του ρωτάω...από τι απόσταση ακούς?
μου λέει 4 μέτρα σίγουρα
οκ του λέω...άρα δεν ακούς.... και του αρχίζω μια σύντομη εισαγωγή για το γιατί δεν ακούει σωστά

οσο του μιλούσα μου έκανε τρομερή εντύπωση...που παρά την ηλικία του και την πορεία του στον χώρο της μουσικής(ως προς τα ακούσματα ήταν αρκετά προχώ...σε όλα τα είδη)...καθόταν κ με άκουγε χωρίς αντίλογο...τίποτα μηδέν...δεχόταν όλα όσα του είπα....και μάλιστα όταν φτάσαμε στις καμπύλες ισοστάθμισης ....στα προγράμματα ισοστάθμισης...στα ενεργά ηχεία....σε στρίμινγκ....στον πολυκάναλο ήχο κλπ κλπ
είχε πάθει ένα μικρό σοκ...ειδικά στο σημείο που του αποκάλυψα την απόκριση των 805

τον παρέπεμψα εδώ...να διαβάσει κάποια νήματα...κ είμαι σίγουρος ότι έχει ήδη ξεκινήσει....

γιατί πολύ απλά κάποια μυαλά δεν έχουν εγωισμούς όταν πρόκειται για πράγματα που δεν γνωρίζουν ή καταλαβαίνουν και οι ίδιοι ότι γνωρίζουν λάθος...τους τρώει αυτό το κενό....και θέλουν να πάνε μπροστά....να δοκιμάσουν αυτά που κάποιοι ''καλύτεροι'' από αυτούς τους λένε ότι είναι τα πλέον σωστά

θέλω να καταλήξω...στο ότι εδώ, πέραν της καθημερινής καφενειακής kavlantas ...είμαστε και για να μάθουμε κάποια πράγματα....όσοι δεν έχουν διάθεση...βρίσκουν ένα κάρο άκυρες δικαιολογίες...θεωρίες του μυαλού τους....λόγια του τάδε....κλπ κλπ για να μείνουν στα δικά τους..

στα τόσα χρόνια έχουμε δει πάμπολους ''τέτοιους'' που το μόνο που έχουν αποδείξει είναι η αμάθεια που συντηρούν μέσα τους....

ε δεν θα κάτσουμε να σκάσουμε...
Το παράδειγμα που έφερες 666 είναι μεν χαρακτηριστικό μιας καλής υποθέτω επικοινωνίας αλλά με φυσική παρουσία καταλαβαίνεις τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.
Στο ''πεταχτό'' γραπτό και με πολύ κόσμο να γράφει γίνονται εύκολα παρεξηγήσεις γι' αυτό λέω θα ήταν καλό να δίνουμε λίγο σημασία και στις γύρω ''λεπτομέρειες'' όχι μόνο σε κάποιες ''παχιές'' κουβέντες που ίσως ειπωθούν όταν πια χαθεί η μπάλα.

Δεν τα γράφω για να γίνει νέος διάλογος (τι είπε, τι είπαμε, τι έγινε), υπάρχουν περιστατικά και περιστατικά και δεν μιλάω υποχρεωτικά για το πιο πρόσφατο.
Ούτε αναφέρομαι συγκεκριμένα σε κάποιον ή κάποια ομάδα ανθρώπων..
Όσοι γυροφέρνουμε συχνά στα εδώ μονοπάτια και έχουμε συνηθίσει τον ''κώδικα'' ας δείχνουμε λίγο περισσότερη υπομονή, αυτάαα.. 😘

Μην βαράτε, έχω γυναίκα με ζώνες.. :biggrin: (και όχι Gucci 🙃)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.340
Θα ήταν πάντως (πάντα κατά την δική μου οπτική) φρόνιμο και εμείς που γράφουμε συχνά πυκνά εδώ να είμαστε λίγο περισσότερο προσεκτικοί με το ύφος των post.
Η τριβή και η επανάληψη (ιδιαίτερα στις ίδιες θεματικές) καμμιά φορά ''θολώνουν'' τη διαχωριστική γραμμή.
Μετά από κάποιο ''επικριτικό'' post ως προς την ακρίβεια αυτών που γράφονται από κάποιον (αδαή ή μη) έρχονται (συνήθως) και άλλα 2-3 με μία πρόταση ή 2 λέξεις που συνολικά προκαλούν μια αντίδραση..
Μετά (κατόπιν εορτής) αφού χαλάει το κλίμα ψάχνουμε τα post να βρούμε ποιός πρόσβαλε ποιόν, ποιός είπε τι και γιατί, μαύρο δάκρυ και μπάμιες..
Σαφώς μια ξεκάθαρη προσβολή που (αν) γράφτηκε και έμεινε θα σχολιαστεί αρνητικά στην πορεία, αλλά πρέπει να γίνεται μια προσπάθεια (καλή θέληση βρε παιδίμ') για αποφυγή και των ερεθισμάτων.

Μου είχε συμβεί κι εμένα στα πρώτα post μου εδώ το '14 νομίζω (να την ''ακούσω'' με κάτι που μου είπαν κι ας είχαν και δίκιο, ήταν ο τρόπος κάπως απότομος) αλλά προσπεράστηκε - λύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και έμεινε ως παρένθεση.
Ίσως γι' αυτό το έχω έτσι στο μυαλό μου.. ;)
Κάποιος που δεν γράφει συχνά ή μπήκε πρόσφατα στη διαδικασία ή απλά είναι εκτός κλίματος του τρόπου που γίνεται η κουβέντα εδώ, εύκολα μπορεί να δει κάτι ''αλλιώς.''
Συχνά βοηθάμε κι εμείς (άθελά μας πιστεύω) να παίρνουν περίεργη τροπή τα νήματα ενώ ίσως θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε.

Το παράδειγμα που έφερες 666 είναι μεν χαρακτηριστικό μιας καλής υποθέτω επικοινωνίας αλλά με φυσική παρουσία καταλαβαίνεις τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.
Στο ''πεταχτό'' γραπτό και με πολύ κόσμο να γράφει γίνονται εύκολα παρεξηγήσεις γι' αυτό λέω θα ήταν καλό να δίνουμε λίγο σημασία και στις γύρω ''λεπτομέρειες'' όχι μόνο σε κάποιες ''παχιές'' κουβέντες που ίσως ειπωθούν όταν πια χαθεί η μπάλα.

Δεν τα γράφω για να γίνει νέος διάλογος (τι είπε, τι είπαμε, τι έγινε), υπάρχουν περιστατικά και περιστατικά και δεν μιλάω υποχρεωτικά για το πιο πρόσφατο.
Ούτε αναφέρομαι συγκεκριμένα σε κάποιον ή κάποια ομάδα ανθρώπων..
Όσοι γυροφέρνουμε συχνά στα εδώ μονοπάτια και έχουμε συνηθίσει τον ''κώδικα'' ας δείχνουμε λίγο περισσότερη υπομονή, αυτάαα.. 😘

Μην βαράτε, έχω γυναίκα με ζώνες.. :biggrin: (και όχι Gucci 🙃)
Καλο θα ειναι να μην γραφετε οτι θυμαστε, οπως το θυμαστε κυριε ! Δεν εγραψα ετσι, σταματηστε να γραφετε αλλα αντι αλλων και να κανετε bullying !!!

Αν υπαρχει αυτο που εγραψα ας παρουσιαστει και θα δουμε τι εγραψα εγω και πως το παραμορφωνετε εσεις !!

Φτανει πια !!!!!!!!
Μιας και το φερε η κουβέντα, ο παππούς μου έλεγε ότι ευστροφία δεν είναι μόνο να καταλαβαίνεις τις προθέσεις των άλλων αλλά να μη τους το δείχνεις κιόλας άμα αυτές θα κρίνονταν κακές. Το να βγαίνεις ο ίδιος ΄΄κακός΄΄ συνήθως δεν εξυπηρετεί τη δική σου πρόοδο.

Έστω ότι σε πλαίσιο διαδικτυακού διαλόγου χωρίς δηλαδή άμεση επαφή ή γνωριμία με κάποιον συνομιλητή θα κρίναμε ότι μας απευθύνθηκε κακοπροαίρετα. Δεν θεωρώ τόσο έξυπνο να βρίσκαμε άμεσα κάτι να του προσάψουμε εν είδει ΄΄σουβλίσματος΄΄ δείχνοντας ότι δεν μας ξεγελά, αλλά ν'απαντούσαμε με κομψό τρόπο. Στην πρώτη περίπτωση έστω και αν αυτό που μας ενόχλησε ήταν τόσο προκλητικό ώστε να είχαμε ΄΄όλο το δίκιο του κόσμου΄΄ η δριμύτητα στην αντίδρασή θα έκανε κι εμάς τους ίδιους μέρος του προβλήματος που θα στόχευε υποτίθεται όποιος μας προκαλούσε. Στη δεύτερη περίπτωση είτε είχαμε δίκιο είτε άδικο ως προς τη δική μας εκτίμηση μόνο κερδισμένοι θα βγαίναμε. Έχοντας επιπλέον την ικανοποίηση ότι ο ΄΄κακοπροαίρετος΄΄ δεν πέτυχε κανέναν ουσιαστικό σκοπό εκτός από το να εξέθετε τον εαυτό του.

Πολύ ωραία η φωτογραφία από τον ζωολογικό κήπο, μην παραβλέπουμε όμως ότι η απώλεια δακτύλου αποφεύχθηκε όχι μονάχα χάρη στην παρατηρητικότητα και την κατανόηση της συμπεριφοράς από τη μεριά του ανθρώπου αλλά και από τη μικρή ηλικία και την αιχμαλωσία του αιλουροειδούς που δεν είχαν αφήσει ν'αναπτυχθούν πλήρως διάφορα κυνηγετικά ένστικτα. Αν οι κινήσεις μας ήταν σπασμωδικές μπορεί να υπήρχε λιγότερο ευνοϊκή έκβαση στην απεικονιζόμενη αλληλεπίδραση από τη φωτογραφία.
Διαφωνώ ριζικά. Αν δεν αντιδράς γίνεσαι καρπαζοεισπράκτορας.
Φυσικά αντιδράς με κομψό τρόπο, αλλά αντιδράς. Άσε που τα πολύ κομψά δεν γίνονται αντιληπτά πάντα.
Η διατύπωση ήταν τόσο σαφής που ένα άτομο τόσο έξυπνο όσο εσύ δεν θα έπρεπε να... διαφωνεί ριζικά.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.339
Έστω ότι σε πλαίσιο διαδικτυακού διαλόγου χωρίς δηλαδή άμεση επαφή ή γνωριμία με κάποιον συνομιλητή θα κρίναμε ότι μας απευθύνθηκε κακοπροαίρετα. Δεν θεωρώ τόσο έξυπνο να βρίσκαμε άμεσα κάτι να του προσάψουμε εν είδει ΄΄σουβλίσματος΄΄ δείχνοντας ότι δεν μας ξεγελά, αλλά ν'απαντούσαμε με κομψό τρόπο. Στην πρώτη περίπτωση έστω και αν αυτό που μας ενόχλησε ήταν τόσο προκλητικό ώστε να είχαμε ΄΄όλο το δίκιο του κόσμου΄΄ η δριμύτητα στην αντίδρασή θα έκανε κι εμάς τους ίδιους μέρος του προβλήματος που θα στόχευε υποτίθεται όποιος μας προκαλούσε. Στη δεύτερη περίπτωση είτε είχαμε δίκιο είτε άδικο ως προς τη δική μας εκτίμηση μόνο κερδισμένοι θα βγαίναμε. Έχοντας επιπλέον την ικανοποίηση ότι ο ΄΄κακοπροαίρετος΄΄ δεν πέτυχε κανέναν ουσιαστικό σκοπό εκτός από το να εξέθετε τον εαυτό του.
Διαφωνώ ριζικά. Αν δεν αντιδράς γίνεσαι καρπαζοεισπράκτορας.
Φυσικά αντιδράς με κομψό τρόπο, αλλά αντιδράς. Άσε που τα πολύ κομψά δεν γίνονται αντιληπτά πάντα.

Reaction score
1.569
@Bhutia παρ' οτι σε εκτιμω και για την εν γενει σταση σου αλλα και λογω των γνωσεων σου που καθε αλλο παρα επιφανειακες ειναι δεν θα απαντησω.

Ενας απο τους λογους που μενω ακομα εδω εισαι εσυ.-

Last edited:

Reaction score
19.489
@Bhutia παρ' οτι σε εκτιμω και για την εν γενει σταση σου αλλα και λογω των γνωσεων σου που καθε αλλο παρα επιφανειακες ειναι δεν θα απαντησω.

Ενας απο τους λογους που μενω ακομα εδω εισαι εσυ.-
Είστε και οι δύο 😍 άντε μην πω.

Ο ένας (εσύ) δεν του αρέσει το πικάπ και δεν έχει.

Ο άλλος (bhutia) δεν του αρέσουν οι λάμπες.

Είναι δυνατόν ;

😀😀

Υ.Γ. : Τι έγινε ακόμη "τσακώνεστε" ; νόμιζα ότι με τα αστεία μου θα είχε ηρεμήσει το κλίμα. Μάλλον έχω υπερεκτιμήσει την δύναμη του χιούμορ στο ανθρώπινο σάικι.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.340
Μετρημένη έχουν οι άντρες μόνο μια.
Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι, πιο αξιόπιστη μέτρηση θα έπρεπε να λογαριάζεται από τις γυναίκες τους αντί από τους ίδιους.

Reaction score
19.489
Όπως και το ενεργειακό αποτύπωμα στο αυτοκίνητο και να μη καίμε 🦕🦖.
Παρακαλώ πόστ με αναφορές που συνειρμικά μπορεί να οδηγήσουν την σκέψη μου στον Μάσκ να σβήνονται. Με προσβάλουν βάναυσα εμένα και την αισθητική μου. 😀 😀

Reaction score
19.489
μιας καλής υποθέτω επικοινωνίας
Τι καλής ; Τον ζάλισε τον άνθρωπο απο ότι κατάλαβα και αυτός του έλεγε σε όλα "ναι¨ για να απεμπλακεί απο την συζήτηση. 😀 😀 Τον υπερφόρτωσε στην πληροφορία. χα χα.

Καλλιτέχνης και να κάθεται να ακούει τέτοια πράγματα ; Από και κλείεται ... στο λέω εγώ. 😀

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.144
Μόνο ο Μπούτχιας και ο Chuck Norris μπορούν να απαντήσουν σε post που θα γίνει στο μέλλον⏳⚡😄

1680699776420.png

(και επειδή κάποιοι συμφορουμίτες στο φάσμα συνήθως χρειάζονται διευκρίνιση: Ναι, ξέρω, πλάκα κάνω)

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.984
ωραία...και τώρα που χαλαρώσαμε όλοι....ας συνεχίσουμε σε ον τόπικ μόουντ...για να μη μας πάρει ο διάολος όλους :biggrin:

D

Deleted member 50795

Guest
, μην παραβλέπουμε όμως ότι η απώλεια δακτύλου αποφεύχθηκε όχι μονάχα χάρη στην παρατηρητικότητα και την κατανόηση της συμπεριφοράς από τη μεριά του ανθρώπου αλλά και από τη μικρή ηλικία και την αιχμαλωσία του αιλουροειδούς που δεν είχαν αφήσει ν'αναπτυχθούν πλήρως διάφορα κυνηγετικά ένστικτα..
…ας μην ήταν ταϊσμένο του «σκασμού» και θα σου έλεγα τότε, για παρατηρητικότητες και κατανοήσεις, από το «μικρό» …:biggrin:

Reaction score
8.897
Thus, Silzle et al. undertook a study* to determine the relative overall perceived sound quality of several speaker configurations, to determine if a practical compromise was possible between the sound quality provided by a 22.2 system and today’s 5.1 and 2.0 formats. As shown in Figure 4, the perceived quality improvement from 5.1 surround to 22.2 is greater than that from stereo to 5.1. However, ignoring the LFE channels, an upgrade from stereo to 5.1 requires 3 new speakers, while an upgrade from 5.1 to 22.2 requires 17 new speakers.
1680711523506.png

* Silzle et al, “Investigation on the Quality of 3D Sound Reproduction”, International
Conference on Spatial Audio, 2011, Detmold, Germany

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.012
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan